Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Revolucionar ★
#4726 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Šteta, ali ne treba se pretvarati da veća katastrofa nije sastav ovog tima i plate istog. Nadam se sjeci kadrova i nekom salary cap-u u buducnosti, jer ovako se ne moze poslovati. Mozemo se lozit koliko hocemo, ali realno, osim par fenjerasa, nismo nikog nadigrali ( s razlicitim trenerima ), cak sta vise, svaki jaci tim nas je rasuo. Ova ekipa treba da se pocne cistit.
- Van Halen
#4727 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma samo akademiju gurat,i reci im da je 5 mjesto cilj,lišiti ih svake nervoze i nek igraju. S nikakvim ulaganjem bi ovo ostvarili sto smo ove godine
-
Piaty
-
velaxsa
#4729 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dobro si ti ovo nabrojao. Katastrofa.mirza_15 wrote: ↑19/05/2022 22:01Borac dva puta, Zrinjski, Željo dva puta, TC, Široki. Evo nismo ni Velež sada u kupu, a ima zadnje kolo u Mostaru. To ti je do 7. mjesta na tabeli.velaxsa wrote: ↑19/05/2022 21:50 Nikoga iz top 5 nismo uspjeli pobijediti ovog proljeca. Nikad gori zeljo nam iz jednog faula zabije go i odnese bod, Zrinjski nam odrzi lekciju fudbala, usrani Borac odnese 3 boda s Koseva i ostane ti kup u kojem smo imali srece kroz zrijeb. Igman dobijemo na jedvite jade i dodjemo u finale Velezu kojeg razmontiramo u prvom poluvremenu, ALI, debil Hebibovic promasi dva prazna gola. Drugo poluvrijeme izadje neka druga ekipa koja ne uspije sansu napraviti istom protivniku. Pripreme koje su odradjene su bile najbolje do sad (tako su govorili). Nije mi jasno da su fizicki ovoliko nespremni, jedno poluvrijeme i zovi hitnu. Pola igraca iz prvih 11 ne mogu izdrzati do 60 minute.
A ukupno si iz 17 utakmica sa ovim ekipama upisao:
1 pobjedu (Željo)
11 poraza (Zrinjski 3, Borac 2, TC 2, Široki 2, Željo 1, Velež 1)
5 remija (Borac, Željo, TC, Široki, Velež)
8 bodova iz 17 kola![]()
18-ta koju nismo dobili je Kup.
Ima još jedna sa Veležom u Mostaru.
Mozda je i bolje sto smo izgubili, koliko god da je mucno. Da smo dobili bila bi prica kako smo spasili sezonu i da nismo ostvarili vise "nizom nesretnih okolnosti"(losi tereni, Zeljkovic, sudije, krave oko stadiona, vjetar, ptice..). Nakon toga bi otisla silna lova na pripreme po hotelima u Antaliji (vidio sam slike sa zasnjih priprema, uslove su imali kao nikad). Na pripremama bi maznuli neke moldavce, gruzijce i kazahtance i nalozili se za Evropu. Onda bi opet dosla neka "Zeta" i vratila nas u realnost. E zato mislim da je bolje da se pogledamo u ogledalo i skontamo da smo k od ekipe i da je potreban potpuni remont. Nadam se da je prilikom sklapanja ugovora sa nasim galaktikosima ostavljena mogucnost postavljanja pitanja o odgovornosti igraca, njihovog ucinka i zalaganja pa da se fino sve preceslja. Zalosno je da se s ovim uslovima desavaju ovakve stvari. Nadam se da ce Mirvic konacno poceti postavljati prave ljude gdje treba, mada...
