FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Moderator: anex
- karanana
#851 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
skrenuli smo s teme i sa onoga sto nas je dovelo ovde: kljuino gostovanje.
mozda, mozda se malo neprikladno izrazio, mozda ce uvrijediti nekoga, ne znam. ali da li vi mislite da kljujo mrzi muslimane kao muslimane ili je htjeo da kaze da ovo sto imamo danas nije ono za sto smo glasovali i ginuli 92?
mozda, mozda se malo neprikladno izrazio, mozda ce uvrijediti nekoga, ne znam. ali da li vi mislite da kljujo mrzi muslimane kao muslimane ili je htjeo da kaze da ovo sto imamo danas nije ono za sto smo glasovali i ginuli 92?
- salik79
- Sara03
#853 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Čovjek poredi javne ustanove sa radiom.
Un-fucking-believable.
Un-fucking-believable.
-
Tempo
- ZeModerator
- salik79
- salik79
#856 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Drago mi je da otvoreno priznajes svoju mrznju prema svemu sto ima islamsko-vjersku konotaciju. Mislim, nije da nismo znali...
- Sara03
#857 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Isuse bože (može li ovo).
Ok.
Svakako smo off topic, u pravu je nana, kara.
Ok.
Svakako smo off topic, u pravu je nana, kara.
-
Tempo
- ZeModerator
- Sara03
#859 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Lično, ne mislim da mrzi. Ali, vratit ću sutra da opet pogledam i čujem taj dio.karanana wrote: ↑07/05/2022 00:08 skrenuli smo s teme i sa onoga sto nas je dovelo ovde: kljuino gostovanje.
- skupljac_zeljeza
#860 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Znamo da ne mrzi muslimane nego se ipak malo zaletio jer sekularizam ne znači ateizam, a i sekularizama ima više vrsta.karanana wrote: ↑07/05/2022 00:08 skrenuli smo s teme i sa onoga sto nas je dovelo ovde: kljuino gostovanje.
Gospođa Karen Amstrong u knjizi Bitka za Boga kaže: “Sekularizam može jednako biti okrutan kao i fundamentalizam, nametanje sekularističkog sistema vrijednosti tokom 20. stoljeća predstavljao je bitan faktor koji je doprinio razvoju militantnog fundamentalizma.”
- skupljac_zeljeza
- Prpa.ba
#862 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Kome su jos zanimljiva duboka promisljanja istrosenih statista Lazovica, Kljujica, Komsica i inih, vizual dvolitra ispred lokalnog fejsa i bistrenje geopolitickih tema.
Samo se malo uvalise, inace im je upotreba u javnom diskursu da drze stranu Baketu i SDA, sad im je ovo ekser u prihod.
Samo se malo uvalise, inace im je upotreba u javnom diskursu da drze stranu Baketu i SDA, sad im je ovo ekser u prihod.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#863 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
stari sinekurci 
- tramvajtrojka
#864 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
u odnosu na ovo danasnje vrijeme oni su u svojoj mladosti mogli zaspati na klupi u parku da im nista ne bude
kad skontas jedinu stvar ova trojica sto su uradila u zadnjih 25 godina osim pojavljivanja na TV-u i krugu 99 je kad je Ivo Komšić kao gradonačelnik slomio ruku na otvaranju scc-a
-
galia95
#865 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ali fakat nikad nisam vidio Kljujića ovako neartikulisanog. Kao da je proveo popodne pred nekom piljarom prije gostovanja na TV
Prošle sedmice sličan dojam je ostavio Zlaja Dizdarević, Ivo Komšić takođe.
Vrijeme ih pregazilo kao rock zvijezde koje 50 godina sviraju jedan te isti hit.
Ali opet bolje od Vukana, Stanivukovića i ostalih vukova pochetnika koji su česti gosti kod Senčija.
Prošle sedmice sličan dojam je ostavio Zlaja Dizdarević, Ivo Komšić takođe.
