SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#56901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ne cudi me. Naselje sumraka,pomahnitalih idiota,kriminalaca i olosi. Ovakvom je svaka kazna malo osim amputacije ruku i nogu. Seljački đilkoš.
vjeshalica

#56902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/74 ... -povredama

Protiv trojice policajaca podignuta optuznica za zlostavljanje Adnana Hadzagica koji je podlegao povredama
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#56903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Jebem te državo !
Nakon što je policijski službenik Kemal Hrvo sustigao Enesa Kozića od kojeg je, prije nego što ga je stavio pod kontrolu zadobio povrede, istog savladao i nanio mu lake tjelesne povrede.
vjeshalica

#56904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Tuzilastvo je trebalo da skloni ove likove da ne bi ginuli u obracunu sa policijom po ulicama, sami su doprinjeli ovom dogadjaju.
Dimu1927

#56905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

zanimljivo kako ganjaju i udaraju neke anonimuse i sitne kriminalce, a recimo ove neke poznatije mudonje i krimose kad recimo zgaze dijete privedu bez ogrebotine
vjeshalica

#56906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Sitni kriminalac? :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

liaar wrote: 09/05/2022 14:48 Jebem te državo !
Nakon što je policijski službenik Kemal Hrvo sustigao Enesa Kozića od kojeg je, prije nego što ga je stavio pod kontrolu zadobio povrede, istog savladao i nanio mu lake tjelesne povrede.
e pa stvarno... nanio policajcu lake tjelesne, policajac njemu i sad policajac na sud. hajd da ga je udario vezanog, pa da je disciplinska, pa nešto, al heeeej suđenje... :roll:

baš ono motivirajuće za policiju, pendreči i moli boga da ga udaraš po zdravim dijelovima tijela...
Dimu1927

#56908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dimu1927 »

vjeshalica wrote: 09/05/2022 15:45 Sitni kriminalac? :lol:
jok eto vodja kartela je, darko saric level. vozi golfa 4 i bjezi pa ga ganjaju i lemaju

kad nalemaju nekog iz q8 ili x6 ovako onda aferim
vjeshalica

#56909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

:lol:
O'zone
Globalni moderator

#56910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Chmoljo wrote: 09/05/2022 16:16
liaar wrote: 09/05/2022 14:48 Jebem te državo !

e pa stvarno... nanio policajcu lake tjelesne, policajac njemu i sad policajac na sud. hajd da ga je udario vezanog, pa da je disciplinska, pa nešto, al heeeej suđenje... :roll:

baš ono motivirajuće za policiju, pendreči i moli boga da ga udaraš po zdravim dijelovima tijela...
Nije da ih žalim ali ovo je iživljavanje
U optužnici se između ostalog navodi da je policijski službenik Adnan Karaman sustigao A.H,. u potjeri i upotrijebio fizičku silu i udarao ga čizmom svjestan da time može izazvati teške tjelesne povrijede.

Džemal Hadžiabdić, nakon što je vidio A.H. u bespomoćnom čučećem položaju, jer je isti već bio povrijeđen, iako svjestan da A.H. ne može pružiti bilo kakav otpor ili silu, prilazi istom psujući mu Boga i majku, a potom postupio suprotno odredbama člana 27. Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo i odredbama člana 2. stav 4. Pravilnika o načinu i postupku upotrebe i pravdanja sile, iako svjestan da upotrebom fizičke snage i udarcima nogama nazuvenim u čizme drugome može nanijeti teške tjelesne povrede.

Optužnicom se, dakle, Kemal Hrvo, Adnan Karaman i Džemal Hadžiabdić terete za činjenje krivičnog djela Zlostavljanje u obavljanju službe iz člana 182. KZ FBiH u sticaju sa krivičnim djelom Laka tjelesna ozljeda iz člana 173. stav 1. KZ FBiH, a u vezi sa članom 54. istog Zakona.

Osim brojnih lakših i težih povreda Hadžagić je zadobio i povrede opasne po život:

"I teške tjelesne povrede opasne po život, u vidu rascjepa tkiva desnog i lijevog plućnog krila, sa posljedičnim krvarenjem u grudnu šupljinu, razdor tkiva lijevog bubrega sa krvarenjem u trbušnu šupljinu i posljedično iskrvarenje, usljed kojih povreda je A.H., tokom pružanja medicinske pomoći, preminuo u kolima Hitne pomoći u ulici Vratnik Mejdan gdje je u 01,10 sati konstatovana smrt A.H", piše u optužnici koju je objavilo Tužilaštvo KS.
Za ove likove treba pendrek uvijek da radi ali pametno. Radio je desetljećima prije i kod drugova i poslije njih.

Gaženje nekoga čizmama do smrti nije pametno i sad će zbog toga da odgovara.
90minut

#56911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

O'zone wrote: 09/05/2022 20:02

U optužnici se između ostalog navodi da je policijski službenik Adnan Karaman sustigao A.H,. u potjeri i upotrijebio fizičku silu i udarao ga čizmom svjestan da time može izazvati teške tjelesne povrijede.

