Da su ozbiljnije pristupili penalima sigurno jesu, ali i Fedja se voli hvaliti i gdje je zasluzan i gdje nije. Realno, sumnjam da su imali snimke Oremusa i Varesanovica kako pucaju penale, jer ne znam da li su ih ikada do sada i oucali u Sarajevu. Ovi ostali su pogodili.Pitar sa Kariba wrote: ↑20/05/2022 08:43
Znaci Fedja angazovao ljude "sa strane" za svaki slucaj. Dzeno kaze prepustio igracima da se dogovore ko ce pucati penale. Nije Dzenan kriv da se razumijemo.
Amaterizam nas ubi, u upravi, strucnom stabu, igrackom kadru...
Katastrofalno vodjenje kluba od strane Mirvica!
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
gold'n'brown
#4751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Logovan
#4752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma da smo postigli jedan, samo jedan, u prvih 30 minuta bilo bi odlicno. Vrlo moguce da se onda oni ne bi dozvali, ne bi uspjeli izjednaciti, ali sad je ovo sta bi bilo, kad bi bilo. Gotovo je sad, sjedi i placi.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#4753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
@gold'n'brown upravo takav pristup nam jbe znanje. Naravno da nemaju sve snimke i informacije. Ali sjednes sa golmanom, nalozis ga da ce biti djoker u penalima, objasnis mu i pokazes kako pucaju. Skrenes mu paznju na neke znakove protivnickih igraca u najmanju ruku skines pritisak sa njega time.
Niko nije mogao znati da ce se pucati ali racunas jbg.
Drugo, Fedja se hvali, pff...
Ljudi igraju evropu, imaju kup, prave stadion, idu naprijed.
Ima se cime hvaliti.
6.300.000KM na plate jbt, 6 miliona i jebenih 300.000KM...
Niko nije mogao znati da ce se pucati ali racunas jbg.
Drugo, Fedja se hvali, pff...
Ljudi igraju evropu, imaju kup, prave stadion, idu naprijed.
Ima se cime hvaliti.
6.300.000KM na plate jbt, 6 miliona i jebenih 300.000KM...
-
radijator
#4754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ljudi, ja ne znam za vas, ali meni je ovo ZASTRAŠUJUĆI podatak. Zna li iko kakvim budzetima raspolazu Zrinjski, Borac, Velez, Tuzla United?
-
Anquilla
#4755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- East_side
#4756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nego šta je sa onim Bordo prijateljima? Prije su se svako malo oglašavali oko svega a sad ih nigdje. Čak ni nakon Pecare neku noć.
Helem, klub je još od dolaska Tana prije 7-8 godina postao zlatna koka za razne uhljebe koji su se preko njega bogatili na razne načine, od talova u transferima, preko Seata i ostalih *izdarija. Izmišljale su se razne pozicije koje su povlačile ogromna sredstva kroz plate, ganjao se lični interes dok je klub na momente znao bljesnuti u sportskom smislu a sve ostalo goli prosjek i stagniranje. Čak i nazadovanje.
Razne direktorice, menadžerica, portparolke, ovi, oni... Da su se sve te pare rasporedile u sportski segment i u prave ljude koji dolikuju da imaju veze s klubom, mi bi danas već razmišljali o potencijalnim protivnicima u grupnoj fazi nekog Evropskog takmičenja. Smatralo bi se polovičnim uspjehom ako drugoplasiranom na tabeli PLBiH bježiš "samo" 5-10 bodova.
A vidi nas sad, nismo stanju završiti ni među prva 3 na kraju sezone. I onda dovedeš sebe u situaciju da samo preko kupa možeš u Evropu.
Već sam pisao na drugoj temi. Da smo uzeli kup, uprava bi se prala preko toga, "šta hoćete? Evo uzeli smo kup, idemo u Evropu, sezona je uspješna..." i td.
