Po mogućnosti da piše srceparajuća poruka "Poklon Grada Istanbula Gradu Sarajevu".
Rekonstrukcija tramvajske pruge
- escobar__
#3351 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- tramvajtrojka
#3352 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ma nedim i pm72 ne navijaju za sda nego su oni u onoj skupini gradjana koji bi da zauvijek sve ostane lose samo da bi oni bili u pravu i da bi rekli e jesam vam rekao da su svi isti i da nista ovdje nikad nece valjati . To im najviše smeta jer ide jedna recka po kojoj nece moci vise pljuvati nisu oni jedini mnogo je takvih po principu ne diraj nista neka sve bude jadno i bijedno samo da bi oni mogli reci stakonektovan wrote: ↑24/05/2022 22:33 Zadnjih 10 a i više godina, svakodnevno se šlepaju vozila grasa od autobusa, trolejbusa, minibusa, tramvaja, smijurija živa, i sad odjednom tragedija što se šlepao novi trolejbus.![]()
makar se sve raspadalo i bilo ocajno ne diraj nista jer sta onda imamo za pljuvati ako nije bijedno posebno pm72 njemu da dovedes merkelku i macrona za premijera kantona ne bi valjali jer bi mu mijenjali svakodnevnicu jednostavno ljude je strah promjene i tjt
- Login77777
#3353 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa nije tragedija. Ali treba zaraditi sendvic iz centrale. Tako da je taman doslo.konektovan wrote: ↑24/05/2022 22:33 Zadnjih 10 a i više godina, svakodnevno se šlepaju vozila grasa od autobusa, trolejbusa, minibusa, tramvaja, smijurija živa, i sad odjednom tragedija što se šlepao novi trolejbus.![]()
- agnostic_front
#3354 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pored tog jednog slucaja, da li je bilo jos slepanja trole?
Nije ljudima dobro, treba zamoliti ove grasovce da makar jednom dnevno slepaju novu trolu, da izmamimo osmijeh na lica i nasim sugradjanima koji uzivaju u ustajaloj zabokrecini.
Nije ljudima dobro, treba zamoliti ove grasovce da makar jednom dnevno slepaju novu trolu, da izmamimo osmijeh na lica i nasim sugradjanima koji uzivaju u ustajaloj zabokrecini.
- tramvajtrojka
#3355 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
a i to slepanje je bilo smijurija iskocilo softversko upozorenje restartovali komp i vratili nazad trolu u saobraćaj jos su ovo sad dzabaluka troleagnostic_front wrote: ↑24/05/2022 23:27 Pored tog jednog slucaja, da li je bilo jos slepanja trole?
a i svakako imaju garanciju na odredjeni broj kilometara i godina upotrebe od proizvođača tako da smo mirni i po tom pitanju jer nije to kao kad dobijes tursku donaciju bus star 20 godina koji je presao milion kilometara pa rikne da ga ne mozes popraviti nikako
- Nespin
#3356 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:26, edited 1 time in total.
-
PM72
#3357 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Gebelsovo smeće i sljedbenici zelene sekte"...
...nevjerovatno..
-
NediM17
#3358 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja imam malo više godina i život me naučio da ne vjerujem baš svakoj izgovorenoj slatkoj riječi niti da bilo kome dajem bezrezervnu podršku.
Sačekaću da vidim ispunjenje tih obećanja, Šteta je opet ponovio da ćemo se krajem augusta provozati novom prugom od Ilidže do Čengić Vile.
Činjenica je da su se stvari pomakle sa mrtve tačke, ali dok ne vidim rezultate ne vjerujem nikome, pa ni Šteti.
Dajem im fore do izbora da završe ovu dionicu i ispune obećano. Ako su pametni svim silama će se potruditi da to i urade.
I jedno pitanje za ove što životom brane Štetu, je li vam pred kućom nova Лада i Москвич ili polovan Golf od milion pređenih km?
Odgovor znam, samo pitam.
Ok, novo je novo, ali bolje bi bilo da su se još malo zadužili pa kupili makar Škode, "od jeftina mesa čorba za plot".
Može i ona "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
Sačekaću da vidim ispunjenje tih obećanja, Šteta je opet ponovio da ćemo se krajem augusta provozati novom prugom od Ilidže do Čengić Vile.
