Brat kalija, sta bi danas s njih? Ne stigoh nista upratit
Ukrajina
-
sumirprimus
-
Korisničkoime
#82827 Re: Ukrajina
Upravu si naravno povodom Hersona pobrka ga sa Harkivom.karanana wrote: ↑03/05/2022 17:34herson pao poodavno vec.Korisničkoime wrote: ↑03/05/2022 17:31
Herson i Odesa u vlažnim snovima mada nebi se smio kladiti da Zapad ne pritisne Ukrajinu da Rusiji u ime mira ustupe Lugansk i Donjeck mozda cak i Krim mada bi Zapadu Krim bez Rusa pravo odgovarao. Ukrajinci koliko god hrabrosti i snage i pameti pokazali ovise o Zapadu i njihovom naoruzanju mislim da je svima jasno da nije bilo podrske Zapada da bi nesto drugaciji rat gledali mada i tada sumnjam da bi Rusija zauzela Kijev, ukoliko Zapad zavrne pipu i Ukrajina ce morati pristati na kompromise a za brzi prekid rata su cini mi se i Njemacka i Francuska sto nisu sitni igraci. Herson i Odesu nece zauzeti da ratuju do sudnjeg dana, barem prema sadasnjem stanju snaga
bas me interesuje sta ce biti sa snakcijama kad/ako bilo kakav mirovni sporazum bude postignut. nadam se da ce sankcije ostati zauvijek i da ce se nastaviti gledati nezavisnost od energenata. ustvari siguran sam da hoce jer ovakav konflikt ce se kad-tad opet pokrenut i da ovaj sadasnji bude zaustavljen.
Mislim da nece, mirovni sporazum ce ako ga bude bilo podrazumijevati ukidanje sankcija mozda postepeno ali definitivno ce se ici ka ukidanju. O ovisnosti djelova EU o ruskim energentima raspravljalo se dovoljno pogotovo Njemacka je u nezavidnom polozaju i jedan od glavnih razloga zasto bi mozda Zapad pritisnuo Ukrajinu da sklopi neki mirovni sporazum iako je mozda na stetu Ukrajine i iako je mozda nepravedan jesu upravo sankcije i pogotovo energenti jer ce dio Zapada osjetit sankcije naravno ni blizu kao Rusija ali ako moras placati skuplje energente ako cak i nemas osiguran stalan izvor energenata za svoju privredu ako izgubis vaznog trgovackog partnera kojem si prodavao gotovo proizvode na trzistu od koliko 100 i vise miliona ljudi ne moze i nije ti svejedno. Mislim da je djelu EU sigurno u cilju da se ovo sve sto brze zavrsi a medju njima je i Njemacka koja kako rekoh nije sitan igrac. Iz tog razloga se bojim da bi Ukrajina mogla dobiti nepravedan mir i zamrznuti sukob gdje je zapravo svrha svega ukidanje sankcija dal odmah dal postepeno
-
detroit-mercy
#82828 Re: Ukrajina
Je li ti uopste kontas sta pisesBossona wrote: ↑03/05/2022 19:17Ukrajina ne treba izlaz na Crno more niti NATO članicama da ne uznemiravaju Ruse, da im Bugari i Rumuni daju svoje luke radi dobrih odnosa,....detroit-mercy wrote: ↑03/05/2022 19:07Crno more je bezvrijedno, sve dok NATO kontrolise Bosfor i DardaneleSpoilerShow![]()
Isto mu dodje da mi izgradimo superiornu mornaricu na Jablanickom jezeru, sa geostrateske tacke gledista, bezvrijedno
-
sumirprimus
#82829 Re: Ukrajina
Naravno da je znao znali su i ovi nasi lesinari. Sve se sazna. Pitanje je sta je interes eu i zapada, jer jos uvijek nema posljedica za putinove ljude. Zasad nas samo sreca i ukrajinci drze iznad vode
-
BiBi911
-
sumirprimus
-
detroit-mercy
#82832 Re: Ukrajina
Ko jebe Njemacku, bitno je sta babuka kazeKorisničkoime wrote: ↑03/05/2022 19:28Upravu si naravno povodom Hersona pobrka ga sa Harkivom.karanana wrote: ↑03/05/2022 17:34
herson pao poodavno vec.
bas me interesuje sta ce biti sa snakcijama kad/ako bilo kakav mirovni sporazum bude postignut. nadam se da ce sankcije ostati zauvijek i da ce se nastaviti gledati nezavisnost od energenata. ustvari siguran sam da hoce jer ovakav konflikt ce se kad-tad opet pokrenut i da ovaj sadasnji bude zaustavljen.
