Babo je bio posebna prica. Da vidimo koliko sam upucen....vjeshalica wrote: ↑07/05/2022 22:20Heh nisi upucen ja nista konacno ne priznajem niti sam igdje demantovala da je Bakir izdao drzavu,presaberi se
Necu da ti pojasnjavam, isti je svoj babo...ko je pametan shvatice
- Iz zatvora pusten, zajedno s cijelom MM ekipom, nakon manje od pola odsluzene kazne za antiustavno djelovanje i fundamentalizam (SANU uredno potpisala peticiju da ih puste), a zatim boravio vise kod Cosica nego kuci.
- SDA je onda bila prvoosnovana etno-nacionalna stranka u BiH.
- Izgubio izbore (neplanski), pa na prevaru oteo fotelju od Fikreta.
- Onda po salvetama s Radovanom crtao podjelu BiH, a koja danas izgleda bas kao na tim salvetama.
- Formirao Seve da bi moga cistiti svoje ljude koji se ne budu slagali s izdajom i koji ne budu slusali naredjenja, ili pokusaju raksrinkati sve to (Hakija, Sefer, Jozo, itd.).
- Nelegalno i samovoljno ukinuo Ustav RBiH.
- Aminovao islamizaciju ARBiH.
- Smijenio ili eliminisao sve komandatne kojima nije mogao naredjivati kako je htio (Vikic, Juka, itd.), a neki i poginuli pod cudnim okolnostima (Sehovic, itd.), a neki i zbog talova (Celo, itd.)
- Na sve ratne i poratne pozicije instalirao iskljucivo podobne i polupismene.
- Zamjenu Srebrenice za Vogoscu dogovorio jos 1993., pa kad Meholjic nije htio cuti za to, onda '95 izvukao sav komandni kadar iz nje, dostavljeni MTS bio dovoljan za cca. 2h borbe u povlacenju, i tako ostvario planiranu zamjenu teritorija kako bi se RS "zaokruzila" u IB. Meholjica popljuvali i diskreditovali svim i svacim kad je javno rekao da mu je Alija to predlagao jos '93.
- Prvo '94, a onda i '95 odbio ukidanje embarga koje mu je Klinton nudio. Pretrkeljate kongresnu biblioteku SAD, ti dokumenti su sada dostupni.
- U ratu poklepali milijarde donacija, a isto tako i nakon rata.Klepaju i sad, ali sad im vise niko ne da donacije, svi ih provalili davno, pa sad klepaju samo iz budzeta, kao i uvijek.
- Na probojima linija VRS u Krajini odmah naredio povlacenje na pocetne polozaje. Onda se sve svelo na prijetnje NATO-a.
Uglanvom, SDA, bez obzira ko joj je na celu, od svog osnivanja do danas se drzi onih svezanih zastava iz 1990-e,, i svesrdno se trudi da ocuva i RS i HZHB. Sutra ce biti spremni i na podjelu BiH, samo kako bi zadrzali vladavinu u svom MM fildzanu.