Idi dole na glavnu poštu, na želj. stanici.xPaco1337 wrote: ↑19/01/2022 21:04 Znaci treba mi paket iz Engleske tacnije Belgije stici jer ide preko Belgije zbog EU,i posto imam tracking kod pratim posiljku i dođe u Zenicu i danas odgodim sve obaveze jer treba doci i vidim u 15h kazu da nisam bio kod kuce i da je vracena posiljkaSto je najgore ne znam ni u koju postu su odnjeli i sutra moram po gradu to traziti i vjerovatno platiti jer debili otvaraju na carini namjerno da naplate otvaranje i plus dostavu koju nisam ni dobio.A najgore u svemu sto ja nisam on ceduljicu dobio niti neki papir u sanducetu da kao "nisam bio na adresi" a zivim u zgradi i do sad su me zvali uvijek da siđem i preuzmem paket
POŠTA (brza, klasična, dostave) - sve o tome
Moderator: anex
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#726 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
-
Crvenokapi
#727 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Danas platio racun od telemaha 50 maraka uze mi još marku i 70 feninga na 50 maraka.
Korona vam logo firme bila.
Lopovi
Lopovi
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#728 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Ima obavještenje da je provizija poskupila.
-
ing-ecc
#729 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
A sta ako je uplatnica iz poste u drugoj drzavi, gdje onda dizem? Ja kontam da bih mogao otici do CB pa da me ispalte u zlatnim sipkama.Black swan wrote: ↑10/12/2021 13:46 Postcash
Udjes u postu i kazes ime prezime adresu i grad osobe koja treba podici novac
Dobijes uplatnicu s kodom i to posaljes toj osobi
Ona digne u posti
-
zippoo87
#730 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Da li neko zna ili je imao licno situaciju da mu je roba ostecena u transportu BH Poste i da li su ti paketi osigurani po defaultu,da ne placas nikakvu dodatnu zastitu ?
Ko placa stetu u tom slucaju ?
Danas pricao sa covjekom jednim,kaze razbili mu display na telefonu i sada se prave mutavi i ne priznaju nista,kao da nisu oni ostetili robu ?
Kakva je procedura oko ovog,da li neko zna...i ja stalno saljem i primam pakete,pa da se ne daj boze desi sta slicno.
Mada ja kada saljem,ja maksimalno zastitim robu i paket i bas je tesko ostetiti nesto sto ja saljem ali opet nikad ne raci nikad.
Ko placa stetu u tom slucaju ?
Danas pricao sa covjekom jednim,kaze razbili mu display na telefonu i sada se prave mutavi i ne priznaju nista,kao da nisu oni ostetili robu ?
Kakva je procedura oko ovog,da li neko zna...i ja stalno saljem i primam pakete,pa da se ne daj boze desi sta slicno.
Mada ja kada saljem,ja maksimalno zastitim robu i paket i bas je tesko ostetiti nesto sto ja saljem ali opet nikad ne raci nikad.
- mayab
#731 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
prije neki dan mi donese poštar na vrata pošiljku iz UK , neki sat je u pitanju, ne preskup, uglavnom , iznenađen sam da paket nije otvaran na carini , a kako je bila plaćena uredna dostava i treking , ništa nije trebalo doplatiti 
-
noviclan
#732 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
https://www.klix.ba/biznis/privreda/bh- ... utm_sourceCrvenokapi wrote: ↑02/03/2022 12:32 Danas platio racun od telemaha 50 maraka uze mi još marku i 70 feninga na 50 maraka.
Lopovi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#733 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Ne razumijeming-ecc wrote: ↑22/03/2022 18:16A sta ako je uplatnica iz poste u drugoj drzavi, gdje onda dizem? Ja kontam da bih mogao otici do CB pa da me ispalte u zlatnim sipkama.Black swan wrote: ↑10/12/2021 13:46 Postcash
Udjes u postu i kazes ime prezime adresu i grad osobe koja treba podici novac
Dobijes uplatnicu s kodom i to posaljes toj osobi
Ona digne u postiIma li neki rok koliko ovo ceka u BH Posti?
