KUP BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
splinter

#18151 Re: KUP BiH

Post by splinter »

Hoće biti forcanje na Musali u kasne sate kad stignu Rođeni u Starom. Neće niko spavati cijelu noć.
E moj Brajloviću Sejo, ti i tvoje prognoze. Mojne više.
Ove godine oba trofeja odoše u Mo. Dupla kruna a metropoli ćuna.
Na kraju, čestitke svim pravim navijačima ali ne i onim lažnim poput karanane :-D
BHCluster

#18152 Re: KUP BiH

Post by BHCluster »

Image
Bravo Rođeni!
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#18153 Re: KUP BiH

Post by sime_cipol »

Cestitke Velezu, bolji pitari bili, al jebi ga.
splinter

#18154 Re: KUP BiH

Post by splinter »

laik1981 wrote: 19/05/2022 21:21 Kad ovo drustvo okupis oko sebe poraz je neminovnost :mrgreen:
Image
Pod budnim okom Seje Brajlovića
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#18155 Re: KUP BiH

Post by F&N »

splinter wrote: 19/05/2022 21:56
laik1981 wrote: 19/05/2022 21:21 Kad ovo drustvo okupis oko sebe poraz je neminovnost :mrgreen:
Image
Pod budnim okom Seje Brajlovića
Izgleda Sejo nutricionista FK Sarajevo. I upravi i igracima. Amela Orajli na aparatima.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#18156 Re: KUP BiH

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote: 19/05/2022 21:45 Cestitke navijacima Veleza, i puno srece u evropskim utakmicama!
Vanilla morel' u ratama?!
Opa, sad si vec u dugovima :mrgreen:
Dogovorit cemo se iako sam ja Hercegovka
agnostic_front

#18157 Re: KUP BiH

Post by agnostic_front »

Cestitke rodjenima na zasluzeno osvojenom kupu.
zlajaBHF

#18158 Re: KUP BiH

Post by zlajaBHF »

Kup je nas ! :bih:
Logovan

#18159 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

Razočarah se pravo, vjerovao sam da ćemo osvojiti kup.

Jebi ga.... :roll: Nit Evrope, nit kupa.
babanovac

#18160 Re: KUP BiH

Post by babanovac »

Rodjeni su ovo itekako zasluzili... Boljih navijaca nema.
Pustim ponekad, kad hocu da skontam : dze smo danas, sta smo, utakmicu Veleza i Borusije Dortmund iz '87. Lijepo je ljetos bilo na Grbavici, a bice opet.
East_side

#18161 Re: KUP BiH

Post by East_side »

Logovan wrote: 19/05/2022 23:14 Razočarah se pravo, vjerovao sam da ćemo osvojiti kup.

Ma vala brate, s obzirom da nam se Evropa svela na to da ispadamo odma od nakih Moldavaca, Armenaca i sl, nije mi toliko ni krivo, pogotovo što ova trenutna ekipa nije vična napraviti ništa više od nove sramote. A i da smo otišli u Evropu, onda bi se ova loša sezona smatrala "uspješnom" od strane kluba, vadili bi se na to a svi znamo kakva je patnja bila. Ovako neka se fino presaberu i dobro skontaju šta i kako dalje jer ovo je bilo jako loše.

Evo liste mogućih protivnika da smo prošli:
Noravank (Armenija), Kylzihar (Kazahstan), Rakow (Poljska), Zira (Azerbejdžan), Puskas Akadmeija (Mađarska), Silkeborg (Danska), Levski Sofija (Bugarska) osvajač Kupa Luksemburga, kao i klubovi koji prođu prvo pretkolo UEFA konferencijske lige.

Ja ti garantujem da bi odmah ispali od bilo koga iznad. I šta, kao tragedija zbog gubitka nekih para što bi dobili od UEFA zbog nastupa u Evropi, plus od ulaznica od te jedne domaće utakmice. Mi stagniramo i stagniramo i zadovoljavamo se sitnicama, nikako ne podižemo ljestvicu. Zato i jesmo taraba.

Sa druge strane, realno, (onako nenavijački sada) za Velež ovo znači mnogo više. Prvo, trofej nakon XY godina, nošeni ovom euforijom sigurno mogu više napraviti od nas u Evropi.

Pa mi smo prošle sezone osvojili kup, još jedan u nizu i doživjeli smo to malte ne na način "hajd fino, neka kupa...", dok su Mostarci u totalnom transu sada. Trebalo im je nešto ovako da se u narednim sezonama podignu tamo gdje realno i pripadaju. I neka su nas dobili. Sami smo krivi što smo se doveli u situaciju da samo preko kupa možemo i Evropu. A takvi uslovi, plate igrača, pripreme u p.materinama i td...

