Zar je to sve što je ostalo
Demokratska fronta Željko Komšić
- Point.
- BHCluster
-
zlajaBHF
#53403 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
'Vjerujem ti da si dobronamjeran, ali to ne znaci da si u pravu.teskeredzic_22 wrote: ↑08/05/2022 13:30
Ma ne pričamo mi šefe o kandidaturi ili ne.
On se kandidovao , to je njegovo pravo.
On je Hrvat koji se kandiduje za h.člana.
On kaže da se sve treba podrediti tome DA SE NE MIJENJA IZBORNI ZAKON po kome će Bošnjaci i Ostali biti osujećeni da ravnopravno s Hrvatima biraju hrvatskog člana predsjedništva i da je to osnov opstanka ove države.
Konaković tako ne misli , SDA isto tako ne misli ali ćuti za razliku od Konakovića, SDP i Naša stranka misle i govore kao Komšić da su za građanski koncept.
A trojka postoji u drugim oblastima.
HDZ će koristiti sve blokade jer bh. HRVATI tako žele a zakon im omogućava.
Građanski koncept je najbolja stvar po ovu zemlju ali ga želi onaj procenat SDP - DF - NS glasača što je možda 20 % stanovnika - recimo.
Imamo dvije opcije.
Da produžimo političku agoniju.
Da pokušamo odblokirati procese.
Ni u ludilu ne treba pospustiti Francetićevcima.
Ali stvari treba pokrenuti.
Konaković je najrealniji a ništa manje ne voli ovu zemlju od Komšića , Nikšića , Forte ili Izetbegovića.
Kada se godine 1993. raspravljalo da li pristati na uniju tri republike, koje bi imale pravo da postanu nezavisne drzave nakon 5 godina, to je bio najgori period za nas narod. Agresija sa dvije strane, plus Abdiceva izdaja u Krajini. Mnogi su bili misljenja da treba pristati na to rjesenje, jer cemo barem sacuvati narod i imat cemo drzavu i u istoj mozemo graditi buducnost. Ti ljudi su bili dobronamjerni, ali ti koji su to zeljeli prihaviti nisu bili u pravu, jer je velika sansa da bi ta drzava postala zadnja rupa evrope, jednom za sva vremena, a komsije bi nas mogle ucjenjivati kako hoce narednih 100 godina.
Sto se tice HDZ-a i IZ. Zaboravljas da je HDZ kocio drzavu, i saradjivao sa antidrzavnim strankama i politicarima prije i prije Komsica, i onda kad se Komsic nije kandidovao. Ta prica da to oni sada rade zobg Komsica je laz, i obmana, a kako bolje da ti dokazem, nego da pogledamo period kad Komsic nije bio u predsjednistvu. IZ je samo opravdanje, a da nema toga, bilo bi nesto drugo.
Druga stvar, nasa drzava ne moze opstati ako bude iskljucivo na etnickom princpu. To je dokazamo od Daytona do danas, zar ne? U ovakvom politickom sistemu, gdje svako moze blokirati sta zeli, gdje institucije nemaju moc, drzava ne moze funkcionisati. To zna i EU i Amerika, i zato nam pokusavaju pomoci da drzavu napravimo funkcionalnom, a jedan korak je izmjena odgovornosti doma naroda.
Trenutno imamo situaciju da drzava Hrvatska, koja upravlja hrvatskom politikom u BiH, odlucuje kakvi ce se zakoni donostiti u BiH. Ako zakon nije u skadu sa intersima drzave Hrvatske, mi ne mozemo donjeti taj zakon. Ako je to normalno, i ako je to fer, onda ja ne znam sta nije.
Ako imas neko pravo, onda imas i odgovonost. Ne mozes se kandivoati za predsjednika Nogomotenog saveza BiH a navjati za Hrvatsku ili Srbiju. Jendostavno, to nema logike. Znaci ako hrvati traze mjesta u vodstvu NS BiH, onda imaju i odgovonost da to budu Hrvati koji ce prvenstveno raditi za interese BH fudbala, a ne Hrvatske. To je banalan primjer u fudbalu, ali isto vrijedi i za politiku. To svako normalan shvata, i zato imamo podrsku evrope, a ne zato sto nas vole.
