Rekonstrukcija tramvajske pruge

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ReymondReddington

#2851 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by ReymondReddington »

To je glupost onda. Koja je poenta onda podjela izgradnje na djelove ako ti neces imati tramvaj dok se projekat ne zavrsi?

Rekonstrukcija remize i okretaljka na ilidzi meni ne djeluju kao nesto specijalno. Kolko realno vremena treba za to?
Po mjesec dana nek treba znaci da do septembra moze tramvaj raditi ilidza - remiza.

Ovo pogotovo jer prugu za Hrasnicu radi druga ekipa.
To znaci da ako pocnu u Junu da do Jula to moze biti gotovo pod pretpostavkom da im treba mjesec dana.

Po meni ne vidim ni jedan opravdan razlog da tramvaj ne krene makar do remize u Septembru.

Ne znam dokle su sa radom oko Čengić Vile dal se tamo ista iskopalo al najbolje bi bilo kad bi se i to moglo do Septembra staviti u upotrebu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2852 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

pa mogu praviti za hrasnicu bez diranja okretaljke na ildiži

ne znam kako vam se samo da izmišljati više fore i fazone :mrgreen:

ima rok za ilidža čengić vila i to je to imaju još puna 3 mjeseca

već betoniraju oko mosta kod grasa...tu je zemlja bolja vidim već tampon... dakle linija može brže biti napravljena
vjerujem da se većina već privodi kraju... betoniranje je najlakši dio

raskrsnica se može za vikend uraditi s 2 3 bagera..već je tu nabijeno šljunka zbog asfata...
samo će biti gusto trokut kod remize zbog prometa i ono mislim da se može za produženi vikend obaviti

kad budu radili od remize do čvile to će biti "misterij" ali vjerujem da će tzramvaje isterati iz garaža i da će noćiti kod željezničke
zasigurno inženjeri imaju odgovor na svako pitanje i da postoje procedure i uhodana pravila po svijetu su se već renovirale pruge
Registarska oznaka

#2853 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Registarska oznaka »

Vozit ce se tramvaji, Ilidza Cvila, jer ce na Cvili biti okretaljka.

I to je u planu da bude u Septembru ove godine.

I onda ce ti autobusi kruziti od grada do cvile, a tramvaji od cvile do Ilidze.

Mnogo ce biti lakse raditi dionicu prema gradu nego sad od ilidze do TV-a
Hakiz

#2854 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Black swan wrote: 11/05/2022 10:24 pa mogu praviti za hrasnicu bez diranja okretaljke na ildiži

ne znam kako vam se samo da izmišljati više fore i fazone :mrgreen:

ima rok za ilidža čengić vila i to je to imaju još puna 3 mjeseca

već betoniraju oko mosta kod grasa...tu je zemlja bolja vidim već tampon... dakle linija može brže biti napravljena
vjerujem da se većina već privodi kraju... betoniranje je najlakši dio

raskrsnica se može za vikend uraditi s 2 3 bagera..već je tu nabijeno šljunka zbog asfata...
samo će biti gusto trokut kod remize zbog prometa i ono mislim da se može za produženi vikend obaviti

kad budu radili od remize do čvile to će biti "misterij" ali vjerujem da će tzramvaje isterati iz garaža i da će noćiti kod željezničke
zasigurno inženjeri imaju odgovor na svako pitanje i da postoje procedure i uhodana pravila po svijetu su se već renovirale pruge
Živim na Čvili. Kako je trava lijepo zarasla između tračnica, pa sve do iza Grasa. Do 1. 9. 2022?

Dabogda šćeri da te paša uzme, ali ufati se u čuda božija.
Truba

#2855 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Registarska oznaka wrote: 11/05/2022 13:19 Vozit ce se tramvaji, Ilidza Cvila, jer ce na Cvili biti okretaljka.

