Ukrajina
- Gandalf
#88051 Re: Ukrajina
Ja sam pisao da je odnos snaga 4:1 za ukrajince, svi se nešto čudil, šta ti je ba, ovo ono, folovi golovi. I zato mi nije jasno po ovim izvještajima, te okruženi u Popasnoj, te prijeti opasnost u Avdici da ih okruže. Još se proslavlja kako su ih ukrajinci razbucali na onoj rijeci sa pontonskim mostovima, međutim iz nekog razloga orci napreduju, malo, pomalo, ali napreduju.
-
Mrljavi
#88052 Re: Ukrajina
Jutarnji bub
-
sumirprimus
- apsidejzi
#88054 Re: Ukrajina
Kad godm dodjes u takvu poziciju sjeti se termina "spin". Rusi su izmislili taj termin i to je njihova medijska taktika. Cilj spinovanja je da korisnika informacije ostavi u zabuni. Da ne zna sta je ispravno. Cim ne zna sta je ispravno on nije spreman da djeluje i samim tim je neutraliziran. Na ovaj nacin lagano neutraliziras 80% stanovnistva. Onih 20% sada izgledaju kao fanatici.Sociolog wrote: ↑22/05/2022 01:38 Nije mi jasna samo jedna stvar kod Azov bataljona.
Po proukrajinskim i proruskim medijima jedan od glavnih finansijera im je bio Ihor Kolomojskyj ukrajinski Jevrej i 2 najbogatiji covjek Ukrajine..onda onaj predstavnik politickog savjeta Bilecki isto Jevrej.
To nikako ne kontam oko ovog desnicarskog Azova.
Jer sad vise nije toliko strasno ako se azov borci pobiju. Ako ih se muci. Ratni zlocini nad njima nisu problem. Progutamo to. Ipak su nacisti i crna ovca u ukrajini. A onda se sjetis ovog sa Izraelom i skontas da je rijec o spinu. Moderno oruzje.
- SanskiBiser
#88055 Re: Ukrajina
joj Sajferizama...Gandalf wrote: ↑22/05/2022 05:31SpoilerShowJa sam pisao da je odnos snaga 4:1 za ukrajince,SpoilerShowsvi se nešto čudil, šta ti je ba, ovo ono, folovi golovi. I zato mi nije jasno po ovim izvještajima, te okruženi u Popasnoj, te prijeti opasnost u Avdici da ih okruže. Još se proslavlja kako su ih ukrajinci razbucali na onoj rijeci sa pontonskim mostovima, međutim iz nekog razloga orci napreduju, malo, pomalo, ali napreduju.

draga Foe opcija
- SanskiBiser
#88056 Re: Ukrajina
Njih je upratio ruski dron i pocela ih "traziti" aritljerija uz pomoc tog drona, 2 sata se izvlacili bilo juce na telegramu, sreca po njih niko nije stradao.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#88057 Re: Ukrajina
700 000 do miion dobro naoruzanih ukrajinaca i rusi imaju nerjesiv problem, tj nocnu moru.Kako je rijesiti a da ne budes gubitnik.Po meni vrlo lako.Napravis teski incident sa NATO-m na rubu sukoba i sve to naprasno stane.Cim rusi pocnu gubiti osvojeno, sve ce to stati.drug_profi wrote: ↑22/05/2022 01:55
Pa eto brojki. Mozda Zelenski i laze, ali 700K ljudi pod oruzjem ne bi trebalo biti tesko ostvariti tako velikoj naciji.
Ovi sto prizivaju totalnu mobilizaciju, ko ce hraniti, obuci i naoruzati toliku vojsku.Da ne govorim da od njih deset je jedan pravi vojnik, ostali su slep sluzbe.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#88058 Re: Ukrajina
Samo da dodam, istorija je majka ponavljanja.Rusi u avganistanu kad su izgubili raspao se je SSSR, sad to isto prijeti samoj rusiji, gradjanski rat je neminovan.Carska rusija je nestala poslije gubitaka u WW1.Desila se oktobarska revolucija.Rusi ne prastaju gubitke i poraze svojim vodjama.Da ne bude da prizeljkujem ili prizivam raspad rusije, desit ce se tektonski poremecaj u njoj samoj poslije gubitka u ukrajini, zapravo ne smiju izgubiti.Moje misljenje je sukob sa NATOm tj teski incidenti da bi se izvukli pa makar pirovom pobjedom.
Ukrajina je kepecova nocna mora i ko ga jebe kad je pohlepno glup.Istorija ce ga pamtiti ko Staljina i Hitlera.A mogao je biti Petar Veliki.