Pošto za razliku od nas (da smo prošli) nisu nosioci i mogući protivnici Veleža će biti atraktivniji od ovih naših: Antwerp, Basel, Osijek, CSKA Sofija, Bate Borisov, Vaduz, Slavia Prag, Molde, predstavnik Austrije, predstavnik Turske, Hapoel Be'er Sheva, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Astana, Vorskla i pobjednik nizozemskog play offa za Evropu, kao i klubovi koji preuzmu status nositelja nakon prvog pretkola, a tu najviše šansi imaju Dynamo Minsk, Mura, Lechia, Olimpija, Skhendija, Ruzomberok.

Ponavljam, Velež trenutno ima energiju i atmosferu koju mi nemamo još tamo nekad od onog prvog dvoboja sa Celticom.

Ako gledamo kroz prizmu BH fudbala u globalu, mislim da njihov plasman u Evropu može biti korisniji. Naš plasman ne bi bio dobar ni za nas same, pogotovo ne za državne koeficijente i sl.

Naravno, Velež sve ovo treba potvrditi na terenu. Ja im od srca želim svu sreću u Evropi.
Last edited by East_side on 20/05/2022 00:05, edited 1 time in total.
Plunkett

#18162 Re: KUP BiH

Post by Plunkett »

Ako je vec poraz morao biti, onda neka od Veleza!
Uzivajte Rodjeni :thumbup: :bih:
Logovan

#18163 Re: KUP BiH

Post by Logovan »

East_side wrote: 20/05/2022 00:03
Logovan wrote: 19/05/2022 23:14 Razočarah se pravo, vjerovao sam da ćemo osvojiti kup.

Ma vala brate, s obzirom da nam se Evropa svela na to da ispadamo odma od nakih Moldavaca, Armenaca i sl, nije mi toliko ni krivo, pogotovo što ova trenutna ekipa nije vična napraviti ništa više od nove sramote. A i da smo otišli u Evropu, onda bi se ova loša sezona smatrala "uspješnom" od strane kluba, vadili bi se na to a svi znamo kakva je patnja bila. Ovako neka se fino presaberu i dobro skontaju šta i kako dalje jer ovo je bilo jako loše.
Meni jeste. Kao prvo, zrgnuo bi fine pare, pa sve i da ispadneš odmah, opet bi se opario. Ne znam tačno koliko, ali bilo bi fino da smo osvojili kup pa da dobijemo te pare. A kao drugo, koeficijent. Nabio se dobar koeficijent i umjesto da ga povećavaš ili ako ništa da ti je uvijek isti, tebi će sad uslijediti pad koeficijenta. I pošto se kod koeficijenta gleda zadnjih 5 godina, hajde sad čekaj da prođe ovih par godina da nemaš rupu u koeficijentu i pazi da ne napraviš novu rupu.
90minut

#18164 Re: KUP BiH

Post by 90minut »

hrasno38 wrote: 19/05/2022 21:22
karanana wrote: 19/05/2022 21:13 kakva je ono frka na sjeveru? ne pokazuje kamera puno, mozda nije ni bitno
Pomarisale se Horde sa policijom sto im bas i nije pametno u Zenici!

https://sport.avaz.ba/domaci-nogomet/74 ... -policijom
Pod br 1 sarajevska policija je osiguravala pod br 2 neki gađali igrace kad su prisli i izbio manji sukob pod br 3 da se planiralo sukobiti s policijom ne bi nastala bježanija u ovolikoj mjeri..

Da su bili bolji pa mi i ne bi bilo krivo ovako jeste bez obzira na to cestitam na prvom kupu golemo je to ipak..
ultima_palabra

#18165 Re: KUP BiH

Post by ultima_palabra »

Trosis 6 miliona na plate i prvi napadac ti ima 37 godina :-) A nisu ni povrede u pitanju.
made_in_sarajevo

#18166 Re: KUP BiH

Post by made_in_sarajevo »

Ekipa koja ti ne zaprijeti da valja za 90min uzme te na penale. Tako je kad ne iskoristis 3-4 ciste situacije i da ih do 30min zavrsis.

Sve su imali, podrsku samo takvu da ori cijeli stadion, zenica, kanton, federacija ma i drzava ko mu jebe mater :mrgreen: , ali fulas sanse koje MORAS zabiti. Kako smo poceli tako i zavrsili
zlajaBHF

#18167 Re: KUP BiH

Post by zlajaBHF »

East_side wrote: 20/05/2022 00:03

Evo liste mogućih protivnika da smo prošli:
Noravank (Armenija), Kylzihar (Kazahstan), Rakow (Poljska), Zira (Azerbejdžan), Puskas Akadmeija (Mađarska), Silkeborg (Danska), Levski Sofija (Bugarska) osvajač Kupa Luksemburga, kao i klubovi koji prođu prvo pretkolo UEFA konferencijske lige.

