Ukrajina
-
lajkujMe
#86826 Re: Ukrajina
Herson se bas zakuhao jucer sam vec spominjao od Krivog Riha do Hersona Ukrajinska artiljerija nemilice tuce Ruse
-
Seyfo
#86827 Re: Ukrajina
Putko ce biti upisan u historijske knjige kao najveca budala na celu Rusije,nakon ove invazije i sve ga sto ce uslijediti. Ko zna sta ce biti sa Rusijom u cjelini kad bude na dnu...svasta se moze desiti kada je neko porazen i dotakao dno...Njemacka nakon ww2, Marsalov plan i amerikanizacija...Japan i prisustvo americkih snaga...a sto se tice komsiluka,recimo uvijek se sjetim kako je Istra postala dio Jugoslavije.. 
- Porodice Foht
#86828 Re: Ukrajina
Sjajan intervju Bernard Henry Levy s Iljom Samoilenkom, pomocnikom komandanta Azov pukovnike u Mariupolju....
"" https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... i#cxrecs_s
-
lajkujMe
#86829 Re: Ukrajina
Totalno je nejasna situacija oko Azovstala, sve vijesti su od sinoc nista jutros.Porodice Foht wrote: ↑17/05/2022 09:50 Sjajan intervju Bernard Henry Levy s Iljom Samoilenkom, pomocnikom komandanta Azov pukovnike u Mariupolju....
Skoro 300 vojnika je evakuisano na Ruske teritorije u navodno dogovorenoj razmjeni.
Po nekoj mojoj procjeni u pitanju su samo ranjenici a ne svi.
Sta je tacno dogovoreno nije receno, sem da je ucestvovala Obavjestajna sluzba sto mi je malo cudno.
Ako postoji dogovor o kompletnoj predaji i razmjeni jedino sto je osiguranje da ih Rusi ne smaknu je povjerenje u Ruse da to nece uciniti.
Al s druge strane da ih smaknu ili ne ispostuju dogovor to ce samo dodatno ojacati zapad da pomogne Ukrajini da unisti Orke.
Takodjer ako su se predali u dogovoru izmedju vlasti dvije drzave to znaci da je Marijupolj zvanicno pao.
Sad sta jeste a sta nije saznacemo tokom dana
Eto istine prva vijest od jutros
Ranjenici DNR su izbaceni iz bolnice da bi se smjestili Azovstalci.
Kukaju kako je to izdaja
-
A_A_AKCIJA
#86830 Re: Ukrajina
Ruska doktrina je okruživanje neprijatelja i uništavanje. Ovdje, nikad dočekani kotlovi.Spiritbreaker wrote: ↑17/05/2022 09:25 Ako je plan okruzenje i unistenje orka kod Izjuma, onda je to genijalno.
Ukrajinci, ako budu radili kao oko Kijeva, će eksploatirati strah ruske vojske da bude u okruženju i tako ih natjerati na povlačenje.
Okružena vojska daje maksimum da ostane živa ili da se probije. Ne želiš da ratuješ protiv tako motiviranih protivnika, koji nemaju izlaza.
Sun Tzu Wu davno napisao da okruženom neprijatelju moraš ostaviti izlaz za povlačenje. Rusi to nikada ne rade i zato istorijski i imaju ogromne gubitke u ratovima.
- Spiritbreaker
#86831 Re: Ukrajina
ja mislim da je Mariupolj pao i da su se svi predali u nekim tajnom dealu. Nema se vise sta branit a ni ko.
-
lajkujMe
#86832 Re: Ukrajina
Tako je @A_A_AKCIJA
Polukotao je zakon ako ne zelis izgubiti pola ljudstva unistavajuci neprijatelja do zadnjeg.
U punom kotlu neprijatelj je veoma motivisan da ostane ziv u polukotlu neprijatelj je veoma motivisan da bjezi
Inace Stugna u Akciji
Polukotao je zakon ako ne zelis izgubiti pola ljudstva unistavajuci neprijatelja do zadnjeg.
U punom kotlu neprijatelj je veoma motivisan da ostane ziv u polukotlu neprijatelj je veoma motivisan da bjezi
Inace Stugna u Akciji
-
lajkujMe
#86833 Re: Ukrajina
I ja mislim da je tako po izjavi Komandanta Azova jucer i po izjavi Zelenskog.Spiritbreaker wrote: ↑17/05/2022 10:08 ja mislim da je Mariupolj pao i da su se svi predali u nekim tajnom dealu. Nema se vise sta branit a ni ko.
Tako da je Marijupolj pao nakon 3 mjeseca (haman ko Vukovar)
- janje_
- Porodice Foht
#86835 Re: Ukrajina
Otprilike tako. Procitao sam jutros iz vise izvora da je dogovor o evakuaciji postignut uz garancije nekih mocnih sila, ali sta to vrijedi kad sam Zielinski kaze : nadam se da cemo dobiti ljude zive!"Dakle, ni on nije siguran, i samo se nada. Osim ranjenika ima tu i vojnika koji se izgleda manje boje egzekucije jer nisu zapovjednici ili neki vec poznatijeg imidza ratnika, ko zna.lajkujMe wrote: ↑17/05/2022 10:02Totalno je nejasna situacija oko Azovstala, sve vijesti su od sinoc nista jutros.Porodice Foht wrote: ↑17/05/2022 09:50 Sjajan intervju Bernard Henry Levy s Iljom Samoilenkom, pomocnikom komandanta Azov pukovnike u Mariupolju....
