Ukrajina

Leverage

#83276 Re: Ukrajina

Post by Leverage »

vee-jay wrote: 04/05/2022 19:36
Leverage wrote: 04/05/2022 17:52
Upravo zato me i zanima.

Ako na onakve komentare većinu lajkova daju Mirso i Mehmed, onda smo bagra kakve nema.
Pa necemo sve u isti kos. :?

Kao prvo, svugdje gdje se moze komentarisati, se nalaze ljudi koji su placeni za komentarisanje (i na ovom forumu).

Kao drugo, uz pomoc tehnologije je mogucnost brzeg i jednostavnijeg postavljanja veceg broja komentara (i ocjenjivanja tih komentara) puno efikasnije nego prije.

Kao trece, ogromna hrpa VelikoSrba i VelikoHrvata hoda po stranicama i komentarise sve sto moze sa ciljem prosipanja mrznje.

Kao cetvrto dolazi ona grupa romanticara prema Rusiji, Komunizmu, Radnickoj klasi, Marksizmu, Petokraci ...

I tek onda kao peto dolaze izfrustrirani ljudi koji su puni negativnosti i samo traze razloge da to ostanu.

Kod mene su svi ovdje na foe, ne znam za vas :D
Ko koga trpa u bilo kakav koš?

To što ti pričaš je sve ofrlje priča, ima ovih, ima onih, ali niko ne zna koliko tačno kojih.

Klix da kroz duži vremenski period prati odakle dolaze takvi komentari i lajkovi i onda se to može analizirati i donijeti nekakav kvalitetan zaključak o kojem omjeru je riječ.

To se, nažalost, neće desiti. A izuzetno je važno da se zna.
madner

#83277 Re: Ukrajina

Post by madner »

drug_profi wrote: 04/05/2022 22:27
Bossona wrote: 03/05/2022 19:38 ...onaj ko ne poštuje tuđe granice i vodi agesorske ratove na kraju ostane bez dijelova svoje države ...
Bio bi fol da se nakon poraza Rusije i haosa koji ce nastupiti organizuje referendum o nezavisnosti u Kalinjingradu.
Ja bih se mogao kladiti da bi 75% bilo za ako im se ponudi EU buducnost
To je dio koji je vise za Putina od Moskve. Planski naseljeni da promjene sliku, Njemcima su nudili 1990 povratak, ali nisu bili zainteresovani.
drug_profi

#83278 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

2604570 wrote: 03/05/2022 20:17
detroit-mercy wrote: 03/05/2022 20:12
Sto da ne, pokazali su se veoma potkupljivi ( pola politicara im je izgleda na putinovom platnom spisku), geostratesko razmisljanje im je nula, doveli su se u poziciju da totalno energetski ovise o jednoj zemlji, da ne nabrajam sta jos.
Valjda su sad skontali da im nije babuke da bi im Rus u po Berlina tenkove pod rucnom okreto :mrgreen:
Njemci su i meni najvece razocarenje ovog rata. Dokazali da su karne dvolicne za razliku od britanaca koji su me ugodno iznenadili.
Jednako.

Koliko sam god mrzio Brexit i sve što je on donio (odnio) našoj EU perspektivi, ispostavilo se da je UK time dobila odriješene ruke da provodi svoju vanjsku politiku koja se, čini mi se, sasvim poklapa sa našim interesima.
palermo

#83279 Re: Ukrajina

Post by palermo »

Leverage wrote: 04/05/2022 22:38
vee-jay wrote: 04/05/2022 19:36

Pa necemo sve u isti kos. :?

Kao prvo, svugdje gdje se moze komentarisati, se nalaze ljudi koji su placeni za komentarisanje (i na ovom forumu).

Kao drugo, uz pomoc tehnologije je mogucnost brzeg i jednostavnijeg postavljanja veceg broja komentara (i ocjenjivanja tih komentara) puno efikasnije nego prije.

Kao trece, ogromna hrpa VelikoSrba i VelikoHrvata hoda po stranicama i komentarise sve sto moze sa ciljem prosipanja mrznje.