Mislim da nece, mirovni sporazum ce ako ga bude bilo podrazumijevati ukidanje sankcija mozda postepeno ali definitivno ce se ici ka ukidanju. O ovisnosti djelova EU o ruskim energentima raspravljalo se dovoljno pogotovo Njemacka je u nezavidnom polozaju i jedan od glavnih razloga zasto bi mozda Zapad pritisnuo Ukrajinu da sklopi neki mirovni sporazum iako je mozda na stetu Ukrajine i iako je mozda nepravedan jesu upravo sankcije i pogotovo energenti jer ce dio Zapada osjetit sankcije naravno ni blizu kao Rusija ali ako moras placati skuplje energente ako cak i nemas osiguran stalan izvor energenata za svoju privredu ako izgubis vaznog trgovackog partnera kojem si prodavao gotovo proizvode na trzistu od koliko 100 i vise miliona ljudi ne moze i nije ti svejedno. Mislim da je djelu EU sigurno u cilju da se ovo sve sto brze zavrsi a medju njima je i Njemacka koja kako rekoh nije sitan igrac. Iz tog razloga se bojim da bi Ukrajina mogla dobiti nepravedan mir i zamrznuti sukob gdje je zapravo svrha svega ukidanje sankcija dal odmah dal postepeno
-
detroit-mercy
#82833 Re: Ukrajina
I masa naourzanja i obavjestajnih podataka koji stizu sta mislis odaklesumirprimus wrote: ↑03/05/2022 19:30Naravno da je znao znali su i ovi nasi lesinari. Sve se sazna. Pitanje je sta je interes eu i zapada, jer jos uvijek nema posljedica za putinove ljude. Zasad nas samo sreca i ukrajinci drze iznad vode
-
sumirprimus
#82834 Re: Ukrajina
Video potrvda ovo je molodova pored starog saltiva .ruske snage su ovde u nezavidnom polozaju
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#82836 Re: Ukrajina
Jasno, nemam problem, no izgleda da imas problem s čitanjem
"Uči, čitaj..."
-
sumirprimus
#82837 Re: Ukrajina
Ma ok sad i to, ali nas konkretno drze ukri jer se nisu predali, da su oni petama vjetra dali i nama bi sad bilo gusto. A za ovo isto oruzje mole ukri vec 8 godinadetroit-mercy wrote: ↑03/05/2022 19:33I masa naourzanja i obavjestajnih podataka koji stizu sta mislis odaklesumirprimus wrote: ↑03/05/2022 19:30
Naravno da je znao znali su i ovi nasi lesinari. Sve se sazna. Pitanje je sta je interes eu i zapada, jer jos uvijek nema posljedica za putinove ljude. Zasad nas samo sreca i ukrajinci drze iznad vode![]()
-
Bossona
#82838 Re: Ukrajina
Lupaš ti gluposti poredeći jablaničko jezero sa Crnim morem koje ima izlaz u Sredozemlje. Ruska najveća luka u Crnom moru je na otoku Krimu kojoj je proruski Januković dao pravo korišćenja do 2042 godine, bez te luke i Krima oni gotovo ne postoje u Crnom moru. Crno more pod kontrolom NATO pakta je strateški cilj NATO pakta i država članica ne samo zbog pomorskog saobraćaja, time se povećava dubina NATO voda i kontrola teritorije preme Rusiji koja možda ostane bez izlaza na Crno more, jer onaj ko ne poštuje tuđe granice i vodi agesorske ratove na kraju ostane bez dijelova svoje države a ti nastavi sa demagogijom.detroit-mercy wrote: ↑03/05/2022 19:28Je li ti uopste kontas sta pises, Rusija moze da kontrolise Crno more i da ima kakvu hoce mornaricu u njemu ali je sve za kurac kad ne kontrolise Bosfor i Dardanele. Ovi klepe kapiju i mozes se vozat po jezeru koliko hoces.
