Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prvi rok koji je relevantan da se komentarise je Septembar 2022 godina, kada bi se trebali Tramvaji voziti novom prugom od Ilidze do cvile, sve ostalo je kmecanje zelene nejaci.
A da bi se moglo okarakteristati da se probio rok, prvo treba sacekati septembar 2023 godine, pa onda pricati o probijenim rokovima.
Registarska oznaka wrote: ↑09/05/2022 16:03Prvi rok koji je relevantan da se komentarise je Septembar 2022 godina, kada bi se trebali Tramvaji voziti novom prugom od Ilidze do cvile, sve ostalo je kmecanje zelene nejaci.
A da bi se moglo okarakteristati da se probio rok, prvo treba sacekati septembar 2023 godine, pa onda pricati o probijenim rokovima.
Zar nije 1. 9. 2022? Sam si napisao da je to prvi rok.
nova_pruga wrote: ↑09/05/2022 16:07
Bitno da Vc napreduje i u roku, kao i tunel Hranjen. Nakon onog iftara sa Fadilom, ljudi ubacili u petu. Kolona auta se već fromirala ispred zapadnog portala tunela, čekaju otvorenje, da budu prvi koji će proći
VC je izgradjen ima 2 godine vec, samo se mi ne znamo ukljuciti na njeg, nekako poslije tarcina uvijek fulim skretanje i sidjem, umjesto da nastavim do mora
ili ce biti ove godine zavrsen
a mozda bude i 2028
al jok to, problem je 3 mjeseca u rekonstrukciji pruge
Damir Hadžić (SDP) je kao državni ministar saobraćaja i komunikacija 2013. izjavio da će radovi biti završeni do kraja 2020. Bivši direktor preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine Ensad Karić je 2015. zaključio da će se to desiti do 2022.
Još jedan bivši državni ministar saobraćaja i komunikacija Ismir Jusko (SBB) je 2016. ocijenio da je to ostvarivo u sljedećih pet godina. Iste te godine je i federalni premijer Fadil Novalić (SDA) uvjeravao da će se to desiti u narednih pet-šest godina. Nešto kasnije donedavni direktor Autocesta FBiH Adnan Terzić je izjavio da će gradnja završiti za sedam do osam godina.
Potom je Novalić prošle godine istakao da će se to ipak desiti za šest-sedam godina, a da bi federalni ministar saobraćaja i komunikacija Denis Lasić (HDZ) početkom jula naglasio da je to ipak ostvario najdalje do 2028.
Registarska oznaka wrote: ↑09/05/2022 16:03
Prvi rok koji je relevantan da se komentarise je Septembar 2022 godina, kada bi se trebali Tramvaji voziti novom prugom od Ilidze do cvile, sve ostalo je kmecanje zelene nejaci.
Upravo tako. I jos treba uzeti u obzir dodatne radove koji su se desavali, a to je dublje kopanje nego sto je planirano, zastoj zbog pronadjenog skeleta, problemi sa elektromrezom i sl.
Mada po ovom sto se vidi, ne bi trebalo biti znacajnijeg odstupanja od planiranog roka.
Rootboi wrote: ↑09/05/2022 23:15
Pričaju u Grasu da bi' mogli ukinuti skroz tramvaje koji voze do završetka rekonstrukcije,
odakle ta ideja i zašto, ne znam.
Daaa, to će uskoro biti tako, jer će početi raditi dio od rtv doma do nedžarića, pa vozila neće moći izlaziti iz remize. Ali neće biti do kraja rekonstrukcije, nego do septembra (ili malo poslije ako budu kasnili), kad završe do nedžarića
Ja mislim da se treba raditi i remiza rekonstrukcija da bi se onda mogao pustiti u rad trambaj ilidza remiza prije pocetka nove školske godine. Ali gdje ce tramvaje iz remize onda. Mislim da ce ih morati ostaviti na pruzi a to onda znaci da tramvaj ne moze voziti dok se remiza ne završi.
Registarska oznaka wrote: ↑09/05/2022 16:03
Upravo tako. I jos treba uzeti u obzir dodatne radove koji su se desavali, a to je dublje kopanje nego sto je planirano, zastoj zbog pronadjenog skeleta, problemi sa elektromrezom i sl.
Mada po ovom sto se vidi, ne bi trebalo biti znacajnijeg odstupanja od planiranog roka.
Registarska oznaka wrote: ↑09/05/2022 16:03Prvi rok koji je relevantan da se komentarise je Septembar 2022 godina, kada bi se trebali Tramvaji voziti novom prugom od Ilidze do cvile, sve ostalo je kmecanje zelene nejaci.
Zar nije 1. 9. 2022? Sam si napisao da je to prvi rok.
Svašta Meni su takvi tramvaji prelijepi, onakvi sa "šarenilom" vrlo uspješnih reklamnih tapeta.
Možda da, umjesto raznh proizvoda, na tramvajima budu reklame turističkih gradova i prirodnih područja Sarajeva i BiH.
Druze, preko stakla nije prelijepo.
Neki dan idem i kontam evo jbt da sam turista. Hocu da vidim grad i na taj nacin, iz busa, tramvaja...kao sto radim kad sam vani u gradovima NE MOZES.
Ne mozes jer je sve oblijepljeno. Jos ako je kisa. Bukvalno nista ne vidis.
Pa koji qrac.
Preko stakla nista ne smije ici. Takodjer koliko je to dobro i sa nekog sigurnosnog aspekta. Jel moguce bpr razbiti prozor sa onom folijom preko. Itd.
A ostatak neka lijepe sta hoce boli me q. Ja govorim o prozorima.
Drugarice, ne posmatramo svijet svi na isti način. I nije tačno da se ništa ne vidi. Radi se o prozirnoj foliji, zaboravila sam tačan naziv te folije, i vidi se kroz staklo sve vani. To je tako tanka folija da se kida na malo jaču silu.
Ne možeš svoje psihičko stanje nametati kao pravilo...