Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Anquilla

#14301 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

kakabanja213 wrote: 18/05/2022 11:57
Plunkett wrote: 18/05/2022 11:46 Nije po zakonu davati dio plate ispod stola.
A te “revizorske kuce”, i to sve po “psu”- Kod Veleza je naravno proslo jer su SDA klub, a Tuzli je radila revizorska kuca koja je ustvrdila “sve u skladu sa zakonima u RS-u”.
Nemoj te suplje prosla revizija i slicne gluposti, pogledati recimo izvjestaj Slobode i izvjestaj gore pomenuta dva kluba.
Nebo i zemlja, a jedni se bore za Evropu a drugi jedva u ligi ostali.

No zato 2.4m KM iz budzeta i sve po zakonu :lol:
U pravu si ali onda Zeljo se gasi ili ide u cetvrtu ligu. Ti bi kao po zakonu prema jednim ali ako je Zeljo onda jebo zakone. U krajnjem slucaju svi igraci i Tuzle i Veleza mozda i igraju za tu lovu a ostatak im se isplacuje preko premija ili necega sto prolazi nase zakone. Otkud znas da ono u rashodima nije to.
Jebaji ga porezna politika je i tako i napravljena da ako mozes i znas pravilno knjiziti to je po zakonu. Pa u SAD Bezos je platio manje poreza nego moj brat iako su im prihodi jako jako razliciti.
TC i Velez na plate izdvajaju cca 40.000, odnosno 70.000 KM mjesecno.
Neto plata od 1.500 KM poslodavca kosta 2.500 KM, pa eto racunice za koliko ti igraci igraju, a kamoli treneri i administrativni radnici.

Ne prolazi nikakve zakone ovo placanje, jer se zakonski oporezuje sve osim TO i prevoza, sto ukljucuje i bonuse.
Dakle, imamo klubove koji ispravno evidentiraju svoje obaveze prema drzavi i one koji to ne rade.

Razlog zasto im ovo prolazi je politika, ocigledno.
Nista nisu pametniji u TC i Velezu, samo im se dopusta, zato nijedan novinar ni ne poteze ovo pitanje.

Ne znam kakve veze imaju komsije s Grbavice sa ovim, i njima je milionski budzet za plate, imaju vjerovatno dug prema PU koji servisiraju, kao i gore pomenuti klubovi.

Pa samo kad se sjetim inspekcija u sarajevskim klubovima :-)
Plunkett

#14302 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plunkett »

Odustajem od rasprave, ispada da sam zeljeznicar :lol:
A ja ustvari ne podnosim zelju 8-)
kakabanja213

#14303 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Anquilla wrote: 18/05/2022 12:17
kakabanja213 wrote: 18/05/2022 11:57

U pravu si ali onda Zeljo se gasi ili ide u cetvrtu ligu. Ti bi kao po zakonu prema jednim ali ako je Zeljo onda jebo zakone. U krajnjem slucaju svi igraci i Tuzle i Veleza mozda i igraju za tu lovu a ostatak im se isplacuje preko premija ili necega sto prolazi nase zakone. Otkud znas da ono u rashodima nije to.
Jebaji ga porezna politika je i tako i napravljena da ako mozes i znas pravilno knjiziti to je po zakonu. Pa u SAD Bezos je platio manje poreza nego moj brat iako su im prihodi jako jako razliciti.
Neto plata od 1.500 KM poslodavca kosta 2.500 KM, pa eto racunice za koliko ti igraci igraju, a kamoli treneri i administrativni radnici.

Ne prolazi nikakve zakone ovo placanje, jer se zakonski oporezuje sve osim TO i prevoza, sto ukljucuje i bonuse.
Dakle, imamo klubove koji ispravno evidentiraju svoje obaveze prema drzavi i one koji to ne rade.

Nista nisu pametniji u TC i Velezu, samo im se dopusta, zato nijedan novinar ni ne poteze ovo pitanje.

Ne znam kakve veze imaju komsije s Grbavie sa ovim, i njima je milionski budzet za plate, imaju vjerovatno dug prema PU koji servisiraju, kao i gore pomenuti klubovi.

