drug_profi wrote: ↑18/05/2022 08:49
RagibUzoriti wrote: ↑18/05/2022 07:57
Tamo odakle su oni dosli, normalno je da zbog medje svake sedmice radi kolac nekome preko ledja.
U jednom selu kraj Sarajeva imam plac, vikendicu. I pored mene kupio covjek 600 kvadrata i sad doveo geometra da iskolci. Ispostavi se da je moj zapadni cosak usao kod njega pola metra. Kod mene ograda ubetonirana po razmjeru koji je napravio geometar prije 20 godina, uz saglasnost tadasnjeg vlasnika parcele.
Covjek nije rijeci rekao. Kaze eto samo da se zna, a uvrijedicu ga ako budem rusio ogradu. Valjda danasnji GPS precizniji od ondasnjih metoda.
Isto tako kad smo pravili put komsija kraj kojeg prolazimo pomakao svoju ogradu 30 centi unutra da nam put bude siri. Kaze da kamion moze proci ako zatreba.
E to je sve normalno ponasanje.
A cuo sam da se ljudi kolcima i sjekirama ganjaju radi međe, ali jos nisam vidio.
pa evo ti moj lični primjer, stari je uzeo parče zemlje da bi imao ulaz na plac. put koji nigdje nije ucrtan siječe tu parcelu tako da tih nekih ni 100 kvadrata je spojeno sa ostatkom našeg, a odvaja ga 6-7 duluma ostatka placa.
dao je pare, ali nikakav ugovor nije sklopljen, nego na ono, znamo se, i rodbina smo, neće biti problema, sve jasno. i tako. nije se isplatilo prevoditi tih malo kvadrata jer bi podrazumijevalo cijepanje parcele i trošak mnogostruko veći od vrijednosti tih 100 kvadrata.
e sad, eksproprijacija ide i tog parčeta, stari već godinama ore nebeske njive, a lik kaže to je moje. reko bih treba mu jbg, pa haj, al lik je hajrovo nekih 200njak hiljada KM i ne može da se rastavi ni oko naknade za to parče... nemaš dokaza, veli.
pa nemam. imam jedino dokaz da si govno od čovjeka i da ćeš mi kad tad naletiti na volej.
ko što Rambo reče, kad te gladan kurac napravi, bićeš gladan cijeli život.