Eurovizija 2022. - Pobjednik Ukrajina

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Sara03

#376 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by Sara03 »

Što si uvijek tako negativan? I što si bukvalista? :D

Zato ćeš večeras sam pratiti ovu političku i transseksualnu (ovako se piše) manifestaciju. :izet:

Chill dude, slažem se da ima politike, to niko ne spori.
Bloo
Globalna šefica

#377 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by Bloo »

transseksualnu .... :|
tramvajtrojka

#378 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by tramvajtrojka »

Bloo wrote: 14/05/2022 18:30 transseksualnu .... :|

:mrgreen: :mrgreen:

vecina ne shvaca da pored pjesme Eurosong je dobra zezancija eno norvezana sa bananama i vukom da smo i mi na neki fazon poslali pjesmu koja je zajenbancija dobro bi prosli il u najgorem slučaju poslati nekoga gore iz banovica, zavidovica ne meres fulati gore i bandera zna pjevati :lol: :lol:

pa da cujemo 12 points go to Zavidovici :shock:
dale cooper

#379 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by dale cooper »

Kao prvo Eurosong nije nikakva organizacija. To je manifestacija koju organizuje European Broadcasting Union (EBU) odnosno Europska
radiodifuzijska unija čije su članice većina europskih (i neke neevropske) zemlje, uključujući i našu. Kao i u svakoj sličnoj organizaciji
politike ima, ali sumnjam da im je agenda transseksualna. :mrgreen: Osim toga ne bira EBU predstavnike ispred zemalja, biraju
žiriji i/ili publika samih zemalja učesnica.
Bloo
Globalna šefica

#380 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by Bloo »

dale cooper wrote: 14/05/2022 18:49 Kao prvo Eurosong nije nikakva organizacija. To je manifestacija koju organizuje European Broadcasting Union (EBU) odnosno Europska
radiodifuzijska unija čije su članice većina europskih (i neke neevropske) zemlje, uključujući i našu. Kao i u svakoj sličnoj organizaciji
politike ima, ali sumnjam da im je agenda transseksualna. :mrgreen: Osim toga ne bira EBU predstavnike ispred zemalja, biraju
žiriji i/ili publika samih zemalja učesnica.
Måneskin - I WANNA BE YOUR SLAVE (Official Video) puštati ovakvima na repeat :D
Sara03

#381 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by Sara03 »

Eh da... I dobra zafrkancija. To je jedan od razloga zašto i dalje gledam. :D

A volim čuti i druge jezike. Čini mi se da ove godine ima nešto više pjesama na izvornom jeziku/jezicima nego prethodnih godina. Da nije Eurosonga, sumnjam da bih igdje čula estonski, koji mi je jedan od najdražih jezika trenutno. Izuzetno je melodičan. :)

Evo i ono što sam maloprije govorila, doduše bez uspjeha. Nabasala na zid. :sax:
Novinarka iz Kine: "Valter" je za mnoge izvor znanja o Sarajevu, u BiH sam se zaljubila preko Eurosonga

Kineskinja Huizhi Chen vjerovatno je najinteresantnija novinarka sa Dalekog istoka, barem kada je u pitanju mišljenje građana naše zemlje.

Naime, Chen u Kini vodi stranicu sa vijestima iz BiH na bosanskom jeziku koji je počela učiti samostalno prije četiri godine. Danas, Chen planira prvi put doći u našu zemlju, a povodom toga Klix.ba portal je s njom napravio svojevrsni intervju dobrodošlice.

Kada se rodilo interesovanje za BiH?
Ja sam interes za BiH na početku pokazala samo zbog pjesme, zbog Eurosonga 2012. godine, kada sam se zaljubila u pjesmu "Korake ti znam" Maye Sar. Tada sam odlučila naučiti bosanski jezik. Pratim Eurosong od 2007. godine i volim pjesmu "Bistra voda" iz 2009., ali čudno je da tada nisam mislila na učenje bosanskog.

Diplomirala sam engleski jezik i studirala njemački tri semestra. Mislila sam da bi bilo interesantno da vidim je li moguće samostalno naučiti neki strani jezik.

Kako građani u tvojoj zemlji reaguju na tvoj hobi i kakav je njihov odnos prema BiH?
Prije dvije godine sam na kineskom twitteru weibo.com napravila stranicu gdje prevodim vijesti iz BiH i promovišem bh. turizam i muziku. Imam više od hiljadu čitatelja. Zanimljivo je da mnogi misle da živim u BiH ili da sam Bosanka, jer je moja stranica jedina u Kini koja piše isključivo o BiH.