Vrijeme ih pregazilo kao rock zvijezde koje 50 godina sviraju jedan te isti hit.
Ali opet bolje od Vukana, Stanivukovića i ostalih vukova pochetnika koji su česti gosti kod Senčija.
Last edited by galia95 on 07/05/2022 05:55, edited 1 time in total.
-
MMM1977
#866 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Kako se olahko dijele etikete bože sačuvaj. Od nas 4 u kući 3 je ispostilo cijeli Ramazan i klanjalo 5 dnevnih namaza (osim mene, iako vjerujem u Boga nisam praktikant nikakvih obreda osim 2 Bajrama). Po toj logici ja imam fobiju od vlastite porodice
Ne smetaju mi ni pokrivene a još manje mi smetaju otkrivene (što više to bolje
Ne znam šta je Kljuić rekao, mrsko mi gledati ali time što je neka službenica pokrivena ne znači da ima imunitet na kritiku svog rada. Ne vjerujem da je kritikovao njen modni outfit.
Ali smeta mi miješanje vjere u sve pore društva i gdje, ako ne selamaš na sva zvona budeš izopaćen iz tog društva a ja neću da se predam i guram svoje. Isto mi smeta i mješanje politike u vjeru kad hodža propovjeda sa minbera za koga treba glasati.
Ne sudim nikome i ne želim da mi iko sudi ko nije nadležan. Za mene vrh vjere je jedan moj prijatelj koji je iz šejhovske porodice ali kad se sretnemo na moru i sjednemo u kafanu on naruči čaj a ja pivo i nikad mi nije slova prigovorio.
Mnogi danas imaju kompleks Boga i sude svima a ne znaju ništa.
Last edited by MMM1977 on 07/05/2022 05:19, edited 1 time in total.
-
MMM1977
- salik79
#868 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Apsolutno se slazem s tobom, ali kakve ovo veze ima sa onim komentarom u vezi one djecice na casu vjeronauke koju si komentarisao? De, vrati se, i jos jednom procitaj prepisku.MMM1977 wrote: ↑07/05/2022 05:10Kako se olahko dijele etikete bože sačuvaj. Od nas 4 u kući 3 je ispostilo cijeli Ramazan i klanjalo 5 dnevnih namaza (osim mene, iako vjerujem u Boga nisam praktikant nikakvih obreda osim 2 Bajrama). Po toj logici ja imam fobiju od vlastite porodiceRužno je reći ali za izgradnju Medresa i Džamija sam do sada donirao više desetina hiljada KM, Halal bilo.
Ne smetaju mi ni pokrivene a još manje mi smetaju otkrivene (što više to bolje) ali da mnoge koje se pokriju uzmu sebi previše za pravo, iz mog iskustva, je tačno. Znam slučajeve gdje su te pokrivene bile prejahane uzduž i poprijeko a onda jedan dan se pokriju i odmah krene kritika drugih, vrhunski tumači vjere odmah postanu. Šuti, poklopi se i moli Boga da ti oprosti grijehe.
Ali smeta mi miješanje vjere u sve pore društva i gdje, ako ne selamaš na sva zvona budeš izopaćen iz tog društva a ja neću da se predam i guram svoje. Isto mi smeta i mješanje politike u vjeru kad hodža propovjeda sa minbera za koga treba glasati.
Ne sudim nikome i ne želim da mi iko sudi ko nije nadležan. Za mene vrh vjere je jedan moj prijatelj koji je iz šejhovske porodice ali kad se sretnemo na moru i sjednemo u kafanu on naruči čaj a ja pivo i nikad mi nije slova prigovorio.
Mnogi danas imaju kompleks Boga i sude svima a ne znaju ništa.