Ukrajina je kepecova nocna mora i ko ga jebe kad je pohlepno glup.Istorija ce ga pamtiti ko Staljina i Hitlera.A mogao je biti Petar Veliki.
- Ironmen
#88059 Re: Ukrajina
Kakvi su podaci o broju zarobljenih ruskih vojnika od strane UK, jeli moguce da se razmjene ne vrse ili sve ide ispod stola, od pocetka rata ne znam dali sam i jednu vijest procitao o razmjeni zarobljenika.sumirprimus wrote: ↑21/05/2022 21:14 Da sibir ko u zlatnim pedesetim jebte i to prinudno u 21 vijeku![]()
I za nase logore su vikali nisu to logri nego sabirni kampovi , orci kazu filtracijski , igra rijeci poenta je ista .
Kuda god su dosli i povukli se, strahovite price izviru na povrsinu. I da slozio bih se sa saimkdinom, ovo granici sa genocidiom.
Ukre ce rszbit ko i druge narode po rusiji, a ruse naselit po zauuzetim teritorijama. Najsvjeziji primjer krima od 2o14.
Takodje nista iznenadjujuce jer u donbasu ovo rade od 2o14
-
sumirprimus
#88060 Re: Ukrajina
Znaci bacaju sve sto imaju na istok od sjeverodonjecka do popasne gru, vdv, marinci, wagner, milicije dnr..a zestoko je
Zasnjih par dana citulje idu sa ovim gruovxima starijim nizim ofucirima i padobrancima
- Ironmen
#88061 Re: Ukrajina
Meni je Putin iskreno cijelo vrijeme bio simpatican i ok lik sve dok nije okupirao dijelove UK 2014 godine, vjerovatno je tada i pukao a ovo sto gledamo danas je tesko ludilo, mislim da jos nije svjestan na koji nivo ce dovesti Rusiju.pici wrote: ↑22/05/2022 08:19 Samo da dodam, istorija je majka ponavljanja.Rusi u avganistanu kad su izgubili raspao se je SSSR, sad to isto prijeti samoj rusiji, gradjanski rat je neminovan.Carska rusija je nestala poslije gubitaka u WW1.Desila se oktobarska revolucija.Rusi ne prastaju gubitke i poraze svojim vodjama.Da ne bude da prizeljkujem ili prizivam raspad rusije, desit ce se tektonski poremecaj u njoj samoj poslije gubitka u ukrajini, zapravo ne smiju izgubiti.Moje misljenje je sukob sa NATOm tj teski incidenti da bi se izvukli pa makar pirovom pobjedom.
-
sumirprimus
#88062 Re: Ukrajina
Zasad je bila 1 il 2 razmjene za ruje vracali su im civile zene i tesko rNjene ukr vojnike .Ironmen wrote: ↑22/05/2022 08:29Kakvi su podaci o broju zarobljenih ruskih vojnika od strane UK, jeli moguce da se razmjene ne vrse ili sve ide ispod stola, od pocetka rata ne znam dali sam i jednu vijest procitao o razmjeni zarobljenika.sumirprimus wrote: ↑21/05/2022 21:14 Da sibir ko u zlatnim pedesetim jebte i to prinudno u 21 vijeku![]()
I za nase logore su vikali nisu to logri nego sabirni kampovi , orci kazu filtracijski , igra rijeci poenta je ista .
Kuda god su dosli i povukli se, strahovite price izviru na povrsinu. I da slozio bih se sa saimkdinom, ovo granici sa genocidiom.
Ukre ce rszbit ko i druge narode po rusiji, a ruse naselit po zauuzetim teritorijama. Najsvjeziji primjer krima od 2o14.
Takodje nista iznenadjujuce jer u donbasu ovo rade od 2o14
Mrtve ruje ne zele, o tome su kukali ukri vise puta ..
