Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na opcim izborima glasacu za..

SDA - Bakir Izetbegovic
91
13%
SDP,NiP,NS - Denis Becirovic
464
65%
Neko treci
100
14%
Necu glasati
60
8%

Total votes: 715

Dozer

#651 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

Robben wrote: 24/05/2022 15:05
Droog wrote: 24/05/2022 14:17

Realno, može bolje. Ali trenutno, Denis i opozicija su prva neka stepenica na tom putu.
Šućur Allahu, kandidat za predsjednika iz srednje škole u poslaničku klupu. Je li moguće da novim licem na političkoj sceni predstavljate frajera koji fening nije zaradio mimo skupština i parlamenata? Koji je njegov kvalitet, konkretno? Ostatak "opozicije" s kolca i konopca, sve sami preletači i kokošari. Prava promjena nema šta. :lol:
A gdje je to, i kad, Bakir zaradio pfening mimo neke javne funkcije (zanemarimo na trenutak reketarenje i pljacku ratnih i poratnih donacija)? Lik je cijeli svoj zivot na budzetu, kao i hanuma mu, a pri tome ona zaradjuje na osnovu laznih i falsifikovnaih papira, i nepostojecih diploma. O kompletnoj SDA je suvisno bio sta pricati...gomila polupismenih likova s kupljenim diplomama, a koji se cestito ni potpisati ne znaju. Seljadija i papanijada na kub.

Becirovic bar ima regularne diplome, a koliko znam i profesor je...

Takodjer, i sudeci po njegovom dosadasnjem opusu, zasigurno nece ici niz dlaku ni Dodicku ni onom hinjavom Covicu. Za razliku od Bakira i SDA koji su im dali sve sto su mogli, a daju i sad, sve s ciljem da se odrze i RS i HZHB, jer Baki i SDA to vide kao nacin da i oni sami ostanu na vlasti u ovom patrljku od BiH na kojem vladaju.

Ono sto treba uraditi jeste da se nekako ljudi organizuju i da se glasovi podijele na Becirovica i Komsica, a kako se ne bi dozvolilo ni Bakiru ni Covicu da udju u predsjednistvo.
Na RS se ionako ne moze uticati, ali na ovo dvoje moze, i mislim da se koalicija mora potruditi da sve svoje glasace na neki nacin animira kako bi se u predsjednistvu doslo do rezultata 2:1 za BiH, i protiv ENV matricara.

Godinama to govorim i ponavljam, ali nije lose jos jednom - SDA-HDZ-SNSD/SDS & Co. su okosnica Etno-Nacional-Vjerske matrice kojom su razjebali BiH od momenta kada su se osnovali 1990..
Oni cine taj ENV tronozac, oni su jedini odgovorni za prisvajanje vlasti etnijama i gazenje po svima i svemu ostalom, i oni su jedini odgovorni za sav jad i cemer u ovoj zemlji, odlaske stotina hiljada ljudi nakon rata, unistavanje ekonomije, obrazovanja, zdravstva i svega onoga sto jednu drzavu cini drzavom.
I odgovorni su svi zajedno. Hrvati i Srbi snose veci dio krivice radi rata i onoga sto su radili tada, Srbi pogotovo, ali u miru im je krivica podjednaka jer svi rade isto, sve kako bi se odrzali na vlasti, i pri tome popljackali sve sto mogu, po pravilu svako "svoj" narod.

Lom samo jedne noge tronosca, u konkretnom slucaju SDA, znac i pad tronosca jer HDZ i SNSD/SDS ce izgubiti partnera u vlasti koji ih na razne nacine gura i podupire vec 26 poslijerantih godina. To bi, ujendo, mogao biti pocetak kraja ENV matrice u BiH.
duh_sa_sjekirom

#652 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by duh_sa_sjekirom »

A šta tek reći za Genjca, već 185 godina skupštinski poslanik...
:lol:

U kojoj ono stranci bijaše on? :D
Robben

#653 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Robben »

Dozer wrote: 24/05/2022 15:41
Robben wrote: 24/05/2022 15:05

Šućur Allahu, kandidat za predsjednika iz srednje škole u poslaničku klupu. Je li moguće da novim licem na političkoj sceni predstavljate frajera koji fening nije zaradio mimo skupština i parlamenata? Koji je njegov kvalitet, konkretno? Ostatak "opozicije" s kolca i konopca, sve sami preletači i kokošari. Prava promjena nema šta. :lol:
A gdje je to, i kad, Bakir zaradio pfening mimo neke javne funkcije (zanemarimo na trenutak reketarenje i pljacku ratnih i poratnih donacija)? Lik je cijeli svoj zivot na budzetu, kao i hanuma mu, a pri tome ona zaradjuje na osnovu laznih i falsifikovnaih papira, i nepostojecih diploma. O kompletnoj SDA je suvisno bio sta pricati...gomila polupismenih likova s kupljenim diplomama, a koji se cestito ni potpisati ne znaju. Seljadija i papanijada na kub.