Skoro 300 vojnika je evakuisano na Ruske teritorije u navodno dogovorenoj razmjeni.
Po nekoj mojoj procjeni u pitanju su samo ranjenici a ne svi.
Sta je tacno dogovoreno nije receno, sem da je ucestvovala Obavjestajna sluzba sto mi je malo cudno.
Ako postoji dogovor o kompletnoj predaji i razmjeni jedino sto je osiguranje da ih Rusi ne smaknu je povjerenje u Ruse da to nece uciniti.
Al s druge strane da ih smaknu ili ne ispostuju dogovor to ce samo dodatno ojacati zapad da pomogne Ukrajini da unisti Orke.
Takodjer ako su se predali u dogovoru izmedju vlasti dvije drzave to znaci da je Marijupolj zvanicno pao.
Sad sta jeste a sta nije saznacemo tokom dana
Eto istine prva vijest od jutros
Ranjenici DNR su izbaceni iz bolnice da bi se smjestili Azovstalci.
Kukaju kako je to izdaja
Ako si procitao intervju s Levy, nema sumnje da ce zapovjedni dio ostati i do smrti u katakombama Azovstala i njih je sigurno par stotina, mozda i 500. Oni se nece predati. Samo iz razloga sto ne vjeruju da ce iz orke postediti i uz ma kakvu garanciju velikih sila.
-
Mrljavi
-
lajkujMe
#86837 Re: Ukrajina
Jos jedna vijest od prije 2 sata.
Izgleda da su samo tesko ranjeni i lakse ranjeni evakuisani.
Ostatak je jos u Azovstalu
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#86839 Re: Ukrajina
Kakav je osjećaj kad ti se bratija rusi raspadaju
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#86840 Re: Ukrajina
Kada je voditeljica Olga Skabejeva, koju nazivaju 'željezna lutka PutinTV-a', uzvratila rekavši da ukrajinske snage ne predstavljaju veliki kontingent, umirovljeni pukovnik je odgovorio da je njihova volja važnija od toga jesu li oni 'profesionalni' vojnici.
- Radi se o tome da razinu profesionalnosti ne određuje broj regrutiranih vojnika u profesionalnu službu nego stupanj osposobljenosti i obučenosti te moral i spremnost da se prolije krv za domovinu, rekao je.
Skabejeva je zatim pokušala izjednačiti 'želju za smrću' s profesionalizmom, no Hodarjonok je ostao staložen rekavši 'da je to sastavni dio visoke borbene spremnosti neke vojske'.
- Glavna stvar u vojsci je uvijek održavati osjećaj vojno-političkog realizma. Ako odete dalje od toga prije ili kasnije će vas povijesna stvarnost pogoditi tako jako da ćete požaliti, rekao je.
-
Bosnianwarrior22
-
statixx
#86842 Re: Ukrajina
https://www.thelocal.se/20220517/swedis ... plication/Swedish foreign minister signs Nato application
Here is how the Nato application process will work:
The application is submitted in the form of a letter signed by the applicant country’s foreign minister.
The letter is discussed by representatives of the Nato member states, probably by their Nato ambassadors at a meeting called as soon as the application comes in. Nato then takes a decision, probably the same day, to begin accession negotiations.
The discussion will be led by Bettina Cadenbach, Nato’s deputy Secretary-General and is expected to take just one day.
Nato publishes a report where it states that the countries meet the requirements for a Nato country, which includes a new letter from the applicant country’s foreign minister stating that the country understands the requirements and still wishes to pursue membership.
The Nato ambassadors vote to sign an accession protocol. According to Nato, these stages should be complete within two weeks.
When the protocol has been signed by all countries, the country becomes an “invited member” which has the right to partake in all Nato meetings, but does not yet have voting rights.
The protocol is sent to the 30 member states for a final acceptance by their parliaments or governments. Different countries have difference requirements, with some requiring a parliamentary vote and others requiring only a decision from the government. This stage can take at least six months, but is likely to be accelerated for Finland and Sweden.
When all countries have accepted the application, and the country’s joining Nato have voted the protocol through their parliaments and signed it, the country becomes a Nato member state.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#86843 Re: Ukrajina
Gini za bogatase fHukaro.TRI MJESECA RATA
Većina ruskih vojnika poginulih u Ukrajini su mladi i siromašni
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/veci ... /220517027
- Leverage
#86844 Re: Ukrajina
Neke se stvari nisu promijenile još od ledenog doba.pici wrote: ↑17/05/2022 10:52Gini za bogatase fHukaro.TRI MJESECA RATA
Većina ruskih vojnika poginulih u Ukrajini su mladi i siromašni
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/veci ... /220517027
-
lajkujMe
- SanskiBiser
- drug_profi
#86849 Re: Ukrajina
Ovo je za Ruse fakticki test da li uopste spadaju među ljude.
Ako ranjenici budu maltretirani ili ubijeni, mislim da se sva vrata zatvaraju.
Ako ranjenici budu maltretirani ili ubijeni, mislim da se sva vrata zatvaraju.
- Čitalac
#86850 Re: Ukrajina
Ruski mediji kažu da se u Azovstalu „predalo 265 ukrajinskih vojnika“, od kojih je 51 teško ranjen. Izvestia prenosi izjavu Peskova da je Putin „iz humanitarnih razloga“ dozvolio odlazak vojnicima koji polože oružje. Ostaje nejasno koliko je još vojnika u fabrici.