Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pa ne znam? potice li tebe da se vise trudis, da budes bolji, da napredujes?
ili da kukas kako si ugrozen od strasnog feminizma koji ti otima ono sto ti po rodjenju pripada?
MA taj pokret zeli samo da oslabi muskarca kaze da je uredu da place iskazuje emocije i sve ono sto nije u prirodi muskarca.
A to da li sam ugrozen, nisam , a generacije koje dolaze ako ih bude bilo u BIH onda ko prezivi pricati ce.
Sta je tesko reci da je feminizam pokret koji se bori za prava zena i to je to.
a po tebi nije u redu da muskarac place i iskazuje emocije? to nije u njegovoj prirodi?
e to je toksicna muzevnost koja zapravo slabi muskarce, a ne feminizam.
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:19
To ja hocu i da kazem da se ne moze sagledavati sve kroz prizmu spolova , i ako muskarci npr prednjače u samoubojstvima onda ispada feministickom logikom o ravnopravnosti spolova da su muskarci ugrozeni, dok su zene sklonije depresiji ali ne odlucuju se na način kojim ce okoncati zivot kao muskarci.
od price o profilu obrazovanja do suicida kratak je put... sto se ne drziš teme nego preskačeš? jel sjekiro?
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:22
MA taj pokret zeli samo da oslabi muskarca kaze da je uredu da place iskazuje emocije i sve ono sto nije u prirodi muskarca.
A to da li sam ugrozen, nisam , a generacije koje dolaze ako ih bude bilo u BIH onda ko prezivi pricati ce.
a po tebi nije u redu da muskarac place i iskazuje emocije? to nije u njegovoj prirodi?
Pa ko je izmislio taj termin toksicna muzevnost?
Da li su feministkinje.
Pa nije u redu da muskarac iskazuje emocije.
Kojeg bi zena izabrala prije muskarca koji je emotivan place , i onoga koji joj moze biti oslonac?
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:19
To ja hocu i da kazem da se ne moze sagledavati sve kroz prizmu spolova , i ako muskarci npr prednjače u samoubojstvima onda ispada feministickom logikom o ravnopravnosti spolova da su muskarci ugrozeni, dok su zene sklonije depresiji ali ne odlucuju se na način kojim ce okoncati zivot kao muskarci.
od price o profilu obrazovanja do suicida kratak je put... sto se ne drziš teme nego preskačeš? jel sjekiro?
Sve to pada pod isto. Tema je posljedice third wave feminizma ?
da nije u prirodi muskarca da plače i ima emocije, ne bi ni postojale nikako kod njega
to bi isto bilo da kazes nije u prirodi muskarca da ima glavu na ramenima, ali je ipak ima jer mu je priroda i stvaranje dalo glavu na tijelu....
to sto se ti stidis prirode svojih emocija i suzbijas ih i pokusavas kompenzirati silom preko testisa to je druga stvar
i vi se mozete kvalitetno ukljuciti i biti dio zdravog feminizma, ali ne zelite,zelite da vam neko pada na kolena i pokorava se gospodaru
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:28
Pa nije u redu da muskarac iskazuje emocije.
Kojeg bi zena izabrala prije muskarca koji je emotivan place , i onoga koji joj moze biti oslonac?
i taj sto je oslonac pokazuje svoje emocije
za muskarca je potpuno uredu da ima emocije i da ih iskazuje,mozda po tvom ne, ali suzbijanje ce te dovesti do toga da se bacis sa prozora ili ce ti testisti s vremenom otpasti
da nije u prirodi muskarca da plače i ima emocije, ne bi ni postojale nikako kod njega
to bi isto bilo da kazes nije u prirodi muskarca da ima glavu na ramenima, ali je ipak ima jer mu je priroda i stvaranje dalo glavu na tijelu....
i vi se mozete kvalitetno ukljuciti i biti dio zdravog feminizma, ali ne zelite,zelite da vam neko pada na kolena i pokorava se gospodaru
Bil ti izabrala emotivnog muskarca ili bi sanznog koji se moze nositi sa emocijama koji ti moze biti potpora ili koji ne moze ti biti potpora.
