Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedno pitanje za elektircare.
Imam volvo s60 2012 i desni xenon far prilikom startanja vozila se nece da upali. Nekada nakon par puta on-off farova se upali.
Predhodna sijalica je tako crkla. Dobio sam novu(garancija) ali i ona isto reaguje i vjerovatno ce i ona crknut. Sta bi mogao biti problem?
Adi-g wrote: ↑11/05/2022 10:07
Jedno pitanje za elektircare.
Imam volvo s60 2012 i desni xenon far prilikom startanja vozila se nece da upali. Nekada nakon par puta on-off farova se upali.
Predhodna sijalica je tako crkla. Dobio sam novu(garancija) ali i ona isto reaguje i vjerovatno ce i ona crknut. Sta bi mogao biti problem?
90% balast zeza, al' probaj kao što forumaš iznad kaže prvo obadvije promjenuti.
Treba mi pomoc, prestala klima da radi danas, ne cuje se kompresor uopste probao dijagnostikom da gabupalim pise samo Running ali se nista ne cuje, probao drugi modul isto se desava kada iskopcam modul od klime(klimatronic u autu) pocnu ventilatori da rade normlano ali nema hladnog zraka, provjerio osigurace svi dobri. Guglajuci sam nasao klip da se odrvne ovaj dio slika ispod i da nece onda da radi uopste, vidim da je i kod mene isti slucaj, zanima me jeli to taj kvar da nije kompresor, navodno ode ovaj magentni dio kako se strucno zove ne znam.
Ne to,
Po tome bi trebao ispitati zice prema kompresoru klime kao i sam kompresor.
Kreni prvo od osiguraca.
Zice mozes ispitati pomocu output testa i multimetra na dzeku.
kabal1337 wrote: ↑11/05/2022 18:46
Ne to,
Kreni prvo od osiguraca.
Osiguraci dobri, evo sta sam iz vcdsa izvuko znaci da dobija struju kad upalim klimu.
kabal1337 wrote: ↑11/05/2022 18:46
Ne to,
Kreni prvo od osiguraca.
imas VCDS, ocitas vrijednost presostata
Uradi Output test za N280 Trebao bi da vuce oko 0.500A
Measure Blocks ako nije UDS protokol ( Golf 6>)!
Ima i pritiska jedino sta je ostalo da se sprzilo kvacilo ovo od kompresora jer se svakako ovaj saraf odvrno, neki dan kad je klima radila all day kad sam dosao kuci culo se neko cvilanje tako da se izrazim.
Leon16v wrote: ↑09/05/2022 17:30
Hvala na savjetima, nista morat cu rotirati ili vraćam zimske
Makar sam sredio zadnje ležajeve i kočnice onako
Odignes auto tj. tocak od zemlje i zavrti ga rukom. Gledaj je li okrugla ili nije.
Bio kod vulkanizera, donese čovjek novu gumu, prešao rukom preko nove gume gume, glatko, pređoh preko svojih guma tačno se osjete neke "stepenice" na gaznom sloju kad se usporedi sa novom. Ništa strašno ali primjetno u odnosu na novu gumu.I to na sve 4 gume, iako sam ja najviše čuo nazad. Sad, od čega je moguće da se to desi
Odignes auto tj. tocak od zemlje i zavrti ga rukom. Gledaj je li okrugla ili nije.
Bio kod vulkanizera, donese čovjek novu gumu, prešao rukom preko nove gume gume, glatko, pređoh preko svojih guma tačno se osjete neke "stepenice" na gaznom sloju kad se usporedi sa novom. Ništa strašno ali primjetno u odnosu na novu gumu.I to na sve 4 gume, iako sam ja najviše čuo nazad. Sad, od čega je moguće da se to desi
Moguce da je ugasio abs, pa ga kopao i dobio te ravne dijelove na gumama.. Moglo je i auto dugo da stoji na gumama bez ikakvog pomocanja ( minimalno mjesec dva )
kabal1337 wrote: ↑11/05/2022 21:12
Pa eto ako imas ocitanje pritiska ( Presostat ok)--> Signal do N280 ( Ako ima pritisak N280 Kaze OK moze pali -> Provjeriti kvacilo kompresora)
Probao sam da okrecem ga nasuho onaj saraf sto je na kvacilu od kompresora, i vrti se dobro, tako da je vjerovatno kvacilo otislo sutra cu vidjeti samo njega da kupim i zamijenim. Wish me luck, i hvala puno na svim odgovorima i savjetim!!
shalla wrote: ↑12/05/2022 11:19
Pitanje nije za ove teme ali ako može pomoć please
Da li trebam imati na autu onu naljepnicu za normu motora i ako da, kako ću i gdje je nabaviti?
shalla wrote: ↑12/05/2022 11:19
Pitanje nije za ove teme ali ako može pomoć please
Da li trebam imati na autu onu naljepnicu za normu motora i ako da, kako ću i gdje je nabaviti?
Na tehničkom
Ček, dakle moram otići uraditi mahsuz tehnički ako hoću naljepnicu?
Pitam zato što putujem za vikend u HR pa ne znam da li je to obaveza imati nalijepljeno? Registracija mi je aBd u septembru, ne bih baš plaćao tehnički sad ako ne moram...