Kakav cirkusant, moze se i na klix registrovati tamam je taj level
1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
-
Karikaturist
#251 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Znaci Srcko se samo sprda po socijalnim mrezama..
-
mali_balon
#252 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Zar nije postavio neke brojeve u objaviPM72 wrote: ↑09/05/2022 07:10Koja kleveta?mali_balon wrote: ↑09/05/2022 07:09 Zasto ga Udruženje roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva ne tuzi za klevetu.
-
PM72
#253 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Nije Srđan ni glup ni naivan da bi se zaletio bez argumenata u ovako osjetljivu temu.
- mayab
#254 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Jel vi stvarno niste skontali da Puhalo samo prenosi - citira - parafrazira izjavu ("našeg") Mirsada Tokače
Dajte ljudi, uključite mozgove, i nemojmo se kolektivno provaljivati , dokazivati istinitost viceva o glupom Muji i Sulji
-
nemezis
#255 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
"kleveta - radnja nanošenja štete ugledu fizičkog ili pravnog lica iznošenjem ili pronošenjem izražavanja neistinitih činjenica identifikovanjem tog fizičkog ili pravnog lica trećem licu."
Gdje su elementi klevete u njegovoj izjavi?
-
PM72
#256 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Znači Tokača je smišljeno i planski razbijao mit ?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#257 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Bošnjaci navijaju da Tokača griješi i da nas je umjesto 100k poginulo 200k. Jebo mater ako smo normalni. 
- ovo_malo_duse
#258 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Pusti ba BLO . Procitaj joj postove ...Sve ko fole i takticki a hinjski ono "Svi smo isti".GandalfSivi wrote: ↑09/05/2022 00:43Shvatas li ti apsurdnost svega ovoga, pa i tvog argumenta (nazalost tacnog) haman 30 godina poslije? Dokle ba vise?Bloo wrote: ↑09/05/2022 00:04 @GandalfSivi
Ako ce se poginula djeca (bez.obzira na nacionalnosr njihovih roditelja) tj. broj, koristiti kao gorivo u procesu bosnjacke mazohisticke i ustrajne samoviktimizacije i biti prikazana kao zrtva na bedemu bosnjacke identitarne borbe, onda ne u moje ime. Pa nek sve gori.
Ako je broj manji, to ne ponistava cinjenicu o opsadi i faktu da su djeca ginula.
Ako je broj.lazno veci, to i dalje ne ponistava gore navedeni fakt ali nas tjera sa se zapitamo zasto...
*Disclaimer - bosnjacke u okviru SDA diskursa
-
PM72
#259 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Ti ili si ograničen ko balkon ili bezobrazan.Možda i oboje.nova_pruga wrote: ↑09/05/2022 07:34Koji ba mit? Opsada Sarajeva tebi mit? Genocid tebi mit?
Pa dobro je nama sa kim sve živimo.
Srđan je onda definitivno u pravu. Treba nama ovako. Mi smo sami sebe ubijali, šta vam je. Markale, Srebrenica, sve je to iz naše kuhinje. Mit obični.
Jebo ti nas...
-
mali_balon
#260 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Zato i kazem nek se angazuju pravnici pa da vidimo ko sta odakle i kako....ovako mozemo naglabati o teorijama da kos i sanu stoje iz svega do ponovne neke viktimizacije jadnih i napacenih bosnjaka samo nas sda moze izvuci....itd itd..
- scarface32
#261 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Kako citam ovdje ih dosta ogranicenih ima.Ne znam samo kako se uspjese registrovati na forum.Mozda je neko drugi umjesto njih uradio, a njihovo je da pisu ogranicene postove.PM72 wrote: ↑09/05/2022 07:37Ti ili si ograničen ko balkon ili bezobrazan.Možda i oboje.nova_pruga wrote: ↑09/05/2022 07:34
Koji ba mit? Opsada Sarajeva tebi mit? Genocid tebi mit?
Pa dobro je nama sa kim sve živimo.
