FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
-
no_sikiriki
#1351 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nisam odavno vidjela tako dostojanstven odgovor na nečije uvrede. Svaka joj čast.
-
Bodkin
#1352 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nije ovo tacno. Samo ih je vise jer je vise SSS i NK radnika pa su vecina._BataZiv_0809 wrote: ↑08/05/2022 17:53Fama da odlaze visokobrazovani i sposobni je davno raskrinkana. Lakse je otici kao SSS, pa i NK radnik, nego kao VSS. Druga stvar je u strukturi stanovnistva gdje znamo da sigurno ne dominiraju visokoobrazovani.Sara03 wrote: ↑08/05/2022 17:44 Nije problem što se ide. Jer, globalizacija i sve uz nju. Ali, mišljenja sam, kako iseljavanje iz BiH premašuje te okvire, jer ako pogledamo demografske tendencije, odnosno strukturu stanovništva koje odlazi, imamo sveopći haos. Ne idu samo mlađi, već i stariji, ne samo visokoobrazovana, već i nekvalificirana radna snaga, ljudi iz gradova, ali i oni iz manjih mjesta. Sve je to poprilično zabrinjavajuće, ali stručniji od mene mogu bolje objasniti cijelu situaciju i prateće parametre, da ne dužim.
I ta zanimanja su trazena u zadnjih 3-5 godina. Inzinjeri na zadnjoj godini vec poslove dobiju po njemackoj. IT da ne gocorim. Ne moraju ni ici vise. U bosni ubijaju pare. Pogotovo sad nakon korone. Ko god je u finansijama i ima malo iskustva se ispali ako hoce. Naravno da ne odu prosjecni studenti filozofije ili difa
- Droog
#1353 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Samo se mora priznati jedna stvar, a to je da su SDA botovi ub jed lji vo najjači u državi.
Evo primjera, raspravu o reviziji presude su uspjeli u 2 posta da prešaltaju u raspravu o migracijama stanovništva.
Kapa dole botovi
Evo primjera, raspravu o reviziji presude su uspjeli u 2 posta da prešaltaju u raspravu o migracijama stanovništva.
Kapa dole botovi
- Dr. Kuca
#1354 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Senad je jugosloven. Potajno se nada da ce jugoslavija opet ozivit i da ce vucic biti novi tito.
- billy organ
- jasib
-
Karikaturist
#1357 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Decko lupa na svakoj temi na kojoj se pojavi, ne vrijedi se oko njega truditi..
- Sanjarko
#1358 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
sa mamine strane, njih 6-ro, po dvoje djece, pola ih se iselilo, 6/12, sa rahmetli tatine strane, njih dvojica, po dvoje djece, 1 se iselilo, 1/4, to je 7/16, juce igrao prijateljske na menadzer igrici s timovima iz tih drzava, samo s jednom zaboravio igrat
imali su posao ovdje, ne svi, pola, i to za nase Bosanske uslove okej poslove
jedino mi crne ovce u porodici, siromasni, zbog bolesti ja, stara, rahmetli stari
sto se tice predvidzanja ovoga, ja sam predvidio i pisao o tome, ima na temi "Demografija" u uvodu moje teme ima upis i po KOP-u da nas ce spast na oko 1,8 miliona stanovnika bez migracija
ali ko mene slusa
imali su posao ovdje, ne svi, pola, i to za nase Bosanske uslove okej poslove
jedino mi crne ovce u porodici, siromasni, zbog bolesti ja, stara, rahmetli stari
sto se tice predvidzanja ovoga, ja sam predvidio i pisao o tome, ima na temi "Demografija" u uvodu moje teme ima upis i po KOP-u da nas ce spast na oko 1,8 miliona stanovnika bez migracija
ali ko mene slusa
- tandmand
#1359 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Da nije malo pretjerana reakcija na izjavu Stjepana Kljujića?
Stjepan je u najtežima danima Hrvatske agresije ostao uz Republiku BiH i svojim uticajem spasio mnogobrojne živote Bošnjaka i Hrvata, spriječio eskalaciju etničkog čišćenja, koja bi dovelo do stvaranje fidžana i upisivanja Herceg Bosne u Dejtonski sporazum.
Primjetio sam trend da se onim preostalim patriotima iz rata, Srbima i Hrvatima pucaju čuške od strane nekih novih jastrebova, dok se dokazani neprijatelji, koji su držali logore, ratovali, protjerivali a još su politički aktivni, glade političkom korektnošću tipa "NIJE FER".
To su oni Srbi i Hrvati, koji su stali uz Republiku BiH i time pokazali da su uz Bošnjake koji su branili sekularnu, građansku i multietničku BiH.