Kao cetvrto dolazi ona grupa romanticara prema Rusiji, Komunizmu, Radnickoj klasi, Marksizmu, Petokraci ...

I tek onda kao peto dolaze izfrustrirani ljudi koji su puni negativnosti i samo traze razloge da to ostanu.

Kod mene su svi ovdje na foe, ne znam za vas :D
Ko koga trpa u bilo kakav koš?

To što ti pričaš je sve ofrlje priča, ima ovih, ima onih, ali niko ne zna koliko tačno kojih.

Klix da kroz duži vremenski period prati odakle dolaze takvi komentari i lajkovi i onda se to može analizirati i donijeti nekakav kvalitetan zaključak o kojem omjeru je riječ.

To se, nažalost, neće desiti. A izuzetno je važno da se zna.
Pa dobro, mozda Osmica prati. Zapravo cudilo bi me da.ne.prati
drug_profi

#83280 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 03/05/2022 20:34

Nesto gori na Moru blizu Chornomorksa :D
Izgleda naftna platforma (ruska)
Mrljavi

#83281 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

JoseMujica wrote: 04/05/2022 21:44
ma šta god te dofati ne osjetiš odmah...vjerujte imam iskustva .....kumulativni tromblon, geler minobacačke i Ak-47 metak :D

kod kumulativnih mina detonacija je zastrašujuća i udarni val, dok su geleri sića i ne osjetiš da te pogodilo... nešto kao manji komadići aluminija veličine zrna riže......3-4 komada sam kasnije pincetom sam izvadio
Ovo sto bacaju je 3 puta lakse od jugoslovenskih m60p1 AP tromblona. Geleri samo od kosuljice, bas takvi mali komadici aluminija i plastike. Ne podcjenjujem, odlicno je ovo, samo konstatujem i nadam se da ce uskoro ovo postati ubojitije i dosta cesce.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#83282 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 04/05/2022 22:42
2604570 wrote: 03/05/2022 20:17
Njemci su i meni najvece razocarenje ovog rata. Dokazali da su karne dvolicne za razliku od britanaca koji su me ugodno iznenadili.
Jednako.

Koliko sam god mrzio Brexit i sve što je on donio (odnio) našoj EU perspektivi, ispostavilo se da je UK time dobila odriješene ruke da provodi svoju vanjsku politiku koja se, čini mi se, sasvim poklapa sa našim interesima.
Brexit meni nije bio jasan nikako :? znači potpuna ekonomska fula engleza...no sada kad je ovo krenulo poptuno mi je jasno....zamisli sjediti s pajcem poput Orbana za stolom i da ti takvi pijačari bez ikakve etike kroje sudbinu :-) nije ni čudo što su se vazda zajebavali sa EU

Englezi :thumbup:
sumirprimus

#83283 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

E sad su gotovi :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#83284 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Mrljavi wrote: 04/05/2022 22:47
JoseMujica wrote: 04/05/2022 21:44
ma šta god te dofati ne osjetiš odmah...vjerujte imam iskustva .....kumulativni tromblon, geler minobacačke i Ak-47 metak :D

kod kumulativnih mina detonacija je zastrašujuća i udarni val, dok su geleri sića i ne osjetiš da te pogodilo... nešto kao manji komadići aluminija veličine zrna riže......3-4 komada sam kasnije pincetom sam izvadio
Ovo sto bacaju je 3 puta lakse od jugoslovenskih m60p1 AP tromblona. Geleri samo od kosuljice, bas takvi mali komadici aluminija i plastike. Ne podcjenjujem, odlicno je ovo, samo konstatujem i nadam se da ce uskoro ovo postati ubojitije i dosta cesce.
samo na nju polijepiti iskomadanih eksera i smrt za pješadiju....mada nisu oni ovo ni namijenili da gađaju pješadiju nego oklope pa ovo vjerovatno puste kad ne nađu prigodnu metu...ono haj daj šta daš :lol:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#83285 Re: Ukrajina

Post by arman1 »

