A za cijenu plina u Italiji te zabole uvo?saimidin wrote: ↑21/05/2022 21:41 Ja ili nisam svjestan lobija UA ili je usa stvarno vidjela svoj interes, u svakom slucaju ukrajinci amerima trebaju dati ceguzi, dobro I ukrajinke![]()
Mogli su ih glat pustiti niz dnjepar I vec danas bi se pola svijeta pitalo jel bas postojala kakva ukrajina ili im se ucinilo
Naravno, ima vremena da usa u stilu svaba/zabara/vichijevaca/huna zaigra drugu igru, u demokratiji stvari se mijenjaju, eh tad ce ukrajinci najebati al bas, I to mi je za brigu prvenstveno jer mislim da ce tad najebat II svi u
, neko manje neko vise, al bosnjaci bojim se opet najvise, jer nit smo kome interes nit radimo na lobiranju
Cekam to prevrtanje neba I zemlje, ali bitnije prevrtanje mora brodovima krcatim mts iz usa, do tada je ovo rahat patnja I sta vrijedi sto ce orci trohnut u narednim godinama, kad ce u procesu UA biti razvaljena ciglu po ciglu
Ukrajina
- drndalo
#88026 Re: Ukrajina
-
toska
#88027 Re: Ukrajina
Sad vratiti film i podsjetiti da je Amerika tokom našeg rata imala mantru "to je europski problem koji naši saveznici trebaju da riješe", doduše Europa bi to riješila, ali zajebo ih naš otpor.
par stvari je Ameriku sve više i više uvlačilo u sukob, drugom prilikom...
par stvari je Ameriku sve više i više uvlačilo u sukob, drugom prilikom...
-
lajkujMe
-
lajkujMe
#88029 Re: Ukrajina
Salvo Ceske RM-70
-
lajkujMe
#88030 Re: Ukrajina
Jel ovo moguce?
Primjetio sam da u Rovovima Ukrajinci ali i Rusi imaju pse sa sobom. Mislio sam da je to glupost ali mozda nije?
Primjetio sam da u Rovovima Ukrajinci ali i Rusi imaju pse sa sobom. Mislio sam da je to glupost ali mozda nije?
- drug_profi
#88031 Re: Ukrajina
Moje misljenje je da strateske odluke o ratu sada donose UK i USA, a Ukrajinci takticke.LuckyLoser wrote: ↑21/05/2022 17:50Polako, sigurno traje obuka a i rusi neki konvoj sigurno uniste. Zelenski a prije svega amerikanci i britanci ne misle bezveze kad kazu da Ukrajina moze pobijediti. A sam Zelenski sad neodustaje od citave Ukrajne za razliku od prije, cak sta vise trenutno i minira pregovore o prekidu vatre nakod Buche. To mozes samo raditi kad imas s cim i kad si dovoljno jak. Nove obucene jedinice stizu tek za mjesec-dva i to ce biti pravi gamechanger.karanana wrote: ↑21/05/2022 16:19 Kako vrijeme tece sve vise vjerujem da mnogo od obecanog materijala, oruzja i opreme je samo ubleha i da skoro nista bitno ne stize od ovih stvari koje bi mogli nazvati bas gamechangerima. Bojim se da ce vremenom presusiti i dolazak najosnovnijih stvari a evo izgleda ni te stvari ne dolaze redovno niti ih ima dovoljno.
Da da da landlease......ali nekako mi sve shuhveli, posebno kad imas govnadiju tipa francuza nijemaca i vjerovatno jos slicnih.
Da nije poljske tacno bi trebalo pustiti ruse do berlina a mozda i zapadnije do naparfemisanih kikijevaca.