Nemam pojma ko je ta pokrivena ministrica, niti koje su njene professionalne kvalitete. Ne sviđa mi se ovo guranje vjere koja treba da je privatna stvar u politiku i svakodnevni administrativni život. "Selam" kao pozdrav među vjernicima, doživio je inflaciju vrijednosti. Djeca koja izlaze iz nargilane sa cigarom u ruci, koja ulicom psuju sve i svašta, kad sretnu nekoga nazivaju - selam. Neki i pod gasom. Zašto je to tako?
No, narod je dao glasove SDA, valjda narod zna i voli, kada npr, u Skupštini RSa sjedi pokrivena poslanica SDA, među svim onim SDS-SNSD poslanicima. Možda se ta činjenica sama po sebi smatra pobjedom, tipa "vidi što im mi u sred ..." a tu smo već sve drugo izgubili, stanovništvo, jezik, državu.
Znam da u CDU, konzervativnoj demokršćanskoj stranci ima Turaka, znam da je bilo i nekih pokrivenih Turkinja. Privlače konzervativne glasače, dijele konzervativne vrijednosti sa nekim muslimanima kojio žive u DE i nastoje da ih udalje od radikalizma.
No SDA nije CDU i ono što joj se može dogoditi je da joj se prikači "politički Islam" a time i svim Bošnjacima. Sami sebi stavljamo metu na čelu ... mislio sam da smo u tome jedinstveni na tlu Evrope ali zadnjih mjeseci se vidjelo da ima i gorih od nas. Utješno treće mjesto.
Ali još jednom ponavljam, tako narod želi, demokratija je.
Stjepan je u najtežima danima Hrvatske agresije ostao uz Republiku BiH i svojim uticajem spasio mnogobrojne živote Bošnjaka i Hrvata, spriječio eskalaciju etničkog čišćenja, koja bi dovelo do stvaranje fidžana i upisivanja Herceg Bosne u Dejtonski sporazum.
Primjetio sam trend da se onim preostalim patriotima iz rata, Srbima i Hrvatima pucaju čuške od strane nekih novih jastrebova, dok se dokazani neprijatelji, koji su držali logore, ratovali, protjerivali a još su politički aktivni, glade političkom korektnošću tipa "NIJE FER".
To su oni Srbi i Hrvati, koji su stali uz Republiku BiH i time pokazali da su uz Bošnjake koji su branili sekularnu, građansku i multietničku BiH.
Nemam pojma ko je ta pokrivena ministrica, niti koje su njene professionalne kvalitete. Ne sviđa mi se ovo guranje vjere koja treba da je privatna stvar u politiku i svakodnevni administrativni život. "Selam" kao pozdrav među vjernicima, doživio je inflaciju vrijednosti. Djeca koja izlaze iz nargilane sa cigarom u ruci, koja ulicom psuju sve i svašta, kad sretnu nekoga nazivaju - selam. Neki i pod gasom. Zašto je to tako?
No, narod je dao glasove SDA, valjda narod zna i voli, kada npr, u Skupštini RSa sjedi pokrivena poslanica SDA, među svim onim SDS-SNSD poslanicima. Možda se ta činjenica sama po sebi smatra pobjedom, tipa "vidi što im mi u sred ..." a tu smo već sve drugo izgubili, stanovništvo, jezik, državu.
Znam da u CDU, konzervativnoj demokršćanskoj stranci ima Turaka, znam da je bilo i nekih pokrivenih Turkinja. Privlače konzervativne glasače, dijele konzervativne vrijednosti sa nekim muslimanima kojio žive u DE i nastoje da ih udalje od radikalizma.
No SDA nije CDU i ono što joj se može dogoditi je da joj se prikači "politički Islam" a time i svim Bošnjacima. Sami sebi stavljamo metu na čelu ... mislio sam da smo u tome jedinstveni na tlu Evrope ali zadnjih mjeseci se vidjelo da ima i gorih od nas. Utješno treće mjesto.
- vjeshalica
#1360 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Osnivac HDZa ti stao u odbranu BIH. Jeste kad su ga izdali jer im je prokocko pare za promociju ustaskog djelovanja. Stjepan je patoloski kockar i to svi znaju. Sad po stare dane bavi se idiotlucima sopstvenim i neko mu da naivno dao javni prostor.
Tebi se mozda Naida ne svidja jer te podsjeca na SDA jer je pokrivena,ali je krajnje neukusno promovirati njen hidzab u tom smjeru kad ga ni ona sama nije promovirala vec se zena bavi svojim poslom u javnosti istupa profesionalno.Ovdje je fokus na njoj jer je muslimanka,obrazovana i pokrivena. Da je neka ucopanuša bez hidzaba ne bi je pomenuo.