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:20
A zasto nas feminizam ne podstiče da se vise trudimo i motivise (ako je za ravnopravnost spolova) , nego nas podstiče da je ok da musko nosi suknju pokazuje osjecaje bude housewife.
nijedni feminizmi nisu natjerali i podstakli muskarce da nose suknje vec suprotno, da budete pravi muskarci, a ne ogranicena sorta poluljudi koja misli sve testisima kroz zivot
hadzinicasa wrote: ↑10/05/2022 16:27
kod nekih slabi i mozak
Zasto ti nisi sposobna da normalno komuniciras, kako mislis da neko sa strane ko gleda nas razgovor promijeni misljenje.
Mozda ja nisam u pravu ali ti svojom komunikacijom i vrijedjanjem nista ne pomazes svojoj strani.
Mozda bi i postao feminista ali tvojim ponasanjem necu, sad mogu svrstati sve u isti koš, a mogu zamisliti evo ga odgovara stereotipu feministkinje.
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:33
Bil ti izabrala emotivnog muskarca ili bi sanznog koji se moze nositi sa emocijama koji ti moze biti potpora ili koji ne moze ti biti potpora.
emotivan muskarac moze biti odlicna potpora u odnosu na siledziju kojem je sve svejedno i ide kroz armirani beton glavusom
ti recimo nisi pozeljan materijal za zajednicki zivot
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:33
emotivan muskarac moze biti odlicna potpora u odnosu na siledziju kojem je sve svejedno i ide kroz armirani beton glavusom
Eto sve si to shvatila iz par postova pa ti si bolja od Nizame al Reise.
po meni je emotivan muskarac snazan muskarac.
u svakom slucaju snazniji od onoga koji se ne moze suociti sa svojim emocijama i nositi s istima zbog stigme okoline.
snazniji je onaj koji zatjera sve u tri krasne i bude svoj i njega bih vazda izabrala. iako to znaci da moze i mene zatjerati u tri krasne
dakle da smo ravnopravni
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:35
Zasto ti nisi sposobna da normalno komuniciras, kako mislis da neko sa strane ko gleda nas razgovor promijeni misljenje.
Mozda ja nisam u pravu ali ti svojom komunikacijom i vrijedjanjem nista ne pomazes svojoj strani.
Mozda bi i postao feminista ali tvojim ponasanjem necu, sad mogu svrstati sve u isti koš, a mogu zamisliti evo ga odgovara stereotipu feministkinje.
ja sam i vise nego sposobna da normalno komuniciram,samo ti dokazujes da nisi,
dovoljno si uputio uvreda prvenstveno na racun muškaraca pa onda i žena,
vjeruj nisu ljudi toliko utupili da ne vide šta pišeš i koji ti je cilj pisanja
pokazujes svoju nemoc i nemogucnost da dominiras medju pravim ljudima
ti ne mozes postati feminista jer ti tvoj mentalitet to ne dozvoljava
Eto sve si to shvatila iz par postova pa ti si bolja od Nizame al Reise.
murga225883 wrote: ↑10/05/2022 16:35
pokazujes svoju nemoc i nemogucnost da dominiras medju pravim ljudima ti ne mozes postati feminista jer ti tvoj mentalitet to ne dozvoljava
Nemoj se sad vaditi, on je taman krenuo da se pridruži našem timu, ali sad zbog tebe neće.
Stvarno si bezveze.
pokazujes svoju nemoc i nemogucnost da dominiras medju pravim ljudima ti ne mozes postati feminista jer ti tvoj mentalitet to ne dozvoljava
Nemoj se sad vaditi, on je taman krenuo da se pridruži našem timu, ali sad zbog tebe neće.
Stvarno si bezveze.
De prva me je pocela vrijeđati sa vašerom u puračiću.
A sto se tice teme ja nisam pristupio temi kao neko sto sve zna, nego sam uputio pitanja oko nekih nejasnoća.
Eto da ne bude da sam tvrdoglav @vjesalica mi je dala validan argument za alimentaciju, da to ide za dijete novac a ne majci da trosi sta hoce.
Last edited by murga225883 on 10/05/2022 16:47, edited 1 time in total.