Srđan je onda definitivno u pravu. Treba nama ovako. Mi smo sami sebe ubijali, šta vam je. Markale, Srebrenica, sve je to iz naše kuhinje. Mit obični.
Jebo ti nas...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#262 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
+1 (romsko dijete, nema ga na spisku)Kaligrafija wrote: ↑09/05/2022 01:06 Pregledah spisak i nazalost nasao sam jedno ime da nije upisano, djecak od 4 godine, kojeg je ubio geler granate, dok je dijete rucalo...Nazalost, rahmetli djecak je brat, mog bivseg komsije, te tako nemam pravo da iznosim ime i prezime, a ne bi iz postovovanja prema porodici...!
Eto za supke Puhala i Tokacu, sigurno jedno ime vise na spisku...na njihovu radost ili zalost...fuj...
-
PM72
#263 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
De nam malo prenesi vlastita iskustva oko opsade i agresije...nova_pruga wrote: ↑09/05/2022 07:43Pa zbog ovoga što si napisao svašta bi ti se i sada nagovorio, ali ima moderacija pa neću, nisi vrijedan bana.
200 000 ubijenih je mit? Opsada je mit? Sram te bilo.
-
Zastozato
#264 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Po čemu je Tokača naš?
Nemojte gledati na Tokačin rad kao sveto slovo.
Ranije sam pisao da Tokača zna da se ogroman broj vojnosposobnih civilnih žrtava kod Bošnjaka vode kao vojnici, ali nikad o tome ništa nije rekao. U Sarajevu nije poginulo 6.000 vojnika Bošnjaka, broj je mnogo manji. On, Tokača, nije radio nezavisnu provjeru žrtava, nego je samo prepisao spiskove koje su vodili drugi, zbog toga ima veliki broj pogrešno upisanih u svim općinama. Neki ljudi nisu uopće upisani, ili su na spisku u općinama u kojim nisu živjeli.
U Rogatici je po Tokačinoj evidenciji poginulo 680 Bošnjaka vojnika, što je apsurd, jer taj broj oko 200, a ostalo su vojnosposobni civili koji su poginuli u živim štitovima, u svojim kućama, streljani nakon što su zarobljeni ili se predali kao civili. Porodice žrtava su prijavili svoje kao vojnike radi beneficija jer civilne žrtve rata nisu priznate.
Nije isto Tokačinih 32.000 civilnih žrtava kod Bošnjaka i preko 40.000 koliko ih je realan broj.
Na isti način je Tokača došao i do broja poginule djece u Sarajevu.
Ranije sam pisao da Tokača zna da se ogroman broj vojnosposobnih civilnih žrtava kod Bošnjaka vode kao vojnici, ali nikad o tome ništa nije rekao. U Sarajevu nije poginulo 6.000 vojnika Bošnjaka, broj je mnogo manji. On, Tokača, nije radio nezavisnu provjeru žrtava, nego je samo prepisao spiskove koje su vodili drugi, zbog toga ima veliki broj pogrešno upisanih u svim općinama. Neki ljudi nisu uopće upisani, ili su na spisku u općinama u kojim nisu živjeli.
U Rogatici je po Tokačinoj evidenciji poginulo 680 Bošnjaka vojnika, što je apsurd, jer taj broj oko 200, a ostalo su vojnosposobni civili koji su poginuli u živim štitovima, u svojim kućama, streljani nakon što su zarobljeni ili se predali kao civili. Porodice žrtava su prijavili svoje kao vojnike radi beneficija jer civilne žrtve rata nisu priznate.
Nije isto Tokačinih 32.000 civilnih žrtava kod Bošnjaka i preko 40.000 koliko ih je realan broj.
Last edited by Zastozato on 09/05/2022 07:56, edited 1 time in total.