Svi zakoni koji se donose moraju ici u pravcu da drzava bude funkcionalnija a ne suprotno. HDZ-u i Hrvatskoj je interes osigurati moc koju danas imaju u BiH, za sva vremena. Mi mozemo sve, samo im nesmijemo to dopustiti. Sljedeci korak je entitetsko glsanje, koje isto treba da se ukine.
- nikad_vise
#53404 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsicu zamjeram ono kurvanje sa Fahrom i Bakirom kad je oborio vladu u KS.Vjerovatno ce mu to biti mrlja za zivota sto se tice mene.
Sto se tice njega kao clana predsjednistva,covjek ima drzavnicke svijesti i muda da redovno popisa Covica i Dodika.Najbolje o njemu i njegovoj velicini govore kerovi u vidu Milanovica,Vucica,Covica,Dodika,Ljubica i ostali rusitelji ove drzave.
Sto se mene licno tice,nekako sam najblizi NiPu i Denisa Becirovica smatram odlicnim kandidatom.Za Bosnjake bi to bilo pravo osvjezenje.
Sto se tice Komsica,svi oni koji ne budu podrzali Denisa,neka od srca podrze Zeljka Komsica.
DF ko stranka je nula,njegov parlamentarni rad je slab,ali on kao clan predsjednistva je sasvim ok.
Sto se tice njega kao clana predsjednistva,covjek ima drzavnicke svijesti i muda da redovno popisa Covica i Dodika.Najbolje o njemu i njegovoj velicini govore kerovi u vidu Milanovica,Vucica,Covica,Dodika,Ljubica i ostali rusitelji ove drzave.
Sto se mene licno tice,nekako sam najblizi NiPu i Denisa Becirovica smatram odlicnim kandidatom.Za Bosnjake bi to bilo pravo osvjezenje.
Sto se tice Komsica,svi oni koji ne budu podrzali Denisa,neka od srca podrze Zeljka Komsica.
DF ko stranka je nula,njegov parlamentarni rad je slab,ali on kao clan predsjednistva je sasvim ok.
- Prpa.ba
#53405 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zakon o ukidanju entitetskog glasanja nikad nece dobiti entitetsku vecinu, a OHR nece proglasiti nista slicno. Isto i za Dom naroda, i Izborni zakon.
Ostaje status quo po tim pitanjima dok se boje ne rastope. I to je sasvim OK, zadnji ko je potpisivao nije pripazio sve detalje i za nauk ovim narednim koji se prihvate olovke.
Ostaje status quo po tim pitanjima dok se boje ne rastope. I to je sasvim OK, zadnji ko je potpisivao nije pripazio sve detalje i za nauk ovim narednim koji se prihvate olovke.
-
zlajaBHF
#53406 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za predsjednistvo razumijem, ali kako mozes biti najblizi NiP-u?nikad_vise wrote: ↑08/05/2022 22:25 Komsicu zamjeram ono kurvanje sa Fahrom i Bakirom kad je oborio vladu u KS.Vjerovatno ce mu to biti mrlja za zivota sto se tice mene.
Sto se tice Komsica,svi oni koji ne budu podrzali Denisa,neka od srca podrze Zeljka Komsica.![]()
Da li ti nesto znaci sto NiP zeli udovoljiti zeljama HDZ-a vezano za IZ i Dom naroda?
-
zlajaBHF
#53407 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja nebi tako lako koristio rijec nikad.Prpa.ba wrote: ↑08/05/2022 22:28 Zakon o ukidanju entitetskog glasanja nikad nece dobiti entitetsku vecinu, a OHR nece proglasiti nista slicno. Isto i za Dom naroda, i Izborni zakon.
Ostaje status quo po tim pitanjima dok se boje ne rastope. I to je sasvim OK, zadnji ko je potpisivao nije pripazio sve detalje i za nauk ovim narednim koji se prihvate olovke.![]()
BiH nece uci u EU sa takvim sistemom!