Ovako su u pat poziciji, nemaju nikakvog opravdanja i moraju sve mijenjati iz temelja. Tu u prvom redu mislim na Mirvića naravno. Ako se ima para za nekakve influenserke od kojih nikakvog hajra nema, onda se ima i za mnogo kompetentnije ljude. Da sad ne nabrajamo razna imena, legende kluba koji bi sigurno imali šta ponuditi i pomoći klubu da se napokon izdigne.
Helem, klub je još od dolaska Tana prije 7-8 godina postao zlatna koka za razne uhljebe koji su se preko njega bogatili na razne načine, od talova u transferima, preko Seata i ostalih *izdarija. Izmišljale su se razne pozicije koje su povlačile ogromna sredstva kroz plate, ganjao se lični interes dok je klub na momente znao bljesnuti u sportskom smislu a sve ostalo goli prosjek i stagniranje. Čak i nazadovanje.
Razne direktorice, menadžerica, portparolke, ovi, oni... Da su se sve te pare rasporedile u sportski segment i u prave ljude koji dolikuju da imaju veze s klubom, mi bi danas već razmišljali o potencijalnim protivnicima u grupnoj fazi nekog Evropskog takmičenja. Smatralo bi se polovičnim uspjehom ako drugoplasiranom na tabeli PLBiH bježiš "samo" 5-10 bodova.
A vidi nas sad, nismo stanju završiti ni među prva 3 na kraju sezone. I onda dovedeš sebe u situaciju da samo preko kupa možeš u Evropu.
Već sam pisao na drugoj temi. Da smo uzeli kup, uprava bi se prala preko toga, "šta hoćete? Evo uzeli smo kup, idemo u Evropu, sezona je uspješna..." i td.
Ovako su u pat poziciji, nemaju nikakvog opravdanja i moraju sve mijenjati iz temelja. Tu u prvom redu mislim na Mirvića naravno. Ako se ima para za nekakve influenserke od kojih nikakvog hajra nema, onda se ima i za mnogo kompetentnije ljude. Da sad ne nabrajamo razna imena, legende kluba koji bi sigurno imali šta ponuditi i pomoći klubu da se napokon izdigne.
-
Adobeg
#4757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Malo sam se dohavizao ,nece san na oci,znaci krecemo opet od nule treba veliki restart i remont kluba od administracije do igraca,od ovog kadra nema hljeba sve nazor, a ne ide ,valjda ce izaci na dobro,ovo mi je najgora sezona odkad ih pratim skoro 40 godina. 
- Logovan
#4758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Kliknuti i onda lagano krenuti iz početka. Ako bude bilo pameti naredna sezona može biti totalna suprotnost.
Ma sve je to puno više, najviše mislim na Tuzlu.
- dzeno123
#4759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ljudi moji, pa najgore od svega je sto smo mi spremi samo za 45min. Halo, pa nije Klis, ko ih je spremio, treniraju li oni uopste, dajte im steroide, nesto...
-
il dottore
#4760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma papanske fore. Kad dobijes onda se kurcis i drzis predavanja i najpametniji si. Treba njemu jos da izlijeci komplekse.gold'n'brown wrote: ↑20/05/2022 09:11Da su ozbiljnije pristupili penalima sigurno jesu, ali i Fedja se voli hvaliti i gdje je zasluzan i gdje nije. Realno, sumnjam da su imali snimke Oremusa i Varesanovica kako pucaju penale, jer ne znam da li su ih ikada do sada i oucali u Sarajevu. Ovi ostali su pogodili.Pitar sa Kariba wrote: ↑20/05/2022 08:43
Znaci Fedja angazovao ljude "sa strane" za svaki slucaj. Dzeno kaze prepustio igracima da se dogovore ko ce pucati penale. Nije Dzenan kriv da se razumijemo.
Amaterizam nas ubi, u upravi, strucnom stabu, igrackom kadru...
Katastrofalno vodjenje kluba od strane Mirvica!
U prvom poluvremenu ga Dzeno raskovo ko paletu a ovaj prica kako su im se noge svezale. A onda spominje AEK i evropske utakmice. Znaci imas ekipu koja je sa jednim trenerom 3 godine, igrali moze se reci uspjesno evropske utakmice, i kad te u finalu razvali ekipa koja se sastala prije nekoliko mjeseci (jeste debelo preplacena ali totalno naopako sastavljena uz smjene trenera itd) ti kao argument koristis "prepali se, noge im se svezale".
