Ma covjek je ters, ili slabije konta. Ja postavio komentar ruskog vojnika, njegov dnevnik koji ide u prilog Ukrajincima i njihovim prodorima, njegov citat "Ides na foe"
Ukrajina
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#85301 Re: Ukrajina
- Spiritbreaker
#85302 Re: Ukrajina
Sta je sa ovim gradom Kazacha Lopan?sumirprimus wrote: ↑11/05/2022 06:36 Malo OT![]()
Znaci ipak su izbili au golemo sad je sva ligisitika na udaru
-
sumirprimus
-
sumirprimus
-
lajkujMe
#85305 Re: Ukrajina
@sumirprimus
Takva akcija Gru i FSB se vec godinama vrsi po BIH.
Sad pogotovo, haj sto su srbe s lakocom pokupili na svoju stranu nego sto mnogo Hrvata i Bosnjaka pada na te gluposti.
Armija botova i armija placenika intelektualaca nam prosipa sranje o miroljubivom Ruskom svijetu.
Kombinacija istinitih lazi uvijek upali izgleda, kod nas pokusavaju da regrutiraju anti amerikance na svoju stranu.
Uspjeli su regrutirati tkz bivse komunjare Jugonostalgicare.
A ne ide nam na ruku sto nam je u drzavi haos i korupcija na svakom koraku.
Jedna Amerika je imala problem s ekstremno desnicarskim i ektremnim ljevicarskim pokretima.
To je sve garant finansirano i planirano od Ruskih Obavjestajnih krugova.
Koji broji na stotine hiljada agenata i operativaca.
A nasa vlast totalno letargicna, nesposobna i nezainteresivana za probleme na informacionom frontu.
Za nadati da sve ovo nece uticati na izbore ako ih bude jer sve vise klizimo u svoju jedinstvenu verziju autokratskog rezima.
Kad ti tri stranke usaglaseno sabotiraju demokratiju sve ti je jasno. A narod nije animiran da razmislja svojom glavom.
A najvise boli totalni izostanak Bosnjackog patriotizma i zelje za boljim unutar politickog sprektra ali i socioloski.
Ta politicka "letargija" ce nas dugorocno kostati svega a narod nikako da skonta
Sad pogotovo, haj sto su srbe s lakocom pokupili na svoju stranu nego sto mnogo Hrvata i Bosnjaka pada na te gluposti.
Armija botova i armija placenika intelektualaca nam prosipa sranje o miroljubivom Ruskom svijetu.
Kombinacija istinitih lazi uvijek upali izgleda, kod nas pokusavaju da regrutiraju anti amerikance na svoju stranu.
Jedna Amerika je imala problem s ekstremno desnicarskim i ektremnim ljevicarskim pokretima.
A nasa vlast totalno letargicna, nesposobna i nezainteresivana za probleme na informacionom frontu.
Za nadati da sve ovo nece uticati na izbore ako ih bude jer sve vise klizimo u svoju jedinstvenu verziju autokratskog rezima.
Kad ti tri stranke usaglaseno sabotiraju demokratiju sve ti je jasno. A narod nije animiran da razmislja svojom glavom.
A najvise boli totalni izostanak Bosnjackog patriotizma i zelje za boljim unutar politickog sprektra ali i socioloski.
Ta politicka "letargija" ce nas dugorocno kostati svega a narod nikako da skonta
- Point.
#85306 Re: Ukrajina
Jesu mu ovo radili oni Wagner smradovi sa svojim tetoviranim liderom?Bossona wrote: ↑11/05/2022 07:49
Ruske snage u istočnoj Ukrajini podvrgavaju otete Ukrajince neopisivim mučenjima i pogubljenjima. Ovom Ukrajinacu u toku zarobljneištva na leđima je urezana svastika.
Nazivanje ukrajinskih boraca patriota “nacistima” je smišljena politika Putina i Moskve kao izgovor i pravdanje agresije na Ukrajinu pod tzv. denacifikacijom Ukrajine ravnaju gradove i sela, dok u okupiranim dijelovima ističu ruske zastave i vrše rusifikaciju tih djelova okupirane Ukrajine.
-
lajkujMe
#85307 Re: Ukrajina
Napredak u Harkivu
Upozorenje blago Grafik
Upozorenje blago Grafik
Spoiler
Show
-
Bossona
#85308 Re: Ukrajina
Oni koji polažu račune Putinu u svojim izvještajima mu pišu bajke i laži, inače da mu kažu istinu letilo bi perje i završili bi u koućnom pritvoru i ostali bi bez ustoličenja.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/05/2022 09:01 Uh, jutros pročitam vijest na jednom pro-ruskom portalu da je Ministarstvo Odbrane Ukrajine potvrdilo gubitak nekoliko helikoptera na Zmijskom ostrvu. Još naveli imena pilota.