JoseMujica wrote: 04/05/2022 22:51
Mrljavi wrote: 04/05/2022 22:47

samo na nju polijepiti iskomadanih eksera i smrt za pješadiju....mada nisu oni ovo ni namijenili da gađaju pješadiju nego oklope pa ovo vjerovatno puste kad ne nađu prigodnu metu...ono haj daj šta daš :lol:
Posebno kad je baterija pri kraju i treba ga vratiti na punjenje.
sumirprimus

#83286 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ma to je samo malo da se ukri zagriju dok ne dodju prave igracke koje dolaze :izet:
drug_profi

#83287 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

emirolini wrote: 03/05/2022 20:59 Rusi nakon svake izgubene bitke koriste balisticke i ludjacko granatiranje i ubijanje civila. To je i sada. Kolicine su im ogranicene ali bacaju sve samo da izgleda kao da ne gube vec da su jos uvijek nadmocni - ubijanjem neduznih ljudi. To je karakteristika siledzija.
Podsjecaju me na nekog.
Jednaka đubrad.
boshniak

#83288 Re: Ukrajina

Post by boshniak »

JoseMujica wrote: 04/05/2022 22:47
Jednako.

Brexit meni nije bio jasan nikako :? znači potpuna ekonomska fula engleza...no sada kad je ovo krenulo poptuno mi je jasno....zamisli sjediti s pajcem poput Orbana za stolom i da ti takvi pijačari bez ikakve etike kroje sudbinu :-) nije ni čudo što su se vazda zajebavali sa EU

Brexit je bio planiran i spreman. Referendum je bio fikcija, tj odrzan je kad je dobro utvrdjeno da ce proci. Kao i referendumu Skotskoj odrzan je kad je bili sigurno da nece proci. Tako bitne odluke za buducnost generacija ne prepustaju se sirokim masama, niti su ikad.
drug_profi

#83289 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

lajkujMe wrote: 03/05/2022 21:19

Pa idemo dalje, neko je zapalio vozila FSB sluzbenika.
U Moskvi :run:
Drug, proctaj malo thread prije nego linkas.
Demantije su malo nize dole.
Stari snimak.
emirolini

#83290 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

:wink: Slavlje za vikend, nemojte nista drugo planirati.
kluz franjo

#83291 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

sumirprimus wrote: 04/05/2022 22:11
Spoiler
Show

Brate i ovo s internetom i prenosima idi u p prije bar nisi moro gledat uzivo patnju :-)
Prevod
Image
Istorija ratovanja je puna primjera "taktičkog" žrtvovanja jedinica, brigada, čitavih garnizona u cilju ostvarenja "strateških" ciljeva.
Taktičko i strateško je pod znacima navoda je samo zbog podsjećanja da se iza svakog "taktičkog" i "strateškog" kriju obične ljudske sudbine.
Ruski agresor će vjerovatno izbrisati i zauzeti Marijupolj, ali neće izbrisati herojsku žrtvu branitelja Marijupolja.
A neće izbrisati ni sjećanje na one, koji su kataklizmu Marijupolja pravdali "denacifikacijom". Čak i ovdje na forumu.
Slava braniteljima Marijupolja!
statixx

#83292 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Izgleda zestoko gadjaju Mykolaiv.
Mrljavi

#83293 Re: Ukrajina

Post by Mrljavi »

Ma ovo je bas za pjesadiju, malo kvalitetnija igracka. Vidi, da bi dodali znacajnu kolicinu gelera(ekseri, lezajevi, spena...)umjesto 400g tereta koji svakako vrijeme leta smanje s 40 na 15 minuta morali bi ici sa 600 grama i upitno je da li bi tad uopste mogao poletjeti. Znaci, ovdje se radi o dronu laksem od 1kg. Ovakve modifikacije napravi par ljudi za dvije noci.

Protiv oklopa Ukrajinci koriste ozbiljne oktokoptere opremljene termalnim kamerama. Ovi nose po nekoliko protivtenkovskih granata, a njima djeluju specijalne grupe iskljucivo nocu. Kod Kyiva su nocima masakrirali ruski oklop, vjerujem da i sad na istoku rade isto, ali OPSEC...
zilog

#83294 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Jednako.