Neko predvidio da ce se onolike sanse promasiti ili da ce npr u penalima Dal pogoditi stativu i fuliti a onaj Velezov precku ali ce uci u go...
Ma mrs u pm
- Revolucionar ★
#4761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zadnje sto nam treba je pizdit o Mirvicu. Dosao je lik, konkretno ulagao, okej napravio je kadrovske zajebe, ali i dalje imam feeling da se to desava jer je covjek dosao iz drugacijeg podneblja. Dovodjenje Spahe nece nista promijenit. Spaha je ime, nije menadjer
-
il dottore
#4762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nek dodje "bilo ko" i ulozi milionski iznos i nek se pita.
Mene i vecinu nas klub godisnje kosta par stoja i mi bi smjenjivali i jebavali majke
Mene i vecinu nas klub godisnje kosta par stoja i mi bi smjenjivali i jebavali majke
-
Anquilla
#4763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Naravno da je previse, svi to znaju, samo nece nijedan novinar da napise.
Da nije tako, sad bi bili novinski naslovi kako Zrinjski osvaja dominantno titulu sa duplo manjim budzetom, a Velez Kup sa 7-8 puta manjim budzetom od Sarajeva.
-
velaxsa
#4764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kod nas je najveci problem odnos igraca prema klubu i prema dresu. Nije im usadjen pravi "kod", nemamo naboja, ni motiva kakav bi trebalo imati. Imamo mi i veoma kvalitetnih igraca koji znaju fudbal, ali pristup i ponasanje su doveli do ovoga. Treba nam autoritet koji ce im objasniti zasto su tu i sta se od njih ocekuje. Bodul je igracina, kakav samo go strumfovima zavuce. Nakon toga mangupisanje, crveni karton, ovo-ono...nigdje ga od tad. Catakovic je klasa, Varesanovic i Djokanovic su mladi i talentivani, golman ekstra...pola ekipe sigurno treba nogom nabiti, ali imamo mi i dobrih fudbalera. Nama je problem sto smo rastimani orkestar gdje svako fura svoj fazon. Vasovski nije dvije utakmice odigrao s istim sastavom. Mislim da se jos osjete propusti koje je napravio i on i Sablic. Treba nam autoritet, kvalitetan remont ekipe i promjena pristupa. Kad nasi igraci prestanu glumiti zvijezde i manekene sve ce krenuti kako treba. Sve dok nema odgovornosti i "dok im se moze" nema napretka. Znam da je Mirvic bordo fanatik, lik nije levat. Napravio je ozbiljan posao u USA i sigurno zna kako treba poslovati. Nadam se da ce skontati gdje je pogriješio i da ovdje ne vaze USA pravila....kako god, ja mislim da je bolje sto smo popusili kup jer smo ove godine svakako sve upropastili. Da smo pobijedili opet bi se sve pod tepih gurnulo, ovako ce mnogi morati dati odgovore jer smo izgubili ogromne pare...
-
Karikaturist
#4765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#4766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sreca samo sto Ismir dosta para gura sa strane, ne ide sve preko računa kluba, pa nam se ne povecava dug. Pa i ako zapali "preko grane" na svoju je stetu.
I to je jedna od 2 dobre stvari koje radi u klubu. Druga dobra je da placa.
Ostalo sve sta je uradio je za kurac.
Međutim evidentno je da je lik u biznis fudbala zalutao.
Isto tako je evidentno da mu je najbitnija samopromocija. Koliko ce potrajati ljubav prema klubu toliko ce potrajati i njegovo guranje kluba. Kad njemu se sviđa da ga Ajla & Co kupaju, pa neka.