-
saimidin
#88032 Re: Ukrajina
Tudja ruka svraba ne cese, tako ni ja ne brinem za cijenu plina, cak ni udrndalo wrote: ↑21/05/2022 22:30A za cijenu plina u Italiji te zabole uvo?saimidin wrote: ↑21/05/2022 21:41 Ja ili nisam svjestan lobija UA ili je usa stvarno vidjela svoj interes, u svakom slucaju ukrajinci amerima trebaju dati ceguzi, dobro I ukrajinke![]()
Mogli su ih glat pustiti niz dnjepar I vec danas bi se pola svijeta pitalo jel bas postojala kakva ukrajina ili im se ucinilo
Naravno, ima vremena da usa u stilu svaba/zabara/vichijevaca/huna zaigra drugu igru, u demokratiji stvari se mijenjaju, eh tad ce ukrajinci najebati al bas, I to mi je za brigu prvenstveno jer mislim da ce tad najebat II svi u
, neko manje neko vise, al bosnjaci bojim se opet najvise, jer nit smo kome interes nit radimo na lobiranju
Cekam to prevrtanje neba I zemlje, ali bitnije prevrtanje mora brodovima krcatim mts iz usa, do tada je ovo rahat patnja I sta vrijedi sto ce orci trohnut u narednim godinama, kad ce u procesu UA biti razvaljena ciglu po ciglu
Ali me brine brzina I vrsta oruzja koje zapad salje u UA, jer ili se samo meni cini da je to sporo I slabo, ili stvarno ne moze brze I nemaju bolje
Brodovi mts trebaju da su bar na putu, akoa ne vec u UA, paralelno sa ovom zracnom dostavom, I paraleno sa obukom
Npr abramsi su vec tu de/pl, obucaji UA posade u eu dok brodovi plove sa 200-300 kom I municijom, obuka za patriot, dronove,f-ove...da ne govorimo o osnovnim stvarima puske I oprema, municije brda trebaju, jer orci imaju I gvozdjarije I mts sabrano u zadnjih 20 god planine, I valja to unistiti, ogroman je to posao logisticki a I fizicki, na kraju sve mora proci kroz ruke
-
lajkujMe
- Optimus09
#88034 Re: Ukrajina
Gledam klipove,opusteno hodaju pored vozila kad bum.Ode tip u komade 
- drug_profi
#88035 Re: Ukrajina
hhehe, bice snimaka, bice...
- drug_profi
#88036 Re: Ukrajina
Samo mi nejasno oslobađanje velikih ruskih snaga u Mariupolju, bas uoci ofanzive.sumirprimus wrote: ↑21/05/2022 18:17 Ok ok znam anam oni kazu nema teoretske sanse. Da ukri imaju toliko vojske, dont give a damn about them
Mnoge nelogicnosti bi se objasnile jednim blizkrigom ukra, moze i na jugu![]()
Vjerovatno vise nije bilo hrane.
- drug_profi
#88037 Re: Ukrajina
Pa ne moze mobilizacija biti totalna. Nemozes napraviti shut down svega i pokupiti muskarce. Valja ih hraniti, valja neko odrzavati privredu zivom, usluge i sl.
Imaju dovoljno dobrovoljaca, i vjerovatno pozivaju samo one koji imaju vojnog iskustva.
Nije bas efikasno slati u rat nekog ko niti ima volje, niti zelje, niti znanja za to.
Ipak je to populacija od 40 miliona. 1% muskaraca je vec 200.000 ljudi.
- Optimus09
#88038 Re: Ukrajina
Ima li snimljeno negdje kad su srusili most i 1000 vojnika takodje,ili je preuvelicano?
- drug_profi
- drug_profi
#88040 Re: Ukrajina
Samo na ovo da se osvrnem.saimidin wrote: ↑21/05/2022 21:41 Ja ili nisam svjestan lobija UA ili je usa stvarno vidjela svoj interes, u svakom slucaju ukrajinci amerima trebaju dati ceguzi, dobro I ukrajinke![]()
Usa i UK, koji su po svemu i daljenajvece svjetske sile, docekale su idealnu kombinaciju za proxy rat kojim ce sjebat Rusiju za dugo, ili cak zauvijek.
Trebala im je velika teritorija koja moze amortizovati Rusku silu i neizbjezno napredovanje, populaciju branitelja dovoljno veliku da moze podnijeti gubitke. Dovoljno motivisanu da moze dici pola miliona vojnika i dovoljno savremenu da lako moze usvojiti potrebne vjestine. I naravno da ima granice naslonjene na NATO.
Osim Ukrajine to je mogla biti i Poljska, ali ona je NATO (no-no dirat). I niko vise.
Ako propuste ovu priliku, sljedece nece biti.
- drug_profi
- drug_profi
#88042 Re: Ukrajina
Ko ima psa zna da nije.