Ja sam slao pare u beograd i sve je ok proslo
8 km je naknada
-
zippoo87
#734 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Ma nemam pojma sta je istina u toj njegovoj prici i sta je bilo,niti me to zanima.Nego prodaje nesto,ja htio kupiti,pitam salje li brzom postom,kada on poce tu pricu kao ostetili mu display telefona,razbili i ne priznaju mu nista i sada nece vise da salje postom.namiami wrote: ↑23/03/2022 22:40Jednostavna, čak mislim da se od njih moze dobiti i pravilnik ako se zatrazi.
Posiljka mora biti adekvatno upakovana (pitanje je sada šta je adekvatno XD), mora biti označeno lomljivo ako je staklo i sl. i onda neka njihova komisija pregleda paket. Ako na paketu NEMA fizičkih oštećenja, pošta neće ništa nadoknaditi, jer je gotovo nemoguće da se unutrašnjost ošteti, ako na paketu nema vidljivog oštećenja. Jednostavno rečeno, pošta ne može znati da ti nisi poslao oštećen telefon.
Ako ima oštećenje na paketu koje je vidljivo onda nije problem za ostvarenje nadoknade štete.
Ne bi me cudilo da nije upakovao lijepo i da je tako ostecen.Zato ja svoje posiljke upakujem,mogu pad aviona prezivjeti
Meni je jednom jedan mentol poslao telefon,umotan u jedan sloj ubrusa onog kuhinjskog i to onda ubacio u kesu i poslao tako telefon...bez ikakve zastite preko,bez kutije,bez bubble najlona...ja kada sam vidio kako mi je poslao,nisam se cudom mogao nacuditi,nazvao ga odmah da pitam je li normalan,on ne zna sta bi mi odgovorio
Ali eto nije se ni ostetio ni razbio...nakon pregleda paketa sam to pazario
- Truba
#735 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Rade opet do 18....uskoro moraju do 20 i dezurna do 21
Ljepota sve zavrsim
I na kraju dana sa zutim papirima pokupim kajmak
Ljepota sve zavrsim
I na kraju dana sa zutim papirima pokupim kajmak
-
tap3ah75
#736 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Opet je jeftinije nego u banci da si sa uplatnicom platioCrvenokapi wrote: ↑02/03/2022 12:32 Danas platio racun od telemaha 50 maraka uze mi još marku i 70 feninga na 50 maraka.
Lopovi
A plati drugi put na telemahovom šalteru
- Truba
#737 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Sve na salterima sve...
-
Sakazulu
#738 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Naručiš preko ebay-a, platiš i sutra ti dođe ovaj email.
Hi, unfortunately we can not ship to Bosnia due to previous experience of posting there from the UK with customers waiting months and the item going missing. Apologies for the inconvenience.
Kind regards
Stoko jedna poštanska!
Hi, unfortunately we can not ship to Bosnia due to previous experience of posting there from the UK with customers waiting months and the item going missing. Apologies for the inconvenience.
Kind regards
Stoko jedna poštanska!
-
Sakazulu
#739 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Čiko mi nije poslao email da doplatim da se i on osigura...
- mayab
#740 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
konkretno za telemach, prijavi se da ti šalju e mail sa linkom za plaćanje karticom, i sve obaviš za par sekundi, nekoliko klikova i sa nula provizijeCrvenokapi wrote: ↑02/03/2022 12:32 Danas platio racun od telemaha 50 maraka uze mi još marku i 70 feninga na 50 maraka.
Lopovi
-
tap3ah75
#741 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Poslao sam kovertu preporučeno početkom marta mjeseca
Na stranici pošte piše samo da je primljena od mene - nema ništa dalje.