-
last mohicans
#4730 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zasluzeno kurko moj, ako se samo penali gledaju,onda jeste. Ubili ih prvo poluvrijeme, ali dzaba kad hadalji ne znaju iz 4 šanse gola dati. Opet, drago mi je sto je to Velez, a neki fašisticki klub ili anamo oni.sencobih wrote: ↑19/05/2022 21:16Vala nije zasluženo, velež je hairovo jninkriv ni dužan, jer su naši toliki moroni za ne povjerovati.Leopard_SA wrote: ↑19/05/2022 21:10 Dzeni se nema sta zamjeriti. Odlicno je postavio igru, druga je stvar sto je na terenu bilo 11 amatera. Kakav si ti fudbaler jarane kad imas snage za 45 minuta.
Velez zasluzeno![]()
-
sencobih
#4731 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mirvić mi je skroz nejasan, ponaša se ko da je pare na putu našao, ako se ubrzo ne dohaviza u potok će ga svući ovi naši galatikosi
-
svi u napad
#4732 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tuzno zaista tuzno. Al sto neko rece kad je vec neko drugi osvojio nek je to bio Velez. Trener lose odradio utakmicu i koda je bio u Sarajevu a ne u Zenici. Covjek se pomirio da ide na alibi penale i nista nije uradio da se igra ne pobjedu kao u prvom poluvremenu. Hebibovic daleko najlosiji na terenu. Nikad nije bio na svom mjestu niti se vracao u odbranu (o promasenim sansama necu ni govoriti). Kao sto je neko vec rekao nit od Vasovskog trenera nit od Dala igraca. Da mali nema tatu iza sebe igro bi kod Brace. Jos da mi je saznati u kojoj sumi usjekose onaj panj zvani Secerovic.
Sad odmah otjerati Hebiba, velkovskog, Dupovca, Secerovica a u ekipu ubaciti nasu djecu raditi na miru sanjima 2-3 godine i sve ce doci na svoje.
Kad malo bolje razmislim Vinko je bio najbolji za nas i steta je sto su morali pustiti titulu Borcu jer da je osvojio titulu ostao bi i mi bi imali kontinuitet. E sad nek se odmore nek predsjednik otjera neke igrace i nek ocisti pola zaposlenih u klubu. Zivjeli
Sad odmah otjerati Hebiba, velkovskog, Dupovca, Secerovica a u ekipu ubaciti nasu djecu raditi na miru sanjima 2-3 godine i sve ce doci na svoje.
Kad malo bolje razmislim Vinko je bio najbolji za nas i steta je sto su morali pustiti titulu Borcu jer da je osvojio titulu ostao bi i mi bi imali kontinuitet. E sad nek se odmore nek predsjednik otjera neke igrace i nek ocisti pola zaposlenih u klubu. Zivjeli
- Logovan
#4733 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kada pogledam koliko smo toga postigli u ovoj sezoni, tačnije koliko smo se puta osramotili, onda je ovaj poraz logičan. Od samog početka pa evo sve do ovog kupa su porazi u bitnijim utakmicama. Sve smo upropastili, pa što ne bi i kup.
Nije mi jasno kako niti jedan jedini gol nismo postigli u prvom poluvremenu. I nije mi jasno čemu sva ona kombinovanja ispred gola i zadržavanja lopte. Slabo šutamo, baš slabo. Imaš i prostora i vremena i ti ne ošutaš, kreneš da se ušetaš u gol.
Mirvić se mora uozbiljiti. Podršku ima, ne bih ga tjerao, ali mora ovo ozbiljnije. Ima on želju da reda uspjehe, ima snage, sve je to super, ali to je nedovoljno.
Čuj Velež zasluženo
Daleko od zasluženog, ionako nije bitno.
Nije mi jasno kako niti jedan jedini gol nismo postigli u prvom poluvremenu. I nije mi jasno čemu sva ona kombinovanja ispred gola i zadržavanja lopte. Slabo šutamo, baš slabo. Imaš i prostora i vremena i ti ne ošutaš, kreneš da se ušetaš u gol.
Mirvić se mora uozbiljiti. Podršku ima, ne bih ga tjerao, ali mora ovo ozbiljnije. Ima on želju da reda uspjehe, ima snage, sve je to super, ali to je nedovoljno.