Ja ti garantujem da bi odmah ispali od bilo koga iznad. I šta, kao tragedija zbog gubitka nekih para što bi dobili od UEFA zbog nastupa u Evropi, plus od ulaznica od te jedne domaće utakmice. Mi stagniramo i stagniramo i zadovoljavamo se sitnicama, nikako ne podižemo ljestvicu. Zato i jesmo taraba.

Sa druge strane, realno, (onako nenavijački sada) za Velež ovo znači mnogo više. Prvo, trofej nakon XY godina, nošeni ovom euforijom sigurno mogu više napraviti od nas u Evropi.

Pa mi smo prošle sezone osvojili kup, još jedan u nizu i doživjeli smo to malte ne na način "hajd fino, neka kupa...", dok su Mostarci u totalnom transu sada. Trebalo im je nešto ovako da se u narednim sezonama podignu tamo gdje realno i pripadaju. I neka su nas dobili. Sami smo krivi što smo se doveli u situaciju da samo preko kupa možemo i Evropu. A takvi uslovi, plate igrača, pripreme u p.materinama i td...

Pošto za razliku od nas (da smo prošli) nisu nosioci i mogući protivnici Veleža će biti atraktivniji od ovih naših: Antwerp, Basel, Osijek, CSKA Sofija, Bate Borisov, Vaduz, Slavia Prag, Molde, predstavnik Austrije, predstavnik Turske, Hapoel Be'er Sheva, Maccabi Tel Aviv, PAOK, Astana, Vorskla i pobjednik nizozemskog play offa za Evropu, kao i klubovi koji preuzmu status nositelja nakon prvog pretkola, a tu najviše šansi imaju Dynamo Minsk, Mura, Lechia, Olimpija, Skhendija, Ruzomberok.

Ponavljam, Velež trenutno ima energiju i atmosferu koju mi nemamo još tamo nekad od onog prvog dvoboja sa Celticom.

Ako gledamo kroz prizmu BH fudbala u globalu, mislim da njihov plasman u Evropu može biti korisniji. Naš plasman ne bi bio dobar ni za nas same, pogotovo ne za državne koeficijente i sl.

Naravno, Velež sve ovo treba potvrditi na terenu. Ja im od srca želim svu sreću u Evropi.
Bas tako!
Vama bi osvajanje kupa znacilo da uprava javnosti moze zamazati oci, a Velezu znaci da se moci izdici na jos veci nivo.

Protivnici Veleza mi izgledaju bas dobri, i tesko ce biti proci u sljedeci krug. Mnogo zavisi od zrijeba, ali nema tu mnogo losih ekipa.
Project Lucian

#18168 Re: KUP BiH

Post by Project Lucian »

Pravo da vam kažem meni je drago da je Velež uzeo kup, zaslužili su što jest jest.
Svaka čast.
Dead Man Walking

#18169 Re: KUP BiH

Post by Dead Man Walking »

ultima_palabra wrote: 20/05/2022 03:31 Trosis 6 miliona na plate i prvi napadac ti ima 37 godina :-) A nisu ni povrede u pitanju.
Bice da su im na platnom spisku i ovi iz Zrinje i TC.
Leopard_SA

#18170 Re: KUP BiH

Post by Leopard_SA »

splinter wrote: 19/05/2022 21:48 Hoće biti forcanje na Musali u kasne sate kad stignu Rođeni u Starom. Neće niko spavati cijelu noć.
E moj Brajloviću Sejo, ti i tvoje prognoze. Mojne više.
Ove godine oba trofeja odoše u Mo. Dupla kruna a metropoli ćuna.
Na kraju, čestitke svim pravim navijačima ali ne i onim lažnim poput karanane :-D
Jes los ovaj Olimpic :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#18171 Re: KUP BiH

Post by hrasno38 »

90minut wrote: 20/05/2022 02:02
hrasno38 wrote: 19/05/2022 21:22

Pomarisale se Horde sa policijom sto im bas i nije pametno u Zenici!

https://sport.avaz.ba/domaci-nogomet/74 ... -policijom
Pod br 1 sarajevska policija je osiguravala pod br 2 neki gađali igrace kad su prisli i izbio manji sukob pod br 3 da se planiralo sukobiti s policijom ne bi nastala bježanija u ovolikoj mjeri..