E sad da li nas zapad zeli u EU je pitanje. Ako zeli, onda ce se to morati promjeniti.
Situacija koju imamo danas u evropi, mi govori da je sve moguce. Mi smo mnogo blize EU danas, nego prije 5 mjeseci.
- Prpa.ba
#53408 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nismo blize EU, ali smo dalje od oruzanog sukoba. To sto nas ovakvo ustrojstvo ometa u eurointegracijama nikoga ne tangira mnogo, dok je mir.
- nikad_vise
#53409 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znaci.Licno sam imao par rasprava sa Dinom vezano za tu temu i licno sam kritikovao iste stavove koje i ti kritikujes.Ono sto je u on u tom trenutku mislio jest da Hrvati i danas imaju sve isto sto bi imali i novim zakonom ali bi se zakopala ratna sjekira Bosnjaka i Hrvata i da bi se na Americko forsiranje stvorila osovina ta dva naroda protiv Srpskog secesionizma u BiH.Mislim da je i on danas prilicno promjenio svoje misljenje vezano za neke stvari.Sto se tice njegove price da nije fer da Bosnjaci biraju Hrvatima predstavnike,i ja mislim da nije uredu s tim da Hrvatsku kvotu treba svesti na onoliko koliko ih ima u Federaciji,tj nekih 20 posto vlasti i nekih 10ak posto vlasti na drzavnom nivou.Svim onim koji se izjasnjavaju ostalim bi takodje dao ista prava prema broju koliko ih ima u Federaciji i BiH.Ostali ni po koju cijenu ne mogu da ulaze u Bosnjacku kvotu.Generalno se potpuno slazem sa Bakirom sto se tice pogleda na izborni zakon.Sto se tice svega ostalog,daleko im kuca bila od ove drzave.zlajaBHF wrote: ↑08/05/2022 22:28Za predsjednistvo razumijem, ali kako mozes biti najblizi NiP-u?nikad_vise wrote: ↑08/05/2022 22:25 Komsicu zamjeram ono kurvanje sa Fahrom i Bakirom kad je oborio vladu u KS.Vjerovatno ce mu to biti mrlja za zivota sto se tice mene.
Sto se tice Komsica,svi oni koji ne budu podrzali Denisa,neka od srca podrze Zeljka Komsica.![]()
Da li ti nesto znaci sto NiP zeli udovoljiti zeljama HDZ-a vezano za IZ i Dom naroda?
-
zlajaBHF
#53410 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro, to je tvoje misljenje.
Ja mislim da smo blize NATO-u ali i EU.
Razlog je sigurnost. Iako je popularnost EU bila u padu dugi niz godina i kulminirala izlaskom UK, od tada je u porastu, a pandemija i ovaj rat su pridonjeli da popularnost EU raste. Ne samo to, nego mi se cini da je taj neki evropski identitet jaci i jaci, a da u njemu ima mjesta za drzave koje su prije smatrane istocnim blokom, kao sad Ukrajina. Ukrajinci su odjednom postali "nasi".
Danska je recimo od ulaska u EU imala neke iznimke, i ne ucestvuju o odbranbenoj saradnji. Imali su ranije referendum, ili dva....uvijek je bilo NE.
Medjutim sada vecina podrzava da budu dio i tog dijela EU i novi referedum ce biti ubrzo.
Stvari se brzo mijenjaju.
-
zlajaBHF
#53411 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kao prvo, ratna sjekira se nebi zakopala.nikad_vise wrote: ↑08/05/2022 22:40Znaci.Licno sam imao par rasprava sa Dinom vezano za tu temu i licno sam kritikovao iste stavove koje i ti kritikujes.Ono sto je u on u tom trenutku mislio jest da Hrvati i danas imaju sve isto sto bi imali i novim zakonom ali bi se zakopala ratna sjekira Bosnjaka i Hrvata i da bi se na Americko forsiranje stvorila osovina ta dva naroda protiv Srpskog secesionizma u BiH.Mislim da je i on danas prilicno promjenio svoje misljenje vezano za neke stvari.Sto se tice njegove price da nije fer da Bosnjaci biraju Hrvatima predstavnike,i ja mislim da nije uredu s tim da Hrvatsku kvotu treba svesti na onoliko koliko ih ima u Federaciji,tj nekih 20 posto vlasti i nekih 10ak posto vlasti na drzavnom nivou.Svim onim koji se izjasnjavaju ostalim bi takodje dao ista prava prema broju koliko ih ima u Federaciji i BiH.Ostali ni po koju cijenu ne mogu da ulaze u Bosnjacku kvotu.Generalno se potpuno slazem sa Bakirom sto se tice pogleda na izborni zakon.Sto se tice svega ostalog,daleko im kuca bila od ove drzave.
