Ukrajina

saimidin

#82301 Re: Ukrajina

Post by saimidin »

Mislim da svabe znaju(vlada, ne I vecina ljudi) da su u ratu, pitanje je kako ce putler/orci reagovati na promjenu strane, jer do sada su bili sa orcima, dobro nisu samo oni, ali uncle joe ih postroji u ramsteinu I sad je tesko nazad

index.hr

UKRAJINSKI veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnik dao je veliki intervju njemačkom Bildu.

"Nestalo je svjetla. Šetnja i uživanje na suncu djeluju neprimjereno. Postoji život prije i nakon 24. veljače", rekao je na početku.

"Moraš se moći smijati, inače ćeš poludjeti. No jako mi je teško, kao i svima u Ukrajini. Proveo sam mnoge besane noći misleći o užasnim ratnim zločinima koje Rusi čine u mojoj domovini", kaže Andrij Melnik.

Na pitanje o eskalaciji sukoba kaže da je treći svjetski rat već počeo.

"Treći svjetski rat je već počeo. Putinov napad na Ukrajinu utječe na svakoga. I na Njemačku iako još ne vojno. Svima treba biti jasno: Putin želi imperijalistički svjetski poredak sa smanjenim NATO savezom, savezom čije Poljska, Češka i Slovenija više ne bi bile članice", rekao je.

Strah da će Njemačka postati strana u ratu je potpuna budalaština. Za Putina je Njemačka već strana u ovom ratu. Ruska pobjeda u Ukrajini bila bi nešto najgore što se može dogoditi za Njemačku", kazao je.

Što se tiče naoružanja, kazao je da su tenkovi koje šalje Njemačka stari 40 godina.

"Za pobjedu protiv Rusije trebamo moderno njemačko oružje", rekao je.
Jeremija_Lesina

#82302 Re: Ukrajina

Post by Jeremija_Lesina »

saimidin wrote: 01/05/2022 22:37
"Za pobjedu protiv Rusije trebamo moderno njemačko oružje", rekao je.
Sada ide ruska kontra. Dodo šalje oba Despota!
emirolini

#82303 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

Danas u predgradju Moskve gorilo

Nespin

#82304 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:51, edited 2 times in total.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#82305 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Što se tiče nuklearnih snaga to vam je put bez povratka.

Ne možete ograničeno upotrijebiti nuklearne snage, čak ni na taktičkom nivou, a da to ne izazove odgovor. Čak kad bi Putinu to palo na pamet mislim da bi generali to odbili, to ne dolazi u obzir. Ne samo da bi ga spriječili generali, nego bi ga spriječili i Kinezi.

Ja sam spletom okolnosti se našao u Indiju u trenutku kad je Indija napala Pakistan, i zaprijetio je nuklearni sukob, jer i jedni i drugi imaju nuklearno oružje.

U roku kraćem od 24 sara su Rusija, Amerika i Evropske države izvršile takav pritisak na Indiju i Pakistan, koje više ne samo da nisu pričale o upotrebi nuklearnog oružja, nego jednostavno su se jedna i druga strana povukle na početne položaje.

To vam je nezamislivo da vam sad počne neko bacati nuklearne bojeve glave.

Eksplozija najmanje nuklearne bojeve glave bi izazvala veće onečišćenje nego što je Černobil izazvao, jer su one rađenje da rade uništenje onečišćenjem.