Činjenica je da su se stvari pomakle sa mrtve tačke, ali dok ne vidim rezultate ne vjerujem nikome, pa ni Šteti.
Dajem im fore do izbora da završe ovu dionicu i ispune obećano. Ako su pametni svim silama će se potruditi da to i urade.
I jedno pitanje za ove što životom brane Štetu, je li vam pred kućom nova Лада i Москвич ili polovan Golf od milion pređenih km?
Ok, novo je novo, ali bolje bi bilo da su se još malo zadužili pa kupili makar Škode, "od jeftina mesa čorba za plot".
Može i ona "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".
- Laplace
#3359 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
I to zbog softverske greške koja se mogla desiti i najboljima. Greška ispravljena u garanciji i trolejbus se vratio u saobraćaj.konektovan wrote: ↑24/05/2022 22:33 Zadnjih 10 a i više godina, svakodnevno se šlepaju vozila grasa od autobusa, trolejbusa, minibusa, tramvaja, smijurija živa, i sad odjednom tragedija što se šlepao novi trolejbus.![]()
- Laplace
#3360 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Da li si ti ikad radio EU projekte?NediM17 wrote: ↑25/05/2022 08:06 Ja imam malo više godina i život me naučio da ne vjerujem baš svakoj izgovorenoj slatkoj riječi niti da bilo kome dajem bezrezervnu podršku.
Može i ona "nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari".![]()
To "još malo love" može napraviti razliku između odobravanja i neodobravanja projektnog prijedloga. U prevodu,ako bi zatražio "još malolove" lako bi se moglo desiti da ne dobiješ nimalo love.
Druga stvar,u projektu se definišu faze rada i rokovii ne može ni brže ni sporije (osim u vanrednim situacijama,koje moraš dobro opravdati).
Nema muljanja ni ugrađivanja jer se svaka sitnica kontroliše. Jedino da se izvođač odrekne dijela zarade i to prebaci nekome na račun onako na liječe oči (a Kinezi baš trče da rasipaju novac gdje god stignu).
- Nespin
#3361 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Last edited by Nespin on 06/09/2022 13:26, edited 1 time in total.
- Laplace
#3362 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Navikli na ustaljene principe po kojima rade SDA,HDZ,SNSD i SDS: dogovori pu kafanama i na iftarima.Nespin wrote: ↑25/05/2022 08:36Druže jesi li ti čuo možda za EBRD? E pa tender se radio po njihovim pravilima, odabran je najpovoljniji ponuđač koji ispunjava sve uslove. Nije Šteta lično odabrao koje će trolejbuse kupiti. Koliko glupi i/ili bezobrazni ljudi moraju biti da kao papagaji ponavljaju ove besmislice?NediM17 wrote: ↑25/05/2022 08:06 Ja imam malo više godina i život me naučio da ne vjerujem baš svakoj izgovorenoj slatkoj riječi niti da bilo kome dajem bezrezervnu podršku.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#3363 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Zbog sistema kakvog imamo , bilo kakva suštinska promjena u nadležnostima koje ima država i Federacija se neće desiti , brojne stvari će ostati na mrtvoj tačci , ljudi će se iseljavati iz zemlje , bilo kakva strategija fizičkog opstanka stanovništva u našoj državi ne postoji.NediM17 wrote: ↑25/05/2022 08:06 Ja imam malo više godina i život me naučio da ne vjerujem baš svakoj izgovorenoj slatkoj riječi niti da bilo kome dajem bezrezervnu podršku.
To nema veze sa izborima , sistem je takav da će "vitalni nacionalni interes" biti i ostati jedini instrument o kom će se blebetati i na osnovu kog će se sakupljati glasovi , jer ostalo je farsa.
Bogati će pokušati multiplicirati bogatstva većim investiranjima i većim cijenama a niko neće i ne vodi računa o stvarnim potrebama stanovništva tj.profit će im ostati važniji od potrebe da stanovništvo ostaje , rađa i odgaja nove stanovnike i dugoročno opet stvara profit bogatim , jednostavno stvari se posmatraju kratkoročno.