Neces da citas. U ovoj drzavi je dozvoljena minimalna plata od 500 KM. Da li ti klubovi daju igracu mininalnu platu od tih 500 a ostatak ide kroz premije ili neki drugaciji legalan ugovor nemam pojma a nemas ni ti vec nagadjas. Na takve ugovorese isto placa odredjena vrsta poreza koju neko mora plati, da li igrac da li klub pojma nemam. Takodjer za Velez licno znam da postoji nekih igraca kojjima su vlasnici iskljucivo menadjeri. Oni imaju ugivor sa Velezom igraju za Velez ali ih placaju njihovi menadjeri. Na koji nacin isto tako pojma nemam. Navodno oni kada i ako prodaju igraca uzimaju vecinu para. Ti igraci su prijavljeni na onoliko koliko dobijaju od Veleza. Primjeri su onaj Georgijevic Mulic. Koliko ih jos ima pojma nemam.
Ali sigurno je jedino da kada odes na stranicu duznika PU nema Veleza a ni Tuzle. Zelju cesto mozes naci a mogao si i Sarajevo do Azijata i vecinu drugih BH prekierligasa.
kakabanja213

#14304 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Plunkett wrote: 18/05/2022 12:27 Odustajem od rasprave, ispada da sam zeljeznicar :lol:
Pojma nemam za koga si. Ali reci da jedino sarajevski klubovi rade ili su radili po psu je smijesno.
kakotakonikako

#14305 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakotakonikako »

kakabanja213 wrote: 18/05/2022 12:40
Plunkett wrote: 18/05/2022 12:27 Odustajem od rasprave, ispada da sam zeljeznicar :lol:
Pojma nemam za koga si. Ali reci da jedino sarajevski klubovi rade ili su radili po psu je smijesno.
Jos je vise smijesno ovo sto ti pises.

:bih:
Plunkett

#14306 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plunkett »

Nije samo sarajevski, ali se vidi koji ne rade po psu.
Je li ikad bila porezna inspekcija u Velezu? Listici? Tuzli?
kakabanja213

#14307 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Plunkett wrote: 18/05/2022 12:44 Nije samo sarajevski, ali se vidi koji ne rade po psu.
Je li ikad bila porezna inspekcija u Velezu? Listici? Tuzli?
Je li ikada bila porezna u Velezu????!!!!!! Ako ti tako kazes nije nikada.
kakabanja213

#14308 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

kakotakonikako wrote: 18/05/2022 12:43
kakabanja213 wrote: 18/05/2022 12:40

Jos je vise smijesno ovo sto ti pises.

Drago mi je. Ali sto se mene tice uzivajte u patriotizmu.
Anquilla

#14309 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

kakabanja213 wrote: 18/05/2022 12:30
Anquilla wrote: 18/05/2022 12:17

Ne znam kakve veze imaju komsije s Grbavie sa ovim, i njima je milionski budzet za plate, imaju vjerovatno dug prema PU koji servisiraju, kao i gore pomenuti klubovi.

Neces da citas. U ovoj drzavi je dozvoljena minimalna plata od 500 KM. Da li ti klubovi daju igracu mininalnu platu od tih 500 a ostatak ide kroz premije ili neki drugaciji legalan ugovor nemam pojma a nemas ni ti vec nagadjas. Na takve ugovorese isto placa odredjena vrsta poreza koju neko mora plati, da li igrac da li klub pojma nemam. Takodjer za Velez licno znam da postoji nekih igraca kojjima su vlasnici iskljucivo menadjeri. Oni imaju ugivor sa Velezom igraju za Velez ali ih placaju njihovi menadjeri. Na koji nacin isto tako pojma nemam. Navodno oni kada i ako prodaju igraca uzimaju vecinu para. Ti igraci su prijavljeni na onoliko koliko dobijaju od Veleza. Primjeri su onaj Georgijevic Mulic. Koliko ih jos ima pojma nemam.
Ali sigurno je jedino da kada odes na stranicu duznika PU nema Veleza a ni Tuzle. Zelju cesto mozes naci a mogao si i Sarajevo do Azijata i vecinu drugih BH prekierligasa.
Citam ja.

Menadzeri placaju neke igrace, dobijaju udio u transferu.
Pravilnikom o registraciji je zabranjeno da se trecoj strani daje dio sredstava dobijenih prilikom prodaje igraca.