I ne bude mi mrsko, rovi, traži, nema nigdje vijesti.
Nisu normalni, majke mi. Pa ta propaganda može proći kod apsolutno nepismenih osoba.
Dakle, u 100% uzorku, kada god sam uzeo da provjerim slične informacije, ispostavi se da je laž.
Naravno, u pretrazi sam naišao na još gomile i gomile lažnih vijesti o Zmijskom ostrvu.
Ukratko, nemamo pojma šta se dešava. Rusi oborili pazi sad, 32, dakle TRIDESET DVA drona od čega jedanaest Bayra, u ovo dan dva frke oko ostrva. Tu su još
Pet aviona
Tri desantna broda
Tri transportna helikoptera
Jedan jurišni helikopter
Jedna korveta (da, brod korveta, brod)
78 vojnika
Aaaahahahahahahahah hahahahahahahaha
Pa za njih nema nikakve nade![]()
Moraš ih razumjeti i shvatiti da ne smiju pisati istinu ni zbog morala agresorske vojske i javnosti u Rusiji, u protivom kako će prevariti i poslati u rat nove žrtve ako im kažu istinu o gubitcima i šta ih čeka u Ukrajini.
Oni ležu sebe, svoje i svijet.
Vjeruju u svoju istinu koja je bazirana na lažima i negaciji istine, po pitanju njihovih zločina, namjere da će napasti Ukrajinu, a onda i izgovora za agresiju koju su prethodno negirali da planiraju, optužujući da im je Amerikanci i NATO pripisuju i izmišljaju.
-
CrveniKuk
#85309 Re: Ukrajina
Ne radi se samo o tome. On je za mene personifikacija,između ostalih,cijele politike odnosa MZ i svijeta prema BiH u toku rata. Imamo i sada pojavu kod Macrona da se sa Rusima treba pregovarati. Kakvi pregovori? Jedino za mene je ispravan put,da Rusi odu iz cijele Ukrajine,izvine se,sve one koji su počinili zločine u Ukrajine,izvedu pred Sud i kazne i plati odštetu za razaranja koje su napravili. Nema pregovora. Tako je trebalo biti i kod nas. Takođe,neki dan se pokrenula mala rasprava odnosa Al jazzere prema ratu u Ukrajini. Kao oni poštuju profesionalne standarde,pa daju prostora ljudima koji iznose drugačiji stav koji naginje prema Rusiji. Kakav standard? Po toj logici,onda bi,da je sada 1939.godine i Gebelsu trebalo dati prostora da i on kaze nesto o stavu nacističke Njemačke poslije napada na Poljsku. Jedini standard u ovoj stvari sto se tice mene,bio bi da pozovem u studio delegata sa proruskim stavom,gdje bi mu kao novinar došao i bez bilo kakvog uvoda i uvijanja rekao da je G..NO i izbacio ga iz studija. Kraj priče. Kakav crni standard i pregovori.?Za Ruse samo postoji,za mene lično, jedno veliko MARŠ U P.... MATERINU!!! To je jedini legitimni,moralni i pravicni standard kojeg se treba držati svaki čovjek i država u ovom svijetu.Messier wrote: ↑11/05/2022 02:02A bila bi intervencija da nije dosao Miteran?drug_profi wrote: ↑11/05/2022 01:10
Da. Francuzi mi se gade jos od osamdesetih kad su JEDINI u Evropi uveli vize građanima SFRJ. I onda poslije sve sto je govno MIteran ucinio da pogine sto vise BH građana.
Ne znam kako se zalijepite na mejnstrim pricu.
Kita bi bila, a ne intervencija i sa njim i bez njega.
Kao neki trenutak u kome smo mi sprijeceni .. bla bla bla..samo da nije to .
To je isprazna prica koja nema veze s vezom.