Becirovic bar ima regularne diplome, a koliko znam i profesor je...

Takodjer, i sudeci po njegovom dosadasnjem opusu, zasigurno nece ici niz dlaku ni Dodicku ni onom hinjavom Covicu. Za razliku od Bakira i SDA koji su im dali sve sto su mogli, a daju i sad, sve s ciljem da se odrze i RS i HZHB, jer Baki i SDA to vide kao nacin da i oni sami ostanu na vlasti u ovom patrljku od BiH na kojem vladaju.

Ono sto treba uraditi jeste da se nekako ljudi organizuju i da se glasovi podijele na Becirovica i Komsica, a kako se ne bi dozvolilo ni Bakiru ni Covicu da udju u predsjednistvo.
Na RS se ionako ne moze uticati, ali na ovo dvoje moze, i mislim da se koalicija mora potruditi da sve svoje glasace na neki nacin animira kako bi se u predsjednistvu doslo do rezultata 2:1 za BiH, i protiv ENV matricara.

Godinama to govorim i ponavljam, ali nije lose jos jednom - SDA-HDZ-SNSD/SDS & Co. su okosnica Etno-Nacional-Vjerske matrice kojom su razjebali BiH od momenta kada su se osnovali 1990..
Oni cine taj ENV tronozac, oni su jedini odgovorni za prisvajanje vlasti etnijama i gazenje po svima i svemu ostalom, i oni su jedini odgovorni za sav jad i cemer u ovoj zemlji, odlaske stotina hiljada ljudi nakon rata, unistavanje ekonomije, obrazovanja, zdravstva i svega onoga sto jednu drzavu cini drzavom.
I odgovorni su svi zajedno. Hrvati i Srbi snose veci dio krivice radi rata i onoga sto su radili tada, Srbi pogotovo, ali u miru im je krivica podjednaka jer svi rade isto, sve kako bi se odrzali na vlasti, i pri tome popljackali sve sto mogu, po pravilu svako "svoj" narod.

Lom samo jedne noge tronosca, u konkretnom slucaju SDA, znac i pad tronosca jer HDZ i SNSD/SDS ce izgubiti partnera u vlasti koji ih na razne nacine gura i podupire vec 26 poslijerantih godina. To bi, ujendo, mogao biti pocetak kraja ENV matrice u BiH.
Pazi da ne pročitam tvoje splačine, zaustavio sam se kod bakira. ;-)

ŽĶ do sudnjeg dana, black swan na infuziji.
Dozer

#654 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

O cemu pricas? Jel' to Bakir ikad zaradio pfening mimo nekog budzeta? Sta ba ti lupetas i sta ti pokusavas odbraniti, jadan ne bio....

Sta to nije tanco u svemu sto napisah? Koji dio?
Last edited by Dozer on 24/05/2022 16:03, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#655 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by sime_cipol »

Kako kažu za Genjca, poslanik duže od Muhameda a s. :D
zigubigule

#656 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zigubigule »

duh_sa_sjekirom wrote: 24/05/2022 15:57 A šta tek reći za Genjca, već 185 godina skupštinski poslanik...

Fuj i on i Bakir takodjer ali i Denis.

Siruacija je ocajna. Denis Becirovic nema nikakav utjecaj, da me zamoli da pomjerim auto da on moze sa svojim izaci, razmislio bih dva puta.

Pokusavam da docaram koliko je taj lik zaista zaista nebitan. On ne treba biti niciji izbor nigdje. Sve i da bekim cudom ovaj narod izglasa njega kao clana predsjednistva, svaki medij ce i dalje pitati Bakira bilo sta na racun bosnjaka kao naroda.

BiH treba smjeniti SDA u potpunosti ali pravim ljudima. A ne obako, ko naidje.

Denis Becirovic je ocaj zivi.
duh_sa_sjekirom

#657 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by duh_sa_sjekirom »

Kažu da je Genjac bio kandidat za narodnog poslanika za Prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a ali nije prošao jer su tražili mlađe ljude... :D
Dozer

#658 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

zigubigule wrote: 24/05/2022 16:03
duh_sa_sjekirom wrote: 24/05/2022 15:57 A šta tek reći za Genjca, već 185 godina skupštinski poslanik...