Istina! :thumbup:

Bas sam se nervirao zbog istupanja UK iz EU. Tek danas razumijem zasto.
Danas bih volio da su jos u EU, zbog balansa, ali razumijem zasto nisu...
odmor

#83295 Re: Ukrajina

Post by odmor »

Slabo sad pratim temu u odnosnu na prvi mjesec dana invazije. Obicno pogledam mape i vidim da Rusi potiskuju Ukrajince pomalo :-? Pomalo ali sigurno napreduju. Donbas najvise, ali se primacinju kako Zaporozju tako i Mikolaivu. Molim vas demantujte me :-?
zilog

#83296 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Mrljavi wrote: 04/05/2022 23:23
Ma ovo je bas za pjesadiju, malo kvalitetnija igracka. Vidi, da bi dodali znacajnu kolicinu gelera(ekseri, lezajevi, spena...)umjesto 400g tereta koji svakako vrijeme leta smanje s 40 na 15 minuta morali bi ici sa 600 grama i upitno je da li bi tad uopste mogao poletjeti. Znaci, ovdje se radi o dronu laksem od 1kg. Ovakve modifikacije napravi par ljudi za dvije noci.

Protiv oklopa Ukrajinci koriste ozbiljne oktokoptere opremljene termalnim kamerama. Ovi nose po nekoliko protivtenkovskih granata, a njima djeluju specijalne grupe iskljucivo nocu. Kod Kyiva su nocima masakrirali ruski oklop, vjerujem da i sad na istoku rade isto, ali OPSEC...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83297 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

zilog wrote: 04/05/2022 23:35

Istina! :thumbup:

Bas sam se nervirao zbog istupanja UK iz EU. Tek danas razumijem zasto.
Danas bih volio da su jos u EU, zbog balansa, ali razumijem zasto nisu...
Boris mi postade jedan od simpatičnijih likova :D
O'zone
Globalni moderator

#83298 Re: Ukrajina

Post by O'zone »

Nije moguće smisliti beneficije koje zaslužuju momci iz Azova. Ako prežive sve ovo nikad više u životu ne bi smjeli prstom mrdnuti..sve im treba biti servirano na srebrenim pladnjevima....
giannibelif

#83299 Re: Ukrajina

Post by giannibelif »

Politika i politički odnosi su u Britaniji jedna posebna društvena kategorija kojom ne može da se bavi svako. Oni mogu da naprave promašaj sa izborom premijera, dešavalo im se često, sami odnosi i funkcionisanje parlamenata su komplikovani, ali globalne poteze koje povlače, dinamika poteza ne ostavlja nikome šanse za uspjeh na suprotnoj strani. Stoljećima je ovo usavršavano, nemaju straha od snažnih reakcija dok kontinentalna Evropa kalkuliše, kurva se za razne benefite, danas su to energenti, jučer je bilo nešto drugo, sutra će treće.
Čitalac

#83300 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Zelenski se obratio građanima Danske, povodom dana oslobođenja od nacističke okupacije. U govoru koji je prenošen na gradskim trgovima, Zelenski je ponovio da budućnost Evrope zavisi od zbivanja u Ukrajini.
“The Russian state is not ready to stop the war. They’re dreaming of capturing Ukraine and other European countries. They’re still dreaming that the freedom of Europe will disappear. But their dreams will not come true. The dream of peace shall come true,” he said, according to CNN, “Just like it happened 77 years ago.”

Zelenskiy, whose remarks were broadcast in public squares, warned that what happens in Ukraine will have important consequences for the rest of Europe. He urged people to remember the 220 Ukrainian children killed in the war, and that “Europe is capable of putting an end to the extension of this”.

“It is now in Ukraine that the future of our continent is decided. Whether not only we but our neighbors will have peace,” he said, “No one can tell how many more days this war will go on. But I do believe our day of liberation is coming close.”
Image
People gather to watch Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy speak on a screen at the City Hall Square in Copenhagen.
Post Reply