Džemal Hadžiabdić, nakon što je vidio A.H. u bespomoćnom čučećem položaju, jer je isti već bio povrijeđen, iako svjestan da A.H. ne može pružiti bilo kakav otpor ili silu, prilazi istom psujući mu Boga i majku, a potom postupio suprotno odredbama člana 27. Zakona o policijskim službenicima Kantona Sarajevo i odredbama člana 2. stav 4. Pravilnika o načinu i postupku upotrebe i pravdanja sile, iako svjestan da upotrebom fizičke snage i udarcima nogama nazuvenim u čizme drugome može nanijeti teške tjelesne povrede.

Optužnicom se, dakle, Kemal Hrvo, Adnan Karaman i Džemal Hadžiabdić terete za činjenje krivičnog djela Zlostavljanje u obavljanju službe iz člana 182. KZ FBiH u sticaju sa krivičnim djelom Laka tjelesna ozljeda iz člana 173. stav 1. KZ FBiH, a u vezi sa članom 54. istog Zakona.

Osim brojnih lakših i težih povreda Hadžagić je zadobio i povrede opasne po život:

"I teške tjelesne povrede opasne po život, u vidu rascjepa tkiva desnog i lijevog plućnog krila, sa posljedičnim krvarenjem u grudnu šupljinu, razdor tkiva lijevog bubrega sa krvarenjem u trbušnu šupljinu i posljedično iskrvarenje, usljed kojih povreda je A.H., tokom pružanja medicinske pomoći, preminuo u kolima Hitne pomoći u ulici Vratnik Mejdan gdje je u 01,10 sati konstatovana smrt A.H", piše u optužnici koju je objavilo Tužilaštvo KS.
Za ove likove treba pendrek uvijek da radi ali pametno. Radio je desetljećima prije i kod drugova i poslije njih.

Možeš li molim te onako ko globalni administrator :mrgreen: pravo otici na stranicu kad sam se ovdje raspravljao s rajom koja je pisala neka i slicno, a ja da zakon mora raditi..

I evo ni u najluđim snovima ne bi rekao da ce podici optuznicu..

Zar se ne sjecate slike iz mrtvacnice što je brat slikao šta su mu uradili bukvalno na pravdi boga ga ubili.
Bez obzira na sve lik je bježao bez obzira na sve mogli su ga pametno izdegenečiti sto kazes..

Sad majstore odgovaraj!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

O'zone wrote: 09/05/2022 20:02

Slažem se, ovo je već brutalno. Kako sam shvatio, razderali mu oba plućna krila i jedan bubreg... Ne može to od jednog udarca jbg...
Daft Haruki

#56913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daft Haruki »

Jbg kako meni bude krivo kad procitam da ljudi opravdavaju prebijanje covjeka od strane policije ja hocu da pobjesnim i nikako mi nije jasno da neko pravda cin prebijanja nekog . I daba ja pisao ili ne pisao likovi ce tvrditi da ga treba nalemati i da su ti policajci upravu dok se sam ili neko njihov ne nade u slicnoj poziciji . Al jbg takov nakaradan svijet .
vjeshalica

#56914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Daft Haruki wrote: 09/05/2022 20:40 Jbg kako meni bude krivo kad procitam da ljudi opravdavaju prebijanje covjeka od strane policije ja hocu da pobjesnim i nikako mi nije jasno da neko pravda cin prebijanja nekog . I daba ja pisao ili ne pisao likovi ce tvrditi da ga treba nalemati i da su ti policajci upravu dok se sam ili neko njihov ne nade u slicnoj poziciji . Al jbg takov nakaradan svijet .
Morao bi biti lice sa potjernice da udaris u auto policijsko i nastavis bjezati da bi te policija istukla. Tako da o slicnim pozicijama malo seremo jelde?
drug_profi

#56915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Prebijanje do smrti je glupo i nepotrebno.
Degenek, doziran kao narodna medicina je pozeljan.
vjeshalica

#56916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Drogaljska posla
Daft Haruki

#56917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daft Haruki »

vjeshalica wrote: 09/05/2022 21:11
Daft Haruki wrote: 09/05/2022 20:40 Jbg kako meni bude krivo kad procitam da ljudi opravdavaju prebijanje covjeka od strane policije ja hocu da pobjesnim i nikako mi nije jasno da neko pravda cin prebijanja nekog . I daba ja pisao ili ne pisao likovi ce tvrditi da ga treba nalemati i da su ti policajci upravu dok se sam ili neko njihov ne nade u slicnoj poziciji . Al jbg takov nakaradan svijet .
Morao bi biti lice sa potjernice da udaris u auto policijsko i nastavis bjezati da bi te policija istukla. Tako da o slicnim pozicijama malo seremo jelde?
Druze zasto opravdavas ubicu?

