Pa nije ti jasno jer to nije moguce napraviti.
Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
- vee-jay
#4677 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Prosto je nemoguce, da u ovakvoj situaciji Hrvatska bilo kakav process prosirenja NATOa na FIN/ES zablokira -- iz bilo kojeg razloga.
Dakle, po mom misljenju -- ili Milanovic unaprijed znca da ce OHR postaviti novi "Dejtonski" IZ onako kako je to Escobar najavljivao ... ili da se to nece desiti, pa hoce da ispadne kao jedini koji je branio "prava Hrvata" u BiH.
Miletic sigurno nije lagao sa izjavom da Amerikanci (MZ) zele da izbace Komsica iz predsjednistva.
Dakle, po mom misljenju -- ili Milanovic unaprijed znca da ce OHR postaviti novi "Dejtonski" IZ onako kako je to Escobar najavljivao ... ili da se to nece desiti, pa hoce da ispadne kao jedini koji je branio "prava Hrvata" u BiH.
Miletic sigurno nije lagao sa izjavom da Amerikanci (MZ) zele da izbace Komsica iz predsjednistva.
- JohnnyS
#4678 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Hrvati u svim državama se jasno trebaju ograditi od ikakve proruske politike, bolje sto mandata Komšića, Miletića, Kukića i ostalih "nametnutih" nego ijedan "legitimni" pod ruskom šapom, bolje manjina u zapadnjačkoj civilizaciji nego nezavisnost u ruskom svetu.
-
geoxx
#4679 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Kako mislis “u korist jednog covjeka, ne naroda”? Ako taj covjek ima dominantnu podrsku medju hrvatskim narodom, onda je to valjda i u njihovu korist.DonieBrasco wrote: ↑03/05/2022 16:52A zasto bi MZ to radila, izborni zakon u korsti doslovno jednog covjeka ne naroda da nametne ? Hrvati u BiH nisu jednaki, a taj zakon ce ih jos vise razjediniti.
-
geoxx
#4680 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
To je na hrvatskom narodu da odluci, ne na bosnjackom.nova_pruga wrote: ↑03/05/2022 18:56Hitler je imao dominantnu podršku njemačkog naroda, pa jel' njegova politika bila u njihovu korist?
Samo pitam za druga...
-
Lex77
#4681 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Gluposti. Kao prvo, jesi ti ikada čuo za Jasenovac?nova_pruga wrote: ↑03/05/2022 18:12 Ako VP nametne Izborni zakon (vjerovatno će ubaciti sve ono za šta je bilo saglasnosti u Neumu kako bi i naše "umirio"), onda će Milanović na sva zvona razglasiti da je on upravo zaslužan za takav potez VP.
Iskreno, malo mi je muka od ovog izbornog, nek se više i završi ta priča pa kako god. Samo se nadam da će nakon toga IZ biti posljednji ustupak HDZ-u BiH. Za daljnju saradnju i relaksaciju odnosa, moraju priznati genocid u Srebrenici, kojeg su i HDZ BiH, a i Milanović negirali. To treba biti uslov za bilo kakvo napredovanje u odnosima između Bošnjaka i Hrvata. Drugo, treba se početi raditi na pijetetu spram svih žrtava koje su nastale u ABIH-HVO sukobu. Moraju se prestati gloficirati Kordić, Blaškić, šestorka i ostala UZP gamad.
Ako se ovako bude razvijala situacija nakon nametanja IZ, sam IZ i sve njegove manjkavosti imat će minimalne i minorne negativne učinke.
Odnosi Bošnjaka i Hrvata moraju biti bolji. Hrvatska i HVO su odgovorni za UZP, ali nikad nisu počinili genocid. Kroz historiju nisu nikad. To je jako bitno naglasiti. Glasali su za nezavisnost, u općinama sa hrvatskom većinom se vijori i BIH zastava (iako je pored UZP zastave, ali je ipak tu), na HRT-u se prenosi bajramski program,...., dok sa druge strane, Srbija i njezini sateliti kroz historiju (kraljevska vojska u otadžbini, četnici, ravnogorci, RS) su počinili ukupno 11 genocida, sa srebreničkim kao posljednjim, negiraju Bosanski jezik, negiraju državnost, naše zastave nigdje nema u RS-u, Bošnjaci, muslimani i islam se svakodnevno vrijeđa,... Ako sa Srbijom imamo dobre odnose (relativno), sa Hrvatskom i Hrvatima moramo imati 1000 puta bolje.
Ja to ovako gledam, i ako će taj fuckig IZ učiniti odnose boljim i relaksirati situaciju, neka im ga.