Na skenderiji ce se okretati mislim jer ce raditi tramvaj kec

Da treba gledati koliko je trava narasla :mrgreen:
Hakiz

#2856 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Black swan wrote: 11/05/2022 13:36
Registarska oznaka wrote: 11/05/2022 13:19 Vozit ce se tramvaji, Ilidza Cvila, jer ce na Cvili biti okretaljka.

Na skenderiji ce se okretati mislim jer ce raditi tramvaj kec

Da treba gledati koliko je trava narasla :mrgreen:
Nema veze koliko je narasla, nego što je uopšte ima. Bojim se da ako žele završiti do 1. 9. već je trebala rupa umjesto trave biti. A rekoh, treba to skoro od RTV doma do Čvile uraditi.
Truba

#2857 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Joj...prokopano je do remize kacio sam slike neki dan do trokuta je prokopano dalje ne diraju jer onda tramvaji nece moci izlaziti...kad sve strojeve skupe mogu to prokopati za 2 3 dana
Prpa.ba

#2858 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Prpa.ba »

Ja sam zabrinut da radovi idu presporo. Nije ovo dobro isplanirano, ima razlog zasto SDA ovo nije pokretala, znali su da ce dedo jedva do bolnice nani.

Barem jos 20 godina sacekati, da se pokosi trava kako valja i adekvatno isplanira projekat. Ovo je necuveno da izgleda da ce ovoliki gradjevinski projekat kasniti. I to imaju olaksavajuce okolnosti, samo rast cijena od 50% u gradjevinarstvu. :mrgreen:
Dr Arsla

#2859 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Dr Arsla »

jasib wrote: 10/05/2022 22:36
Thorgerson wrote: 09/05/2022 10:43
Druze, preko stakla nije prelijepo.

Neki dan idem i kontam evo jbt da sam turista. Hocu da vidim grad i na taj nacin, iz busa, tramvaja...kao sto radim kad sam vani u gradovima NE MOZES.

Ne mozes jer je sve oblijepljeno. Jos ako je kisa. Bukvalno nista ne vidis.

Pa koji qrac.

Preko stakla nista ne smije ici. Takodjer koliko je to dobro i sa nekog sigurnosnog aspekta. Jel moguce bpr razbiti prozor sa onom folijom preko. Itd.

A ostatak neka lijepe sta hoce boli me q. Ja govorim o prozorima.
Drugarice, ne posmatramo svijet svi na isti način. I nije tačno da se ništa ne vidi. Radi se o prozirnoj foliji, zaboravila sam tačan naziv te folije, i vidi se kroz staklo sve vani. To je tako tanka folija da se kida na malo jaču silu.

Ne možeš svoje psihičko stanje nametati kao pravilo...
Da izvinete to se zove rupičasta folija :mrgreen:
Truba

#2860 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Truba »

Sad smo u fazi 2 lot 2
S obzirom na velicinu faze 6 5 i 4 te bitnosti za glavni saobracaj dosli smo vise od pola

Jer fakticki...kome treba sestica i kec za funkcioniranje saobracaja te rekonstrukcina remize
Trojka je kraljeznica prijevoza jutros sam busom prolazio...sve iskopano je skoro pri kraju...ostala su jos puna 3 mjeseca gradjevinske sezone rasppusta i godisnjih odmora kada se raskrsnice mogu stuci
Hakiz

#2861 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 11/05/2022 13:49 Ja sam zabrinut da radovi idu presporo. Nije ovo dobro isplanirano, ima razlog zasto SDA ovo nije pokretala, znali su da ce dedo jedva do bolnice nani.

Barem jos 20 godina sacekati, da se pokosi trava kako valja i adekvatno isplanira projekat. Ovo je necuveno da izgleda da ce ovoliki gradjevinski projekat kasniti. I to imaju olaksavajuce okolnosti, samo rast cijena od 50% u gradjevinarstvu. :mrgreen:
Ni prvi rok se nije približio, a već se pravi odstupnica i smišljaju izgovori koji trebaju pripremiti raju na probijanje rokova i smiriti ljude, neutralisati eventualno nezadovoljstvo :thumbup:
Hakiz

#2862 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

Dr Arsla wrote: 11/05/2022 13:51
jasib wrote: 10/05/2022 22:36

Drugarice, ne posmatramo svijet svi na isti način. I nije tačno da se ništa ne vidi. Radi se o prozirnoj foliji, zaboravila sam tačan naziv te folije, i vidi se kroz staklo sve vani. To je tako tanka folija da se kida na malo jaču silu.