Kada je riječ o sadržajima na toj stranici, moja proizvoljna redakcijska politika je takva da se treba znati sve o BiH što je potrebno. To znači da su moji čitatelji upoznati o složenosti politike, lošim privrednim prilikama, terorističkim napadama i smogu u BiH, pored svega drugoga. Ali najtraženije informacije ostaju vijesti o fudbalskoj reprezentaciji i poznatim bh. fudbalerima kao što su Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Ustvari, mnogi su počeli da me prate u ljeto 2014. godine, tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu. Ima i drugih koji me prate zbog Zvjezdana Misimovića i Sejada Salihovića koji su igrali za kineski klub Guizhou Renhe. Mislim da je sport pravi ambasador vaše zemlje u Kini.

Treba reći i da se ljudi prema BiH odnose na više načina. Jedna djevojka je podijelila sliku svog omiljenog srebrenog tanjira u kući koji je kupio njen stric kad je radio u Sarajevu kao kuhar za kinesku ambasadu. Jedan momak se još uvijek sjeća posjete i okusa kupusa kod svog bosanskog prijatelja kad je bio student u SAD-u.

Uglavnom, mislim da su ljudi upućeniji i zainteresovaniji za BiH, a sve više ljudi mi se obraća u vezi s informacijama za vize za Bosnu i Hercegovinu.
pritchard

#382 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by pritchard »

1. To je prvenstveno zajebancija, sou-program, a neki bi istjerivali bozansku pravdu. :D
2. BiH ne postoji ni u sportu, ni na nekom drugom polju, a Eurovizija je bila platforma na kojoj je ta drzava bila jako uspjesna i imala pozitivnu promociju pa zato kazem da je steta. Ne mora to nuzno biti promocija jezika i kulture, realno mladjariju koja to prati bas briga. Moglo se cuti nesto lijepo o BiH, a ne da je zemlja u tranziciji, izasla iz rata, etnicka previranja...

3. Kao i nogomet, di god su drzave kao politicke institucije sudionici, naravno da ima politike, to nitko ne spori, ali ne bih rekao da je njen utjecaj nesto velik. Uvijek manje-vise ispliva onaj koji vrijedi.

5. Evo i ovi moji u HR lamentiraju kako nas nitko u Europi ne voli, kako nikad necemo uci u finale, a zadnje cega se sjecam da je valjalo je Marija Magdalena iz 90ih. :D

Je li ovo politika?

Image

Opusteno, raja. :D
Sara03

#383 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by Sara03 »

Ama, samo veselo narode. :D

Većina će vjerovatno sutra zaboraviti da je noć prije uopće bio Eurosong. :lol:

Meni je najtužnije što se na našim prostorima proziva ovakva manifestacija, kao da svi gledaju Sanremo. Ustvari se najviše gleda Grand Show i tome slično. Mislim, neka gleda ko hoće, ja neću. Ali mi nekako glupo, pomalo licemjerno, da se istovremeno toliko kenja na ESC.

Svako svoje i hajmo dalje. :bih:
nelle_tz

#384 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by nelle_tz »

Link za uzivo pracenje Eurovizije , 21:00, na youtube
piupiu

#385 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by piupiu »

Sara03 wrote: 14/05/2022 19:33 Ama, samo veselo narode. :D

Većina će vjerovatno sutra zaboraviti da je noć prije uopće bio Eurosong. :lol:

Meni je najtužnije što se na našim prostorima proziva ovakva manifestacija, kao da svi gledaju Sanremo. Ustvari se najviše gleda Grand Show i tome slično. Mislim, neka gleda ko hoće, ja neću. Ali mi nekako glupo, pomalo licemjerno, da se istovremeno toliko kenja na ESC.

Svako svoje i hajmo dalje. :bih:
ESC je dio evropske tradicije 20. stojleća, kultni dogadjaj u duhu šlager-festivala iz 50.-ih i 60.ih godina prošlog vijeka. U mojoj se kući gleda otkako znam za sebe, čim sam počela pisati, svi bi uzeli papir i olovku da ocjenjujemo svoje kandidate i to je ostala tradicija do danas. Suština je uvijek bila zabava, evropsko zajedništvo, festivalska atmosfera i... glasanje! Što se mene tiče, da čujem EBS špicu i idem pravo na glasanje, festival ne bi puno izgubio na smislu. :D U svakom slučaju, nezaobilazni dio evropske pop-kulture na koji se potpuno bestpotrebno gleda s visoka, isto k'o da nam 80% države povazdan sjedi i sluša Debisija i Smetanu, a ne Šerifa Konjevića. :lol: Jedan od rijetkih dogadjaja gdje je veselje glavna poanta. A to mora biti super! Biti super, biti, biti, biti... super! :D
Bloo
Globalna šefica

#386 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by Bloo »

piupiu wrote: 14/05/2022 20:49Smetanu
Ja Smetanu jedem. :oops:
TDK-90

#387 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by TDK-90 »

Ludzak wrote: 14/05/2022 18:18

Eurosong ne moze biti promocija kulture. Prvenstbeno jer je to politička i transeksualna organizacija.
Upravo :thumbup:

Citam danas vladika Grigorije dao podrsku Konstrakti, pa hebo te sve zaokruzeno jal vjerski jal politicki.
Nema vise umjetnika slobodarskih shvatanja, samo produzena ruka interesnih sfera :-)
pritchard

#388 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by pritchard »

E hebemu i ti njih i njihovo drustvo uzimas kao relevantan uzorak. :-)
Edin H.