Isto mu dodje da mi izgradimo superiornu mornaricu na Jablanickom jezeru, sa geostrateske tacke gledista, bezvrijedno![]()
Last edited by Bossona on 03/05/2022 19:39, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#82839 Re: Ukrajina
Znsci ja ove spojlere nijednog ne mogu ubost, ruke drhte od trimerA ko u putina ne krijte

-
detroit-mercy
#82840 Re: Ukrajina
Sta im vrijedi taj izlaz na Sredozemlje kad ne mogu svoju flotu iz Sredozemlja poslati nazad u Crno moreBossona wrote: ↑03/05/2022 19:38Lupaš ti gluposti poredeći jablaničko jezero sa Crnim morem koje ima izlaz u Sredozemlje. Ruska najveća luka u Crnom moru je na otoku Krimu kojoj je proruski Januković dao pravo korišćenja do 2042 godine, bez te luke i Krima oni gotovo ne postoje u Crnom moru. Crno more pod kontrolom NATO pakta je strateški cilj NATO pakta i država članica ne samo zbog pomorskog saobraćaja, time se povećava dubina NATO voda i kontrola teritorije preme Rusiji koja možda ostane bez izlaza na Crno more, jer onaj ko ne poštuje tuđe granice i vodi agesorske ratove na kraju ostane bez dijelova svoje države a ti nastavi sa demagogijom.detroit-mercy wrote: ↑03/05/2022 19:28
Je li ti uopste kontas sta pises, Rusija moze da kontrolise Crno more i da ima kakvu hoce mornaricu u njemu ali je sve za kurac kad ne kontrolise Bosfor i Dardanele. Ovi klepe kapiju i mozes se vozat po jezeru koliko hoces.
Isto mu dodje da mi izgradimo superiornu mornaricu na Jablanickom jezeru, sa geostrateske tacke gledista, bezvrijedno![]()
Napij se vode, kartu u ruke pa opet razmisli, nije tako komplikovano kao sto ti se cini
-
Korisničkoime
#82841 Re: Ukrajina
Po koju cijenu i da li su je svi spremni da plate i da li uopste zele Poljsku na steroidima, 101 pitanje na koje mi realno ne znamo odgovora, niko od nas nije imao pojma da ce Rusija da izvede ovaku ludost da su spremni na nesto ovako samoubilacko, niko od nas nije znao da je Rusija daleko od 2 vojne sile svijeta kako se to o njoj mislilo prije ovog rata. Postoji 101 nepoznanica u medjunarodnim odnosima zbog kojih je tesko davati bilo kakava predvidjanja i ovo sto sam ja naveo ne mora se desiti samo kazem postoji odedjena bojazan jer nama u BiH odgovara slom Rusije kao jedinog iole ozbiljnog saveznika nasih dzelataBossona wrote: ↑03/05/2022 18:07Ovo je jedinstvena prilika da NATO i zapad Ruse vrate 100 godina nazad, a Ukrajina će im biti Poljska na steroidima poput Izraela u njihovom dvorištu.Korisničkoime wrote: ↑03/05/2022 17:31
Herson i Odesa u vlažnim snovima mada nebi se smio kladiti da Zapad ne pritisne Ukrajinu da Rusiji u ime mira ustupe Lugansk i Donjeck mozda cak i Krim mada bi Zapadu Krim bez Rusa pravo odgovarao. Ukrajinci koliko god hrabrosti i snage i pameti pokazali ovise o Zapadu i njihovom naoruzanju mislim da je svima jasno da nije bilo podrske Zapada da bi nesto drugaciji rat gledali mada i tada sumnjam da bi Rusija zauzela Kijev, ukoliko Zapad zavrne pipu i Ukrajina ce morati pristati na kompromise a za brzi prekid rata su cini mi se i Njemacka i Francuska sto nisu sitni igraci. Herson i Odesu nece zauzeti da ratuju do sudnjeg dana, barem prema sadasnjem stanju snaga
Granice međunarodno priznate države Ukrajine će ostati. Krim je ključni i za NATO zbog kontrole Crnog mora i tu će Ukrajina imati jaku ratnu mornaricu u sastavu NATO pakta skupa sa Bugarima, Rumunima i Turskom.
-
detroit-mercy
#82842 Re: Ukrajina
Slusaj, sada je situacija sazrela za to oruzje, jer kako ces pravdati slanje milijardi i milijardi dolara vojne pomoci nekoj drzavi za koju nisi bio cak ni siguran na koju stranu ce otici.sumirprimus wrote: ↑03/05/2022 19:37Ma ok sad i to, ali nas konkretno drze ukri jer se nisu predali, da su oni petama vjetra dali i nama bi sad bilo gusto. A za ovo isto oruzje mole ukri vec 8 godinadetroit-mercy wrote: ↑03/05/2022 19:33
I masa naourzanja i obavjestajnih podataka koji stizu sta mislis odakle![]()
Sad, kako dugo Zapad/NATO radi sa Ukrajinicima znati ce se nakon ovog sukoba, jedno je sigurno, ne rade od juce
Pa vidio si kad je babuka govorio da ovi samo sto nisu napali, vecina svijeta ih je optuzivala (pola ovog foruma) da hoce pederi da izazovu rat.
