Na bonuse se isto placa porez na dobit. Jesu ti bonusi prikazani u onim izvjestajima? To sto rade ostali klubovi jeste varanje, jer im kantonalne inspekcije to omogucavaju i ne vrse kontrulu, a sto bi. Samo jebi sarajevske klubove i najvise očekuj od njih. More mrš više, onda dođe Bake,dođe Fadil, Čampi i ostala banda .Pravna drzava do Ilidze. Eh, to nam je naša borba dala. Ti bonusi generalno nisu losa stvar, ali ih provesti kroz papire ili varati kao i ostali, ali cijena moze biti golema.Grean wrote: ↑20/05/2022 12:53Dovoljno je Jakirovic objasnio za hr medije, ma samo bonusi, samo to funkcionise u PL. Drugim rijecima minimac a ostalo zaradis na terenu.Karikaturist wrote: ↑20/05/2022 11:45
Majstore, Azmir placa minimalac i ostalo na ruke. Toliko o ozbiljnosti tih nekih podataka ispod naseg..
Ko nas sprjecava da radimo tako.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#4776 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
Karikaturist
#4777 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Drzavi se i na to placaju porezi.. onda bi svi placali minimalac i izbjegavali obaveze..Grean wrote: ↑20/05/2022 12:53Dovoljno je Jakirovic objasnio za hr medije, ma samo bonusi, samo to funkcionise u PL. Drugim rijecima minimac a ostalo zaradis na terenu.Karikaturist wrote: ↑20/05/2022 11:45
Majstore, Azmir placa minimalac i ostalo na ruke. Toliko o ozbiljnosti tih nekih podataka ispod naseg..
Ko nas sprjecava da radimo tako.
-
il dottore
#4778 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
FK Sarajevo ima tri vrste navijaca:
1. HZ - momci srcani, mladi, imaju gresaka ali sustini pozitivni jer vecinom zele napredak i grupe i kluba
2. Vecina navijaca, manje vise upuceni u rad kluba, navijacki zivot (potekli sa sjevera), i fudbal uopste. Iz ove grupe su stigle i ideje o investitoru, progurana promjena statuta i legislative. Placaju clanarinu i godisnje karte.
Posljednja je 3 grupa - nju cini jedno 10% navijaca, satro upuceni u rad kluba, sire info o platama, neke pikanterije iz kluba. 95% informacija lazno. Na neki nacin interesno povezani s nekim strujama u i oko kluba. Uglavnom debili, kad su u gomili i na internetu vrlo glasni. Iz ove grupe sad pljuju i na Mirvica
Ovo je i neka prirodna selekcija, treba se boriti i odrzavati na minimumu ovu 3 grupu
1. HZ - momci srcani, mladi, imaju gresaka ali sustini pozitivni jer vecinom zele napredak i grupe i kluba
2. Vecina navijaca, manje vise upuceni u rad kluba, navijacki zivot (potekli sa sjevera), i fudbal uopste. Iz ove grupe su stigle i ideje o investitoru, progurana promjena statuta i legislative. Placaju clanarinu i godisnje karte.