#389 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by Edin H. »

TDK-90 wrote: 14/05/2022 20:55
Ludzak wrote: 14/05/2022 18:18

Eurosong ne moze biti promocija kulture. Prvenstbeno jer je to politička i transeksualna organizacija.
Upravo :thumbup:

Citam danas vladika Grigorije dao podrsku Konstrakti, pa hebo te sve zaokruzeno jal vjerski jal politicki.
Nema vise umjetnika slobodarskih shvatanja, samo produzena ruka interesnih sfera :-)
Eki Vladika :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#390 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by plain vanilla »

Hej ho, let's go
Sara03

#391 Re: Eurovision 2022-Torino/Italija

Post by Sara03 »

piupiu wrote: 14/05/2022 20:49 ESC je dio evropske tradicije 20. stojleća, kultni dogadjaj u duhu šlager-festivala iz 50.-ih i 60.ih godina prošlog vijeka. U mojoj se kući gleda otkako znam za sebe, čim sam počela pisati, svi bi uzeli papir i olovku da ocjenjujemo svoje kandidate i to je ostala tradicija do danas. Suština je uvijek bila zabava, evropsko zajedništvo, festivalska atmosfera i... glasanje! Što se mene tiče, da čujem EBS špicu i idem pravo na glasanje, festival ne bi puno izgubio na smislu. :D U svakom slučaju, nezaobilazni dio evropske pop-kulture na koji se potpuno bestpotrebno gleda s visoka, isto k'o da nam 80% države povazdan sjedi i sluša Debisija i Smetanu, a ne Šerifa Konjevića. :lol: Jedan od rijetkih dogadjaja gdje je veselje glavna poanta. A to mora biti super! Biti super, biti, biti, biti... super! :D
I meni uvodni taktovi Te Deuma bude posebne emocije. Nostalgija i sve što ide uz to. :-D

Pa da, Eurosong i jeste inicijalno zamišljen kao muzičko takmičenje, koje će raditi na približavanju i ujedinjenju europskih država. I mislim da je vizija uspješna, a mnogi je gube iz vida sa nekim trivijalnim interpretacijama.

Samo opušteno, počinjemo. Budite zdravi... I veseli. :sax:
frit_i_frut

#392 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by frit_i_frut »

Jednostavna

Prirodna

Dominika
DonieBrasco

#393 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by DonieBrasco »

Sviđa mi se pjesma od Ceske, dobar ritam.
konami666

#395 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by konami666 »

Meni nikako nije jasno kako jedan Azerbejdžan moze se organizovati da učestvuje a BiH ne može ni svake pristupne da se organizuje i da nastupi. Ali zato za Turkoviziju se može organizovati. Kako to zna li neko?
Edin H.

#396 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by Edin H. »

DonieBrasco wrote: 14/05/2022 21:19 Sviđa mi se pjesma od Ceske, dobar ritam.
Dance pjesma devedesetih
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#397 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by plain vanilla »

Simpa pjesma Rumunske
nelle_tz

#398 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by nelle_tz »

konami666 wrote: 14/05/2022 21:21 Meni nikako nije jasno kako jedan Azerbejdžan moze se organizovati da učestvuje a BiH ne može ni svake pristupne da se organizuje i da nastupi. Ali zato za Turkoviziju se može organizovati. Kako to zna li neko?
BHT duguje nekoliko miliona eura EBU-u i dok ne vrate dug, nema Eurovizije za BiH
Messier

#399 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by Messier »

Hola mi bebebe :thumbup:
Edin H.

#400 Re: 🔴 UŽIVO: Eurosong 2022. - FINALE (21:00-Youtube, HRT1, RTS1)

Post by Edin H. »

nelle_tz wrote: 14/05/2022 21:25
konami666 wrote: 14/05/2022 21:21 Meni nikako nije jasno kako jedan Azerbejdžan moze se organizovati da učestvuje a BiH ne može ni svake pristupne da se organizuje i da nastupi. Ali zato za Turkoviziju se može organizovati. Kako to zna li neko?
BHT duguje nekoliko miliona eura EBU-u i dok ne vrate dug, nema Eurovizije za BiH
Bili kod nas smješteni u ratu na televiziji
Post Reply