- scarface32
#265 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Ne mi. nego neko ko je za 1000 uvecao broj ubijene djece.Njih treba na odgovornost zvati. Imas broj ,daj imena i prezimena. Trideset godina od zavrsetka rata oni nemaju imena i prezimena poginule djece nego se gadjaju ciframa,ali sto je tragicnije uvecavaju jer izgleda da bi oni voljeli da je toliko djece poginulo.Sramota.I usput cu ti reci,za mene je Srdjan veci Bosanac od tebe i od svakog sda glasaca.nova_pruga wrote: ↑09/05/2022 07:53 Tačno mi žao onih šehida na Kovačima, jadni za šta su poginuli, da bi bagra mogla pisati ovakve postove. Sami sebe nazivamo mitomanima. Strašno![]()
-
PM72
#266 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Mislio sam da si ograničen...nisi...mene dobrovoljca u odbrani grada i države da bagrom naziva jedan isprdak koji je bio u babinim mudima...nova_pruga wrote: ↑09/05/2022 07:53 Tačno mi žao onih šehida na Kovačima, jadni za šta su poginuli, da bi bagra mogla pisati ovakve postove. Sami sebe nazivamo mitomanima. Strašno![]()
-
Project Lucian
#267 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Da je samo jedno dijete ubijeno puno je.
- scarface32
#268 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Tu se slazemo,ali zasto im je ono bilo malo oko 700 nego su uvecali vise nego za duplo taj broj? Sta su time htjeli dokazati? Pokazati? Sad im ja nista vise ne vjerujem. Ako se gadjas brojem,imena onda daj.I zasto na spomeniku nisu imena 1601 djeteta?Sta je sa 1000 djece,nisu zasluzila da im se ime nadje na spomeniku? SRAMOTA
-
mirza_15
#269 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Ovo nije tačno. U samom izvještaju stoji da su svjesni činjenice da su civili upisivani kao vojnici radi ostvarivanja beneficija, ali da su oni radli po službenim podacima. Jučer ja tu rečenicu pročitao. Znači radili su najbolje što su mogli sa podacima koje su imali. Njegova knjiga nije sveto slovo, svjestan je i on da nije u najsitniji detalj tačna, ali je najozbiljniji rad na tu temu i najbliže istini od onoga što imamo. Mislim da je taj rad i naknadno dopunjavan te da je dodano još nekoliko hiljada. I nije samo Tokača u pitanju. Na spomeniku je 542 imena. Može li neko objasniti zašto ako je broj 1601?
Tokačin rad je jako dobar da se objasni karakter rata. Podaci koje je iznio o broju stradalih civila i njihovoj nacionalnosti jasno objašnjavaju karakter rata. Iz njegovog rada se jasno vidi da su i civili srpske nacionalnosti u Sarajevu, njih oko 1100, u velikoj većini, stradali od strane JNA/VRS. Ako se tome doda da je od ukupnog broja stradalih civila 81-82% bošnjaka ne treba biti previše mudar da bi se izvukao zaključak. Zašto onda nama treba 200.000 umjesto nešto više od 100.000? Da pojačamo utisak? Tražiti neku teoriju zavjere u ovome je smiješno jer i njegova knjiga je dokaz karaktera rata, a radi se o ozbiljnom radu a ne o lupanju brojeva. Ne mislim ovdje na tebe. Bilo je svakakvih upisa ranije.
- shbc
#270 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Uletih malo na ovaj twitter profil od Puhala. Ima jedan interesantan tweet o broju zrtava u Jasenovcu. Kao da su pojedinci sa ove teme pisali pod srpskim profilima. Iznenadjujuce (samo onima koji mantraju "nismo isti") jednaka retorika, samo sa druge strane
- Haris.ba
#271 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Citam ovo sto neko pise fali ime na nekom spisku. Jeza me prolazi.
Gdje se prijaviti da se stavi na spisak? U koju insitituciju?
Gdje se prijaviti da se stavi na spisak? U koju insitituciju?