@tandmand
Tebi se mozda Naida ne svidja jer te podsjeca na SDA jer je pokrivena,ali je krajnje neukusno promovirati njen hidzab u tom smjeru kad ga ni ona sama nije promovirala vec se zena bavi svojim poslom u javnosti istupa profesionalno.Ovdje je fokus na njoj jer je muslimanka,obrazovana i pokrivena. Da je neka ucopanuša bez hidzaba ne bi je pomenuo.
@tandmand
Last edited by vjeshalica on 09/05/2022 14:41, edited 2 times in total.
- vjeshalica
#1361 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Naida nije SDA, ali je bitno osuditi hidzab i uticaj njenog hidzaba iako ga zena apsolutno ne promovira u svom obavljanju posla. Nijednom nisi pomenuo isticanje religijskih simbola u vidu krstova i svetaca po skolama,javnim ustanovama svih tipova tamo gdje nemuslimani su vecina. Nisi li malo prekardasio u pokusaju da zatrpas sovinizam doticnog prema muslimanki koja se bavi svojim poslom ili da bi ti i on bili zadovoljni,trebala skinuti hidzab da bi obavljala svoj posao. I dobro vam je zena šuknula,kulturno niste odavo samar takav dozivjeli.tandmand wrote: ↑09/05/2022 13:35 Nemam pojma ko je ta pokrivena ministrica, niti koje su njene professionalne kvalitete. Ne sviđa mi se ovo guranje vjere koja treba da je privatna stvar u politiku i svakodnevni administrativni život. "Selam" kao pozdrav među vjernicima, doživio je inflaciju vrijednosti. Djeca koja izlaze iz nargilane sa cigarom u ruci, koja ulicom psuju sve i svašta, kad sretnu nekoga nazivaju - selam. Neki i pod gasom. Zašto je to tako?
- vjeshalica
#1362 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
https://fb.watch/cUNqEp4-7I/
Kada je novinar/urednik neinformisan onda je narod dezinformisan.
Obzirom da je novinar/urednik jedan od najvećih i najboljih u regionu moram, a i dužnost mi je, da ga upoznam sa činjenicom da nije prof.dr. Denis Zvizdić imenovan za člana Državne komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH nego ja.
Želim da vjerujem da je to bila slučajna dezinformacija ali u svakom slučaju je grozna. Ko radi taj i griješi, samo najbolji priznaju i popravljaju greške.
Ostali imaju medije da dokazuju nedokazivo.
S poštovanjem,
Faruk Kapidžić dia
-
Project Lucian
#1363 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
samo radi ovakvih kao tandmand volio bih da sve žene u BiH nose hidžab (naravno dobrovoljno), samo zato što im to toliko smeta. Ni riječi nije spomenio kad je u Rs policija pjevala za krst da ne pričamo o krstovima po školama i inim institucijama al smeta mu hidžab, bolesnici.vjeshalica wrote: ↑09/05/2022 14:40Naida nije SDA, ali je bitno osuditi hidzab i uticaj njenog hidzaba iako ga zena apsolutno ne promovira u svom obavljanju posla. Nijednom nisi pomenuo isticanje religijskih simbola u vidu krstova i svetaca po skolama,javnim ustanovama svih tipova tamo gdje nemuslimani su vecina. Nisi li malo prekardasio u pokusaju da zatrpas sovinizam doticnog prema muslimanki koja se bavi svojim poslom ili da bi ti i on bili zadovoljni,trebala skinuti hidzab da bi obavljala svoj posao. I dobro vam je zena šuknula,kulturno niste odavo samar takav dozivjeli.tandmand wrote: ↑09/05/2022 13:35 Nemam pojma ko je ta pokrivena ministrica, niti koje su njene professionalne kvalitete. Ne sviđa mi se ovo guranje vjere koja treba da je privatna stvar u politiku i svakodnevni administrativni život. "Selam" kao pozdrav među vjernicima, doživio je inflaciju vrijednosti. Djeca koja izlaze iz nargilane sa cigarom u ruci, koja ulicom psuju sve i svašta, kad sretnu nekoga nazivaju - selam. Neki i pod gasom. Zašto je to tako?
- vjeshalica
#1364 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Naida bi vjerovatno vise bila ukusna javnosti da je neka drmoguzica i dekoltirana prostitutka u javnom prostoru sa mozda 20kg silikona? 
