Da, šta je nejasno?
Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
konami666
#3601 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- doktornauke
#3602 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne moze biti novo a rdjavo nema sanse,to moze proci kod ovog trola tramvajtrojkaGray wrote: ↑28/05/2022 22:42Doktore, nove su šine, nisu polovne.doktornauke wrote: ↑28/05/2022 21:54 Zamisli ti crnjaka postavljaju novu prugu kao a polovne sine
To samo kod nas ima ne znam koji su je vrag onda i skidali![]()
-
Registarska oznaka
- tramvajtrojka
#3604 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
doktornauke wrote: ↑28/05/2022 23:06Ne moze biti novo a rdjavo nema sanse,to moze proci kod ovog trola tramvajtrojka

evo i u zapadnoj evropi koriste stare sine
- doktornauke
#3605 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovo su isto neke lopovcine ko ovi nasi ako je zapadna evropa ne znaci da rade po ps.samo dzaba trolas i pametujes.tramvajtrojka wrote: ↑28/05/2022 23:53doktornauke wrote: ↑28/05/2022 23:06
Ne moze biti novo a rdjavo nema sanse,to moze proci kod ovog trola tramvajtrojka
evo i u zapadnoj evropi koriste stare sinepo rekonstrukciji haj sto si trol nego los nije ni cudo da si zijanio onaj preselio na ahiret account
![]()
![]()
![]()
-
konami666
#3606 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja ne mogu da vjerujem da ovdje ima budala koje ne znaju da željezo oksidira. Zamisli ti tih umova. Svugdje po skandinaviji pruge su oksidirale i onda samo površinski sloj po kojem vozovi/tramvaji idu nisu zbog konstantnog trenja.
Ne mogu da vjerujem koliko su neki ljudi glupi i koliko su protiv bilo čega sto nije u režiji mafijaške organizacije sda i iz.
https://www.quora.com/Why-are-railroad- ... st-colored
Ne mogu da vjerujem koliko su neki ljudi glupi i koliko su protiv bilo čega sto nije u režiji mafijaške organizacije sda i iz.
-
Hakiz
#3607 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
konami666 wrote: ↑29/05/2022 01:22 Ja ne mogu da vjerujem da ovdje ima budala koje ne znaju da željezo oksidira. Zamisli ti tih umova. Svugdje po skandinaviji pruge su oksidirale i onda samo površinski sloj po kojem vozovi/tramvaji idu nisu zbog konstantnog trenja.
Sjedi, smiri puls.
- So What!
#3608 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Rasprava sa ljudima koji ovdje napadaju rekonstrukciju je kao rasprava sa ravnozemljašima, uopšte ne treba pružati ikakvu argumentaciju tim ljudima.
-
Hakiz
- So What!
#3610 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Citirao bih korisnika @ malosutra sa Skyscrapercity:
Uz to idu i ove fotografije, na kojima možemo vidjeti kako se to sarajevska poslijeratna vlast predvođena SDA, brinula o tramvajskoj infrastrukturi:

I ovog da se prisjetimo, nikad ne ponovilo se, nikad više Sadakistan, a narod kojem je ovo valjalo nije zaslužio ništa bolje:

Uz pojašnjenje da je @dresdener78 , koji je prijavljen i na ovom forumu, jedan Čeh, Jan Čihák, koji je napisao knjigu o sarajevskim tramvajima. Pisao je ranije o poređenju tramvaja u egipatskoj Aleksandriji i sarajevskih tramvaja, kako su srozani godinama nebrige. Neki botovi su mu pisali da je mrzitelj muslimana, što dovoljno govore kakvi mentalni sklopovi ovdje žive.dresdener je sve u pravu kad je napisao da je ovo na nivou Egipta i tog nivoa zaostalosti kao u Aleksandriji jer ako je otvorio video pogledao bi da nema velike razlike u odnosu na Sarajevo to je surova istina a sto je lakse nekoga proglasiti islamomrzcem jer kaze stvari koje smo svi vidimo svojim ocima i jer se proziva opcija kojoj je bilo svejedno sto imamo takvo stanje posljednjih 30 godina
