Zato sto misle da je to lijepo, i u trendu. Nece nijedna prestati da pumpa usne zato sto se ne svidja nekom muskarcu (ima uvijek bar jedan kojem ce se svidjeti). Vec kad Kim Kardashian svoje ispumpa onda ce i one polakospinel_ wrote: ↑03/05/2022 18:03 Moze li mi neko od zenskog dijela foruma objasniti zbog cega prirodno lijepe zene sebe upropastavaju vjestackim usnama, nosom itd..
Ako to rade da impresioniraju muski dio neka shvate jednom da se muskarcima gade vjestacko napumpane usne.
To je fuj fujeva.
Malo sam zalutao s temom ali vidim krenuli ste o tome.
O toni sminke da ne govorim.![]()
Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Mariella
#601 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
-
bitangeIprinceze
#602 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
A može li ti to reći i neko iz muškog forumskog dijela?spinel_ wrote: ↑03/05/2022 18:03 Moze li mi neko od zenskog dijela foruma objasniti zbog cega prirodno lijepe zene sebe upropastavaju vjestackim usnama, nosom itd..
Ako to rade da impresioniraju muski dio neka shvate jednom da se muskarcima gade vjestacko napumpane usne.
To je fuj fujeva.
-
no_sikiriki
#603 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Žene, šta god da rade sa sebe, to čine radi sebe. I ponekad radi drugih žena. Dakle, misle za sebe da su ljepše sa tonom šminke i vještačkim usnama, i zato to rade. Njima niko neće dokazati da su ljepše u prirodnoj varijanti, zato što to prekomjerno šminkanje/mijenjanje obično već krene u tinejdžerskim godinama i postane kao neka maska, bez koje ne mogu. I bez toga se osjećaju ružno i ogoljeno.spinel_ wrote: ↑03/05/2022 18:03 Moze li mi neko od zenskog dijela foruma objasniti zbog cega prirodno lijepe zene sebe upropastavaju vjestackim usnama, nosom itd..
To je fuj fujeva.
- auspuhc
#604 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Zato sto su povrsne i zato sto im je bitno sta drugi misle o njima. To je narocito do izrazaja doslo zadnjih godina pojavom facebooka i instagrama.Mariella wrote: ↑03/05/2022 18:01A boze sto li su zene iskompleksirane time, bas misterijaauspuhc wrote: ↑03/05/2022 17:27
Malo je smijesno kako gotovo svaka fura tu pricu o tome kako misle da je mladja.![]()
Zene su dosta iskompleksirane godinama. Evo ti danas na kliksu vijest Nina Badric i Vanna. Pogledaj kako su se fotosopirale da izgledaju bolje i mladje. Ne moze ih covjek prepoznati.![]()
https://www.klix.ba/magazin/showbiz/nin ... /220503043![]()
- auspuhc
#605 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ako ne idu u ekstreme i nadju dobrog "strucnjaka" time poprave izgled. Ne moze niko reci da Kylie Jenner nije postala privlacnija.bitangeIprinceze wrote: ↑03/05/2022 18:42A može li ti to reći i neko iz muškog forumskog dijela?spinel_ wrote: ↑03/05/2022 18:03 Moze li mi neko od zenskog dijela foruma objasniti zbog cega prirodno lijepe zene sebe upropastavaju vjestackim usnama, nosom itd..
To je fuj fujeva.

-
Zoya
#606 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Djelimice tačno,ali to i nije glavni razlog. Glavni razlog su takozvani idoli današnjice i ono što se servira na TV-u. Pojam ljepote je nešto sasvim drugo danas od onoga što je bio prije 50 godina.no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 18:47Žene, šta god da rade sa sebe, to čine radi sebe. I ponekad radi drugih žena. Dakle, misle za sebe da su ljepše sa tonom šminke i vještačkim usnama, i zato to rade. Njima niko neće dokazati da su ljepše u prirodnoj varijanti, zato što to prekomjerno šminkanje/mijenjanje obično već krene u tinejdžerskim godinama i postane kao neka maska, bez koje ne mogu. I bez toga se osjećaju ružno i ogoljeno.spinel_ wrote: ↑03/05/2022 18:03 Moze li mi neko od zenskog dijela foruma objasniti zbog cega prirodno lijepe zene sebe upropastavaju vjestackim usnama, nosom itd..
To je fuj fujeva.