-
Dimu1927
#1365 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
smetaju li kljuicu zabradjeni oklopni traktori despoti sa slikama svetaca na vratima ?redhat wrote: ↑08/05/2022 01:19 Samo Vi svi zahaterite Kljujiću sve a Bakiru ste izmedju dva vakta halalili što je prodao i bosnu i tužbu i 200.000 mrtvih i pola miliona sakatih i 50.000 silovanih žena i 10.000 pobijene djece i milion i pol raseljenih.
Važniji jedan nikab od 50k silovanih ispade, ako cemo se držati zena.
Ha ja, on je naš jelde?
kako da se osjeca bosnjak pripadnik mupa rs kad to mora gledati na poslu ? a jah joj mene, pa nema takvih tamo je etnicki cisto.
Last edited by Dimu1927 on 09/05/2022 15:38, edited 1 time in total.
- vjeshalica
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1367 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
fazon je što je ona svojevremeno bila i direktorica PBGS... SDA sad šuti 
-
Piaty
#1368 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Vrijedjate ljude sa vezanjem selama i stranke sda...sta je vama. neko se posvetio vjeri i prati praksu svog poslanika, da bi ga kasnije neko povezao sa nekakvim strankama sa kojima se covjek u putu nije sreo.
Ako vam je mrsko citati onda ne lupajte na prvu i suzdrzite se komentara.
Ja nazivam selam ljudima koje znam da uzvracaju selam, "dobar dan" u institucijama i "djesi, sta ima, kakav si, zdravo, vozdra" ostalima (kojih je 80%).
Btw.i dalje mislim da Kljujic ni u mislima nije imao ono sto mu se spocitava za sta je kriv
Ako vam je mrsko citati onda ne lupajte na prvu i suzdrzite se komentara.
Ja nazivam selam ljudima koje znam da uzvracaju selam, "dobar dan" u institucijama i "djesi, sta ima, kakav si, zdravo, vozdra" ostalima (kojih je 80%).
Btw.i dalje mislim da Kljujic ni u mislima nije imao ono sto mu se spocitava za sta je kriv
Last edited by Piaty on 09/05/2022 20:57, edited 1 time in total.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#1369 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Problem je sto ja dodjem na salter, ili bilo gdje i onaj ko prakticira vjeru na "Dobar dan, kako ste" odgovori "dobro je", ili ignorira u potpunosti i ne zeli da odgovori s "dobar dan". Da kazem "selam" bio bi i druge strane odgovor.
Meni to jedino smeta kod prakticiranja vjere, jer je ne osave u kuci. Marama nije nista lose i nemam nista protiv.
Meni to jedino smeta kod prakticiranja vjere, jer je ne osave u kuci. Marama nije nista lose i nemam nista protiv.
-
redhat
#1370 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
A izvini šta očekuješ od mene na ovo tvoje da kažem? Šta ja imam sa tim i šta ja tačno mogu da promijenim?Dimu1927 wrote: ↑09/05/2022 15:36smetaju li kljuicu zabradjeni oklopni traktori despoti sa slikama svetaca na vratima ?redhat wrote: ↑08/05/2022 01:19 Samo Vi svi zahaterite Kljujiću sve a Bakiru ste izmedju dva vakta halalili što je prodao i bosnu i tužbu i 200.000 mrtvih i pola miliona sakatih i 50.000 silovanih žena i 10.000 pobijene djece i milion i pol raseljenih.
Važniji jedan nikab od 50k silovanih ispade, ako cemo se držati zena.
Ha ja, on je naš jelde?
kako da se osjeca bosnjak pripadnik mupa rs kad to mora gledati na poslu ? a jah joj mene, pa nema takvih tamo je etnicki cisto.
Ali evo čovjek koji je na vlasti sa svojom strankom zadnjih 30 godina koji je mogao da to sve mijenja ili makar da utiče ili makar da kaže ljudi ja sam probao ali jbg ne da nam se. Taj isti to nije uradio. Kad ti je "Ja i" otišao zadnji put u Banjaluku, Bijeljinu, Srebrenicu da nije 11. kad je otišao igdje niže Marijin dvora? NIKAD !
Nije bolan reviziju za koju je bio rok 20 godina uspio u roku da dostavi na šalter suda.
I ti bi da ti Kljujić i ja to riješimo jelde?
