ruud wrote: ↑11/05/2022 11:51
Chmoljo wrote: ↑11/05/2022 11:08
kada se kaže odredbe onda se misli i na zakonske i podzakonske, opće akte organa itd... bezveze tjeraš mak na konac kada ovo nije bilo ni blizu neke policijske brutalnosti.
ja sam u prvom postu vezano za ovu temu rekao 'ako je uopšte istina', a prijetnja klanjem nožem je ozbiljna stvar, ružna i nimalo profesionalna.
uzgred, evo sad sam i pregledao-preslušao video i ne čujem to. bez obzira na povod treba se pridržavati normi, naročito razgraničiti lično.
upravo zbog zaštite integriteta policije, na čijoj sam strani gotovo uvijek, ne trebaju sebi dozvoliti ovakve stvari u javnosti u vremenu kad se sve snima.
sve stoji, ali je neuporedivo sa onim gdje je onaj kriminalac glavu izgubio. ovakvih graničnih ekscesa ima manje više svugdje, i po meni ovo stvarno nije toliko strašno. to "zaklaću te", nije isto kod nas i u Njemačkoj, nit je realna prijetnja.
i ti i ja, i manje više svi znamo da mu je zaprijetio da će ga rastaviti od života od batina ako nastavi srati. ali eto, u najgorem slučaju ovaj policajac može popušiti nešto na platu ko kaznu i to je to.
ne znam, da je meni reko: "znam ti dijete, slomiću ga prvom prilikom", "silovaću ti ćerku" ili šta već tim monstrumima neobraslih muda već padne na pamet, iskreno, mislim da bih ga raspolovio pendrekom.