Čuj Velež zasluženo
-
last mohicans
#4734 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da napravim neki osvrt na cijelu utakmicu. U prvom ih pojeli,oni malo pali pod atmosferu i nismo iskoristili momentum, od 4 šanse ne znas gol dati. Šanse se broje, a golovi se pikaju. Znao sam da nece na dobro, da je pao gol u regularnom toku, ekipa koja bi zabila bi osvojila kup. Dzeno spremio ekipu za jedno poluvrijeme. Od 60te hodati nisu mogli, Ahmet na škrge diše, svaki prekid se preginje,Kapic i Hebib isto. Uzeli nam sredinu u II,Dzeno mrtvo posmatra. Dok Ahmo nije zavapio,nije ga izveo, u 80 i nekoj. Dal nije zreo za pucanja penala, on je jos dijete i prevelik je to njemu teret bio, ne zamjeram mu, ali zamjeram novom Melunovicu o vidu Oremusa. Jos sutra mu se zahvaliti, kao i Hebi, Ahmetu, Krsti, Bodulu, Dupovcu, moze i Lazicu vala, da ne nabrajam dalje,podugačak je spisak. Nek je pao mit i Dzeni, kao vječitom osvajaču pehara. Atmosfera, navijanje, sve za 10 i nije mi zao što sam otišao. Nadam se da je predsjedniku sada jasno sta treba raditi, ako ne zna, neka nađe normalnog SD koji zna taj posao raditi. Je li to Spaha, Topic (vidio sam i njega na tribinama) Varasanovic ili ko vec, ozbiljno se treba sjesti i vec sutra praviti analiza. Ovako ne moze. Zalosno je da toliki budzet izdvajamo za plate, a sta dobivamo zauzvrat? Nerviranje kao da smo raspadnuti Zeljo. Ove pretpalcene balerine, barem dobar dio njih treba lijepo nabiti u dupe.
-
last mohicans
#4735 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bolje igrati, tj.neigrati u FKS nego biti bilo kakav uhljeb u drzavnim institucijama. Jbt, zajebajes se, a kapa. Nadam se da ce Amerikanac,koji se malo pravi Francuz, barem puci konjima nesposobnim koju destimulaciju. Da platu i ne dobiju, ako je to ikako moguce. Jer su i degenek zasluzili. Ljudi od usta odvoje nemali iznos novca, sjednu u auto,plate putarinu,gorivo, kartu, klopu i pice.. i zasta, da gledaju kako se valjaju po terenu od tegobe nakon posljednjeg penala. Mrs, luzeri neviđeni. Prevazišli ste i Melunovica, Crnkica i ostale analfabete zalutale u fudbal.
-
Nesbo
#4736 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Luzerski klub. Sve ove velike, finalne i bitne utakmice izgubio od 67 sa Manchesterom do ove uključujući i ovu večeras. Na prste jedne ruke se može izbrojati utakmice koje je dobio.
Last edited by Nesbo on 19/05/2022 23:30, edited 1 time in total.
-
last mohicans
-
last mohicans
#4738 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
velaxsa wrote: ↑19/05/2022 21:50 Nikoga iz top 5 nismo uspjeli pobijediti ovog proljeca. Nikad gori zeljo nam iz jednog faula zabije go i odnese bod, Zrinjski nam odrzi lekciju fudbala, usrani Borac odnese 3 boda s Koseva i ostane ti kup u kojem smo imali srece kroz zrijeb. Igman dobijemo na jedvite jade i dodjemo u finale Velezu kojeg razmontiramo u prvom poluvremenu, ALI, debil Hebibovic promasi dva prazna gola. Drugo poluvrijeme izadje neka druga ekipa koja ne uspije sansu napraviti istom protivniku. Pripreme koje su odradjene su bile najbolje do sad (tako su govorili). Nije mi jasno da su fizicki ovoliko nespremni, jedno poluvrijeme i zovi hitnu. Pola igraca iz prvih 11 ne mogu izdrzati do 60 minute.