Kao drugo, izborni zakon po mjeri kradezea neće popraviti odnose Bošnjaka i Hrvata nego će biti prvi, a možda i drugi i treći korak ka osnivanju trećeg entiteta i raspadu BIH.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4682 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
To je besplatnoplavi_E wrote: ↑03/05/2022 17:51Ne! Nego zeli iskamciti sto vise od bh. Hrvata. Glasova naravno.Black swan wrote: ↑03/05/2022 16:40 https://m.vecernji.hr/vijesti/milanovic ... ku-1583603
Zeli iskamciti za hrvate sto vise
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4683 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
jeste u konceptu eine Fuhrer, eine Partai, eine Volkgeoxx wrote: ↑03/05/2022 18:31Kako mislis “u korist jednog covjeka, ne naroda”? Ako taj covjek ima dominantnu podrsku medju hrvatskim narodom, onda je to valjda i u njihovu korist.DonieBrasco wrote: ↑03/05/2022 16:52
A zasto bi MZ to radila, izborni zakon u korsti doslovno jednog covjeka ne naroda da nametne ? Hrvati u BiH nisu jednaki, a taj zakon ce ih jos vise razjediniti.
-
Lex77
#4684 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Zato što Escobar izjavljuje da je za elektorski sistem, sve se čini da i Bakir igra za njih, a Plenković rovari po EU. Meni nikako ne ide iz glave onaj non paper kojeg je navodno autor Janša. Iz toga se vidi da se u EU itekako raspravlja o podjeli BIH.palermo wrote: ↑03/05/2022 17:55A sro je nepovoljna za BiH I Bosnjake?. Onako, u par recenica obrazlozenje. Ako ti nije zahmetliLex77 wrote: ↑03/05/2022 17:45
To i ja mislim. Da on sad trkelja da bi ispao on zaslužan za to.
Situacija je svakako jako nepovoljna za BIH i Bošnjake.
Samo mi nikako nije jasno kako je to moguće napraviti tj. kad je to moguće napraviti.
Sutra CIK raspisuje izbore.
A možda i laje bezveze o BIH da zamagli činjenicu da je ruski plaćenik.
Kao da nema nikoga na poziciji vlasti da udari šakom o stol za BIH.
-
plavi_E
#4685 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Zakon po volji Covica ne da nece relaksirati odnose nego ce ih pogorsati i to znaju svi. Kompromisno rijesenje po kojem svako dobije nesto a nesto daje bi mozda mogao popraviti odnose. Ali Milanovicu i Covicu i nije do relaksacije odnosa zato odbijaju bilo kakav kompromis.
-
doremifa
#4686 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Lex77 wrote: ↑03/05/2022 19:14Zato što Escobar izjavljuje da je za elektorski sistem, sve se čini da i Bakir igra za njih, a Plenković rovari po EU. Meni nikako ne ide iz glave onaj non paper kojeg je navodno autor Janša. Iz toga se vidi da se u EU itekako raspravlja o podjeli BIH.
-
plavi_E
#4687 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
@nova_pruga
Ako ti je muka od izbornog onda izbjegavaj teme gdje se izborni pominje. To sto predlazes da se Covicu da izborni po volji a da oni za uzvrat priznaju genocid u Srebrenici je malo naivno. Mozes pojasniti tu logiku. Kakvu korist Bosnjaci imaju od toga stbi Covic i Milanovic priznali genocid u Srebrenici. Korist Covica od izbormog zakona po njegovoj volji ne moras pojasnjavti.
Ako ti je muka od izbornog onda izbjegavaj teme gdje se izborni pominje. To sto predlazes da se Covicu da izborni po volji a da oni za uzvrat priznaju genocid u Srebrenici je malo naivno. Mozes pojasniti tu logiku. Kakvu korist Bosnjaci imaju od toga stbi Covic i Milanovic priznali genocid u Srebrenici. Korist Covica od izbormog zakona po njegovoj volji ne moras pojasnjavti.
-
doremifa
#4688 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Bosnien Bosnien uber alles?
-
plavi_E
#4689 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Nije samo Eskobar za elektorski nacin glasanja mego su svi za to i to nije bio problem nego je bio i ostao problem domovi maroda. Ako VP nametne IZ onda ce nametnuti i ogranicena ovlastenja za domove naroda. I dobro svima. Ili ima neko da je protiv toga?
-
harisl
#4690 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
@nova_pruga
Auuuu, pa znaci sve sto treba da se da, dati, a onda ga poslije ispusiti na miru, jer se na to naviklo i nebi to trebalo mijanjati... Svakakvih prijedloga se moze cuti... A kako bi bilo da ga HDZ prvo ispusi, a onda da ga opet ispusi poslije, kako bi to bilo, za promjenu, mislim....