Mene je malo strah kad cujem, cak i od nasih politicara, da je sve ovo zbog Covica i njegovog ega, i sto ne sjedi u predsjednistvu. Strah me jer je to potcjenjivanje protivnika. Protivnik nam nije Covic i njegov ego, nego cijela hrvatska politicka scena. od HDZ-a, preko Milanovica do Mosta i ostalih stranaka, na kraju do evropskih parlamentaraca. Koliko je ovo vazno za njih, dokazuje da se samo o tome prica, ako izuzmemo licno prepucavanje.
Znaci cijela ta garnitura radi na ovome, a ne samo Covic. Oni ovo ne rade da bi neki Covic ili Ljubic bio na poziciji u predsjednistvu, nego da zacrtaju svoju teritoriju u BiH, kroz izbornu jedinicu i da udare temelje u domu naroda, gdje ce zauvijek moci da kontrolisu drzavom. Imati moc da kontrolises sve u susjednoj drzavi, nije mala stvar, zato im ovo i jeste glavni prioritet. Cak spominju i blokadu ulaska Finske.....Iako to nece uraditi, to se spominje, sto pokazuje koliko su spremni daleko ici......Samo sto smo mi vjerovatno spremni dalje od njih, jer se radi o nasoj zemlji.
Osim toga, Hrvati ne trba da imaju ovo sto imaju danas......Znaci da blokiraju drzavu i da budu u vlasti, a da rade za interese druge drzave. Na to NIKO ne moze imati pravo. Znaci, drzava mora imati institucije koje se ne mogu blokirati kako se to moze danas!!!
Ovakav sistem koji imamo danas, nije odrziv! Trebamo reforme, a to je dom naroda, a onda dalje....
Sto se Dine tice. Nikad ga nisam upoznao. Na osnovu sto sam vidio, nemam povjerenje u njega, jer je pokazao nezrelost kada se radi o kljucnim temama.
- drug_profi
#53412 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ono sto je vazno za opstanak BiH je savez Hrvata i Bosnjaka.
Kako do toga doci, ja ne znam, ali to je kljuc.
Ako se mora progutati nesto gorko, i to treba, ali obezbijediti da ti to dugorocno donese prosperitet.
Vrlo pazljiv tu treba biti, a treba biti i svjestan da smo mi debelo zaostali u stvaranju mogucnosti da imamo funkcionalnu drzavu, funkcionalnu vojsku, bilo sta funkcionalno... Na primjeru Ukrajine vidite sta je danasnji rat. Mi tu nemamo vise sansi na nacin na koji smo se borili, a garantujem da nebi imali ni pola onoliko ljudi pod oruzjem.
Dakle gledajte sta se moze uraditi da sto prije, sto brze, sto bolje stignemo do saveznika, politickog i vojnog.
Ako se mora progutati nesto gorko, i to treba, ali obezbijediti da ti to dugorocno donese prosperitet.
Vrlo pazljiv tu treba biti, a treba biti i svjestan da smo mi debelo zaostali u stvaranju mogucnosti da imamo funkcionalnu drzavu, funkcionalnu vojsku, bilo sta funkcionalno... Na primjeru Ukrajine vidite sta je danasnji rat. Mi tu nemamo vise sansi na nacin na koji smo se borili, a garantujem da nebi imali ni pola onoliko ljudi pod oruzjem.