-
last mohicans
#4739 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To za šuteve sa poludistance ja nikako svariti ne mogu. Sve ko preslikano, nekakvo bjesumučno dodavanje oko 16,povratne na 16, niko da je opali, pa jebem ti loptu,imaš li kuveta da dobacis do gola.Logovan wrote: ↑19/05/2022 23:13 Kada pogledam koliko smo toga postigli u ovoj sezoni, tačnije koliko smo se puta osramotili, onda je ovaj poraz logičan. Od samog početka pa evo sve do ovog kupa su porazi u bitnijim utakmicama. Sve smo upropastili, pa što ne bi i kup.![]()
Čuj Velež zasluženoDaleko od zasluženog, ionako nije bitno.
-
Registarska oznaka
#4740 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Imas 4 igraca koja haman pa ne igraju, a na njih izdvajas 60-70 milja mjesecno.
Kakva strategija kluba, Bravo Mirvicu.
Kakva strategija kluba, Bravo Mirvicu.
-
last mohicans
#4741 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma koja 4, nas nazovi roster ima skoro 30 igrača. Jedino mozda ovi juniori da igraju za neku stipendiju ili manju platicu, mada u oni imaju ugovore. To košta ko dobre kurave ili sponzoruše. Pa ova fensi direktorica ima 10 milja. Nadam se da je dobro naslikala za storija,jbt. Oni u suštini i jesu fudbalske sponzoruše. Mene bi mjesec dana bilo stid izaci, ali izaci ce Kapa u Porsheu, nek nabaci sat od 15 milja evrica, neka Dupeglavac ode s Krletom na šišu, bitno je da ga je Dzeno vratio. Uzas, mi smo postali zlatna koka za uhljebe kao sto je SDA za raznorazne tipove, prevarante i karijeriste.
-
gold'n'brown
#4742 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ma to nas je vjerovatno vecina pomislilo, on je bio zreo za izmjene u 60 minuti. Catakovic ne dobi ni minute, gdje prestaje logika izgleda pocinje FK Sarajevo.
- Logovan
#4743 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nekada na početku utakmice, malo poslije šetalice, Suljić prođe sa desne strane, ima i prostora i vremena da ošuta, niko ga ne napada i ništa nije uradio. Niti je ošutao, niti je uputio upotrebljiv pas, nabačaj.last mohicans wrote: ↑19/05/2022 23:47 To za šuteve sa poludistance ja nikako svariti ne mogu. Sve ko preslikano, nekakvo bjesumučno dodavanje oko 16,povratne na 16, niko da je opali, pa jebem ti loptu,imaš li kuveta da dobacis do gola.Recimo Hamza je dao nekoliko takvih golova i ima razoran šut, ali neka igra poluinvalid Heba, koji kad je udari, bolje reci ne udari, 2 minute putuje i naravno, zavrsi pored gola. Jebem ti profesiju. Meni bi cijele treninge posvecivali šutu, ostavljao bi ih i nakon treninga da pucaju. Ono je zalosno, hajde da je m Makedonac ih gonio da kobinuju, ali sta danas bi? Ista stvar, amateri klasični. Sto neko napisa gore. Najprije se pozabaviti specijalističkom i dijagnostičkom strukom prilikom dovođenja igrača, rigorznom testovima otpisivati sve nesposobne,da ne bi poluinvalidi dobivali masne cifre za guzeljanja u rosteru. Ako to radi fensi Karabeg, plastični hirurg, Jela, Seleskovic, ko vec. Neka se pokake na diplome ako im se provuku neki Boduli, Cmilje, škembe kao Šećerni i slični. Hljeb ti to, a ti ne mozes trcati.
Čataković ni sekunde nije odigrao.
Uščuplić dopustio igračima da se dogovore ko će šutati.