Siruacija je ocajna. Denis Becirovic nema nikakav utjecaj, da me zamoli da pomjerim auto da on moze sa svojim izaci, razmislio bih dva puta.

Pokusavam da docaram koliko je taj lik zaista zaista nebitan. On ne treba biti niciji izbor nigdje. Sve i da bekim cudom ovaj narod izglasa njega kao clana predsjednistva, svaki medij ce i dalje pitati Bakira bilo sta na racun bosnjaka kao naroda.

Onog Bakira koji je prodao taj svoj bosnjacki narod? Prvo mu babo prodao Srebrenicu i cijelu IB, a sin mu bio "savjetnik", sto znaci da je i on znao za sve to, a onda 25 godina nije uradio nista za svoj narod. Ah, pardon...jeste... Uspjesno je "sredio" da sve sto iole vrijedi ode odavde, unazadio obrazovanje i ekonomiju, zeni dozvolio da unisti zdravstvo, gura RS i HZHB na X nacina finansijski, s njima se dogovara oko svega na politickom niovu, i povrh svega - ciljano sabotira reviziju tuzbe protiv Srbije, kao vrhunac licemjerja i izdaje upravo tih Bosnjaka u koje se, kao, zaklinje.

Dajte ljudi...

Bilo ko je bolji od SDA, i njih treba skinuti sto prije sa svih funkcija u zemlji, na svim nivoima. Nije Denis neka sreca, ali je bar neki pocetak. Smijenicemo kasnije i njega nekim sposobnijim, ako se i on pokaze tanak. Za to i sluze izbori.
Last edited by Dozer on 24/05/2022 16:10, edited 1 time in total.
kluz franjo

#659 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

Onda ništa. Glasaj kako si i prije 4 godine.
Robben

#660 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Robben »

Dozer wrote: 24/05/2022 16:01 O cemu pricas? Jel' to Bakir ikad zaradio pfening mimo nekog budzeta? Sta ba ti lupetas i sta ti pokusavas odbraniti, jadan ne bio....

Ja dotičnog ne spomenuh, ti jesi, ničim izazvan. Tačno jeste, ali to ne mijenja činjenicu da mi rumenog koji siše od 1996. predstavljaš kao promjenu i nekakvo novo lice, daleko je on od toga... Ne moraš se naprezati i šupljirati, svakako će ga riđo oduvati na stanardne glasove, a najveći razlog leži u prvom postu na ovoj stranici, jadno je ko je okupljen u ovoj cijeloj priči. Ne možete biti promjena jer glođete narod toliko dugo koliko i sda.
Sportski pozdrav i sve naj.
Dozer

#661 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

Robben wrote: 24/05/2022 16:09
Dozer wrote: 24/05/2022 16:01 O cemu pricas? Jel' to Bakir ikad zaradio pfening mimo nekog budzeta? Sta ba ti lupetas i sta ti pokusavas odbraniti, jadan ne bio....

Ja dotičnog ne spomenuh, ti jesi, ničim izazvan. Tačno jeste, ali to ne mijenja činjenicu da mi rumenog koji siše od 1996. predstavljaš kao promjenu i nekakvo novo lice, daleko je on od toga... Ne moraš se naprezati i šupljirati, svakako će ga riđo oduvati na stanardne glasove, a najveći razlog leži u prvom postu na ovoj stranici, jadno je ko je okupljen u ovoj cijeloj priči. Ne možete biti promjena jer glođete narod toliko dugo koliko i sda.
Ja ne glodjem nikoga haveru. Nisam u politici. Sve to posmatram sa strane, a obicno oni koji stvari posmatraju sa strane sve vide daleko bolje od onih koji su na bilo koji nacin unutra.
Koliko ti god to mozda zvucalo ovako ili onako, ali moj jedini cilj u svemu ovome je normalna drzava za djecu, da ne moraju ici i traziti normalan zivot po bijelom svijetu.
ENV trojka, i te etno-vjerske politike i nacin zivota, za ovih 30 godina su i te kako pokazale da su neposobne, nazadne i destruktivne ne sve moguce nacine.
Last edited by Dozer on 24/05/2022 16:14, edited 2 times in total.
VladaFBiH

#662 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by VladaFBiH »

Ja jedino vidim da Bakir može ući u predsjedništvo ako se kandiduje kao hrvatski član :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
kluz franjo

#663 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by kluz franjo »

VladaFBiH wrote: 24/05/2022 16:12 Ja jedino vidim da Bakir može ući u predsjedništvo ako se kandiduje kao hrvatski član :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Taman. Legitimni HDZ kandidat.
:D
Droog

#664 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Droog »

VladaFBiH wrote: 24/05/2022 16:12 Ja jedino vidim da Bakir može ući u predsjedništvo ako se kandiduje kao hrvatski član :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Vidiš, nije losa ideja.
Nek mu Adim završi putovnicu.
Kad moze gradonacelnika, može valjda I ovo. :)
Last edited by Droog on 24/05/2022 16:16, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#665 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by izvrsni direktor »

Nisam za sda ali...