-
PM72
#272 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Ti više traume imao nego dobrovoljci...nova_pruga wrote: ↑09/05/2022 08:25Ja isprdak Jel? Sram te bilo. Više sam traume u ratu osjetio nego mnogi "dobrovoljci" i razno razni borci koji rata očima nisu vidjeli (što opet, bez obzira na ove bljuvotine koje si napisao, neću za tebe reći da si takav, jer te ne poznajem). Djetinjstvo mi je rat uništio i opsada koju ti nazivaš mitom. Oca, iako je živ, viđao sam ukupno mjesec dana kumulativno, kad sve zbrojim, jer je bio na liniji, nisam smio izađi ispred zgrade, da me neki "Puhalo" ne bi nanišanio, tri puta sam na leđima oca prolazio kroz tunel, tamo i nazad sa četri godine. Umjesto da se igram sa vršnjacima, ja prolazim kroz tunel, na očevim leđima koji gazi vodu do koljena, kako bi me ostavio kod rodbine u Hrasnicu na par dana, jer je tamo sigurnije, dok je on na Igmanu a mama mora ostati kući da donese vodu i drva. Za fudbal, vrtić, struju nisam ni znao. Kad je prošao rat, rješenje za deložaciju, a prijeratni stan nam u "Hirošimi". Hoće neki "Puhalo" sa Hreše svoj stan, a jedan "Tokača" kaže mom ocu, "moraš izaći, povratnici imaju prednost, a to si samo raseljen".
Još koliko sam bio glup, vjerovatno bi i u rov sa ocem išao da sam imao godina.
I onda dođeš ti, kažeš to je mit. Jooj, ne znam šta bi čovjek uradio takvim.
Samo se nadam da si prolupao, kad onakve stvari pišeš, i da ne znaš šta pišeš, i iskreno se nadam da si sušta suprotnost od osobe koja stoji iza onakvog postova
- scarface32
#273 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
nova_pruga wrote: ↑09/05/2022 08:25Ja isprdak Jel? Sram te bilo. Više sam traume u ratu osjetio nego mnogi "dobrovoljci" i razno razni borci koji rata očima nisu vidjeli (što opet, bez obzira na ove bljuvotine koje si napisao, neću za tebe reći da si takav, jer te ne poznajem). Djetinjstvo mi je rat uništio i opsada koju ti nazivaš mitom. Oca, iako je živ, viđao sam ukupno mjesec dana kumulativno, kad sve zbrojim, jer je bio na liniji, nisam smio izađi ispred zgrade, da me neki "Puhalo" ne bi nanišanio, tri puta sam na leđima oca prolazio kroz tunel, tamo i nazad sa četri godine. Umjesto da se igram sa vršnjacima, ja prolazim kroz tunel, na očevim leđima koji gazi vodu do koljena, kako bi me ostavio kod rodbine u Hrasnicu na par dana, jer je tamo sigurnije, dok je on na Igmanu a mama mora ostati kući da donese vodu i drva. Za fudbal, vrtić, struju nisam ni znao. Kad je prošao rat, rješenje za deložaciju, a prijeratni stan nam u "Hirošimi". Hoće neki "Puhalo" sa Hreše svoj stan, a jedan "Tokača" kaže mom ocu, "moraš izaći, povratnici imaju prednost, a to si samo raseljen".
Još koliko sam bio glup, vjerovatno bi i u rov sa ocem išao da sam imao godina.
I onda dođeš ti, kažeš to je mit. Jooj, ne znam šta bi čovjek uradio takvim.
Samo se nadam da si prolupao, kad onakve stvari pišeš, i da ne znaš šta pišeš, i iskreno se nadam da si sušta suprotnost od osobe koja stoji iza onakvog postova
Kme,kmeeee
- salik79
#274 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
Ako sam dobro shvatio, Tokaca bi trebao da baca grah ko je kako upisan u spiskove?Zastozato wrote: ↑09/05/2022 07:52 Po čemu je Tokača naš?
- salik79
#275 Re: 1601 ubijeno dijete Sarajeva - osporavanje brojki
On je koristio i analizirao dostupna, zvanicna, dokumenta. Nije njegovo da utvrdjuje validnost istih, a tesko da je i izvodivo.
Porodica izjavila da je neko ubijen na taj i taj nacin, kako ce Tokaca utvrditi validnost takvih izjava. Trebala bi mu tri zivota i opet ne bi puno postigao.