Jedini segment gdje se može desiti određeni vid promjena ( a da se ne mijenjaju recimo urbanistički planovi koji će pregaziti ovo malo preostalih zelenih površina ili nenatrpanih ulica i kvartova zarad profita) jeste komunalna infrastruktura i određene preraspodjele sredstava u Kantonu koji ima para , tj. Kanton Sarajevo.
Trojka je dala konretne promjene komunalne infrastrukture , dala je milju maraka porodiljama , upisala je svu djecu u vrtiće , prva dovela vakcine u BiH.
Dakle ako si već pristao da živiš u oktroisanoj luđačkoj košulji jer tako želiš ili nemaš izbora a pritom živiš u KS , apsolutno nema nikave logike ne dati glas trojci , osim ako se ne pojavi neka četvorka ili petica koja će biti još transparentnija i savremenija ,a to se skoro neće desiti
Dakle suštinske promjene NEĆE BITI jer NIP je SDA-ovsko nahoče a SDP je nahoče nekadašnjeg SKJ i svi su navikli žestoko guzovače uz čuvanje kompletne infrastrukture nezamjeranja uhljebima različitih pozicija (različita udruženja i talovi) uz jasno izraženu iskonsku korupciju a Naša Stranka izuzev Forte , nema više niti jednog čovjeka. Naša stranka je Forto , bukvalno.
Ali promjene u komunalnoj infrastrukturi i pojedinim raspodjelama i investiranjima novca KS koje suštinski ne diraju trenutni krupni kapital - može i mora biti i zato treba podržati trojku.
-
PM72
#3364 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Znači,nekad su u vozilima bili kondukteri a sad će biti programeri da "popravljaju" Lukašenkove trolejbuse...Laplace wrote: ↑25/05/2022 08:21I to zbog softverske greške koja se mogla desiti i najboljima. Greška ispravljena u garanciji i trolejbus se vratio u saobraćaj.konektovan wrote: ↑24/05/2022 22:33 Zadnjih 10 a i više godina, svakodnevno se šlepaju vozila grasa od autobusa, trolejbusa, minibusa, tramvaja, smijurija živa, i sad odjednom tragedija što se šlepao novi trolejbus.![]()
Napredak
- tramvajtrojka
#3365 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
jok treba puci macolom po kompu da ga restartuje
- Laplace
#3366 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Testna vožnja, software izbacio upozorenje, ljudi preventivno zaustavili mađinu da bi provjerili da li je nešto opasno ili ne. Utvrdilo se da nemakvara,greška izbrisana ili popravljena i tramvaj vraćen u vožnju.
Ti bi nastavio vozitri auto ako ti izbaci grešku?
Čuj,Lukašenkovi trolejbusi. Naravno, Lukašenko ih je lično sklapao po principu "vilasti ključ u ruke".
- Laplace
#3367 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Čovjek je svojim očima gledao kako Lukašenko šarafa i sklapa trolejbus.tramvajtrojka wrote: ↑25/05/2022 09:26jok treba puci macolom po kompu da ga restartujei zasto govoris Lukašenkove trolejbuse kad je bkm privatna firma u vlasništvu Stadlera iz švicarske u toj istoj fabrici se proizvode i Stadler tramvaji
Malo je poznato kakvu je grešku izbacio kompjuter: izbacio je slovo "Z".
- tramvajtrojka
#3368 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Laplace wrote: ↑25/05/2022 09:28Čovjek je svojim očima gledao kako Lukašenko šarafa i sklapa trolejbus.tramvajtrojka wrote: ↑25/05/2022 09:26
jok treba puci macolom po kompu da ga restartujei zasto govoris Lukašenkove trolejbuse kad je bkm privatna firma u vlasništvu Stadlera iz švicarske u toj istoj fabrici se proizvode i Stadler tramvaji
Malo je poznato kakvu je grešku izbacio kompjuter: izbacio je slovo "Z".

evo sa EBRD stranice kad je i kako je Stadler preuzeo bkm-a al jok to od sda politicara do forumasa bruji o lukasenkovim trolama a svicarska firma je u pitanju
-
NediM17
#3369 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pa sto ne daju Poljaci prolaz tim "svicarcima"?
Vidim sve iskusni ucesnici EBRD tendera.
Vidim sve iskusni ucesnici EBRD tendera.