-
MMM1977
#869 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Salik, djeci se nameće kroz školu vjeronauka, govorim ti iz ličnog iskustva. Moj sin je u ovoj istoj školi svašta istrpio jer nije išao na vjeronauku od strane pokrivene razrednice. Ne mogu da prihvatim nametanje obilježavanja vjerskih praznika u osnovnim školama jer tome nije mjesto tamo nego u vjerskim objektima, kućama, ma svim privatnim objektima. Sjećam se da je na javnom vrtiću iznad ulaznih vrata pisalo "Nazivajte Selam, širite islam" i skinuto je jer sam ja na tome insistirao.
Ako sam dobro shvatio i Kljuić je govorio o tome, mješanje vjere u javne ustanove. Ja ga u tome podržavam.
Ako sam dobro shvatio i Kljuić je govorio o tome, mješanje vjere u javne ustanove. Ja ga u tome podržavam.
- Ommadawn
#870 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ono što je nekad nametala ideologija u SFRJ, sad je vjera.MMM1977 wrote: ↑07/05/2022 05:30 Salik, djeci se nameće kroz školu vjeronauka, govorim ti iz ličnog iskustva. Moj sin je u ovoj istoj školi svašta istrpio jer nije išao na vjeronauku od strane pokrivene razrednice. Ne mogu da prihvatim nametanje obilježavanja vjerskih praznika u osnovnim školama jer tome nije mjesto tamo nego u vjerskim objektima, kućama, ma svim privatnim objektima. Sjećam se da je na javnom vrtiću iznad ulaznih vrata pisalo "Nazivajte Selam, širite islam" i skinuto je jer sam ja na tome insistirao.
Religija kao predmet gdje se uči o svim religijama svijeta je okej.
Ovo što je danas predmet vjeronauka u BiH treba izbaciti iz škole.
Time se samo doprinosi polarizaciji između vjerskih skupina u BiH i ostaje još jedan problem koji koči državu na putu ka prosperitetu.
Vjera je lična stvar i onaj koji joj se posveti, naučit će mnogo o njoj.
Tužno je čitati kroz šta ti je dijete prošlo
- salik79
#871 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Imam djecu i nikada nista slicno nisam ni primjetio niti dozivio. Nema nametanja obiljezavanja vjerskih praznika u osnovnim skolama. I primjer koji si ti naveo, a o kojem diakutujemo, nema veze s time. To za vrtic, sasvim sigurno nije bio zvanicni natpis, nego je neko nekada nalijepio onu naljepnicu, koju ja od '96/7 vise nigdje vidio nisam, samo sto niko do tebe na nju nije obracao paznju.MMM1977 wrote: ↑07/05/2022 05:30 Salik, djeci se nameće kroz školu vjeronauka, govorim ti iz ličnog iskustva. Moj sin je u ovoj istoj školi svašta istrpio jer nije išao na vjeronauku od strane pokrivene razrednice. Ne mogu da prihvatim nametanje obilježavanja vjerskih praznika u osnovnim školama jer tome nije mjesto tamo nego u vjerskim objektima, kućama, ma svim privatnim objektima. Sjećam se da je na javnom vrtiću iznad ulaznih vrata pisalo "Nazivajte Selam, širite islam" i skinuto je jer sam ja na tome insistirao.
- Ommadawn
#872 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Salik79, zašto su šikanirana djeca moje drugarice u Tuzli jer ona nije htjela da idu na vjeronauku iz razloga što su ateisti?
- salik79
#873 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Nemam pojma, jesi li je pitao? Gdje u Tuzli, koja skola? Malo mi nevjerovatno zvuci.
Moja mladja, posto ide u mekteb, u skoli pohadja Etiku umjesto vjeronauke. Niko je ne sikanira.
Moja mladja, posto ide u mekteb, u skoli pohadja Etiku umjesto vjeronauke. Niko je ne sikanira.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Ommadawn
#875 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića vol 2
Ide u mekteb.
Eto ti odgovora.
PS. To što ide u mekteb ja lično ne smatram da je loša stvar - tek da se zna, da mi ne prikači neko etiketu islamofoba.