- muha_sa
-
Nierika
-
Mariella
#609 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ne bih se slozila. Ali nekad i to treba biti bitno. U posjeti mi prijateljica, prvi put u BiH, kaze zene sve sredjene, nasminkane, isfenirane, lijepo obucene, a muskarci rascupanih brada, velikog stomaka, celavih glava i lose obuceni. I nije puno slagala
-
no_sikiriki
#610 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Da, ali nije svako podložan tim "idolima", niti svemu što se servira. Kao i sa modom. Neće svako oblačiti nešto samo zato što je moderno, ako joj ne stoji.Zoya wrote: ↑03/05/2022 18:54Djelimice tačno,ali to i nije glavni razlog. Glavni razlog su takozvani idoli današnjice i ono što se servira na TV-u. Pojam ljepote je nešto sasvim drugo danas od onoga što je bio prije 50 godina.no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 18:47
Žene, šta god da rade sa sebe, to čine radi sebe. I ponekad radi drugih žena. Dakle, misle za sebe da su ljepše sa tonom šminke i vještačkim usnama, i zato to rade. Njima niko neće dokazati da su ljepše u prirodnoj varijanti, zato što to prekomjerno šminkanje/mijenjanje obično već krene u tinejdžerskim godinama i postane kao neka maska, bez koje ne mogu. I bez toga se osjećaju ružno i ogoljeno.
Ali slažem se da ta žena sa tonom šminke ili napumpanim usnama vjerovatno pronalazi uzor u Kardashianima i sličnim. U suštini se radi o iskompleksiranim osobama koje se ne osjećaju ugodno u svojoj koži, bez te silne šminke i estetskih zahvata.
Poznajem nekoliko takvih žena, jedna moja nekadašnja prijateljica je bila na taj fazon, imala je one užasne lažne preduge nokte i kad smo joj njena mama i ja rekle nešto u stilu "šta će ti bona ti nokti", rasplakala se i rekla "to je jedino što je dobro na meni", i tad smo shvatili da je djevojka duboko iskompleksirana.
-
Zoya
#611 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Gurnula si u koš iskompleksiranih čitavu jednu generaciju. Pogledaj jos jedared oko sebe pa ćeš vidjeti da tu nema, samo kompleksačica.no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 19:03Da, ali nije svako podložan tim "idolima", niti svemu što se servira. Kao i sa modom. Neće svako oblačiti nešto samo zato što je moderno, ako joj ne stoji.
Ali slažem se da ta žena sa tonom šminke ili napumpanim usnama vjerovatno pronalazi uzor u Kardashianima i sličnim. U suštini se radi o iskompleksiranim osobama koje se ne osjećaju ugodno u svojoj koži, bez te silne šminke i estetskih zahvata.
Poznajem nekoliko takvih žena, jedna moja nekadašnja prijateljica je bila na taj fazon, imala je one užasne lažne preduge nokte i kad smo joj njena mama i ja rekle nešto u stilu "šta će ti bona ti nokti", rasplakala se i rekla "to je jedino što je dobro na meni", i tad smo shvatili da je djevojka duboko iskompleksirana.
- auspuhc
#612 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Ja bas vidim suprotno. Muskarci top, a zene bezveze.
-
Mariella
#613 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
-
no_sikiriki
#614 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pa i gledam, nije da nema djevojaka sa napumpanim usnama ili puno šminke, ali ne bih se složila da je to "čitava generacija". Više primjećujem trend masovnog korištenja filtera, dakle djevojke koje su normalno našminkane i sređene, ali koriste filtere do te mjere da uživo i na slikama izgledaju sasvim drugačije.Zoya wrote: ↑03/05/2022 19:08Gurnula si u koš iskompleksiranih čitavu jednu generaciju. Pogledaj jos jedared oko sebe pa ćeš vidjeti da tu nema, samo kompleksačica.no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 19:03
Da, ali nije svako podložan tim "idolima", niti svemu što se servira. Kao i sa modom. Neće svako oblačiti nešto samo zato što je moderno, ako joj ne stoji.
- spinel_
#615 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pa mozeS... Evo samo jedan primjer mi pada na um. Pogledati samo onu Lanu Stanisic danas i prije 10 god npr.bitangeIprinceze wrote: ↑03/05/2022 18:42A može li ti to reći i neko iz muškog forumskog dijela?spinel_ wrote: ↑03/05/2022 18:03 Moze li mi neko od zenskog dijela foruma objasniti zbog cega prirodno lijepe zene sebe upropastavaju vjestackim usnama, nosom itd..
To je fuj fujeva.
Sta je ono danas, ne mozes je gledati. Ona ako misli da je sebi lijepa onakva kakva je danas onda ima garant neki poremecaj.
-
Zoya
#616 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
A odakle to dolazi, šta ti misliš? Ko im nabija komplekse? Imaš li pojma sa čime se djevojke danas suočavaju?no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 19:17Pa i gledam, nije da nema djevojaka sa napumpanim usnama ili puno šminke, ali ne bih se složila da je to "čitava generacija". Više primjećujem trend masovnog korištenje filtera, dakle djevojke koje su normalno našminkane i sređene, ali koriste filtere do te mjere da uživo i na slikama izgledaju sasvim drugačije.