Neki su prijavljeni na minimalac, ostatak im se daje na drugi nacin, za koji ti pretpostavljas da je legalan.
Prema zakonu, sve je oporezivo, premije i bonusi. Samim tim, treba biti prikazano u troskovima zaposlenih.
Ako nije, znaci da je "u koverti, ispod stola", samim tim nezakonito.
Pa sta mislis, odakle ovoliki dugovi ostalim klubovima?

Kad je Tan preuzimao FKS, raspisan je javni poziv da se prijave svi kojima se duguje, upravo zbog poslovanja koje se dopusta TC i Velezu, jer je sa igracima dogovaran minimalac plus ispod stola.

Sarajevskim klubovima je porezna inspekcija nekoliko puta dolazila, trazeci podatke za prethodne godine.

Velez i TC godinama imaju budzet za plate ispod milion godianje, pa zar ne mislis da bi ostali klubovi radili tako da mogu i smiju?
Eto ispade da je Mirvicu u interesu da da milione na razlicite doprinose nego da ostavi sebi ili klubu, pa npr. Pidru placa 500KM, kad se proda, menadzeru da 50.000, ako se ne proda nikom nista.

Razliciti arsini jer im se moze, ali se nadam da ce se i njihovo poslovanje ispitati, jer zasto bi nas Salcin kostao 7 hiljada a Velez 3-4 (ovo su proizvoljne cifre :) )

https://reprezentacija.ba/359640-sindik ... puta-manje
Last edited by Anquilla on 18/05/2022 13:27, edited 1 time in total.
kakabanja213

#14310 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Anquilla wrote: 18/05/2022 13:00
kakabanja213 wrote: 18/05/2022 12:30
Citam ja.
Menadzeri placaju neke igrace, znaci iznajmjulju ih klubovi, jer nisu uposlenici klubova.
Neki su prijavljeni na minimalac, ostatak im se daje na drugi nacin, za koji ti pretpostavljas da je legalan.
Ja ti kazem da, prema zakonu, sve je oporezivo, premije i bonusi. Samim tim, treba biti prikazano u troskovima zaposlenih.

Ako se igrac proda, po kojem zakonskom osnovu mu njegov dotadasnji klub moze platiti, ako nije ugovorom regulisano?

Kad je Tan preuzimao FKS, raspisan je javni poziv da se prijave svi kojima se duguje, upravo zbog poslovanja koje se dopusta TC i Velezu, jer se sa igracima dogovarao minimalac plus ispod stola.

Sarajevskim klubovima je porezna inspekcija nekoliko puta dolazila, trazeci podatke za prethodne godine.

Velez i TC godinama imaju budzet za plate ispod milion godianje, pa zar ne mislis da bi ostali klubovi radili tako da mogu i smiju?
Eto ispade da je Mirvicu u interesu da da milione na razlicite doprinose nego da ostavi sebi ili klubu, pa npr. Pidru placa 500KM, kad se proda da menaderu/njemu 50.000, ako se ne proda nikom nista.

Razliciti arsini jer im se moze, ali se nadam da ce se i njihovo poslovanje ispitati, jer zasto bi nas Salcin kostao 7 hiljada a Velez 3-4 (ovo su proizvoljne cifre :) )

Salcin moze vas kostati i 15 hiljada ako se u njegovu platu neko ugradio. Znaci to sto ti pricas je nagadjanje. Isto kao i moje. Samo meni je zasmetala teza da postoji samo par klubova koji posluju po ps. Jer eto nemoguce je da jedan placa ovoliko poreza a drugi placa onoliko poreza. Sta je Mirvicu u interesu pojma nemam a nemas ni ti. Teza da Velezu neko nesto pusta je isto nategnuta odnosno neistinita. Kao Velez je SDA klub pa mu SDA pusta da radi sta hoce. Naravno imas pravo na to misljenje ali pusti meni da imam pravo na misljenje da Mirvic plati 6.000.000 igracima a ono pokazuju na terenu, pere neciju lovu u klubu. Mozda od te iste SDA.
U Velezu,u zadnjih par godina, inspekcija je bila bar 5 puta.
splinter

