Oko onog sela? Jbg nema info ni s jedne ni s druge strane.
Navodno su se Rusi probili u to selo e sad visto sumnjam da ce ga osvojiti previse bitno
ma bitno je da se malo ovdje pogura priča o mordorskim "uspjesima"
Glavna maklaza == najveca koncentracija jedinica. UA tu ima 2 brigade, ili je imala a RF oko 12 BTG. Dok kod Harkova imas oko 4.
Pa ima dosta interesantnijih događaja.
Mislim da su ih sa haubicama vec unistili onu bateriju prije par dana kod Izjuma.lajkujMe wrote: ↑07/05/2022 15:03
Upotreba precizne Nato municije, moguce da je ovo prvi video dejstva M777
Inace nesto kontam da ce zapadne haubice i samohodke koristiti drugacije od Svojih.
Mislim da ce ih elektronski povezati s Counter radarima i da ce njima iskljucivo tuci Rusku artiljeriju.
Moglo bi se desiti da Rusi pocnu gubiti Artiljeriju en mass ovih dana
Defanziva je jako lijep eufemizam za potencijalni kolaps desnog krila ofanzive na istoku. Harkiv više nije u dometu ruske artiljerije, za razliku od Belgoroda koji jeste.
Vidi se da je i radar uključen na TORu dok je na brodu. Očekivali su napad, ali provukla se karna od drona
Procito sam, ali svejedno je kredenac.A_A_AKCIJA wrote: ↑07/05/2022 16:33Ljudi, bez zezancije, dron nije ruski nego izraelski.
Rusi ga prave po licenci od 2019. a prije toga su kupili stotinjak komada.
Morali ga izraelci prilagoditi ruskom poimanju dizajna da bi uopste usli u biznis sa zgadijom.A_A_AKCIJA wrote: ↑07/05/2022 16:33Ljudi, bez zezancije, dron nije ruski nego izraelski.
Rusi ga prave po licenci od 2019. a prije toga su kupili stotinjak komada.
Haubice u punom pogonu?lajkujMe wrote: ↑07/05/2022 16:34 Otisao malo do Firms satelita![]()
Oko Izuma doslovno gori na sve strane izgleda makljaza zestoka
Kod Stari Saltvi moguce da su Ukrajinci presli rijeku jer ima dejstava s druge strane
Ono selo kod Severedonetsks gori, a Ruski polozaji sjeverno od grada su pod teskom paljbom![]()