Išao sam u poštu - kažu i oni da nema ništa više zavedeno osim tog prijema.
E sad kaze teta na šalteru - da bi oni pogledali gdje je zapelo moram platiti 2.70 KM - opet. Iako sam platio normalno preporučenu pošiljku.
Kao - ovo je sad nova usluga koja se posebno plaća - potražnica ili tako nešto
Pa koji klinac plaćam preporučeno ako ću opet plaćati "potragu" za kovertom.
Je li ima ko da mu se isto desilo? Je li stvarno to procedura?
E sad kaze teta na šalteru - da bi oni pogledali gdje je zapelo moram platiti 2.70 KM - opet. Iako sam platio normalno preporučenu pošiljku.
- insaneinthebrain
#742 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
koji idioti, ne treba nista njima dati da salju. nesposobni su do bola 
-
tap3ah75
#743 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Upitaću/pozaliti se na zvanični email - pa da vidim koja je procedura kad izgube preporučenu pošiljku
- escobar__
#744 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Diletanti.
-
tap3ah75
#745 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Požalio sam se na stranici pošte jer nisam htio na šalteru platiti "istragu" gdje mi je preporučena pošiljka.tap3ah75 wrote: ↑29/03/2022 15:02 Poslao sam kovertu preporučeno početkom marta mjeseca
Otvorili su tiket - i kažu mi pošiljka je uredno uručena - oni su u sistem unijeli pogrešan broj pošiljke. Znači kod mene na priznanici jedan broj a kod njih drugi.
I kontam da sam dao pare za to na šalteru - oni bi mi rekli da su "pogriješili" ali bi mi naplatili to.
- RAZIEL
#746 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Narucio sam nesto sa ebaya u januaru i jos mi nije stiglo. Otvorim dispute, kaze lik da je stiglo u BiH da vidim sa nasom postom. Da mi tracking number i na ovoj stranici parcelsapp pise da je paket stigao 5. marta. Sad ne zanima ima li neka email adresa ili broj na koji mogu da se informisem sta se desilo sa paketom?
- vjeshalica
#747 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Nazovi svoju postu tj iz one koja ti dostavlja paket i provjeri
Mene tako gospodja zvala iz poste da me pita kad mislim potdici paket,reko ja nemam nikakvu obavijest da mi je i doslo svasta
Visim redovno na sanducicu i fkt lik nije nista ostavio
Odem i podignem
Probaj i ti provjeriti
Mene tako gospodja zvala iz poste da me pita kad mislim potdici paket,reko ja nemam nikakvu obavijest da mi je i doslo svasta
Odem i podignem
Probaj i ti provjeriti
- RAZIEL
#748 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Ok, probat cu bas sutra...vjeshalica wrote: ↑12/05/2022 20:25 Nazovi svoju postu tj iz one koja ti dostavlja paket i provjeri
Odem i podignem
Probaj i ti provjeriti
-
tap3ah75
#749 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Imaš i na stranici pošte kontakt formu za prijave/žalbe.RAZIEL wrote: ↑12/05/2022 20:23 Narucio sam nesto sa ebaya u januaru i jos mi nije stiglo. Otvorim dispute, kaze lik da je stiglo u BiH da vidim sa nasom postom. Da mi tracking number i na ovoj stranici parcelsapp pise da je paket stigao 5. marta. Sad ne zanima ima li neka email adresa ili broj na koji mogu da se informisem sta se desilo sa paketom?
OK su ... odgovore.
-
sarajevosa
#750 Re: Pošte u BiH klasična pljačka
Naručio preko aliexpress dvije stvari skoro isti dan, ali različiti prodavači. Prošlo više od 3 mjeseca i nije još došlo. Po praćenju paketa trebao bi da je došao u BiH, i to oba. Ranije sam naručio istu stvar i došlo mi je bez problema a sada nisam dobio ni od drugog prodavača ni od istog što sam uzimao istu stvar!?