#14311 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

"Gubitak milionski, menadžerima sića: Zrinjski na plate troši manje nego Željezničar
Prvak objavio finansijske detalje"

https://sportsport.ba/fudbal/hsk-zrinjs ... taj/425775

Ispade da Bilbija i Memija igraju za siću :lol:
Anquilla

#14312 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

kakabanja213 wrote: 18/05/2022 13:26 Salcin moze vas kostati i 15 hiljada ako se u njegovu platu neko ugradio. Znaci to sto ti pricas je nagadjanje. Isto kao i moje. Samo meni je zasmetala teza da postoji samo par klubova koji posluju po ps. Jer eto nemoguce je da jedan placa ovoliko poreza a drugi placa onoliko poreza. Sta je Mirvicu u interesu pojma nemam a nemas ni ti. Teza da Velezu neko nesto pusta je isto nategnuta odnosno neistinita. Kao Velez je SDA klub pa mu SDA pusta da radi sta hoce. Naravno imas pravo na to misljenje ali pusti meni da imam pravo na misljenje da Mirvic plati 6.000.000 igracima a ono pokazuju na terenu, pere neciju lovu u klubu. Mozda od te iste SDA.
Ako je Salcinu plata bila 5.000 kod nas, neto, nas je kostao 7.250.
Velez ce ga prijaviti na minimalac, sudeci po finansijskom izvjestaju, ostatak na ruke.
Ili ce mu menadzer uzeti dio transfera.
Nijedan nacin nije ispravan, bilo po zakonu ili Pravilniku Saveza.

Sto se mene tice, odmah sve inspekcije poslati u sve klubove, pa neka se vidi ko pare pere, sve dok su isti arsini.
kakabanja213

#14313 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Anquilla wrote: 18/05/2022 14:00
kakabanja213 wrote: 18/05/2022 13:26 Salcin moze vas kostati i 15 hiljada ako se u njegovu platu neko ugradio. Znaci to sto ti pricas je nagadjanje. Isto kao i moje. Samo meni je zasmetala teza da postoji samo par klubova koji posluju po ps. Jer eto nemoguce je da jedan placa ovoliko poreza a drugi placa onoliko poreza. Sta je Mirvicu u interesu pojma nemam a nemas ni ti. Teza da Velezu neko nesto pusta je isto nategnuta odnosno neistinita. Kao Velez je SDA klub pa mu SDA pusta da radi sta hoce. Naravno imas pravo na to misljenje ali pusti meni da imam pravo na misljenje da Mirvic plati 6.000.000 igracima a ono pokazuju na terenu, pere neciju lovu u klubu. Mozda od te iste SDA.
Ako je Salcinu plata bila 5.000 kod nas, neto, nas je kostao 7.250.
Velez ce ga prijaviti na minimalac, sudeci po finansijskom izvjestaju, ostatak na ruke.
Ili ce mu menadzer uzeti dio transfera.
Nijedan nacin nije ispravan, bilo po zakonu ili Pravilniku Saveza.

Sto se mene tice, odmah sve inspekcije poslati u sve klubove, pa neka se vidi ko pare pere, sve dok su isti arsini.
Ako ste Salcinu davali 5.000 mjesecno onda nije ni cudo sto trosite tih 6.000.0000 na place. Onaj igrac vrijedi maksimalno 2.000 mjesecno. Kao i vecina Velezovih. E sad da li dobiju nesto drugo u koverti, legalno preko premije, na premiju se sigurno ne olacaju isti doprinosi kao i na regularnu placu cak sta vise puno manje ili ih placa agent mozda on uplacuje porez takodjer.
Inzpekcija je bila prekontrolisala i rekla da je sve ok isto kao i u Sarajevu. A sad da li je je SDA inspekcija progledala kroz prste nesto Velezu ili jenprogledala kroz prste nesto Sarajevu, da li je drzava vise ostecena sa time sto Velez mozda manje prijavljuje ili je vise ostecena zato sto Sarajevo preplacuje iste to je pravo pitanje.
Ali spin je spin.
Takodjer, mislim da porezna prevara ne podlijeze zastari, da se ispitaju i 2000te pa ako i tu ima sta nepravilno da se vidi. A mogao bi se Bijeli Brijeg i vratiti Velezu ako vec tjeramo pravdu.
Last edited by kakabanja213 on 18/05/2022 14:16, edited 1 time in total.
kakotakonikako

#14314 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakotakonikako »

kakabanja213 wrote: 18/05/2022 13:26
Anquilla wrote: 18/05/2022 13:00

Citam ja.
Menadzeri placaju neke igrace, znaci iznajmjulju ih klubovi, jer nisu uposlenici klubova.
Ja ti kazem da, prema zakonu, sve je oporezivo, premije i bonusi. Samim tim, treba biti prikazano u troskovima zaposlenih.