Dakle gledajte sta se moze uraditi da sto prije, sto brze, sto bolje stignemo do saveznika, politickog i vojnog.
- jasib
#53413 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne može se na konfrontaciji graditi društvo i državadrug_profi wrote: ↑08/05/2022 22:55 Ono sto je vazno za opstanak BiH je savez Hrvata i Bosnjaka.
-
zlajaBHF
#53414 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne zelim biti SDA portparol, ali smatram da SDA bas radi to sto ti govoris.drug_profi wrote: ↑08/05/2022 22:55 Ono sto je vazno za opstanak BiH je savez Hrvata i Bosnjaka.
Ne potpaljuju vatru nikako. Razgovaraju i pregovaraju. Pokusavali sa Milanovicem, sa Plenkovicem.
Progutali su to sto Hrvati imaju vise pozicija u vlasti nego sto im pripada.
Pristali na razgovor o tome da se pronadje nacin da hrvatsko mjesto u predsjednistvu bude birano hrvatskim glasovima, vise nego danas, ali ne samo hrvatskim....... i za uzvrat zele i reformu Doma naroda.
Ovo je po meni ispravan nacin. Birnaje u predsjednistvo treba biti fer, kazu neki.....Ali ako pricamo o tome sta je fer, onda dom naroda ne moze ostati kakav jeste.
Kompromis se treba naci, ali ne po cijenu drzave.
- drug_profi
#53415 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma Srbi su izvan price jer nemas politicku nit koja je proBiH na bilo kakav nacin. Recimo SDS i PDP da prihvataju Dejtonski ustav, modifikovan, i to je max. Nista NATO, nista građanska. A sve dok postoji "Srpski svet" njih moze preko noci prebaciti na separatizam, jer biraci puse tu pricu.jasib wrote: ↑08/05/2022 23:00Ne može se na konfrontaciji graditi društvo i državadrug_profi wrote: ↑08/05/2022 22:55 Ono sto je vazno za opstanak BiH je savez Hrvata i Bosnjaka.
Dakle gledajte sta se moze uraditi da sto prije, sto brze, sto bolje stignemo do saveznika, politickog i vojnog.Za opstanak BiH iznimno je važna saglasnost svih naroda, cjelokupnog stanovništva BiH, uključujući i Srbe.
Nazalost, ovdje smo dosli do toga da je Dejton samo primirje. Do toga su nas doveli BOSNJACKI PRVACI izabrani da vode drzavu, a liseni bilo cega drzavnickog u sebi.
- BHCluster
#53416 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rek'o mu je i Niksic isto._BataZiv_0809 wrote: ↑08/05/2022 12:54 Sta kae sinoc kod Senada, Bakire ako te pritisnu stranci, slobodno reci da ti ja ne dam![]()
- jasib
#53417 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam mislila na političke organizacije, nego na ljude, građane, narode... Tvoje i slično zagovaranje čvrste konekcije Bošnjaka i Hrvata stvara polarizaciju spram Srba, pa i Ostalih u BiH, čak i kroz politička djelovanja, što nikako nije dobro.drug_profi wrote: ↑08/05/2022 23:10Ma Srbi su izvan price jer nemas politicku nit koja je proBiH na bilo kakav nacin. Recimo SDS i PDP da prihvataju Dejtonski ustav, modifikovan, i to je max. Nista NATO, nista građanska. A sve dok postoji "Srpski svet" njih moze preko noci prebaciti na separatizam, jer biraci puse tu pricu.
Nazalost, ovdje smo dosli do toga da je Dejton samo primirje. Do toga su nas doveli BOSNJACKI PRVACI izabrani da vode drzavu, a liseni bilo cega drzavnickog u sebi.