Auuuu, pa znaci sve sto treba da se da, dati, a onda ga poslije ispusiti na miru, jer se na to naviklo i nebi to trebalo mijanjati... Svakakvih prijedloga se moze cuti... A kako bi bilo da ga HDZ prvo ispusi, a onda da ga opet ispusi poslije, kako bi to bilo, za promjenu, mislim....
-
palermo
#4691 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
K'o sto Milanovic udara sakom o sto za HrvateLex77 wrote: ↑03/05/2022 19:14Zato što Escobar izjavljuje da je za elektorski sistem, sve se čini da i Bakir igra za njih, a Plenković rovari po EU. Meni nikako ne ide iz glave onaj non paper kojeg je navodno autor Janša. Iz toga se vidi da se u EU itekako raspravlja o podjeli BIH.
A neprijatelja imamo, to trebas jednostavno prihvatiti. I boriti se.protiv njih. Sta's takav je zivot
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#4692 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
-
doremifa
-
palermo
#4694 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Cilj izbornog zakona je kolonizirati Federaciju BiH od strane Hrvatske I stvoriti takav mehanizam u kojem se nijedna odluka ne moze donijeti bez saglasnosti Zagreba.Naravno da bi nas nakon toga Hrvati vise voljeli.. zasto I ne bi, bili bi dobrohotne gazde. A Bosnjaci I njihov odnos.....pa prav za prav ne bi ih niko ni pitao sta misle I osjecaju.nova_pruga wrote: ↑03/05/2022 18:12 Ako VP nametne Izborni zakon (vjerovatno će ubaciti sve ono za šta je bilo saglasnosti u Neumu kako bi i naše "umirio"), onda će Milanović na sva zvona razglasiti da je on upravo zaslužan za takav potez VP.
Iskreno, malo mi je muka od ovog izbornog, nek se više i završi ta priča pa kako god. Samo se nadam da će nakon toga IZ biti posljednji ustupak HDZ-u BiH. Za daljnju saradnju i relaksaciju odnosa, moraju priznati genocid u Srebrenici, kojeg su i HDZ BiH, a i Milanović negirali. To treba biti uslov za bilo kakvo napredovanje u odnosima između Bošnjaka i Hrvata. Drugo, treba se početi raditi na pijetetu spram svih žrtava koje su nastale u ABIH-HVO sukobu. Moraju se prestati gloficirati Kordić, Blaškić, šestorka i ostala UZP gamad.
Ako se ovako bude razvijala situacija nakon nametanja IZ, sam IZ i sve njegove manjkavosti imat će minimalne i minorne negativne učinke.
Odnosi Bošnjaka i Hrvata moraju biti bolji. Hrvatska i HVO su odgovorni za UZP, ali nikad nisu počinili genocid. Kroz historiju nisu nikad. To je jako bitno naglasiti. Glasali su za nezavisnost, u općinama sa hrvatskom većinom se vijori i BIH zastava (iako je pored UZP zastave, ali je ipak tu), na HRT-u se prenosi bajramski program,...., dok sa druge strane, Srbija i njezini sateliti kroz historiju (kraljevska vojska u otadžbini, četnici, ravnogorci, RS) su počinili ukupno 11 genocida, sa srebreničkim kao posljednjim, negiraju Bosanski jezik, negiraju državnost, naše zastave nigdje nema u RS-u, Bošnjaci, muslimani i islam se svakodnevno vrijeđa,... Ako sa Srbijom imamo dobre odnose (relativno), sa Hrvatskom i Hrvatima moramo imati 1000 puta bolje.
Ja to ovako gledam, i ako će taj fuckig IZ učiniti odnose boljim i relaksirati situaciju, neka im ga.
-
palermo
#4695 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Pa to isto vazi I za Bosnjake. Nazalost postoji politicka struja medju Bosnjacima ( jos uvijek manjinska) koja tako ne misle, al to je za drugu temu
-
nermin-z
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: BMW E46
- Horoskop: poma nemam
#4696 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Domovina je nešto drugo.duh_sa_sjekirom wrote: ↑03/05/2022 16:28Govorim o domovini a ne o državi kao aparatu.nermin-z wrote: ↑03/05/2022 16:18
Država je, svih onih koji imaju Državljanstvo te države, posebno onih koji u njoj i žive.
Svima treba da bude na usluzi jer svi plaćaju porez.
Da li je vole ili ne to ništa ne znači.
Problem kod ove Države je u tome što ona služi sama sebi a ne ljudima koji u njoj žive.
Dok god se mi međusobno prepucavamo oko toga ko je više voli i da li je više naša ili vaša, dotle nam nikome neće biti bolje.
Zar ne vidite da ona podjednako ne valja nikome osim sama sebi.