Robben

#666 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Robben »

Dozer wrote: 24/05/2022 16:12
Robben wrote: 24/05/2022 16:09

Ja ne glodjem nikoga haveru. Nisam u politici. Sve to posmatram sa strane, a obicno oni koji stvari posmatraju sa strane sve vide daleko bolje od onih koji su na bilo koji nacin unutra.
Nisam ni ja, stid bi me sebe bilo, al' svejedno me nazivaju botom čim iznesem drugačije mišljenje od trojkaške sekte. O sda su sve priče ispričane svakako. Meni ni iz džepa ni u džep ko god da će predstavljati narod kojem pripadam u naredne 4 godine, sve su to iste face samo neki u drugim dresovima.
laik1981

#667 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by laik1981 »

The Walking Dead stranka.. Popularna TWD stranka..
VladaFBiH

#668 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by VladaFBiH »

Robben wrote: 24/05/2022 16:16
Nisam ni ja, stid bi me sebe bilo, al' svejedno me nazivaju botom čim iznesem drugačije mišljenje od trojkaške sekte. O sda su sve priče ispričane svakako. Meni ni iz džepa ni u džep ko god da će predstavljati narod kojem pripadam u naredne 4 godine, sve su to iste face samo neki u drugim dresovima.
druže, zbog ove rečenice se vidi da si iz/za SDA jer je ovo njihova priča već godinama
Robben

#669 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Robben »

VladaFBiH wrote: 24/05/2022 16:18
druže, zbog ove rečenice se vidi da si iz/za SDA jer je ovo njihova priča već godinama
Aha, Asim me posl'o.

Genijalac, šta je ovdje netačno, posebno u ovom boldiranom? Misliš da je neko ćorav?
zigubigule

#670 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zigubigule »

izvrsni direktor wrote: 24/05/2022 16:16 Nisam za sda ali...

Kazem ti, okaci mi Muderisa i Sebiju na celo i nqzovi me botom, znas i ti da ovo sto pisem je istina.
zigubigule

#671 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by zigubigule »

kluz franjo wrote: 24/05/2022 16:09

Glasao za Denisa. Frajer se od tad nije pomjerio s mjesta. Zabokrecina od covjeka bez ikakvog drustvenog aktivizma, zalaganja za bilo sto.
Dozer

#672 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Dozer »

Stvar je u tome sto niko u predsjednistvu NE predstavlja nijedan narod. Sve dok postoji takvo razmisljanje i stav, mi se necemo maci odavde gdje jesmo, a to su deep shit.

Svi clanovi predsjednistva, sva 3, SAMO dolaze iz jednog od 3 naroda, ali ih ne predstavljaju. Sva trojica predstavljaju drzavu Bosnu i Hercegovinu i sve njene gradjane, bez obzira na etnicku ili bilo koju drugu pripadnost.

Ovo sto si upravo napisao samo pokazuje da su Dodikov i Covicev narativ naisli na plodne mozgove. Bez uvrede.
VladaFBiH

#673 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by VladaFBiH »

Robben wrote: 24/05/2022 16:19
VladaFBiH wrote: 24/05/2022 16:18

Aha, Asim me posl'o.

Genijalac, šta je ovdje netačno, posebno u ovom boldiranom? Misliš da je neko ćorav?
šta da ti kažem - glasaj i dalje za Bakira ali nemoj nas maltretirati jer svakome normalnom je pun *urac Bakira i Sebije i Fadila i Solaka i Asima i Amira i Fadila i nastavi niz od par hiljada imena
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#674 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by izvrsni direktor »

zigubigule wrote: 24/05/2022 16:21
kluz franjo wrote: 24/05/2022 16:09
Glasao za Denisa. Frajer se od tad nije pomjerio s mjesta. Zabokrecina od covjeka bez ikakvog drustvenog aktivizma, zalaganja za bilo sto.
Od "nisam za sda ali" do "razocarani glasac trojke". Idemo dalje..
Robben

#675 Re: Izbori 2022 - Clan Predsjednistva BiH iz reda Bosnjaka

Post by Robben »

Botovi trojke nisu sposobni napisati smislenu rečenicu. Kad im izneseš činjenice onda ih maltretiraš. :lol:
Locked