-
Dimu1927
#1371 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
kakve veze pokrivena ministrica kantona sarajevo ima sa bakirom i revizijom ? ona cak nije ni u sda
ili je bakir tu kao ono "uvijek ima gore, vece zlo" pa sluzi da minimizira islamofobiju kljuica...
jesi li ikad cuo da se dijete bosnjaka boji ici u skolu jer mu neka nastavnica nosi krst ili kriz oko vrata ?
ili je bakir tu kao ono "uvijek ima gore, vece zlo" pa sluzi da minimizira islamofobiju kljuica...
jesi li ikad cuo da se dijete bosnjaka boji ici u skolu jer mu neka nastavnica nosi krst ili kriz oko vrata ?
-
redhat
#1372 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Pa šta ja imam sa kljuićevim odnosom prema RS i šta taj isti Kljuić moze tu promijeniti? Ko je potpisao RS, ko je digao ruke od pola države, koga ne interesuje jel ta polovica etnički čista, ko održava na vlasti Dodika, ko se protivio onomad kad je Hoolbrook htio zabraniti djelovanje SDS-a, ko nije nogom krocio u taj isti RS, ko je čekao zadnju sedmicu revizije i onda je upropastio a usput poslao emisare u BG da se vožd ne prepadne?Dimu1927 wrote: ↑09/05/2022 17:00 kakve veze pokrivena ministrica kantona sarajevo ima sa bakirom i revizijom ? ona cak nije ni u sda
Mijenjaj dilera druze definitivno i pod hitno. Hajmo ostaviti i kljuica i mene i ministricu......jesmol prespavali zadnjih trideset godina, taj koji ti mislis da te brani tebe i tvoja uvjerenja - boli ga đon za tebe i tvoja ubjeđenja.
Kljuić u osmoj deceniji života je bolji nego ova sadašnja kamarila.
- tandmand
#1373 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Šta se ima pominjati kad je to očito dugi niz godina. Policija, termoelektrane .. imaju krsne slave, svaka osnovna škola nosi ime Svetog Save.vjeshalica wrote: ↑09/05/2022 14:40 Naida nije SDA, ali je bitno osuditi hidzab i uticaj njenog hidzaba iako ga zena apsolutno ne promovira u svom obavljanju posla. Nijednom nisi pomenuo isticanje religijskih simbola u vidu krstova i svetaca po skolama,javnim ustanovama svih tipova tamo gdje nemuslimani su vecina. Nisi li malo prekardasio u pokusaju da zatrpas sovinizam doticnog prema muslimanki koja se bavi svojim poslom ili da bi ti i on bili zadovoljni,trebala skinuti hidzab da bi obavljala svoj posao. I dobro vam je zena šuknula,kulturno niste odavo samar takav dozivjeli.
I tu običan sekularni građanin može samo kmečati, jer oni koji bi trebali pokrenuti to pitanje, tkzv, probosanske stranke iz Federacije, niti žele niti mogu, zato što i same imaju istih oraha u džepu.
Stvarno nemam pojma ko je ministrica niti imam protiv nje ništa kao osobe, u pitanju je moj stav prema jednoj pojavi.
Kažu nije iz SDA ... dobro možda je iz SDA 1990.
Ja sam se ovdje referisao na napad na Stjepana Kljujića, a da mi u javnom prostoru koji je pod upravom države, entiteta, kantona, općine, smeta vjerska praksa - smeta.
Imam dosta godina i slabo mi ide "prilagođavanje". Dug je put od Titovog pionira do sekularnog Bošnjaka.
Što bi rekao drug Mao, valja preživjeti Kulturnu revoluciju.
- vjeshalica
#1374 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Imas priliku da provjeris ali radije odabiras opciju da funkcionises u rezimu "mozda je". Radije vise nista ne pisi.
Sad ti ne smeta Naida licno ali ti smeta pojava hidzaba. Tebe njen hidzab ne treba da vrijedja. Zapravo nazor te vrijeda, i iskaljujes pod sakrivenim identitetom na forumu mrznju, mada se i tome adekvatno moze stati u kraj.
- vjeshalica
#1375 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
laserShow wrote: ↑09/05/2022 15:47 Problem je sto ja dodjem na salter, ili bilo gdje i onaj ko prakticira vjeru na "Dobar dan, kako ste" odgovori "dobro je", ili ignorira u potpunosti i ne zeli da odgovori s "dobar dan". Da kazem "selam" bio bi i druge strane odgovor.
Selam (Es-selamu 'alejkum, ar. ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ) jeste arapski pozdrav koji koriste muslimani širom svijeta, a u islamskom svijetu ga koriste i nemuslimani. Na hrvatskom jeziku ima značenje "mir (s) vama". Odgovor na ovaj pozdrav glasi Ve alejkumus-selam (وَعَلَيْكُمُ ٱلسَّلَامُ), što znači "neka je i (s) vama mir" ili "neka je i na vas mir".