Ne možeš svoje psihičko stanje nametati kao pravilo...
Da izvinete to se zove rupičasta folija :mrgreen:
Kako god se zvala, nadam se da je na novim tramvajima neće biti dozvoljeno stavljati.

Džaba se nadati?
Registarska oznaka

#2863 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Registarska oznaka »

Bit ce mnogo lakse kad se krene raditi od Cvile prema gradu, jer sto kazu tramvaji ce moci od zeljeznicke do bascarsije normalno da voze, autobus neka ide od cvile i okrece se na skenderiji... jer dok dodju do americke ambasade tramvaji ce moci normalno da rade od zeljeznicke prema gradu.

Ide to svojim tokom, najduza dionica je pri kraju, ova od energoinvesta do stupa, bas je duga dionica al evo radi se i zavrsit ce se abd, na veliku zalost sda i satelita
k4mi

#2864 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by k4mi »

Hakiz wrote: 11/05/2022 13:55
Prpa.ba wrote: 11/05/2022 13:49 Ja sam zabrinut da radovi idu presporo. Nije ovo dobro isplanirano, ima razlog zasto SDA ovo nije pokretala, znali su da ce dedo jedva do bolnice nani.

Ni prvi rok se nije približio, a već se pravi odstupnica i smišljaju izgovori koji trebaju pripremiti raju na probijanje rokova i smiriti ljude, neutralisati eventualno nezadovoljstvo :thumbup:
mislis ni prvi rok se nije priblizio a "Hakizi" vec mjere visinu trave? Pa od te trave ne vide da je ipak iskopano iza Grasa prema RTV domu?

al kako ova nova vlada promjeni drustvo za nepuni mandat. Do sada je bilo potrebno da godine prodju pa da se pitamo sta je sa projektom, sada projekat nije ni do 50% roka dosao a vec se panika dize. Sta cemo ako prvu fazu zavrse u oktobru 2022. god a drugu npr u julu 2023. god? Zakasnili prije roka :?
daors

#2865 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by daors »

prugu ne pravi euroasfalt i nije u pitanju kruzni u hrasnom tako da hakiz i co. mogu odahnuti i ne sikirat se puno oko rokova
BadBoy

#2866 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by BadBoy »

Ja bih baš zbog hakiza i pm-ova volio da sad kasne a da im mi, botovi trojke, to zdušno oprostimo :D
daors

#2867 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by daors »

BadBoy wrote: 11/05/2022 14:35 Ja bih baš zbog hakiza i pm-ova volio da sad kasne a da im mi, botovi trojke, to zdušno oprostimo :D
jarane gledam kako pjene pa kontam umirit ljude zbog zdravlja :D

cuj trava porasla po sinama :lol: :lol: :lol:
kakotakonikako

#2868 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by kakotakonikako »

Je.b.o vas i zeleni i fgr i ova ili ona opcija. Zato nam je i ovako.

Ne mozes ni uputiti ni opravdanu kritiku niti opravdanu pohvalu da te pojedini ne napadnu i skoce na tebe da si ili fgr ili zeleni ili crveni ili kosooki.

Sve dok se tako gleda oni koji su na vlasti ( MA KO TO BIO ) to koriste i ne rade sto bi realno mogli i za nase pare trebali.

Ja svaki dan prolazim dionicom Otoka-Ilidza i nazad i ne trebam ovdje procitati kakvo je stanje, pored mojih ociju.