Posljednja je 3 grupa - nju cini jedno 10% navijaca, satro upuceni u rad kluba, sire info o platama, neke pikanterije iz kluba. 95% informacija lazno. Na neki nacin interesno povezani s nekim strujama u i oko kluba. Uglavnom debili, kad su u gomili i na internetu vrlo glasni. Iz ove grupe sad pljuju i na Mirvica
Ovo je i neka prirodna selekcija, treba se boriti i odrzavati na minimumu ovu 3 grupu
-
Benjamin1994
#4779 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Godinama su ubjedljivo najveće plate u FKS, ne znam koji je fazon, ko dogovara i ko pristaje da isplaćuje tolike cifre igracima, prava enigma... Pa jbt kad vidim Zrinjski, Borac, i usporedim plate najboljih igrača sa nasim prosječnim igracima, kod nas vise klupa zarađuje od prvog tima Zrinjskog. Definitivno najbolja opcija plata do 2k, ostalo po ucinku, mada i tu bi bilo sranja i malverzacija, kako ja ovoliko a onaj onoliko. Sto se para tice, nisu ovo direktno Ismirove pare, mozda nije ni jedan fening njegov. Sve firme funkcionisu na sistemu da određen postotak dobiti ide u sponzorstvo, reklame itd. Treba samo vidjeti koliko recimo nase firme daju na reklame, sponzore itd. Negdje sam citao primjer Violete, pa to su milioni ljudi na godisnjem nivou, da ne pričam dalje o bosnalijeku itd. Nije Ismir sam uspio u USA, tu je veliki broj ljudi, drugih firmi, poznanika itd. Trziste je takvo da je tamo za milijardere 5 miliona dolara koje je po nekim pricama do sad ulozio, kao kod nas kafu da popijes. Dovoljno je bilo da nađeš 5/10 firmi, koje ce kroz sponzorstvo dati Po 500/600 hiljada dolara i dođes na cifru od par miliona, koliko je i ulozeno. Sve je to igra velikih igrača koju mi nikad necemo shvatiti. Sad je samo pitanje da li ce fakat odriješiti kesu, uloziti 10/15 miliona dolara u ekipu,akademiju,stadion i probati napraviti ekipu za Europa ligu ili ce mu dosaditi sve i samo otici
-
Karikaturist
#4780 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa ulozio je lik 6 miliona na plate a dobio levate koji niti mogu trcati a niti znaju zabijati..
-
Piaty
#4781 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kaze klix da za Sefa strucnog staba najbolje kotira Trivunovic. Hajd rekoh da vidim sta je to trenirao neko ko najbolje kotira za sefa str.staba, kad imam sta i vidjeti.
Majko draga...
Da nije neka greska ovo?
Majko draga...
Da nije neka greska ovo?
-
Registarska oznaka
#4782 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vidi, zasto ne Trivunovic?
Mislis da moze biti gori od ovoga? Samo treba da se dogovorimo, da li zelimo stranca ili nekog ko "zna sta je Sarajevo" ? Vi bi kad je stranac, daj nam nekog ko je nas, ko zivi sarajevo, kad takvog stavis onda sto nije stranac.
Generalno, volimo u kontru ici ko mala djeca na sisu.
Nas najveci problem je sprema igraca, tu trener ne smije dozvoliti da mu se igraci zajebavaju na pripremama jer je to najvazniji dio sezene. Ti ako si spreman da trcis, ti mozes nesta i ocekivati pred kraj tekme, ako si ko mi sada, 45min nam je plafon igre.
Nema zajebavanja na pripremama.
Kad smo vec otjerali Vinka, samo mi je zao Sablica, koji da je imao upola ovakvu situaciju, dao bi 10 puta vise od Makedonca. Kod Gorana smo vidjeli i nekih promjena, te 352 te 443, Jedini trener koji je juniore gurnuo u vatru. Igraci mu odlazili i dolazili svakodnevno, lik s ekipom jedva jednu pripremnu utakmicu uradio, i sta si ocekivao osim lose polusezone. i umjesto da mu pruzimo jos jednu sansu kad ima normalne uslove za rad mi ga otjeramo.
Nista bolje nismo ni zasluzili od obvoga, nazalost. Sablic je od pocetka govorio da se nista ne ocekuje od ove polusezone al jok, daj ti pitarima samo pobjede bez obzira imao on skim igrati il ne. Mi smo Sarajvo i daj pobjede. Nasa realnost je ravna nuli.
Mislis da moze biti gori od ovoga? Samo treba da se dogovorimo, da li zelimo stranca ili nekog ko "zna sta je Sarajevo" ? Vi bi kad je stranac, daj nam nekog ko je nas, ko zivi sarajevo, kad takvog stavis onda sto nije stranac.
Nas najveci problem je sprema igraca, tu trener ne smije dozvoliti da mu se igraci zajebavaju na pripremama jer je to najvazniji dio sezene. Ti ako si spreman da trcis, ti mozes nesta i ocekivati pred kraj tekme, ako si ko mi sada, 45min nam je plafon igre.
Nema zajebavanja na pripremama.