Iteligentna stvorenja koaj vrlo brzo skontaju situaciju i ukljuce se u copor.
Moj pas laje kad mi neko stoji pred vratima stana u haustoru, a nije nas.
-
A_A_AKCIJA
#88043 Re: Ukrajina
Zanimljivo.
Poljska donirala ogromne količine dijelova i opreme za MiG-29.
Vjerovatno je oglas išao: poklanjam 60 MiG-ova za dijelove.
Poljska donirala ogromne količine dijelova i opreme za MiG-29.
Vjerovatno je oglas išao: poklanjam 60 MiG-ova za dijelove.
- drug_profi
#88044 Re: Ukrajina
TOS
Piše se na jednoj strani -1
na drugoj +1
-
Sociolog
#88045 Re: Ukrajina
Nije mi jasna samo jedna stvar kod Azov bataljona.
Po proukrajinskim i proruskim medijima jedan od glavnih finansijera im je bio Ihor Kolomojskyj ukrajinski Jevrej i 2 najbogatiji covjek Ukrajine..onda onaj predstavnik politickog savjeta Bilecki isto Jevrej.
To nikako ne kontam oko ovog desnicarskog Azova.
Po proukrajinskim i proruskim medijima jedan od glavnih finansijera im je bio Ihor Kolomojskyj ukrajinski Jevrej i 2 najbogatiji covjek Ukrajine..onda onaj predstavnik politickog savjeta Bilecki isto Jevrej.
- Nespin
- astala_vistala
#88047 Re: Ukrajina
Ma kakav Azov i nacisti to je samo izgovor, onog trenutka kad je sjeverni tok obustavljen rat je počeo, svijet ne pokreće ideologija nego goli interes, isto ko u slučaju ovog jevrejskog biznismena koji je tobože finansirao naciste.Sociolog wrote: ↑22/05/2022 01:38 Nije mi jasna samo jedna stvar kod Azov bataljona.
I malo pročačkaj haman sve glavne figure ovog rata su jevreji uz kadije iz Tel Aviva koji ih tobože hoće pomirit.
I da Rusija ovo gubi i trebat će im desetljeća da se dozovu ako se u međuvremenu ne raspadnu totalno.
- drug_profi
#88048 Re: Ukrajina
Pa eto brojki. Mozda Zelenski i laze, ali 700K ljudi pod oruzjem ne bi trebalo biti tesko ostvariti tako velikoj naciji.
-
saimidin
#88049 Re: Ukrajina
trebaju usa/uk zesce zapeti, i pritisnuti ovu putlerovcad iz eu da zapnu, jer ako misle mrcvariti orke u UA godinama, moze se destiti da i ukrajinci izgube volju, a onda dzaba sve pare i oprema, eto orka u pl, a to je eskalacija to the end of the worlddrug_profi wrote: ↑22/05/2022 00:09Samo na ovo da se osvrnem.saimidin wrote: ↑21/05/2022 21:41 Ja ili nisam svjestan lobija UA ili je usa stvarno vidjela svoj interes, u svakom slucaju ukrajinci amerima trebaju dati ceguzi, dobro I ukrajinke![]()
Usa i UK, koji su po svemu i daljenajvece svjetske sile, docekale su idealnu kombinaciju za proxy rat kojim ce sjebat Rusiju za dugo, ili cak zauvijek.
Trebala im je velika teritorija koja moze amortizovati Rusku silu i neizbjezno napredovanje, populaciju branitelja dovoljno veliku da moze podnijeti gubitke. Dovoljno motivisanu da moze dici pola miliona vojnika i dovoljno savremenu da lako moze usvojiti potrebne vjestine. I naravno da ima granice naslonjene na NATO.
Osim Ukrajine to je mogla biti i Poljska, ali ona je NATO (no-no dirat). I niko vise.
Ako propuste ovu priliku, sljedece nece biti.
-
Sociolog
#88050 Re: Ukrajina
Nece Rusi imati tenkova..tehnike..kao ne budu pravili i proizvodili
Pitanje da li su i 1 tenk napravili od 24 februara ako nemaju elektroniku
Pitanje da li su i 1 tenk napravili od 24 februara ako nemaju elektroniku