zalosno je da ljudi padnu na tako niske grane da vrijedjaju ismijavaju govore svakakve gadosti za ljude jer se neko udostojio da promjeni situaciju na bolje. Nije problem bilo slusanje ubleha kako zeljeznicku stanicu treba ugasiti premjestiti u Rajlovac, kako bi kao trebalo srediti prugu, nabaviti nova vozila tad je sve bilo potaman jer su bili provjereni ublehasi ciji je domet bio sadaka i donacija turskih autobusa starih preko 20 godina koji nisu imali nikakve ekološke norme i za koje su se morale ganjati posebne dozvole za uvoz u državu
ni nadrealisti se ne bi mogli sjetiti ovakve paralelne stvarnosti sto je tuzno i zalosno
Uz to idu i ove fotografije, na kojima možemo vidjeti kako se to sarajevska poslijeratna vlast predvođena SDA, brinula o tramvajskoj infrastrukturi:
I ovog da se prisjetimo, nikad ne ponovilo se, nikad više Sadakistan, a narod kojem je ovo valjalo nije zaslužio ništa bolje:
- Login77777
#3611 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Da nesto znaju ne bi glasovali/botovali za sda.konami666 wrote: ↑29/05/2022 01:22 Ja ne mogu da vjerujem da ovdje ima budala koje ne znaju da željezo oksidira. Zamisli ti tih umova. Svugdje po skandinaviji pruge su oksidirale i onda samo površinski sloj po kojem vozovi/tramvaji idu nisu zbog konstantnog trenja.
- Leopard_SA
#3612 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ako trojka planira nova vozila koja su kupljena dati GRAS-u, nek stopiraju rekonstrukciju pruge i nabavku novih vozila odmah sto se mene tice.
Gledam maloprije, prolazi nova trola i vec je zadnji dio prljav
Hajd i nekako razumijem za stare trolejbuse da ne ciste ono sto pada sa trole, ali na novim vozilima koja su jos u testnoj fazi ne ocistiti navedeno je katastrofalno
Gledam maloprije, prolazi nova trola i vec je zadnji dio prljav
- Laplace
#3613 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovdje je bio intervju koji je dao Šteta neki dan. Tu je govorio da bi se nova vozila dala novoosnovanom preduzeću jer je GRAS u tolikim dugovima da se vozila ne bi mogla staviti u promet (tj. ako se dobro sjećam ne bi se moglo izvršiti plaćanje ni prvih pet trolejbusa pa ni ostatak ne bi došao).Leopard_SA wrote: ↑29/05/2022 08:26 Ako trojka planira nova vozila koja su kupljena dati GRAS-u, nek stopiraju rekonstrukciju pruge i nabavku novih vozila odmah sto se mene tice.
Gledam maloprije, prolazi nova trola i vec je zadnji dio prljavHajd i nekako razumijem za stare trolejbuse da ne ciste ono sto pada sa trole, ali na novim vozilima koja su jos u testnoj fazi ne ocistiti navedeno je katastrofalno
-
konami666
#3614 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
So What! wrote: ↑29/05/2022 01:55 Citirao bih korisnika @ malosutra sa Skyscrapercity:
Uz pojašnjenje da je @dresdener78 , koji je prijavljen i na ovom forumu, jedan Čeh, Jan Čihák, koji je napisao knjigu o sarajevskim tramvajima. Pisao je ranije o poređenju tramvaja u egipatskoj Aleksandriji i sarajevskih tramvaja, kako su srozani godinama nebrige. Neki botovi su mu pisali da je mrzitelj muslimana, što dovoljno govore kakvi mentalni sklopovi ovdje žive.dresdener je sve u pravu kad je napisao da je ovo na nivou Egipta i tog nivoa zaostalosti kao u Aleksandriji jer ako je otvorio video pogledao bi da nema velike razlike u odnosu na Sarajevo to je surova istina a sto je lakse nekoga proglasiti islamomrzcem jer kaze stvari koje smo svi vidimo svojim ocima i jer se proziva opcija kojoj je bilo svejedno sto imamo takvo stanje posljednjih 30 godina