Meni samo nije jasno sta Hajro radi. On bi trrbao biti taj ko bi brinuo o tome da se pare koje gazda daje, dok je voljan da daje, ne raspiaju na budalastinje. Međutim Hajro suti. Iako je na onoj fantomskoj presici rekao da nece biti dio kluba ako akcenat ne bude na akademiji i stadionu. Za sada akademija 0 bodova, stadion necemo preuzeti.
Da nastavim, mozda u konstantnom mijenjanju ljudi Ismir i ubode pa da to bude to. Kad bi ub'o sa sportskim segmentom ovaj ostali amaterizam bi se mogao i trpiti. Prigovaralo bi se ali realno who cares.
Ovako kad izgubis sve smeta. Da smo sinoc dobili ne bi se pisalo o 2/3 stvari o kojima se sada piše.
No da se vratim, mene je samo strah da se lik ne pocne sabirati. Sad je vec u minusu prema mojoj slobodnoj procjeni cca 8 mil KM, mozda i vise.
I to je jedna od 2 dobre stvari koje radi u klubu. Druga dobra je da placa.
Ostalo sve sta je uradio je za kurac.
Međutim evidentno je da je lik u biznis fudbala zalutao.
Isto tako je evidentno da mu je najbitnija samopromocija. Koliko ce potrajati ljubav prema klubu toliko ce potrajati i njegovo guranje kluba. Kad njemu se sviđa da ga Ajla & Co kupaju, pa neka.
Meni samo nije jasno sta Hajro radi. On bi trrbao biti taj ko bi brinuo o tome da se pare koje gazda daje, dok je voljan da daje, ne raspiaju na budalastinje. Međutim Hajro suti. Iako je na onoj fantomskoj presici rekao da nece biti dio kluba ako akcenat ne bude na akademiji i stadionu. Za sada akademija 0 bodova, stadion necemo preuzeti.
Da nastavim, mozda u konstantnom mijenjanju ljudi Ismir i ubode pa da to bude to. Kad bi ub'o sa sportskim segmentom ovaj ostali amaterizam bi se mogao i trpiti. Prigovaralo bi se ali realno who cares.
Ovako kad izgubis sve smeta. Da smo sinoc dobili ne bi se pisalo o 2/3 stvari o kojima se sada piše.
No da se vratim, mene je samo strah da se lik ne pocne sabirati. Sad je vec u minusu prema mojoj slobodnoj procjeni cca 8 mil KM, mozda i vise.
- rocco_siffredi
#4767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mirvić je užasno razočaran i preispitati će svoje daljnje ulaganje u klub. Na hajr braćo, inače ...
- Logovan
#4768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da, to jeste, ali onda neka pišu kako se vara država.
@rocco_siffredi Vjerujem da je razočaran, ali kao prvo ne može ništa preko noći. Došao je u baš groznom trenutku. Kao drugo, neka pametnije ulaže.
- rocco_siffredi
#4769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nadam se da će prelomiti na pravu stranu, ali čovjek skoro godinu dana u klubu. Daje sebe i srcem i dušom i novčanikom. Uložio je ozbiljan novac u godinu dana. Ogadilo mu se kad je vidio kako drugi rade i varaju. Ako ode definitivno u velikim smo govnima. Željezničari će biti p.... dim kako ćemo se mi strovaliti.
Nadam se da je ovo prolazna faza.
-
Registarska oznaka
#4770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ko ga yebe kad je levat.rocco_siffredi wrote: ↑20/05/2022 12:03 Mirvić je užasno razočaran i preispitati će svoje daljnje ulaganje u klub. Na hajr braćo, inače ...
Neka sabere ko koliku platu ima i kakav ucinak je to za klub donijelo. Nisam ga ja natjerao da daje pare, sam je odlucio i nek se pusi.
Amaterizam je mala rijec za ovo sto je trenutno Sarajevo. Ne zna on gdje je dosao, jos budala lahka na novcaniku pa ko god pridje on mu tusne neke pare.
Il dobro pere pare ili je teski debil. A sumnjam da je teski debil. Ne moze me niko uvjeriti da neko normalan ovoliko dijeli sakom i kapom, o god zine on klimne glavom.