- Thorgerson
#3370 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Botovi providni ste, sama cinjenica da se dva tri lika ovdje koprcaju dovoljno govori.
Dakle od printanih iskaznica iz 70ih dolazimo do elektronskih kartica.
Od trazenja da se izmjesti zeljeznicka stanica u rajlovac, dolazimo do uvodjenja prigradskih brzih linija.
Od donacija raspadnutih i nesigurnig tramvaja i trolejbusa dolazimo do novih tramvaja i trolejbusa.
Od raspadnute pruge dolazimo do potpuno nove pruge.
I neko ima nesto protiv toga.
Pa kako ga ne nazvati botom. Eto kako.
Dakle od printanih iskaznica iz 70ih dolazimo do elektronskih kartica.
Od trazenja da se izmjesti zeljeznicka stanica u rajlovac, dolazimo do uvodjenja prigradskih brzih linija.
Od donacija raspadnutih i nesigurnig tramvaja i trolejbusa dolazimo do novih tramvaja i trolejbusa.
Od raspadnute pruge dolazimo do potpuno nove pruge.
I neko ima nesto protiv toga.
Pa kako ga ne nazvati botom. Eto kako.
-
NediM17
#3371 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
@teskeredzic_22
Objektivna analiza, dakle treba dati glas ne dobrim, nego manje losim.
Sta kaze stara pjesma "nisi ti tol'ko dobra kol'ko los sam ja".
Zivim u opstini gdje je od 2020. nacelnik iz "trojke".
Najblizi saradnici naslijedjeni od prethodnika i pricamo o "promjenama".
A ovdje se neki ubise zivotom ih braneci.
Subvencija za plin ukinuta, nema para.
Bojim se da tako ne bude i sa ostalim prinadleznostima.
A onda krece pljuvanje, kratak je put od euforije do prizemljenja.
- Ateista
#3372 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Nekad si za auto trebao samo majstora, sada ti treba i kompjuter za novija, napredak tehnologije. Neko je prati a neko se pladi napretka pa jos vozi golf2, ili nema za bolje.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#3373 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ovi što brane staru vlast to rade po zadatku , stara vlast nema ništa osim plaćanja lojalnosti da bi je se moglo braniti.NediM17 wrote: ↑25/05/2022 10:26 @teskeredzic_22
Ovi što brane novu vlast dijelom to rade po zadatku jer i sami žele neke povlastice a dijelom i iz moralnih razloga , ako imaš baš lošeg - mijenjaj , izbori postoje radi toga , da se vlast mijenja svakih 6 mjeseci puno bi manje vremena i prostora bilo za talove , a dijelom brane novu vlast jer i dalje imaju nadu u kakvu , takvu promjenu.
Ne željeti promjenu pa i 1 % na bolje jednostavno nije logično.
-
Hakiz
#3374 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Prije neki dan kaže Konaković na TVSA (sa Nikšićem bio), kako su pobošanja već osjetili mnogi, pa nabraja djeca (vrtići), porodilje i reče usput, borci.teskeredzic_22 wrote: ↑25/05/2022 12:02Ovi što brane staru vlast to rade po zadatku , stara vlast nema ništa osim plaćanja lojalnosti da bi je se moglo braniti.NediM17 wrote: ↑25/05/2022 10:26 @teskeredzic_22
Ovi što brane novu vlast dijelom to rade po zadatku jer i sami žele neke povlastice a dijelom i iz moralnih razloga , ako imaš baš lošeg - mijenjaj , izbori postoje radi toga , da se vlast mijenja svakih 6 mjeseci puno bi manje vremena i prostora bilo za talove , a dijelom brane novu vlast jer i dalje imaju nadu u kakvu , takvu promjenu.
Ne željeti promjenu pa i 1 % na bolje jednostavno nije logično.
E, to, borci, vidiš moj Elmedine, ja sam bio borac, RVI sam, i ne osjetim nikakvu promjenu. Pogotovo ne promjenu na bolje.
Pa kontam, možda sam fulio, de me podsjeti šta mi je bolje?
Tako da su, barem meni, svi isti
-
NediM17
#3375 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Mislis na FeTVi.
Ja licno sam osjetio promjenu, nema vise subvencije za plin.
Ja licno sam osjetio promjenu, nema vise subvencije za plin.