Kad smo vec otjerali Vinka, samo mi je zao Sablica, koji da je imao upola ovakvu situaciju, dao bi 10 puta vise od Makedonca. Kod Gorana smo vidjeli i nekih promjena, te 352 te 443, Jedini trener koji je juniore gurnuo u vatru. Igraci mu odlazili i dolazili svakodnevno, lik s ekipom jedva jednu pripremnu utakmicu uradio, i sta si ocekivao osim lose polusezone. i umjesto da mu pruzimo jos jednu sansu kad ima normalne uslove za rad mi ga otjeramo.
Nista bolje nismo ni zasluzili od obvoga, nazalost. Sablic je od pocetka govorio da se nista ne ocekuje od ove polusezone al jok, daj ti pitarima samo pobjede bez obzira imao on skim igrati il ne. Mi smo Sarajvo i daj pobjede. Nasa realnost je ravna nuli.
- Revolucionar ★
#4783 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da mi je samo znati na koju foru se odabralo rukovodstvo kluba. Osim neke privatne preporuke, ne mogu da shvatim da je jedan uspjesan privrednik vidio nesto u influenserkama. Ne vidim nikakvu emociju u direktorici koja se provaljuje s nekim motivacionim forama na instagramu, to je valjda krajnji domet politike kluba. Mogli su na ovu foru Samketa Cerica postavit, predstavit neki FKS familija bitcoin pa da se lozimo. Tragicno da se u klub vracaju lica oko kojih je u proslosti, i na ovom forumu, bilo kontraverzi.
- Logovan
#4784 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moram da pohvalim Horde! Koreografija odlična, navijanje odlično, bio je pad u drugom, ali sve u svemu super.

-
last mohicans
#4785 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Horde su bile za 10.
Bas na poluvremenu čujem Velezovce kako smo ih pojeli, kako navijanjem, tako na terenu. Ali dzaba sve, kad smo ekipa za poluvrijeme. Slozit cu se sa kolegom gore. Daj stranca,nemoj stranca, nek je naš, nemoj ni naše više. Ne zna se bi li srali ili pišali. Ne bih se slozio za Sablica, ja u njemu nista nisam vidio. Ona formacija s trojicom nazad,propuha bilo ko u priči. Opet smo kod Vinka najspremniji bili fizički. Čovječe,mi smo nivo kantonalaca po spremi. Daj Jelu,nemoj Jelu, bolji Seleskovic. Pa jebem ti pleme vise zna li ih iko spremiti da lete. Kad ono ima snage da trči 90 minuta, i halalit ces mu neke stvari. Recimo Halid, on nije neki aman zaman kvalitet, napravio je u jučer dva glupa prekršaja, ali on se trudi, trči i najspremniji je uz Andreja koji nije na nivou na kojem je bio. Ne znam koliko ima istine ovo sa Spahom, ali ovakvim ekipama i treba neki kabadahija kad zatreba, da im nekad jebe sve po spisku,jer na finjaka očito ne ide. Stranac tu bitnost igranja za FKS ne moze prenijeti igračima i to je apsolutno jasno. Ispostavilo se tačnim da su treninzi kod Makedonca bili klinac od ovce, a vidimo i da je sprema sve gora i gora.
- Grean
#4786 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja bih postavio pitanje ako moze Trivunovic zasto ne Varesanovic cije ime se docekalo na noz svaki put kad bi bio pomenut a pominjan jos od izbora Cale.Registarska oznaka wrote: ↑20/05/2022 15:24 Vidi, zasto ne Trivunovic?
Ti vjerovatno nisi od tih ali eto dodje nekako da se postavi pitanje na ovaj post. Za Varesanovica se govorilo ne trenira nikog, nije ozbiljan. U poredjenju sa Vuletom ima mega iskustvo i reference.
- nota1969
#4787 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
jbgGrean wrote: ↑20/05/2022 18:47Ja bih postavio pitanje ako moze Trivunovic zasto ne Varesanovic cije ime se docekalo na noz svaki put kad bi bio pomenut a pominjan jos od izbora Cale.Registarska oznaka wrote: ↑20/05/2022 15:24 Vidi, zasto ne Trivunovic?