- drug_profi
#53418 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za razliku od cvrste konekcije Srba i Hrvata u BiH koja sad godi i drzavi i Bosnjacimajasib wrote: ↑09/05/2022 00:18Nisam mislila na političke organizacije, nego na ljude, građane, narode... Tvoje i slično zagovaranje čvrste konekcije Bošnjaka i Hrvata stvara polarizaciju spram Srba, pa i Ostalih u BiH, čak i kroz politička djelovanja, što nikako nije dobro.drug_profi wrote: ↑08/05/2022 23:10
Ma Srbi su izvan price jer nemas politicku nit koja je proBiH na bilo kakav nacin. Recimo SDS i PDP da prihvataju Dejtonski ustav, modifikovan, i to je max. Nista NATO, nista građanska. A sve dok postoji "Srpski svet" njih moze preko noci prebaciti na separatizam, jer biraci puse tu pricu.
- jasib
#53419 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne postoji čvrsta konekcija Srba i Hrvata u BiH. Možda je čvrsta konekcija dijela članstva SNSD i HDZ, ali obični ljudi više brinu o preživljavanju i stvaranju uslova za normalan život, nego da ih interesuje Komšić, IZ ili nekakvo povezivanje Bošnjaka i Hrvata spram Srba.drug_profi wrote: ↑09/05/2022 00:20Za razliku od cvrste konekcije Srba i Hrvata u BiH koja sad godi i drzavi i Bosnjacima
Ja pišem o ljudima, ti o strankama...
- drug_profi
#53420 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja se sasvim korektno druzim sa ljudima, ne sa sa strankama i ljudi apsolutno nemaju problem ni sa cime osim sa visokim cjenama, porezima i neimastinom.jasib wrote: ↑09/05/2022 00:24Ne postoji čvrsta konekcija Srba i Hrvata u BiH. Možda je čvrsta konekcija dijela članstva SNSD i HDZ, ali obični ljudi više brinu o preživljavanju i stvaranju uslova za normalan život, nego da ih interesuje Komšić, IZ ili nekakvo povezivanje Bošnjaka i Hrvata spram Srba.drug_profi wrote: ↑09/05/2022 00:20
Za razliku od cvrste konekcije Srba i Hrvata u BiH koja sad godi i drzavi i Bosnjacima
Ja pišem o ljudima, ti o strankama...
Ali ljudi na kraju glasaju za stranke koje onda u njihovo ime prave saveze i provode neke agende.
Ja lično imam odlican poslovni i prijateljski odnos sa Hrvatima u Hercegovini, i sa Srbima u Semberiji. Ali to je potpuno nebitno.
Bitno je samo sta stranke rade.
-
Škobo Habu
#53421 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lagumdžija o svom bivšem drugu i komunisti:
"Ono što je konstanta u Komšićevoj naknadnoj pameti o razlozima zašto je oba puta 'samo jednom izašao iz SDP-a' je to da je svaki put mijenjao razloge zbog kojih je to uradio. Sve je to činio da bi prikrio pravu istinu – otišao je tada po dogovoru sa SDA da bi ih spasio od 'ispadanja iz vlasti'. Kako tada, tako i sada", napisao je Zlatko Lagumdžija na svom FB profilu
- Ovo što danas traži Dragan Čović, nejednaku vrijednost glasa, to mu je dao Zlatko Lagumdžija 2012. godine! - napisao je bivši dugogodišnji predsjednik SDP-a BiH na svom FB profilu.
Lagumdžija je zatim nastavio:
- Naizgled ničim izazvan, Željko Komšić je u udarnom terminu na Face TV ponovo izgovorio ovu laž za koju izgleda vjeruje da može postati istina samo zato što je on sa svojim trabantima često ponavlja.
Ova šanerska populistička laž, u jednoj rečenici, se sudarila sama sa sobom kao i sa elementarnom logikom. Da je istina da sam kojim slučajem prije deset godina bilo šta stvarno dao, onda svakom razumnom ostaje nejasno zašto bi to Čović danas ponovo tražio!
Zašto se onda Komšić danas na šibicarskim lažima obračunava sa mnom, mada sam se prije skoro osam godina povukao iz blata u kojem se on sve ovo vrijeme, sa svojim koalicionim partnerima, profitabilno valja?