-
sumirprimus
#82843 Re: Ukrajina
Haaaa?
Nadam se da u planu nemaju nista ispod sloma ruske agresorske vojske
-
Bossona
#82844 Re: Ukrajina
Zašto bi dozvolili da Ukrajina izgubi izlaz na more i da Rusi imaju jaču Crnu flotu nego su je imali prje agresije na Ukrajinu.detroit-mercy wrote: ↑03/05/2022 19:42
Sta im vrijedi taj izlaz na Sredozemlje kad ne mogu svoju flotu iz Sredozemlja poslati nazad u Crno more
Napij se vode, kartu u ruke pa opet razmisli, nije tako komplikovano kao sto ti se cini.
Nato i Amerika će uraditi sve da Rusija izgubi izlaz na Crno more nakon prijema Gruzije u NATO pakt
https://www.google.com/maps/place/Crno+ ... d34.299316
-
sumirprimus
#82845 Re: Ukrajina
Ma Džou se nema sta prigovorit, da je bogdo bio prezident kad je nama trebalo ih, doduse moze i sad povucdetroit-mercy wrote: ↑03/05/2022 19:46Slusaj, sada je situacija sazrela za to oruzje, jer kako ces pravdati slanje milijardi i milijardi dolara vojne pomoci nekoj drzavi za koju nisi bio cak ni siguran na koju stranu ce otici.sumirprimus wrote: ↑03/05/2022 19:37
Ma ok sad i to, ali nas konkretno drze ukri jer se nisu predali, da su oni petama vjetra dali i nama bi sad bilo gusto. A za ovo isto oruzje mole ukri vec 8 godina
Sad, kako dugo Zapad/NATO radi sa Ukrajinicima znati ce se nakon ovog sukoba, jedno je sigurno, ne rade od juce.
Pa vidio si kad je babuka govorio da ovi samo sto nisu napali, vecina svijeta ih je optuzivala (pola ovog foruma) da hoce pederi da izazovu rat.
-
lajkujMe
#82846 Re: Ukrajina
Ako je od US official onda je 100% tacnosumirprimus wrote: ↑03/05/2022 19:48
Haaaa?
Nadam se da u planu nemaju nista ispod sloma ruske agresorske vojske
-
Korisničkoime
#82847 Re: Ukrajina
Necemo se sa Njemackom igrati prizivanja likova iz proslosti.detroit-mercy wrote: ↑03/05/2022 19:32Ko jebe Njemacku, bitno je sta babuka kazeKorisničkoime wrote: ↑03/05/2022 19:28
Upravu si naravno povodom Hersona pobrka ga sa Harkivom.
Mislim da nece, mirovni sporazum ce ako ga bude bilo podrazumijevati ukidanje sankcija mozda postepeno ali definitivno ce se ici ka ukidanju. O ovisnosti djelova EU o ruskim energentima raspravljalo se dovoljno pogotovo Njemacka je u nezavidnom polozaju i jedan od glavnih razloga zasto bi mozda Zapad pritisnuo Ukrajinu da sklopi neki mirovni sporazum iako je mozda na stetu Ukrajine i iako je mozda nepravedan jesu upravo sankcije i pogotovo energenti jer ce dio Zapada osjetit sankcije naravno ni blizu kao Rusija ali ako moras placati skuplje energente ako cak i nemas osiguran stalan izvor energenata za svoju privredu ako izgubis vaznog trgovackog partnera kojem si prodavao gotovo proizvode na trzistu od koliko 100 i vise miliona ljudi ne moze i nije ti svejedno. Mislim da je djelu EU sigurno u cilju da se ovo sve sto brze zavrsi a medju njima je i Njemacka koja kako rekoh nije sitan igrac. Iz tog razloga se bojim da bi Ukrajina mogla dobiti nepravedan mir i zamrznuti sukob gdje je zapravo svrha svega ukidanje sankcija dal odmah dal postepeno. Nijemci se mogu malo koprcati ali su im puno vaznije veze sa USA nego Rusijom. Nemoj opet da im posaljemo narandzastog da im dijeli cvoke
.
- sunceKOtepsija
#82848 Re: Ukrajina
sjecanje na godisnjicu zive lomace u odesi
- SanskiBiser
#82850 Re: Ukrajina
Promjeni cijev na trimeru ako je kardanski, nece ti vise tresti, cijev se mijenja a deformise se vremenom.sumirprimus wrote: ↑03/05/2022 19:38 Znsci ja ove spojlere nijednog ne mogu ubost, ruke drhte od trimerA ko u putina ne krijte![]()
![]()