Ti vjerovatno nisi od tih ali eto dodje nekako da se postavi pitanje na ovaj post. Za Varesanovica se govorilo ne trenira nikog, nije ozbiljan. U poredjenju sa Vuletom ima mega iskustvo i reference.
Mirza nas je vodio u jednom od najgorih momenata,viršle itd.
i nismo bili loši
Vule bez iskustva,kao igrač sve 5 ali mislim još jedna fula.
a ovaj spahić
red je onda i da brajloviću da neku funkciju i bakir da bude počasni predsjednik
fuj
- Raigor Stonehoof
#4788 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Imamo jednog takvog, nas, nedavno ostao bez posla, i insalah ce ss vratiti opet da ovim kujicama u bordo dresu pokaze kako stoje stvarilast mohicans wrote: ↑20/05/2022 18:27 , ali ovakvim ekipama i treba neki kabadahija kad zatreba, da im nekad jebe sve po spisku,jer na finjaka očito ne ide. Stranac tu bitnost igranja za FKS ne moze prenijeti igračima i to je apsolutno jasno. Ispostavilo se tačnim da su treninzi kod Makedonca bili klinac od ovce, a vidimo i da je sprema sve gora i gora.
Jebo moderni pristup, ne radi to kod nas
-
Registarska oznaka
#4789 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sto se mene tice, samo da nije Osim i Husref, ostale cu podrzati ko god bio.Grean wrote: ↑20/05/2022 18:47Ja bih postavio pitanje ako moze Trivunovic zasto ne Varesanovic cije ime se docekalo na noz svaki put kad bi bio pomenut a pominjan jos od izbora Cale.Registarska oznaka wrote: ↑20/05/2022 15:24 Vidi, zasto ne Trivunovic?
Ja Mirzu ne vidim kao losu opciju, a da li ima boljih od njega, sigurno da ima.
Govorimo evo par godina, vrijeme je da se stane na stranu trenera. Ko god on bio.
Uostalom, sumnjam da ceml imati novog trenera do izbora SD-a. To bi mi bilo i logicno, da SD ima uticaja na izbor trenera, jer ce oni suradjivati.
- van Basten
#4790 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kup bi samo zamaskirao katastrofalnu sezonu. Ekipa pripremljena za 45 min fudbala ( i to bosanskog, a ne ozbiljnog), kapitalna pojacanja presjede proljece na tribinama i klupi, rukovodeci ljudi sute i trpe da gubimo za selenim stolom tekme gdje nam dva igraca pogode s tribina... vratili smo se debelo unazad... u doba Blekica npr...
-
Registarska oznaka
#4791 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Al ostaviti Catakovica na klupi koji ima najbolji sut u ekipi 
-
last mohicans
#4792 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Eto,nece lepi,prema pisanju avaza.
https://sport.avaz.ba/nogomet/744042/em ... k-sarajevo
A ovi pišu vracamo Emira
https://sportsport.ba/fudbal/emir-hadzi ... evo/425977
A ovi pišu vracamo Emira
https://sportsport.ba/fudbal/emir-hadzi ... evo/425977
Last edited by last mohicans on 21/05/2022 00:02, edited 1 time in total.
-
Piaty
#4793 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mene ovo sa Trivunovicem podsjeca na ono kada Braco Vrabunjusa prica o svojim igracima pa tako za jednog od njih kaze: "jako je dobar jer je igrao gore po Sloveniji".
Vidim da je Trivunovic trenirao neki GOSK, eh jel to ovaj GOSK iz Gabele il je neki drugi. U svakom slucaju, zvucno ime
Mislim, stvarno je dobar igrac bio ali zar Trivunovic uopce smije biti tema ako ce se praviti neka revolucionarna rjesenja (u smislu da ide na nesto bolje i kvalitetnije). Ovo meni nekako isto kao da smo pfff Rudar iz Prijedora ili Celik Zenica...