Prvo, sličnu podvalu koju sam prije tri mjeseca morao javno demaskirati, tokom neumskih pregovora, Čović je bezuspješno pokušao da “proda” uz asistenciju Izetbegovića kako bi sakrio njihov sramni Mostarski sporazum iz 2021. godine. Čitav svoj nastup kod Hadžifejzovića Komšić je posvetio tužnoj odbrani svog decenijskog strateškog saveza sa SDA, pa sam im valjda trebao kao opravdanje za njihovu uspješnu saradnju ne bi li javnost zaboravila da “u moje vrijeme” Čović nije mogao raditi ono što danas sa njima radi.
Drugo, ovim nastoji “prekriti” svoj sramni dogovor poslije izbora 2014 sa Čovićem i Izetbegovićem o formiranju Federalne Vlade. Podsjećanja radi, tada je HDZ dobio sva Hrvatska mjesta u Vladi, a na novinarsko pitanje zašto je sve dao Čoviću slijedio je antologijski odgovor: “neću da napravim grešku kao Lagumdžija 2010. pa da insistiram na hrvatskim mjestima”. Kako tada, tako i sada, već osam godina imamo istu Novalićevu Vladu u kojoj Čović ima sva “Hrvatska mjesta” dok se Komšić sa Izetbegovićem uspješno “namiruje” kroz ključna mjesta u javnim preduzećima na “nehrvatskim mjestima”.
Treće, svoje strateške promašaje sa predumišljajem treba prekriti tako da ga niko u predizborna vremena ne pita zašto je prije dvije godine formirao i ostavio Novalićevu Vladu netaknutu, a sastavio Vijeće ministara sa Dodikom, Čovićem i Izetbegovićem. Na taj način je direktno omogućio Dodiku i Čoviću da konstantno zemlju drže u stalnoj krizi, psihozi ratnih strahova i podjela zemlje kako bi ponovo dobro prošli na izborima bez obzira što narod i državu guraju u egzodus i dalje propadanje. Ono što je konstanta u Komšićevoj naknadnoj pameti o razlozima zašto je oba puta “samo jednom izašao iz SDPa” je to da je svaki put mijenjao razloge zbog kojih je to uradio. Sve je to činio da bi prikrio pravu istinu – otišao je tada po dogovoru sa SDA da bi ih spasio od “ispadanja iz vlasti”. Kako tada, tako i sada - napisao je Zlatko Lagumdžija na svom FB profilu.
-
pemanapemani
#53422 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta je Komšić uradio po pitanju revizije presude protiv Srbije?
Imali smo rok od 10 godina da se žalimo na presudu. Od tih 10 godina Željko je sjedio u Predsjedništvu 7 godina.
Koje su njegove inicijative, prijedlozi i slično?
Isto tako, Komšić stalno potencira kako je njegov osnovni zadatak borba protiv HDZ politike. Na stranu što je DF od osnivanja u koliciji sa HDZ (moraju, jebi ga), ali čime je rezultirala Željkova borba?
Izbori 2006., broj Hrvata cca. 550 hiljada, kandidat HDZ za Predsjedništvo osvojio 75 000 glasova.
Izbori 2010., broj Hrvata cca. 500 hiljada, kandidat HDZ za Predsjedništvo osvojio 110 000 glasova.
Izbori 2014., broj Hrvata cca. 450 hiljada, kandidat HDZ za Predsjedništvo osvojio 126 000 glasova.
Izbori 2018., broj Hrvata cca. 400 hiljada, kandidat HDZ za Predsjedništvo osvojio 159 000 glasova.
Jest ih Željko razbucao, svaka mu čast. Ako se ovako nastavi "boriti" HDZ će se praktično dezintegrigrati.
Također, da se primjetiti kako Komšić cijeni nakndano kajanje SDA, a drugima ne oprašta ni sitnice.
Tako je Konaković izdajnik koji je otišao u Neum da pogura "principjelnog" Bakira ka Čoviću, a Bakir je samo običan mali čovjek koji radi i pritome, normalno, griješi. Kako je Komšić radišan čovjek, on razumije Bakira i normalno da će mu preći preko "marginalnih grešaka", jer je svjestan da će se dobri Bakir sutra pokajati i reći Željku da je bio u pravu.