Takva je kakva je. Ja druge nemam...Ovo je jedini prostor na svijetu gdje sam svoj na svom. Nekima nije, njima je život ovdje kao presuda i ne vole je, to i ne kriju
Je li u kuvcu? Jeste! Može li bolje? Može
Na nama je da je učinimo boljom za sve one ljude koji žele ovdje živjeti u miru, s poštovanjem drugih i drugačijih i koji je žele načiniti ugodnim mjestom za život
Niko ni tebe ni mene ne pita osjećamo li BiH kao svoju Domovinu. Moramo da plaćamo porez ma šta mislili o njoj.
S druge strane niko nema tapiju na Državu i niko nema pravo da govori kako Državu voli više nego neko drugi.
Državu u principu najviše vole oni koji je najviše iskorištavaju a ta silna ljubav je obično samo deklarativna.
-
YouAreMyDestiny
#4697 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
E čuj dati im izborni zakon, a oni zauzvrat da priznaju da je bio genocid u Srebrenici. 
-
nermin-z
#4698 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Cilj izmjene Izbornog Zakona-a je da se koliko god je to moguće pojača ili učvrsti vlast.palermo wrote: ↑03/05/2022 19:45 Cilj izbornog zakona je kolonizirati Federaciju BiH od strane Hrvatske I stvoriti takav mehanizam u kojem se nijedna odluka ne moze donijeti bez saglasnosti Zagreba.Naravno da bi nas nakon toga Hrvati vise voljeli.. zasto I ne bi, bili bi dobrohotne gazde. A Bosnjaci I njihov odnos.....pa prav za prav ne bi ih niko ni pitao sta misle I osjecaju.
Čoviću, naravno, odgovara da Hrvati biraju Hrvatskog člana Predsjedništva jer računa s tim da bi u tom slučaju on bio izabran.
Svaka drugačija priča je farsa. Isto vrijedi za Bakira i Dodika.
Svi će oni mijenjati bilo šta ako će to da im ojača vlast i svaka izmjena bilo čega će biti objeručke prihvaćena ako koristi svoj trojici.
Sve drugo je ili nemoguće ili je stvar komromisa u smislu "ja tebi ti meni".
Kao da je BiH njihova Babovina ili Očevina ili Ćaćevina.
-
palermo
#4699 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Hoces da kazes da Milanovic zapravo nabacuje na volej Bakirunermin-z wrote: ↑03/05/2022 19:59Cilj izmjene Izbornog Zakona-a je da se koliko god je to moguće pojača ili učvrsti vlast.palermo wrote: ↑03/05/2022 19:45 Cilj izbornog zakona je kolonizirati Federaciju BiH od strane Hrvatske I stvoriti takav mehanizam u kojem se nijedna odluka ne moze donijeti bez saglasnosti Zagreba.Naravno da bi nas nakon toga Hrvati vise voljeli.. zasto I ne bi, bili bi dobrohotne gazde. A Bosnjaci I njihov odnos.....pa prav za prav ne bi ih niko ni pitao sta misle I osjecaju.
Čoviću, naravno, odgovara da Hrvati biraju Hrvatskog člana Predsjedništva jer računa s tim da bi u tom slučaju on bio izabran.
Svaka drugačija priča je farsa. Isto vrijedi za Bakira i Dodika.
Svi će oni mijenjati bilo šta ako će to da im ojača vlast i svaka izmjena bilo čega će biti objeručke prihvaćena ako koristi svoj trojici.
Sve drugo je ili nemoguće ili je stvar komromisa u smislu "ja tebi ti meni".
Kao da je BiH njihova Babovina ili Očevina ili Ćaćevina.
-
nermin-z
#4700 Re: Zoran Milanović - predsjednik Hrvatske
Šta ima ko da prizna ili ne prizna Genocid. To su budalaštine.
Svi su prihvatrili nadležost tribunala i tu se priča završava.
Presuda je konačna i niko neće biti oslobođen zato što ne priznaje sud.
Manite se gluposti. Sve je to zamajavanje javnosti.
Sud je Sud sviđalo se to nekome ili ne, priznavao ga neko ili ne, to ništa ne mijenja na stvari i tačka.
Sve te priče o Nacionalizmu, Genocidu, Izbornom Zakonu. Sve je to skretanje pažnje javnosti sa bitnih stvari.
Narod gladuje a nekome je bitno dali neko priznaje ili ne priznaje presudu suda.
Ko god ne priznaje Genocid ili Haški Sud, neka ode i Mladića pusti iz zatvora!
NEĆE DA MOŽE zar ne.
Pa ko onda bilo koga pita priznaje li ili nepriznaje bilo koji sud.
Osude te i robija ti je, ko te bolan pita šta priznaješ ili ne priznaješ.
Ja se pitam da li su normalni svi koji o tome raspravljaju.