Nisam bio siguran hoću li proširivati sistem nekad u budućnosti, pa mi se ona od 7kW činila slabom.
Bilo je zraka, digli smo ga na 1.9, pa je spadao postupno, imam jedan krug zatvoren jer je bila probušena cijev jedna, pa dok smo to sanirali, kad ga otvorim vjerovatno će se izjednačiti. Koja je idealna vrijednost, 1.5 ili niže?Te podatke treba naći i vidjeti koliki je min i max protok, ali reda veličine to je OK, pritisak ne treba toliki da bude, ali pošto možda ima zraka opadat će.Pritisak 1.7 bar, protok 18.5l
To je bio na početku kad smo je tek upalili jer je kriterij bio samo temp. vode, pa smo je digli jer je vani bilo toplo a htjeli smo da radiTo ti ne treba ni kada je -15, razlika pol-pov je dobra, ali previsoka tem polaza.Izlaz 37°, ulaz 30°
To spusti sada na 30.
Po čemu se vodi ta temperatura polaza?
U kući je samo estrich (suh, postavljen prije 45 dana) nema još nikakvih podnih obloga pa smo smjeli.
Sad sam naštimao dupli kriterij, zrak+voda, s tim da je ovaj njen daljinski (u kojem je i senzor temp. zraka) u dnevnoj sobi koja je najveća i ima nestandardni strop (kosi, na jednoj strani visok 4.3m)
Nisam još dublje zalazio u postavke morat ću joj naštimati maksimum polazne vode, kad stavim podne obloge da ih ne sjebe, a i nije zdravo za stopala iznad 27° ako se ne varam, tako da će mi 30° svakako biti limit.
Ova slika je kad smo je tek upalili i nariktali na 45°

U jednom momentu je vukla samo 0.4kW ali tad je radila samo pumpa za vodu.To je vjerovano i minimum koja ta mašina može imati.Trenutna potrošnja u tom trenutku 1.2kWh
Objekat je nov, na ploči je ljepenka, pa najlon, pa 4cm stirodura, pa alu folija, cijevi od podnog i onda nekih 7-9cm estricha. Na to će vjerovatno 50% keramika 50% laminat ili gotovi troslojni parket. Zidovi su od 25cm Ekoterm cigle i 10cm F80 stiropora plus ostale zajebancije sa fasadom. Stolarija je Veka82MD sa trostrukim staklom. Strop je 15cm kamena vuna.To ovisi od objekta i navika onih koji žive u objektu.Jedva čekam zimu da vidim na -15° kakva će biti potrošnja.
Postavi koju fotografiju montaže.
A navika je da je u kući između 22 i 23.5°C, to nam je najugodnije.
Imam samo ovu sliku trenutno.