Moze hajpat samo onoga ko se svakako lijepi na svasta
Last edited by CrveniKuk on 11/05/2022 10:12, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#85310 Re: Ukrajina
Veteran 2 svj rata interview na Crvenom trgu
Kaze u proslom ratu tacno su znali protiv cega se bore
A ovaj rat "nije bas uredu s ovim ratom"
Cak i oni pocinju shvatati o cemu se radi
-
TomANDJerry
#85311 Re: Ukrajina
Takvi gubitci skoro da nisu vidjeni kod Midway-a, ali pogledaj šta vjeruju prekodrinske komšije --- a oni još manje-vise imaju slobodu da vjeruju sta god hoce i imaju kakav-takav pristup informacijama.Bossona wrote: ↑11/05/2022 09:27Oni koji polažu račune Putinu u svojim izvještajima mu pišu bajke i laži, inače da mu kažu istinu letilo bi perje i završili bi u koućnom pritvoru i ostali bi bez ustoličenja.A_A_AKCIJA wrote: ↑11/05/2022 09:01 Uh, jutros pročitam vijest na jednom pro-ruskom portalu da je Ministarstvo Odbrane Ukrajine potvrdilo gubitak nekoliko helikoptera na Zmijskom ostrvu. Još naveli imena pilota.
I ne bude mi mrsko, rovi, traži, nema nigdje vijesti.
Nisu normalni, majke mi. Pa ta propaganda može proći kod apsolutno nepismenih osoba.
Dakle, u 100% uzorku, kada god sam uzeo da provjerim slične informacije, ispostavi se da je laž.
Naravno, u pretrazi sam naišao na još gomile i gomile lažnih vijesti o Zmijskom ostrvu.
Ukratko, nemamo pojma šta se dešava. Rusi oborili pazi sad, 32, dakle TRIDESET DVA drona od čega jedanaest Bayra, u ovo dan dva frke oko ostrva. Tu su još
Pet aviona
Tri desantna broda
Tri transportna helikoptera
Jedan jurišni helikopter
Jedna korveta (da, brod korveta, brod)
78 vojnika
Aaaahahahahahahahah hahahahahahahaha
Pa za njih nema nikakve nade![]()
Moraš ih razumjeti i shvatiti da ne smiju pisati istinu ni zbog morala agresorske vojske i javnosti u Rusiji, u protivom kako će prevariti i poslati u rat nove žrtve ako im kažu istinu o gubitcima i šta ih čeka u Ukrajini.
Oni ležu sebe, svoje i svijet.
Vjeruju u svoju istinu koja je bazirana na lažima i negaciji istine, po pitanju njihovih zločina, namjere da će napasti Ukrajinu, a onda i izgovora za agresiju koju su prethodno negirali da planiraju, optužujući da im je Amerikanci i NATO pripisuju i izmišljaju.
Najbolje vam je otici na mondo.rs i pogledati komentare ispod bilo koje vijesti na Rusiju.
- Point.
#85313 Re: Ukrajina
Meni Bošnjaci i Hrvati te proBiH ljudi koji gravitiraju ka Rusiji i tom tamnom svetu nikad neće biti jasni. Posebno nakon ovoga svega gdje su sve maske pale.lajkujMe wrote: ↑11/05/2022 09:22 @sumirprimus
- Spiritbreaker
#85314 Re: Ukrajina
Zlatka Dizdarevica treba onda javno vješat.
Meni je taj lik hodajuca fekalija od Alepa jos.
-
TomANDJerry
#85315 Re: Ukrajina
Vidiš, meni je to prilicno jasno --- a stvari ti po tom pitanju idu ovako: Zli ljudi, raspali zapad, korona izumljena od strane amerikanaca, amerikanci najveci zlocinci na svijetu, pogledajte dupe martine martinovic (ovo su redom vijesti koje ti ljudi citaju), Putin napravio šah-mat zlom zapadu, itd itdPoint. wrote: ↑11/05/2022 09:32Meni Bošnjaci i Hrvati te proBiH ljudi koji gravitiraju ka Rusiji i tom tamnom svetu nikad neće biti jasni. Posebno nakon ovoga svega gdje su sve maske pale.lajkujMe wrote: ↑11/05/2022 09:22 @sumirprimus
Nekima od njih dodaš i ljude guštere, novi svijetski poredak, lazno slijetanje na mjesec, lazni 11.sept, ravnu zemlju itd itd.
Naravno, ovdje govorim o obicnim ljudima.
A vezano za politicare, svatko ko misli da se u centrali SDA raspravlja o bilo cemu osim kako uhljebiti one koji sad za izbore lijepe plakate, i kako se ugraditi u sljedeci kredit MMF-a je blago receno naivan.
- Point.