Vidim da je Trivunovic trenirao neki GOSK, eh jel to ovaj GOSK iz Gabele il je neki drugi. U svakom slucaju, zvucno ime
Mislim, stvarno je dobar igrac bio ali zar Trivunovic uopce smije biti tema ako ce se praviti neka revolucionarna rjesenja (u smislu da ide na nesto bolje i kvalitetnije). Ovo meni nekako isto kao da smo pfff Rudar iz Prijedora ili Celik Zenica...
-
Piaty
#4794 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
E jebigalast mohicans wrote: ↑20/05/2022 23:59 Eto,nece lepi,prema pisanju avaza.
-
last mohicans
#4795 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pjanic grije klupu na oprostaju, Rahma zabija Bešiktašu. Kakvog smo igrača imali, tek smo skontali kad je otisao. Kako se ubaci iz drugog plana. Ovakve fajtere dovodi, Ismire, ne bezmudane.
- Grean
#4796 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako je tacno ovo bi bio treci neuspio pokusaj izbora SD- nakon Hadzica, prvo je odbio Alen Skoro, onda Marko Topic i sad Emir Spahic.
-
last mohicans
#4797 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
+38 bodova Zrinjski,
uz utakmicu vise. Jbt, kao Bayern. Ajlaaaa,haj jedan status o najorganizovanijem klubu u drzavi.. U kojem segmentu, mozda jedino u kur... bez pokrica. Zaboravih da dodam, u najvecim platama za guzeljanje na terenu bez efekta. Eh, u tome smo najjači.
- Logovan
#4798 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma razlika isto kao da su spoj Reala, Liverpoola, Bayerna i Cityja.last mohicans wrote: ↑21/05/2022 21:22 +38 bodova Zrinjski,uz utakmicu vise. Jbt, kao Bayern. Ajlaaaa,haj jedan status o najorganizovanijem klubu u drzavi.. U kojem segmentu, mozda jedino u kur... bez pokrica. Zaboravih da dodam, u najvecim platama za guzeljanje na terenu bez efekta. Eh, u tome smo najjači.
-
last mohicans
#4799 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mentalitet je u pitanju, moj logi. Vidis da ljudi iz kola u kolo, kada su matematički osigurali titulu i dalje pobjeđuju, samo Borca nisu. A bome su daleko bolji, razlika sve govori. Eto i ti volis statistiku,jesmo li iza rata ikad bili -38 iza vodeceg dva kola prije kraja?Logovan wrote: ↑21/05/2022 21:46Ma razlika isto kao da su spoj Reala, Liverpoola, Bayerna i Cityja.last mohicans wrote: ↑21/05/2022 21:22 +38 bodova Zrinjski,uz utakmicu vise. Jbt, kao Bayern. Ajlaaaa,haj jedan status o najorganizovanijem klubu u drzavi.. U kojem segmentu, mozda jedino u kur... bez pokrica. Zaboravih da dodam, u najvecim platama za guzeljanje na terenu bez efekta. Eh, u tome smo najjači.
Nisu bolji ovoliko, ne za 38 bodova, puno manje ali dobro sad ionako je nebitno.
- Logovan
#4800 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mentalitet jeste, uvijek imaju želju za golovima i pobjedama, vlada im sloga i jedinstvo od prvog kola pa sve do kraja sezone. Nema da je neko ljubomoran zato što nije u prvih 11, nema svađa, nema da se neko nekome nešto zamjerio. Svi su k'o jedno. Atmosfera vrhunska. I sve ovo je nama falilo. A kvaliteta igračkog kadra nije baš tolika pa da bude 38 bodova. Ne može me niko uvjeriti da je moglo biti barem duplo manje.last mohicans wrote: ↑21/05/2022 21:52Mentalitet je u pitanju, moj logi. Vidis da ljudi iz kola u kolo, kada su matematički osigurali titulu i dalje pobjeđuju, samo Borca nisu. A bome su daleko bolji, razlika sve govori. Eto i ti volis statistiku,jesmo li iza rata ikad bili -38 iza vodeceg dva kola prije kraja?
Bilo je loših sezona, razlike po 15, 16, 17 bodova razlike, ali ovako nikad.