Ako se igrac proda, po kojem zakonskom osnovu mu njegov dotadasnji klub moze platiti, ako nije ugovorom regulisano?

Kad je Tan preuzimao FKS, raspisan je javni poziv da se prijave svi kojima se duguje, upravo zbog poslovanja koje se dopusta TC i Velezu, jer se sa igracima dogovarao minimalac plus ispod stola.

Eto ispade da je Mirvicu u interesu da da milione na razlicite doprinose nego da ostavi sebi ili klubu, pa npr. Pidru placa 500KM, kad se proda da menaderu/njemu 50.000, ako se ne proda nikom nista.

Salcin moze vas kostati i 15 hiljada ako se u njegovu platu neko ugradio. Znaci to sto ti pricas je nagadjanje. Isto kao i moje. Samo meni je zasmetala teza da postoji samo par klubova koji posluju po ps. Jer eto nemoguce je da jedan placa ovoliko poreza a drugi placa onoliko poreza. Sta je Mirvicu u interesu pojma nemam a nemas ni ti. Teza da Velezu neko nesto pusta je isto nategnuta odnosno neistinita. Kao Velez je SDA klub pa mu SDA pusta da radi sta hoce. Naravno imas pravo na to misljenje ali pusti meni da imam pravo na misljenje da Mirvic plati 6.000.000 igracima a ono pokazuju na terenu, pere neciju lovu u klubu. Mozda od te iste SDA.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#14315 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

:lol:
Kakav kralj, moze pod ruku sa onim podrinjcima sa GG foruma!
kakabanja213

#14316 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Pitar sa Kariba wrote: 18/05/2022 14:43 :lol:
Kakav kralj, moze pod ruku sa onim podrinjcima sa GG foruma!
Jos da ti postavljas standarde.
Plunkett

#14317 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plunkett »

Frajer ne konta da i na tih famoznih Salcinovih 15k (u koje se neko ugradio) Sarajevo placa full doprinose.
Dok Velez recimo Salcinu daje 700 kroz papire i ostatak na ruke. Na taj nacin varaju drzavu.
Da im Velez isplacuje premije legalno, vidjelo bi se to na papirima.
Anquilla

#14318 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Anquilla »

kakabanja213 wrote: 18/05/2022 14:13
Ako ste Salcinu davali 5.000 mjesecno onda nije ni cudo sto trosite tih 6.000.0000 na place. Onaj igrac vrijedi maksimalno 2.000 mjesecno. Kao i vecina Velezovih. E sad da li dobiju nesto drugo u koverti, legalno preko premije, na premiju se sigurno ne olacaju isti doprinosi kao i na regularnu placu cak sta vise puno manje ili ih placa agent mozda on uplacuje porez takodjer.
Inzpekcija je bila prekontrolisala i rekla da je sve ok isto kao i u Sarajevu. A sad da li je je SDA inspekcija progledala kroz prste nesto Velezu ili jenprogledala kroz prste nesto Sarajevu, da li je drzava vise ostecena sa time sto Velez mozda manje prijavljuje ili je vise ostecena zato sto Sarajevo preplacuje iste to je pravo pitanje.
Ali spin je spin.
Takodjer, mislim da porezna prevara ne podlijeze zastari, da se ispitaju i 2000te pa ako i tu ima sta nepravilno da se vidi. A mogao bi se Bijeli Brijeg i vratiti Velezu ako vec tjeramo pravdu.
Ja napisah da su cifre za Salcinovu platu proizvoljne.

Sve je nagadjanje, naravno.