Ne serem druze . Nevjeruj svemu sto policija napise u izvjestaju.
Njegova duznost je da privede lice a ne da ga prebija ma sta god da je uradio. Taman da je pedofil.
Al necu da se raspravljam . Naravno da se i ti i neko tvoj mozes naci u slicnoj situaciji a nisi ni svjestan jer si naso za pravo da osudujes unaprijed.
laik1981

#56918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Da vise tuku manje bi se klosari bahatili na ulicama.. Ovako privode ih, a sudovi se nagadjaju i vracaju ih na ulice.. Zacarani krug..

Prema kriiminalcima nulta empatija..
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#56919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

svako ko namjerno radi kriminal i suprotstavlja se sluzbenom licu treba biti prebijen,svako ko fizicki napada sluzbeno lice naravno da ce biti prebijen i ubijen,pogotovo u americi i nekim drzavama gdje je policija jaka .
vidio bi da li bi kmecali da vam takvi krimosi ulete u stan/kucu,uzmu vas za taoce,pobiju,pokradu,da vam otmu auto na ulici ili slicno... i onaj sto su kmecali blek lajvz metr je isto bio poznati krimos od ranije ,kao i mnogi drugi ,stotine snimaka sam pregledao raznih ...policajac mu trazi licnu on ne da,zaustavi ga ,on bjezi,trazi da mu se objasnjava razlog zaustavljanja,legitimisanja...kad ce te shvatit da sluzbeno lice ima pravo da vas legitimise ,cega se bojite ako niste kriminalci??? pokazes dokumenta ,policajac pogleda ,dovidjenja ,hvala ... jel to neki problem?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Samo radi sto ti se kaze
Jel tesko odgovarati na pitanja i dati osobnu
vjeshalica

#56921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Daft Haruki wrote: 09/05/2022 21:24
vjeshalica wrote: 09/05/2022 21:11

Druze zasto opravdavas ubicu?

Ne serem druze . Nevjeruj svemu sto policija napise u izvjestaju.
Njegova duznost je da privede lice a ne da ga prebija ma sta god da je uradio. Taman da je pedofil.
Al necu da se raspravljam . Naravno da se i ti i neko tvoj mozes naci u slicnoj situaciji a nisi ni svjestan jer si naso za pravo da osudujes unaprijed.
Ne mogu se naci u situaciji da me policija nagaza nogama na ulici ,mozda pod uslovom da sam lice sa potjernice, a nisam. Velika je razlika. Uvijek mantra "mozes se naci ti ili tvoj neko". Zbog cega? Kompenzacija i sutnja na kriminal ili?
vjeshalica

#56922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

bitanga_sa_otesa wrote: 09/05/2022 21:28 svako ko namjerno radi kriminal i suprotstavlja se sluzbenom licu treba biti prebijen,svako ko fizicki napada sluzbeno lice naravno da ce biti prebijen i ubijen,pogotovo u americi i nekim drzavama gdje je policija jaka .
vidio bi da li bi kmecali da vam takvi krimosi ulete u stan/kucu,uzmu vas za taoce,pobiju,pokradu,da vam otmu auto na ulici ili slicno... i onaj sto su kmecali blek lajvz metr je isto bio poznati krimos od ranije ,kao i mnogi drugi ,stotine snimaka sam pregledao raznih ...policajac mu trazi licnu on ne da,zaustavi ga ,on bjezi,trazi da mu se objasnjava razlog zaustavljanja,legitimisanja...kad ce te shvatit da sluzbeno lice ima pravo da vas legitimise ,cega se bojite ako niste kriminalci??? pokazes dokumenta ,policajac pogleda ,dovidjenja ,hvala ... jel to neki problem?
Haris Zuko
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/58 ... -30-000-km

https://klix.ba/uhapsen-haris-zuko-u- ... g-pljacke/

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /161104045

Enes Kozić
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /130111049

Itd bogapitaj koliko jos cega ima

Zanimljivo je kako na ove pojedinacne vijesti o haranju kriminalaca svako bi ih polomio da ne hodaju,sprco u kolica,zaklo objesio i slicno. Kad se desi sranje onda kofol nekakva deseta prica.
vjeshalica

#56923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Black swan wrote: 09/05/2022 21:30 Samo radi sto ti se kaze
Jel tesko odgovarati na pitanja i dati osobnu
Jeste ako imas raspisanilu potjernicu i bjezis sa haverima
vjeshalica

#56924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 09/05/2022 21:22 Prebijanje do smrti je glupo i nepotrebno.
Degenek, doziran kao narodna medicina je pozeljan.
Vidjeli smo na gore postavljenim linkovima kako degeneci ne piju vode. Ta narodna medicina je imala mogucnost da nestanes u mraku i da se vise o tebi ne prica,sada su druga vremena. Sad se to prdi na megafon.
Daft Haruki

#56925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daft Haruki »

Hipoteticki mozes se naci u marici vjeruj ni kriv ni duzan samo sto odgovaras opisu,sto si nekuda prolazio u nezgodnom trenutku,sto branis istinu, sto nisi NJIHOV itd. Milion hipotetickih razloga postoji da zavrsis u pritvoru i da ti neki policajac izbija bubrege i da te cak usmrti.
Post Reply