Da su bili bolji pa mi i ne bi bilo krivo ovako jeste bez obzira na to cestitam na prvom kupu golemo je to ipak..
Nisu bili bolji ali nisu bili ni losiji....vi prvo oni drugo poluvrijeme.
luckylaka

#18172 Re: KUP BiH

Post by luckylaka »

Velez na srecu ide u europu al jbga sreca prati hrabre.U europi ovakva sreca se potrefi jednom u 10 godina ali realno gledajuci eventualne protivnike Dudic da sebi izabere protivnika sa ovom ekipom tesko da moze proci dalje.Dakle.Pod moranje 2-3 kvalitetna pojacanja.Ono sto dobijes od uefe za plasman cini mi se nekih 300-400.000 ulozi u igrace ako hoces jos milion.Drukcije ne ide.Sretno u europi svim nasim predstavnicima ipak predstavljaju BiH
sumirprimus

#18173 Re: KUP BiH

Post by sumirprimus »

Čestitike Veleži i kolegama forumasima ovih par visegodisnjih :D na kupu :thumbup:
zlajaBHF

#18174 Re: KUP BiH

Post by zlajaBHF »

luckylaka wrote: 20/05/2022 12:37 Velez na srecu ide u europu al jbga sreca prati hrabre.U europi ovakva sreca se potrefi jednom u 10 godina ali realno gledajuci eventualne protivnike Dudic da sebi izabere protivnika sa ovom ekipom tesko da moze proci dalje.Dakle.Pod moranje 2-3 kvalitetna pojacanja.Ono sto dobijes od uefe za plasman cini mi se nekih 300-400.000 ulozi u igrace ako hoces jos milion.Drukcije ne ide.Sretno u europi svim nasim predstavnicima ipak predstavljaju BiH
Velez na srecu ide u evropu?

Mislim da Velez potpuno zasluzeno ide u evropu. Da nije bilo oduzimanja bodova, kradje i kazne za igranje na domacem terenu, Velez bi sigurno zavrsio medju 4. u ligi. Moguce i medju 3.

Sto se utakmice tice, jeste Sarajevo bilo bolje u prvom poluvremenu, i jesu imali par dobrih sansi, ali to sto Sarajevo nije znalo iskoristiti svoje sanse, je samo njihova slabost. Slabost Sarajeva i sto nije moglo tako nastaviti u 2. poluvremenu, jer nemaju snage za to.

Sto se tice evropskih utakmica, tacno je da ce biti tesko, ali kako drugacije da bude kada igras protiv ekipa koje u su u vrhu drugih evropskih liga. Mora biti tesko, ali je svakako moguce napraviti dobar rezultat. Prosle godine su dokazali da se mogu nositi sa ekipama na tom nivou, a vjerujem da ce i ove. Itekako Velez ima sanse da prodje dalje.

Ja se naravno nadam pojacanjima, prvenstveno u odbrani. 2 stopera..... please!
luckylaka

#18175 Re: KUP BiH

Post by luckylaka »

zlajaBHF wrote: 21/05/2022 17:46
luckylaka wrote: 20/05/2022 12:37 Velez na srecu ide u europu al jbga sreca prati hrabre.U europi ovakva sreca se potrefi jednom u 10 godina ali realno gledajuci eventualne protivnike Dudic da sebi izabere protivnika sa ovom ekipom tesko da moze proci dalje.Dakle.Pod moranje 2-3 kvalitetna pojacanja.Ono sto dobijes od uefe za plasman cini mi se nekih 300-400.000 ulozi u igrace ako hoces jos milion.Drukcije ne ide.Sretno u europi svim nasim predstavnicima ipak predstavljaju BiH
Velez na srecu ide u evropu?

Mislim da Velez potpuno zasluzeno ide u evropu. Da nije bilo oduzimanja bodova, kradje i kazne za igranje na domacem terenu, Velez bi sigurno zavrsio medju 4. u ligi. Moguce i medju 3.

Sto se utakmice tice, jeste Sarajevo bilo bolje u prvom poluvremenu, i jesu imali par dobrih sansi, ali to sto Sarajevo nije znalo iskoristiti svoje sanse, je samo njihova slabost. Slabost Sarajeva i sto nije moglo tako nastaviti u 2. poluvremenu, jer nemaju snage za to.

Sto se tice evropskih utakmica, tacno je da ce biti tesko, ali kako drugacije da bude kada igras protiv ekipa koje u su u vrhu drugih evropskih liga. Mora biti tesko, ali je svakako moguce napraviti dobar rezultat. Prosle godine su dokazali da se mogu nositi sa ekipama na tom nivou, a vjerujem da ce i ove. Itekako Velez ima sanse da prodje dalje.

Ja se naravno nadam pojacanjima, prvenstveno u odbrani. 2 stopera..... please!
Pa ako Velez krene od drugog kvalifikacionog kola ima zagarantovanih 350.000 eura sto znaci da treba odmah da trazi adekvatna pojacanja,nema se tu sta cekati
Post Reply