Pretpostsvlja se sa i ukri imaju solidan broj orka u zarob. Par k
-
sumirprimus
#88063 Re: Ukrajina
Za civile sam postavljao tekst, iz okolice kijeva, zarobe ih u kuci, odvesu u bjelorusiju i odatle za ili u dubinu rusije ili rostov i nazad na razmjenu.otac sin brat koga uhvate . U ovom Slucaju oca su pustili a sina nisu.eto kako skoro milion ukra u rusiji od bjelorusije do sibira. Tesko ljudima i pojmit koliko zlocina rusi i sta sve rade. Ono ma daj ba nije moguce a vijedti sve gore i gore
- Ironmen
#88064 Re: Ukrajina
Npareduju zato sto su i dalje mnogo jaci u tehnici od UK, imaju tone zaostavstine iz SSSR i ravanaju sve pred sobom, danas takodjer konstantno granatiraju i ravnaju cijeli istocni front. Ali tesko da ce zauzeti dalje i jedan veci grad u UK.Gandalf wrote: ↑22/05/2022 05:31 Ja sam pisao da je odnos snaga 4:1 za ukrajince, svi se nešto čudil, šta ti je ba, ovo ono, folovi golovi. I zato mi nije jasno po ovim izvještajima, te okruženi u Popasnoj, te prijeti opasnost u Avdici da ih okruže. Još se proslavlja kako su ih ukrajinci razbucali na onoj rijeci sa pontonskim mostovima, međutim iz nekog razloga orci napreduju, malo, pomalo, ali napreduju.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- video
#88066 Re: Ukrajina
Ovo naprosto nije tacno.Ironmen wrote: ↑22/05/2022 08:55Npareduju zato sto su i dalje mnogo jaci u tehnici od UK, imaju tone zaostavstine iz SSSR i ravanaju sve pred sobom, danas takodjer konstantno granatiraju i ravnaju cijeli istocni front. Ali tesko da ce zauzeti dalje i jedan veci grad u UK.Gandalf wrote: ↑22/05/2022 05:31 Ja sam pisao da je odnos snaga 4:1 za ukrajince, svi se nešto čudil, šta ti je ba, ovo ono, folovi golovi. I zato mi nije jasno po ovim izvještajima, te okruženi u Popasnoj, te prijeti opasnost u Avdici da ih okruže. Još se proslavlja kako su ih ukrajinci razbucali na onoj rijeci sa pontonskim mostovima, međutim iz nekog razloga orci napreduju, malo, pomalo, ali napreduju.
Nisu jaci ni po cemu od UK, nema sanse.
Ako mislis na UA onda se mogu sloziti
-
hali gali halid
#88067 Re: Ukrajina
U ratu u mom naselju je bio jedan pas Šargo, kad vidimo da Šargo pobjegne u haustor, i mi bi svi za njim, jer nedugo nakon toga padne granata ili više njih.
-
Zumbul2
#88068 Re: Ukrajina
Čovjek je očigledno mislio na Ukrainu a kad već spominješ United Kingdom mora da se šališ kad kažeš da rusi nisu ni u čemu jači od njih. Mogu ti nabrojati par stvari da te demantujem ali odosmo u off
- Ironmen
#88070 Re: Ukrajina
Da mislim na Ukrajinu ne na Veliku Britaniju lol, Rusi trenutno napreduju na istocnom frontu i konstanto pojacavaju napade, po britanskim izvorima doveli su i neke BMP-T Terminatore koji do sada nisu koristeni u ratu u Ukrajini, mislim dzaba im jos i na hiljade tenkova kada koriste i dalje taktike iz WW2 i imaju omejr gubitaka u ljudstvu i tehnici 4:1.
- Gandalf
#88071 Re: Ukrajina
Nisam siguran koliko se može vjerovati twiterašima. Sve to lijepo izgleda na netu i na papiru, stvarni život pokazuje malo drugačiju sliku. Ne sumnjam u srčanost ukrajinaca, sumnjam u brojeve opreme koji su dostavljeni ukrajincima. Je li to zaista tako?
- Gandalf
#88072 Re: Ukrajina
Nek ti bude Morpheuse, foe.SanskiBiser wrote: ↑22/05/2022 07:31joj Sajferizama...Gandalf wrote: ↑22/05/2022 05:31SpoilerShowJa sam pisao da je odnos snaga 4:1 za ukrajince,SpoilerShowsvi se nešto čudil, šta ti je ba, ovo ono, folovi golovi. I zato mi nije jasno po ovim izvještajima, te okruženi u Popasnoj, te prijeti opasnost u Avdici da ih okruže. Još se proslavlja kako su ih ukrajinci razbucali na onoj rijeci sa pontonskim mostovima, međutim iz nekog razloga orci napreduju, malo, pomalo, ali napreduju.
draga Foe opcija![]()
- trambusek88
#88073 Re: Ukrajina
Negdje sam pročitao da je Ukrajina prije invazije imala 200.000 vojnika i 1.000.000 u rezervnom sastavu, a ukupno 11 miliona vojno sposobnih muškaraca.drug_profi wrote: ↑22/05/2022 01:55Pa eto brojki. Mozda Zelenski i laze, ali 700K ljudi pod oruzjem ne bi trebalo biti tesko ostvariti tako velikoj naciji.SpoilerShow
Last edited by trambusek88 on 22/05/2022 09:43, edited 1 time in total.
- Ironmen
#88074 Re: Ukrajina
Pa sam Zelenski je do sada 10 puta izjavio da problem nije u ljudstvu, da ljudi ima dovoljno i previse, problem je u naoruzanju, sjecate se da je na pocetku rata trazio obicne puske i municiju.