ultima_palabra wrote: ↑12/05/2022 01:41
Moze on biti dobar i protiv jakih ekipa (vidi prvu utakmicu protiv Reala, nedavno protiv Liverpoola), ali ako citavoj ekipi ide... ako ne ide, on se samo preda i uklopi u sivilo.
Liderskih i sampionskih kvaliteta nema ni za lijeka.
Kazes maloprije da on nije nijednom spasio stvar u LP, a meni bas u glavi kako je dao gol protiv Atletica u strasno zatvorenoj atletikovskoj utakmici negdje pri kraju, i to je isao glavom nisko na kopacku stopera, vise nego hrabro.
Sad ne znam jel to bas ta utakmica al znam sigurno da je nedavno imao takav gol. I znam da je protiv Atletica njegov gol rijesio dvomec.
Znaci i hrabrost i rjesavanje vazne utakmice istovremeno.
No izgleda pamte se samo porazi.
Protiv Reala u gostima je bio mrtav konj i nije trebao ni pocinjati. Jednostavno nije totalno fit, ima puno povreda i ne moze izdrzati ludi tempo kakav igranje u Citiju zahtjeva.
Ne slazem se da nije u stanju rijesiti utakmice, naprotiv, ali se slazem sa nije lider, mentalno. Doima se nadrkano i osobenjacki, ne kao dobar komunikator i motivator.
Cesto se igraci poput njega ljute na ostatak ekipe i nesto mlataraju, tako da nije to cudno, ali on mi djeluje vise ko da je nadrkan. Ne dere se, vec samo namrsteno odmahuje.
Helem kad kazes picka meni pada napamet potpuno drukciji igrac.
Inace ako pratis prijenose engleskih komentatora obicno se on opisuje drukcijim epitetima, tipa zdravo seljacko dijete, i tako, jak/gradjen ko konj.

Mislim, u pogotovo u odnosu na igrace na slicnim pozicijama. Zato me bas cudi komentar, al dobro dosta o njemu.