#85316 Re: Ukrajina
Haj to sve al vlažiti po uglovima na zemlju koja otvoreno prijeti tvojoj zemlji, u koju se kunu koljači tvog naroda i rušitelji tvoje domovine. To su mi slučajevi za ozbiljne psihičke ustanove, ozbiljno mislim.TomANDJerry wrote: ↑11/05/2022 09:36Vidiš, meni je to prilicno jasno --- a stvari ti po tom pitanju idu ovako: Zli ljudi, raspali zapad, korona izumljena od strane amerikanaca, amerikanci najveci zlocinci na svijetu, pogledajte dupe martine martinovic (ovo su redom vijesti koje ti ljudi citaju), Putin napravio šah-mat zlom zapadu, itd itd
Nekima od njih dodaš i ljude guštere, novi svijetski poredak, lazno slijetanje na mjesec, lazni 11.sept, ravnu zemlju itd itd.
-
lajkujMe
#85317 Re: Ukrajina
Ma o Njemackoj i Francuskoj se moze mnogo toga reci.
Sad mi je tek jasno zasto su Britanci pobjegli iz EU.
Francuzi i Nijemci veliki prijatelji odlucili da ce zajedno s Rusijom kreirati novu Europi po mjeri Francuza i Nijemaca.
Ova prica oko transformacije EU je glupost i teeba je sasjeci u korjenu. Sreca pa se svi pitaju unutar EU.
Cinjenica da su Francuzi i Nijemci spremni gaziti preko desetina i stotina hiljada mrtvih Ukrajinaca zarad dobrih odnosa s Rusijom i Ekonomije je razlog zasto EU ne funkcionise.
EU kad je tek zamisljena bila je namjena da se zajednickim radom Europskih zemalja unaprijede zivoti Europljana.
Ali to ne znaci da budu robovi velikih korporacija i gdje je primarni cilj njima ugoditi.
Jer boze ako su koorporacije sretne onda su i ljudi sretni.
Ono sto mi ipak daje nade je da se vecina naroda u EU transformisala u pravo demokratsko drustvo zasnovano na Humanoscu i slobodi individualaca.
Takvi narodi nikada nece prihvatiti tudju krv zarad jeftinijeg gasa.
Sad mi je tek jasno zasto su Britanci pobjegli iz EU.
Francuzi i Nijemci veliki prijatelji odlucili da ce zajedno s Rusijom kreirati novu Europi po mjeri Francuza i Nijemaca.
Ova prica oko transformacije EU je glupost i teeba je sasjeci u korjenu. Sreca pa se svi pitaju unutar EU.
Cinjenica da su Francuzi i Nijemci spremni gaziti preko desetina i stotina hiljada mrtvih Ukrajinaca zarad dobrih odnosa s Rusijom i Ekonomije je razlog zasto EU ne funkcionise.
EU kad je tek zamisljena bila je namjena da se zajednickim radom Europskih zemalja unaprijede zivoti Europljana.
Ali to ne znaci da budu robovi velikih korporacija i gdje je primarni cilj njima ugoditi.
Jer boze ako su koorporacije sretne onda su i ljudi sretni.
Ono sto mi ipak daje nade je da se vecina naroda u EU transformisala u pravo demokratsko drustvo zasnovano na Humanoscu i slobodi individualaca.
Takvi narodi nikada nece prihvatiti tudju krv zarad jeftinijeg gasa.
-
sumirprimus
#85318 Re: Ukrajina
ovo sam stavio upravo zbog prica da je ruse neko na nesto tjerao pa su morali, nijeistina, oni ovo godinama planiraju, jasno ko dan i sve sto sam nako"kod brice" nacuo, obistinilo se sa ovom invazijom. ljudi zadnih 10 15 20 godina tj od ustolicenja putina pkusavaju da povrate imperijalnu rusiju, prisvajanjem teritorija, agresijama, ubistvima, strahom, i prinudom. oni su ti koji su problem a ne zapad ili nato. uostalom k su oni da odlucuju u imeijedne uverene nacije kakvo ce uredjenje imati i kojem ce se savezu piklonit.lajkujMe wrote: ↑11/05/2022 09:22 @sumirprimus
tacno armija botova, i ruskih placenika.pa i izdajnika nasih nacija..podane duse takorec. nadam se da ih bar sluzbe prate da ne gube vrijeme na ove nase zajebancije i lelemudanja. posebno tu upada u oci rusko srpski centar u nisu, kao i onaj lik simic iz rs.a sto je sad nelegalno u donbasu. il je bio.
kao i nocni vukovi ko jos sve ne. nadam se.