Suljic 24 milje maraka ima mjesecno
- Logovan
#4771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa on vazda ponavlja želimo, hoćemo da gradimo klub, hoćemo uspjehe i slično. Kako ćeš nešto napraviti, izgraditi za manje od godinu dana, a još dođeš u vremenu kada je klub u padu u svakom segmentu. Ako prelomi da ostane, onda neka pametnije radi. Evo imaš gomilu igrača od kojih nemamo nikakve koristi. Palić, Kobiljar, Cmiljanić, Oremuš...rocco_siffredi wrote: ↑20/05/2022 12:11 Nadam se da će prelomiti na pravu stranu, ali čovjek skoro godinu dana u klubu. Daje sebe i srcem i dušom i novčanikom. Uložio je ozbiljan novac u godinu dana. Ogadilo mu se kad je vidio kako drugi rade i varaju. Ako ode definitivno u velikim smo govnima. Željezničari će biti p.... dim kako ćemo se mi strovaliti.
Pojedincima treba smanjiti plate. Treba sada nešto i zaraditi. Prodati Đokanovića i Šabanovića. A to u kolikim smo govnima ako ode, to mi je nekako pretjerano što reče, ali dobro nadajmo se da će sve biti dobro.
-
last mohicans
#4772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Razočaran Mirva, eto mi nismo. Imao je odriješene ruke, ali svako misli da je fudbalski klub lagana igračka, da se mozes zajebavati. Slušao je Kepčiju, ovog lika u akademiji, neka nama fensi Ajle i koga vec ne. Neka i on snosi odgovornosti, u ovom slučaju izgubljeni novac je njegova šteta. Naša šteta su nervi, zivci, ulozeni novac i vrijeme u pracenje kluba. Neko vise,neko manje je izgubio, on puno više. Ali se blati i ime kluba, srozava se koefcijent i poredimo se najgorim trenucima kluba iza rata. Eto, vadila je neka raja statistike ovdje, mislim da nikad vise poraza i nerjesenih nismo imalo, ako se ne varam. Ako cemo se gasiti, pa nek igraju za kikiriki kao anamo oni,nista necemo više ni očekivati. Zemlja je svakako za gol qrc,pa neka i mi budemo, nismo daleko od toga. Nikad ovdje nece selameta biti,generalno. A ne da se kurčimo bez pokrića, a još više da se kurčimo bez rezultata.
-
last mohicans
#4773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ozbiljno,Registarska oznaka wrote: ↑20/05/2022 12:18Ko ga yebe kad je levat.rocco_siffredi wrote: ↑20/05/2022 12:03 Mirvić je užasno razočaran i preispitati će svoje daljnje ulaganje u klub. Na hajr braćo, inače ...
Neka sabere ko koliku platu ima i kakav ucinak je to za klub donijelo. Nisam ga ja natjerao da daje pare, sam je odlucio i nek se pusi.
Amaterizam je mala rijec za ovo sto je trenutno Sarajevo. Ne zna on gdje je dosao, jos budala lahka na novcaniku pa ko god pridje on mu tusne neke pare.
Il dobro pere pare ili je teski debil. A sumnjam da je teski debil. Ne moze me niko uvjeriti da neko normalan ovoliko dijeli sakom i kapom, o god zine on klimne glavom.
Suljic 24 milje maraka ima mjesecnoKerim faking Palic ima 5 milja
![]()
![]()
![]()
- Grean
#4774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dovoljno je Jakirovic objasnio za hr medije, ma samo bonusi, samo to funkcionise u PL. Drugim rijecima minimac a ostalo zaradis na terenu.Karikaturist wrote: ↑20/05/2022 11:45Majstore, Azmir placa minimalac i ostalo na ruke. Toliko o ozbiljnosti tih nekih podataka ispod naseg..
Ko nas sprjecava da radimo tako.
- rocco_siffredi
#4775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da se i on zaletio, da je mislio da to drugačije fercera. Vjerovatno se sad preračunava. Bojim se nekog vakum perioda gdje ćemo biti ni na nebu, ni na zemlji ako ode.