zalosno je da ljudi padnu na tako niske grane da vrijedjaju ismijavaju govore svakakve gadosti za ljude jer se neko udostojio da promjeni situaciju na bolje. Nije problem bilo slusanje ubleha kako zeljeznicku stanicu treba ugasiti premjestiti u Rajlovac, kako bi kao trebalo srediti prugu, nabaviti nova vozila tad je sve bilo potaman jer su bili provjereni ublehasi ciji je domet bio sadaka i donacija turskih autobusa starih preko 20 godina koji nisu imali nikakve ekološke norme i za koje su se morale ganjati posebne dozvole za uvoz u državu
ni nadrealisti se ne bi mogli sjetiti ovakve paralelne stvarnosti sto je tuzno i zalosno
![]()
Ova zadnja slika je tuga i sramota za svakoga ko ima pasos na kojem piše Bosna i Hercegovina. Ja kad god vidim ovu sliku neka sramota me obuzme
- mayab
- trambusek88
#3616 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
E čuj polovne šine
Pa ako su bile uskladištene vani normalno da su oksidirale. Čim tramvaj krene površinska korozija će se skinuti.
Pa ako su bile uskladištene vani normalno da su oksidirale. Čim tramvaj krene površinska korozija će se skinuti.
- problemnatravunu
#3617 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Stari trolejbusi su iz Švice sigurno došli čisti, a onda ova gamad iz Grasa nisu čistili i sad su u stanju koje je vjerovatno blizu opisa " da se to više ne može oprati".Leopard_SA wrote: ↑29/05/2022 08:26 Ako trojka planira nova vozila koja su kupljena dati GRAS-u, nek stopiraju rekonstrukciju pruge i nabavku novih vozila odmah sto se mene tice.
Gledam maloprije, prolazi nova trola i vec je zadnji dio prljavHajd i nekako razumijem za stare trolejbuse da ne ciste ono sto pada sa trole, ali na novim vozilima koja su jos u testnoj fazi ne ocistiti navedeno je katastrofalno
E sad, ako ta stoka to dopusti , uradi i sa glanc novim trolejbusima, to treba po kratkom postupku na Goli Otok
- Haris.ba
#3618 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Joj sto lazete. Cuj oksidacija sina. Pa sine ne disu, nemaju pluca.trambusek88 wrote: ↑29/05/2022 09:17 E čuj polovne šine![]()
![]()
![]()
-
Registarska oznaka
#3619 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja se samo nadam da dobro trolasdoktornauke wrote: ↑28/05/2022 23:06Ne moze biti novo a rdjavo nema sanse,to moze proci kod ovog trola tramvajtrojka
Jer ovakvu glupost razuman covjek ne moze napisati
- Leopard_SA
#3620 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zasto? Nisam upoznat s tim. Da li neko zna kakve veze ima GRAS sa novim vozilima? Zar kanton ne nabavlja vozila?Laplace wrote: ↑29/05/2022 08:36
Ovdje je bio intervju koji je dao Šteta neki dan. Tu je govorio da bi se nova vozila dala novoosnovanom preduzeću jer je GRAS u tolikim dugovima da se vozila ne bi mogla staviti u promet (tj. ako se dobro sjećam ne bi se moglo izvršiti plaćanje ni prvih pet trolejbusa pa ni ostatak ne bi došao).
- Leopard_SA
#3621 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A vec su poceli sa unistavanjem novih vozila. Meni je samo zao postenih i radnih ljudi zaposlenih u GRAS-u jer i oni trpe zbog idiota koji rade tu i vode GRAS.problemnatravunu wrote: ↑29/05/2022 09:21 Stari trolejbusi su iz Švice sigurno došli čisti, a onda ova gamad iz Grasa nisu čistili i sad su u stanju koje je vjerovatno blizu opisa " da se to više ne može oprati".