Osim toga da je Velez na bruto plate svih uposlenih dao cca 814.000 KM, TC 485.000 KM.
Neka je prijavljeno 50 uposlenih, u Velezu je prosjecna bruto plata cca 1.350 KM (930 KM neto), u TC cca 800 (580 KM neto).
TC u Evropi, a Velez u finalu Kup-a je dokaz kako mozes naci dobre igrace za malo para :)

Neka se Bijeli Brijeg vrati Velezu :)

Cuj je li drzava manje ostecena jer Velez manje prijavljuje ili sto Sarajevo vise prijavljuje :-)
Ne znam eto, neka nam porezna vrati sve sto nismo trebali da platimo :D , pa neka provjere odgovarajuce instance da li neko pere pare, kao sto je tvoje misljenje.
Last edited by Anquilla on 18/05/2022 14:57, edited 1 time in total.
kakabanja213

#14319 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Plunkett wrote: 18/05/2022 14:46 Frajer ne konta da i na tih famoznih Salcinovih 15k (u koje se neko ugradio) Sarajevo placa full doprinose.
Dok Velez recimo Salcinu daje 700 kroz papire i ostatak na ruke. Na taj nacin varaju drzavu.
Da im Velez isplacuje premije legalno, vidjelo bi se to na papirima.
Jok eto ti kontas. Tih famoznih 7k sto Sarajevo trosi na Salcina je jos uvijek 5k previse sa takvig fudbalera sto me dovodi do zakljucka da neko, recimo iz Sda, posto je to moderno ubacuje u klub lovu zaradjenu na nelegalan nacin i na taj nacin osteti drzavu puno vise nego sto Velez potencijalno gura svojim igracima putem koverte.
Znaci i tvoja insinuacija da Velez gura putem koverte i moja da se putem Sarajeva pere necoja lova su samo insinuacije. Samo je bitno koji ugao gledanja postavljas. Samo mene nervira sto se i u to ubacuje patriotizam.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#14320 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

:lol:
Reci bola, jest' jbg mute, ovako se samo uvaljujes.
Nisi ti kriv jbt, vec je dokazano da je uprava Veleza supacka.
Plunkett

#14321 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plunkett »

Problem je sto Velez placa svakog igraca 800KM, neovisno o kvaliteti.
A ostatak novca uplacuje mamama,nanama, tetkama i tako to.
Kakav argument, Sarajevo preplacuje igrace :lol:
A pricamo o tome ko igrace prijavljuje na puni iznos a ko ne
sumirprimus

#14322 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sumirprimus »

sime_cipol wrote: 17/05/2022 13:39 https://faktor.ba/vijest/tuzla-city-obj ... ode/163556

Kako ljudi pametno ulazu novac i paze na svaku marku, a ne ko sarajevski klubovi :oops:
i onda je on patriota :-)
nema sanse da su ovolike plate ma nema teoretske, gore idu samo zbog para i ni zbog ceg drugog a za ove pare ni u slobodu nece :-)
kakabanja213

#14323 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Plunkett wrote: 18/05/2022 15:18 Problem je sto Velez placa svakog igraca 800KM, neovisno o kvaliteti.
A ostatak novca uplacuje mamama,nanama, tetkama i tako to.
Kakav argument, Sarajevo preplacuje igrace :lol:
A pricamo o tome ko igrace prijavljuje na puni iznos a ko ne
Pa ako Velez trosi na plate 800.000 a Sarajevo 6.000.000, ovjereno od strane porezne uprave a Sarajevo ima par bodova vise najlogicnija stvar bi bila zakljuciti da Sarajevo preplacuje igrace. Naravno ako ti imas dokaz, ne insinuacije u bilo sta drugo opleti. Pa cemo razmotriti.
kakabanja213

#14324 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakabanja213 »

Pitar sa Kariba wrote: 18/05/2022 15:10 :lol:
Reci bola, jest' jbg mute, ovako se samo uvaljujes.
Nisi ti kriv jbt, vec je dokazano da je uprava Veleza supacka.
Nije bas da te razumijem ali ako ti je ceif. Uprava Veleza je supacka. Sto ne znaci da krsi zakon ili je manje patriotska od uprave recimo Sarajeva. A upravu Sarajeva sto se.mene tice dozivljavaj kako god hoces. Ono tipa patriotska, nepatriotska, gospodska, seljacka, ljubutelji poezije, klavira, oboe... cega god
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#14325 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

splinter wrote: 18/05/2022 13:56 "Gubitak milionski, menadžerima sića: Zrinjski na plate troši manje nego Željezničar
Prvak objavio finansijske detalje"

https://sportsport.ba/fudbal/hsk-zrinjs ... taj/425775

Ispade da Bilbija i Memija igraju za siću :lol:
A Memija nije htio u Zelju jer nema para :lol:
Post Reply