Tako je bilo za reviziju presude protiv Srbije, tako je bilo oko ustupanja DN HDZ i SNSD, tako je bilo nakon potpisivanja Mostarskog sporazuma, a tako će biti i sutra, Bakir će se sigurno pokajati i reći Željku kako je bio u pravu.
P.S. Podrška kandidaturi Denisa Bečirovića za Predsjedništvo, samo je najbitnije da bude 2:1 za BiH, pa eto, ti Denise vidi. Puna podrška.
Imali smo rok od 10 godina da se žalimo na presudu. Od tih 10 godina Željko je sjedio u Predsjedništvu 7 godina.
Koje su njegove inicijative, prijedlozi i slično?
Isto tako, Komšić stalno potencira kako je njegov osnovni zadatak borba protiv HDZ politike. Na stranu što je DF od osnivanja u koliciji sa HDZ (moraju, jebi ga), ali čime je rezultirala Željkova borba?
Izbori 2006., broj Hrvata cca. 550 hiljada, kandidat HDZ za Predsjedništvo osvojio 75 000 glasova.
Izbori 2010., broj Hrvata cca. 500 hiljada, kandidat HDZ za Predsjedništvo osvojio 110 000 glasova.
Izbori 2014., broj Hrvata cca. 450 hiljada, kandidat HDZ za Predsjedništvo osvojio 126 000 glasova.
Izbori 2018., broj Hrvata cca. 400 hiljada, kandidat HDZ za Predsjedništvo osvojio 159 000 glasova.
Jest ih Željko razbucao, svaka mu čast. Ako se ovako nastavi "boriti" HDZ će se praktično dezintegrigrati.
Također, da se primjetiti kako Komšić cijeni nakndano kajanje SDA, a drugima ne oprašta ni sitnice.
Tako je Konaković izdajnik koji je otišao u Neum da pogura "principjelnog" Bakira ka Čoviću, a Bakir je samo običan mali čovjek koji radi i pritome, normalno, griješi. Kako je Komšić radišan čovjek, on razumije Bakira i normalno da će mu preći preko "marginalnih grešaka", jer je svjestan da će se dobri Bakir sutra pokajati i reći Željku da je bio u pravu.
Tako je bilo za reviziju presude protiv Srbije, tako je bilo oko ustupanja DN HDZ i SNSD, tako je bilo nakon potpisivanja Mostarskog sporazuma, a tako će biti i sutra, Bakir će se sigurno pokajati i reći Željku kako je bio u pravu.
P.S. Podrška kandidaturi Denisa Bečirovića za Predsjedništvo, samo je najbitnije da bude 2:1 za BiH, pa eto, ti Denise vidi. Puna podrška.
- Prpa.ba
#53423 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF se izborio za naklonost SDA i SDA se izborila za naklonost DF-a.
Omladinke iz SDA rade promociju Komsicu po FB, kud ces dalje. Radije se dijele njegove cestitke i statusi neko Sefikusovi.
Omladinke iz SDA rade promociju Komsicu po FB, kud ces dalje. Radije se dijele njegove cestitke i statusi neko Sefikusovi.
-
Lex77
#53424 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hrvata u BIH nema 500 000. Maksimalno 300 000.
Cilj je stvoriti etnički čist entitet (sjetimo se metoda iz devedesetih) i onda ga pripojiti Hrvatskoj.
Zar to stvarno nekome još nije jasno?
Sad je zadnji čas jer će na izborima biti svima jasno sve oko broja Hrvata u BIH.
Samo treba držati liniju.
Cilj je stvoriti etnički čist entitet (sjetimo se metoda iz devedesetih) i onda ga pripojiti Hrvatskoj.
Zar to stvarno nekome još nije jasno?
Sad je zadnji čas jer će na izborima biti svima jasno sve oko broja Hrvata u BIH.
Samo treba držati liniju.
-
Škobo Habu
#53425 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako se bliže izbori tako je sve više onih koji se javljaju za riječ, a od registracije do danas nisu uspjeli ni sto postova skupiti.
Uvijek isto doba, uvijek isti tajming.
Uvijek isto doba, uvijek isti tajming.