Radi se i vide se rezultati. Ima dana i dijelova dionice gdje vidim malo ( po meni ) radnika. Ali nismo mi Kinezi niti Japanci. :D

:bih:
BadBoy

#2869 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by BadBoy »

kakotakonikako wrote: 11/05/2022 14:57 Je.b.o vas i zeleni i fgr i ova ili ona opcija. Zato nam je i ovako.

Ne mozes ni uputiti ni opravdanu kritiku niti opravdanu pohvalu da te pojedini ne napadnu i skoce na tebe da si ili fgr ili zeleni ili crveni ili kosooki.

Sve dok se tako gleda oni koji su na vlasti ( MA KO TO BIO ) to koriste i ne rade sto bi realno mogli i za nase pare trebali.

Ja svaki dan prolazim dionicom Otoka-Ilidza i nazad i ne trebam ovdje procitati kakvo je stanje, pored mojih ociju.

Radi se i vide se rezultati. Ima dana i dijelova dionice gdje vidim malo ( po meni ) radnika. Ali nismo mi Kinezi niti Japanci. :D

:bih:
Trojka se ne može i ne smije kritikovati.
Leopard_SA

#2870 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Leopard_SA »

BadBoy wrote: 11/05/2022 14:59
Pa mozda je vi ne mozete kritikovati. Ja cu vala kritikovat kad glupost naprave taman da mi je citava familija u istoj :thumbup:
Hakiz

#2871 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

k4mi wrote: 11/05/2022 14:07
Hakiz wrote: 11/05/2022 13:55

mislis ni prvi rok se nije priblizio a "Hakizi" vec mjere visinu trave? Pa od te trave ne vide da je ipak iskopano iza Grasa prema RTV domu?

al kako ova nova vlada promjeni drustvo za nepuni mandat. Do sada je bilo potrebno da godine prodju pa da se pitamo sta je sa projektom, sada projekat nije ni do 50% roka dosao a vec se panika dize. Sta cemo ako prvu fazu zavrse u oktobru 2022. god a drugu npr u julu 2023. god? Zakasnili prije roka :?
Ako završe prije roka, čestitai ćemo im.

Danas na TV priča o političarima, ne u BiH. Kaže neko, čestitati političaru što je nešto napravio je kao čestitati bankomatu što je izbacio novac kada ubaciš karticu u njega.

Posao im je da rade dobro, pa i bolje, ne čestitaš nekome zato što radi ono šta mu je standardna obaveza.

Ono šta je SDA olakšala bilo kome drugom je to da se normalno obavljanje redovnog posla, koji bi trebao da bude u suštini neprimjetan, sada doživljava kao veliki uspjeh.

Eto, da se ne kaže da SDA nije uradila nešto za druge :lol:
The BEN10

#2872 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by The BEN10 »

Leopard_SA wrote: 11/05/2022 15:49
BadBoy wrote: 11/05/2022 14:59
Pa mozda je vi ne mozete kritikovati. Ja cu vala kritikovat kad glupost naprave taman da mi je citava familija u istoj :thumbup:
Bravo.
Čuj Trojka se ne smije kritikovati. Svašta. :roll:
made_in_sarajevo

#2873 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

Pitam za tetku od komsije, a nadam se da ce Hakiz i PM odgovoriti, koliko brze od roka rade Boljakov most, kruzni i prilaz kruznom?
Hakiz

#2874 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by Hakiz »

made_in_sarajevo wrote: 11/05/2022 20:26 Pitam za tetku od komsije, a nadam se da ce Hakiz i PM odgovoriti, koliko brze od roka rade Boljakov most, kruzni i prilaz kruznom?
Ako ti nešto smeta kod SDA, ne pitaj po forumu. Ovako to rade ozbiljni ljudi:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/haos ... /220511079
made_in_sarajevo

#2875 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Post by made_in_sarajevo »

Pa kad tako ozbiljni ljudi rade onda i vi odbrojavajte steti za prugu pa pravac na kucu mu. A pitanje je na mjestu pogotovo sto rokove sadrzi

Svi su isti pajel
Post Reply