zato sam i ja a za to da se posve gurnu u stranu sve razlike, politicke, ideoloske, partijske, muzicke kakve god.fokus na odbranu. tu je i madner u pravu. lose smo pripremljeni i vrlo malo djelujemo proaktivno, vise su neke reakcije i defanziva.doduse ko nas svevodi nijeni cudo. zato i navijam za ukrajinu, jer namjeonanajbolja karta
Slava Ukkrajini
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#85319 Re: Ukrajina
Ma pare, kokošari obični
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#85320 Re: Ukrajina
ti stari likovi su Kumrovačka škola kojoj je svaki pogled na svijet profiltiran kroz vizir marksizma.. ...sve počinje i završava sa američkim imperijalizmom....i ničim se ovi naši ne ističu mimo ogromne većine sveckih ljevičara, počevši od starog prdonje Čomskog.Spiritbreaker wrote: ↑11/05/2022 09:33 Zlatka Dizdarevica treba onda javno vješat.
čak i ovi mladi neoljevičari, dok krenemo pričati odma startaju da Putko je kreten, ali....
de ba jebite se više...u ratu nema vremena i prostora za bilo kakvo ali....time se bavimo kad se sranje završi, a do tada
Slava Ukraini
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#85322 Re: Ukrajina
kazu pametniji, a ja i nisam najpametnije dijete u matere pa slusam druge
kad god ne znas st da pratis i gledas, prati novac, tj trag novca i sve ce ti se kazat...
- drug_profi
#85323 Re: Ukrajina
Možda neke budalaše, ali generalno se NE slažem.
U mojoj familiji čak i široj, opći stav je da na ovim prostorima nije nikad bilo, niti će biti bolje zemlje za život od SFRJ.
Prihvatam da se neko ne slaže i o tome ne bih da diskutujem.
Dakle po toj definiciji smo jugonostalgičari.
A tu se onda često stavi znak jednakosti na komunjare. Iako je to niđe veze. Ja nikad nisam bio komunista, a čak sam i odbio prijem u partiju.
Dijete sa partizanskim pedigreom.
Međutim, apsolutno svi shvatamo opasnost od Ruskog svijeta, Srpskog sveta... jer je direktno povezana sa time ima li ovdje svjetla u budućnosti ili je zauvijek ugašeno.
Kraj offa.
-
sumirprimus
#85324 Re: Ukrajina
samo pazite kako pisete na javnomforumu dzaba cete banovice fasovat..
-
TomANDJerry
#85325 Re: Ukrajina
Odgovori takvih:Point. wrote: ↑11/05/2022 09:40Haj to sve al vlažiti po uglovima na zemlju koja otvoreno prijeti tvojoj zemlji, u koju se kunu koljači tvog naroda i rušitelji tvoje domovine. To su mi slučajevi za ozbiljne psihičke ustanove, ozbiljno mislim.TomANDJerry wrote: ↑11/05/2022 09:36
Vidiš, meni je to prilicno jasno --- a stvari ti po tom pitanju idu ovako: Zli ljudi, raspali zapad, korona izumljena od strane amerikanaca, amerikanci najveci zlocinci na svijetu, pogledajte dupe martine martinovic (ovo su redom vijesti koje ti ljudi citaju), Putin napravio šah-mat zlom zapadu, itd itd
Ali sta amerikanci rade u Siriji (uvijek zaborave jos jednu stranu zemlju koja je Siriji nanijela više zla), sta su uradili Japanu, sta rade svugdje po svijetu itd itd
Uglavnom ljudi koji svijet vide crno bijelo, i od ranije su im zapad, EU, USA crno --- dakle nema šanse da je Putin bilo šta drugo osim bijelo.
Pored toga obicno se radi o ljudima koji imaju taj neki kompleks da slijede alfa muzjake (sto njih onda cini nekim beta) i to ovi u Kremlju vrlo dobro znaju. Pogledajte snimke Putina, to je rezija bolja neko Povratak Kralja Petera Jacksona. Pazi se da ne izgleda kao kepec (jer ne moze alfa muzjak biti visok 168cm) pa se ugao kamere namjesti kako treba, uvijek izgleda zajebano James Bond style (iako je covjek uvijek radio na domacem terenu i mučio svoje ljude, dakle-njegova glava nikada nije bila u torbi), pa onda parada na crvenom trgu i oruzje (što naravno nigdje na zapadu neces vidjeti iako imaju 10 puta bolje oruzje).
Cijela ta propaganda je smišljena da cilja ljude niske inteligencije i koje se moze lako impresionirati, a dolaskom interneta se desila expanzija.