Leno wrote: ↑02/05/2022 22:59
Relativno blag udar mi je prouzrokovao 7 hiljada stete...stub i prag se moraju osjeci...i ti bas lupetas....kazem ti pogledao sam...nisam ga vidio...dosao je jako brzo...sam policajac kaze da je isao preko sto kmh. Pricas o autima koja imaju velika ubrzanja umjesto da pises malo vise o temi...vjeruj mi ja vozim motor vec deset godina i znam sta je brzina...
Relativno blag udarac mogao ti je prouzrokovati i 15.000 štete, da si vozio Porsche, ili 350, da si vozio G2. Voljela bih vidjeti stanje drugog automobila, njegova oštećenja. Imaš li te fotografije?
Napisala sam da je drugi automobil bježao od tebe i od bočnog sudara, pa te je udario u prednji lijevi blatobran, na kraju lijeve kolovozne trake... Sad ponovo gledam tvoj BMW i njegovo stanje nakon sudara, a prethodno sam pročitala sve tvoje postove i pronašla jedan u kojem pišeš:
"
problem je nastao jer me je covjek udario na samom kraju lijeve ivice puta..tacnije sirina puta je 9.70 a udario me je na 9.60"
pa onda i
"
Ma ljudi dao sam žmigavac i ceko da produ svi iz suprotnog smijera..sivonja nabro stoju...nisam ga vidio...maltene sišo sa ceste kad me udario...nije kočio a zaustavio se na parkingu.."
Ako si stao i čekao da prođu svi automobili iz suprotnog smjera, pa nakon posljednjeg skrenuo ulijevo, ne shvatam odakle se "stvorio" taj automobil koji te je udario u prednji lijevi blatobran i to na ivici lijeve kolovozne trake. Ako je vozio velikom brzinom, ipak je morao sačekati da se mimoiđe sa svim automobilima iz suprotnog pravca, pa nakon posljednjeg, tek onda da krene u preticanje, da bi tebe udario na kraju. Ti si za to vrijeme mogao skrenuti ulijevo i otići sa ceste.
Možda je vozio odmah iza tebe, pa kad je prošao i zadnji automobil, kojeg si i ti čekao da prođe, krenuo u preticanje tebe, u isto vrijeme kad si i ti krenuo u skretanje ulijevo? Da si dao žmigavac, drugi vozač bi ga vidio. Da si dao žmigavac, a ovaj ga zanemario, iako ga je vidio, odakle mu tolika brzina ("došao je jako brzo...oko 100 km/sat").
Inače, Bosanska poljana je poprilično frekventna cesta, uz to i bez krivina..sve je pravac.
Ja ipak mislim da si ti skrenuo ulijevo ne gledajući u retrovizor, a da te je on udario odmah nakon prelaska u njegovu traku kojom te je preticao, pa ste obojica, po inerciji, otišli na ivicu lijeve strane. Možda i jesi dao žmigavac, ali ubijeđena sam da nisi pogledao u retrovizor, nisi uočio taj drugi automobil. I da, ne vjerujem da mu je brzina bila toliko velika, oko 100 km/sat, jer oštećenje tvog automobila ne pokazuje toliku njegovu brzinu.
Od mene dosta. Neću ti više odgovarati, jer, kolega, nije moj problem, tvoj je, ja sam samo odgovorila na tvoje inicijalno pitanje iz prvog posta. Ako ti se nije svidio, nije razlog za vrijeđanje. Samo preskoči, i nastavi čitati komentare koji ti se više dopadaju. Jedino molim da budeš pošten i da nam pokažeš presudu nakon odluke suda. Pa kad god bude... Svakako, sretno na suđenju
Usput, raduj se da si upoznao fenomen-policajca, koji je sposoban utvrditi brzinu automobila na osnovu oštećenja od sudara