-
bitangeIprinceze
#617 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Žene, šta god da rade sa sebe, to čine radi sebe. I ponekad radi drugih žena.no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 18:47Žene, šta god da rade sa sebe, to čine radi sebe. I ponekad radi drugih žena. Dakle, misle za sebe da su ljepše sa tonom šminke i vještačkim usnama, i zato to rade. Njima niko neće dokazati da su ljepše u prirodnoj varijanti, zato što to prekomjerno šminkanje/mijenjanje obično već krene u tinejdžerskim godinama i postane kao neka maska, bez koje ne mogu. I bez toga se osjećaju ružno i ogoljeno.spinel_ wrote: ↑03/05/2022 18:03 Moze li mi neko od zenskog dijela foruma objasniti zbog cega prirodno lijepe zene sebe upropastavaju vjestackim usnama, nosom itd..
To je fuj fujeva.
Ovo ko da si mene pitala, zapravo to bi bio odgovor nekog iz muškog dijela foruma. Preovladava
- spinel_
#618 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
A zasto se mora staviti tona sminke? Jel dovoljno samo malo nanijeti da se bude da kazem normalno licilo?
- spinel_
#619 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Znaci sminka vam ga dodje kao jedna vrsta droge jer ako nesto koristis 15 godina naravno da ces i dalje nastaviti jer ti se koza navikla na istu i ako ne stavis onda vidis na ogledalu da ste bez iste kao da te "poplava izbacila".no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 18:47Žene, šta god da rade sa sebe, to čine radi sebe. I ponekad radi drugih žena. Dakle, misle za sebe da su ljepše sa tonom šminke i vještačkim usnama, i zato to rade. Njima niko neće dokazati da su ljepše u prirodnoj varijanti, zato što to prekomjerno šminkanje/mijenjanje obično već krene u tinejdžerskim godinama i postane kao neka maska, bez koje ne mogu. I bez toga se osjećaju ružno i ogoljeno.spinel_ wrote: ↑03/05/2022 18:03 Moze li mi neko od zenskog dijela foruma objasniti zbog cega prirodno lijepe zene sebe upropastavaju vjestackim usnama, nosom itd..
To je fuj fujeva.
- selenofil
#620 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Meni je tona sminke odraz seljakluka, osim kada su u pitanju neke svecanosti.
-
no_sikiriki
#621 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Kad sam rekla da misle da su ljepše sa tonom šminke i vještačkim usnama, mislila sam na žene o kojima si ti pričao. Ne nose sve žene tonu šminke, daleko od toga.spinel_ wrote: ↑03/05/2022 19:28Znaci sminka vam ga dodje kao jedna vrsta droge jer ako nesto koristis 15 godina naravno da ces i dalje nastaviti jer ti se koza navikla na istu i ako ne stavis onda vidis na ogledalu da ste bez iste kao da te "poplava izbacila".no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 18:47
Žene, šta god da rade sa sebe, to čine radi sebe. I ponekad radi drugih žena. Dakle, misle za sebe da su ljepše sa tonom šminke i vještačkim usnama, i zato to rade. Njima niko neće dokazati da su ljepše u prirodnoj varijanti, zato što to prekomjerno šminkanje/mijenjanje obično već krene u tinejdžerskim godinama i postane kao neka maska, bez koje ne mogu. I bez toga se osjećaju ružno i ogoljeno.![]()
- selenofil
#622 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
-
no_sikiriki
#623 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Nemam, ali s obzirom na tvoju profesiju, pretpostavljam da misliš na peer pressure?Zoya wrote: ↑03/05/2022 19:20A odakle to dolazi, šta ti misliš? Ko im nabija komplekse? Imaš li pojma sa čime se djevojke danas suočavaju?no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 19:17
Pa i gledam, nije da nema djevojaka sa napumpanim usnama ili puno šminke, ali ne bih se složila da je to "čitava generacija". Više primjećujem trend masovnog korištenje filtera, dakle djevojke koje su normalno našminkane i sređene, ali koriste filtere do te mjere da uživo i na slikama izgledaju sasvim drugačije.
Nemoj se ljutiti na mene.
-
Mariella
#624 Re: Gdje i kako upoznati partnera za nas 30+
Pa tako izgleda i drugim ljudima. Ako te neko uvijek vidi sa sminkom i isfeniranom kosom, i onda jedan dan dodjes u prirodnom izdanju, cak i ako izgledas ok bez sminke reci ce uf jesi to bolesna, sta ti bi, jel sve okspinel_ wrote: ↑03/05/2022 19:28Znaci sminka vam ga dodje kao jedna vrsta droge jer ako nesto koristis 15 godina naravno da ces i dalje nastaviti jer ti se koza navikla na istu i ako ne stavis onda vidis na ogledalu da ste bez iste kao da te "poplava izbacila".no_sikiriki wrote: ↑03/05/2022 18:47
Žene, šta god da rade sa sebe, to čine radi sebe. I ponekad radi drugih žena. Dakle, misle za sebe da su ljepše sa tonom šminke i vještačkim usnama, i zato to rade. Njima niko neće dokazati da su ljepše u prirodnoj varijanti, zato što to prekomjerno šminkanje/mijenjanje obično već krene u tinejdžerskim godinama i postane kao neka maska, bez koje ne mogu. I bez toga se osjećaju ružno i ogoljeno.![]()
- selenofil