E sad, ako ta stoka to dopusti , uradi i sa glanc novim trolejbusima, to treba po kratkom postupku na Goli Otok![]()
Jos jednom da ponovim, svima odgovornim za ovo. HARAM VAM BILO
- Laplace
#3622 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Valjda procedure EBRD-a. Pa, ni ja lično ne bih bio raspoložen da finansiram preduzeće koje ima višemilionske dugove, to mi djeluje kao rupa bez dna. Nema jakih garancija da će se takvo preduzeće pridržavati uslova projekta. Kako od takvog preduzeća očekivati da propisno održava vozila?Leopard_SA wrote: ↑29/05/2022 10:13Zasto? Nisam upoznat s tim. Da li neko zna kakve veze ima GRAS sa novim vozilima? Zar kanton ne nabavlja vozila?Laplace wrote: ↑29/05/2022 08:36
Ovdje je bio intervju koji je dao Šteta neki dan. Tu je govorio da bi se nova vozila dala novoosnovanom preduzeću jer je GRAS u tolikim dugovima da se vozila ne bi mogla staviti u promet (tj. ako se dobro sjećam ne bi se moglo izvršiti plaćanje ni prvih pet trolejbusa pa ni ostatak ne bi došao).
EBRD daje kredite sa niskim kamatama i stoga vodi računa da ta sredstva budu pametno iskorištena a ne da se roba nabavi i upropasti za par godina.
- Laplace
#3623 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Uništavaće njega i građani, pardon "građani", praviće od novih tramvaja i trolejbusa deponije i rugla. takav nam je mentalitet i to niko ne može spriječiti.Leopard_SA wrote: ↑29/05/2022 10:14A vec su poceli sa unistavanjem novih vozila. Meni je samo zao postenih i radnih ljudi zaposlenih u GRAS-u jer i oni trpe zbog idiota koji rade tu i vode GRAS.problemnatravunu wrote: ↑29/05/2022 09:21 Stari trolejbusi su iz Švice sigurno došli čisti, a onda ova gamad iz Grasa nisu čistili i sad su u stanju koje je vjerovatno blizu opisa " da se to više ne može oprati".
E sad, ako ta stoka to dopusti , uradi i sa glanc novim trolejbusima, to treba po kratkom postupku na Goli Otok![]()
Jos jednom da ponovim, svima odgovornim za ovo. HARAM VAM BILO
- Haris.ba
#3624 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nema to veze sa EBRD. Gras je pod dugovima porezne (i drugim dugovima), i porezna se upisuje nao povjerioc gdje stigne. Da das vozila Grasu, postala bi kolateral za porezne dugove.Laplace wrote: ↑29/05/2022 10:21 Valjda procedure EBRD-a. Pa, ni ja lično ne bih bio raspoložen da finansiram preduzeće koje ima višemilionske dugove, to mi djeluje kao rupa bez dna. Nema jakih garancija da će se takvo preduzeće pridržavati uslova projekta. Kako od takvog preduzeća očekivati da propisno održava vozila?
Vozila idu novoj firmi. Ne znam kako niko ne e da uzme u kontekst koliko se godisnje dugova preko sudova mora platiti. Zlatne sine su se mogle kupiti.
- Leopard_SA
#3625 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Da, da. Nisam razumio tvoj prvi post. Mislio sam da kazes da se vozila moraju dati GRAS-u zbog EBRD-a.Laplace wrote: ↑29/05/2022 10:21
Valjda procedure EBRD-a. Pa, ni ja lično ne bih bio raspoložen da finansiram preduzeće koje ima višemilionske dugove, to mi djeluje kao rupa bez dna. Nema jakih garancija da će se takvo preduzeće pridržavati uslova projekta. Kako od takvog preduzeća očekivati da propisno održava vozila?
EBRD daje kredite sa niskim kamatama i stoga vodi računa da ta sredstva budu pametno iskorištena a ne da se roba nabavi i upropasti za par godina.
Nije mi jasno, zasto se vec nije krenulo sa novim preduzecem. Strucnjaci u GRAS-u ce unistiti ova nova za najvise dva mjeseca