-
last mohicans
#4744 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da se dotaknem i Peljte,prvo skoro bez greške. U II počeo srati, ne znam koliko je produzio II, ali uopce prekide nije uzeo u obzir. Jedva je nekako dočekao dati Šabanu drugi zuti, nisam vidio s tribine je li zasluzen. A kriminalno je bilo njegovo prilazenje igračima prije izvođenja penala, time je dekoncentrisao igrače obje ekipe. Ne znam otkud mu to, čak se Topic koji je u Bundesligi igrao ibretio njegovim saptanjim ka igračima prije izvođenja penala.
-
90minut
#4745 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Najgore što smo ocekivali poraz od 1-0 i to izrazito da Velež bude bolji možda i 2-0 kad ono dobiješ da nisu mogli kako treba centra preci i da su trebali primiti minimum dva za 30 minuta..Logovan wrote: ↑19/05/2022 23:13 Kada pogledam koliko smo toga postigli u ovoj sezoni, tačnije koliko smo se puta osramotili, onda je ovaj poraz logičan. Od samog početka pa evo sve do ovog kupa su porazi u bitnijim utakmicama. Sve smo upropastili, pa što ne bi i kup.![]()
Čuj Velež zasluženoDaleko od zasluženog, ionako nije bitno.
Još ona odbrana golmana nas je mentalno uništila.
-
sencobih
#4746 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
stvarno , ne znam čemu ono svako pojedinačno držanje lekcije , ono još ne vidjeh onakolast mohicans wrote: ↑20/05/2022 00:09 Da se dotaknem i Peljte,prvo skoro bez greške. U II počeo srati, ne znam koliko je produzio II, ali uopce prekide nije uzeo u obzir. Jedva je nekako dočekao dati Šabanu drugi zuti, nisam vidio s tribine je li zasluzen. A kriminalno je bilo njegovo prilazenje igračima prije izvođenja penala, time je dekoncentrisao igrače obje ekipe. Ne znam otkud mu to, čak se Topic koji je u Bundesligi igrao ibretio njegovim saptanjim ka igračima prije izvođenja penala.
- Grean
#4747 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad je onaj finansijski izvjestaj?
Ovo treba kresati, pare uloziti u B tim koji ce kaliti ove mladje za A tim u Federalnoj. Davno je tome bilo vrijeme.
A nije da su nam i mladi atomski, Trako i raja isto ko i ovi juce samo bolje prodjose sa penalima. Borac bio puno konkretniji juce u finalu Kupa. Mi nabijali loptu, drugo jedva prilazili golu.
Ovo treba kresati, pare uloziti u B tim koji ce kaliti ove mladje za A tim u Federalnoj. Davno je tome bilo vrijeme.
A nije da su nam i mladi atomski, Trako i raja isto ko i ovi juce samo bolje prodjose sa penalima. Borac bio puno konkretniji juce u finalu Kupa. Mi nabijali loptu, drugo jedva prilazili golu.
- strong69
#4748 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Muka mi je od politike i uvlačenja politike u klub.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#4749 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znaci Fedja angazovao ljude "sa strane" za svaki slucaj. Dzeno kaze prepustio igracima da se dogovore ko ce pucati penale. Nije Dzenan kriv da se razumijemo.
Amaterizam nas ubi, u upravi, strucnom stabu, igrackom kadru...
Katastrofalno vodjenje kluba od strane Mirvica!
-
Anquilla
#4750 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pitar sa Kariba wrote: ↑20/05/2022 08:43
Znaci Fedja angazovao ljude "sa strane" za svaki slucaj. Dzeno kaze prepustio igracima da se dogovore ko ce pucati penale. Nije Dzenan kriv da se razumijemo.
Amaterizam nas ubi, u upravi, strucnom stabu, igrackom kadru...
Katastrofalno vodjenje kluba od strane Mirvica!
Od Husrefovog koji nije odredio Melunovica za onaj neslavni penal protiv Kukesija, do Dzeninog koji nije odredio igrace koji ce sutirati penale je proslo 9 godina…
Bas prava rijec, amaterizam…