Jeremija_Lesina

#82306 Re: Ukrajina

Post by Jeremija_Lesina »

emirolini wrote: 01/05/2022 22:53 Danas u predgradju Moskve gorilo

U Rusiji je sve grandiozno. Vidi samo derneka za prvomajski uranak!
drug_profi

#82307 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Za prvi maj su se uvijek palile prvomajske vatre. Sta je cudno?
zigzag

#82308 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

https://www.capital.ba/gorjela-zgrada-irb-rs-foto/

Ovdašnji režim se samoZapalio iz solidarnosti.
drug_profi

#82309 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Hame_ wrote: 01/05/2022 22:55 Čak kad bi Putinu to palo na pamet mislim da bi generali to odbili, to ne dolazi u obzir. Ne samo da bi ga spriječili generali, nego bi ga spriječili i Kinezi.
Imamo primjer ruskog komandanta iz Mariuoplja koji je upotrijebio sarin (vjerovatno).
Kako je odveden u nepoznatom pravcu.
Koliko god rusi bili mentalitetom fašisti i nacisti, ukratko četnici, ipak imaju crvenu liniju za koju znaju da ako je pređu, neće na dobro po njih izaći.
sarajlija-x

#82310 Re: Ukrajina

Post by sarajlija-x »

@sumi
Koja je trenutno kvota?
Ovo bi vrlo lako moglo biti iz dvice u keca. :-D
Kyuss

#82311 Re: Ukrajina

Post by Kyuss »

"Naša vojska neće umjetno prilagođavati svoje djelovanje bilo kojem datumu, uključujući Dan pobjede", rekao je Lavrov, dodajući da "tempo operacije u Ukrajini ovisi prije svega o potrebi da se minimiziraju svi rizici za civilno stanovništvo i rusko vojno osoblje", kazao je Lavrov.
Rizici se minimiziraju konstantnim ravnanjem civilnih ciljeva, pljackom, silovanjima i genocidom?
Dodaje kako Rusija ne traži od Zelenskog da se preda, već traži da Zelenskij naredi ukrajinskim "neonacističkim bataljunima", kako Lavrovljeve riječi prenosi Interfax, da se predaju.

"Zelenskij može donijeti mir ako prestane davati kriminalne zapovijedi neonacističkim bataljunima te ako ih prisili da puste civile i prestanu s otporom", rekao je Lavrov.

Dodao je da im nije cilj promjena vlasti u Ukrajini.

"Naš cilj ne uključuje promjenu režima u Ukrajini. To je američka specijalnost, to oni rade diljem svijeta", rekao je Lavrov. Dodao je da je Rusiji cilj osigurati mir ljudima na istoku Ukrajine te ih zaštititi od nacifikacije.
Gadna deluzija vlada u kremlju.
Bloo
Globalna šefica

#82312 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

drug_profi wrote: 01/05/2022 23:03 Za prvi maj su se uvijek palile prvomajske vatre. Sta je cudno?
Plamenee zoreee, budeme iz sna...
Navijam za Ruse u ovom slucaju.
Smrt putlerizmu,sloboda narodu!
zlajaBHF

#82313 Re: Ukrajina

Post by zlajaBHF »

Sad mi na FB izasao video spot gdje orkestar Ukrajinske vojske izvodi pozatu ilahiju, valjda povodom Bajrama :thumbup:

Pokazuju da se radi o vojsci i drzavi koja je multikultularna i koja respektue manjine.

Ne mogu sam da nadjem snimak na Youtube... :sad:
TomANDJerry

#82314 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

Meni se cini kako vrijeme prolazi da Rusi smanjuju apetite u ovim izjavama ... sve manje i manje traze - nema vise price o NATO, o deminilitarizaciji (u prevodu predaja), o denacifikaciji (u prevodu promjena rezima) itd

Kao da se spremaju da stanu na kočnicu i pristanu na primirje, samo se nadam da i u Kijevu postoji dovoljno pameti da se pristane na to ... primirje da, politicko rjesenje nikad --- i onda cekati da sankcije i vrijeme odrade svoje. I njemacka se ujedinila, i poljska se oslobodila, doci ce vrijeme i na Ukrajinu -- nikome oni više nista ne trebaju dokazivati, a tesko da imaju oruzje (ili ce imati) za strateske ofanzive i totalno oslobodjenje vojnim putem.
zigzag

#82315 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ili će rusi napustiti ukrajinsku teritoriju ili će ih ovi morati istjerati.
Primirje na dostignutim linijama je kraj Ukrajine.

A imaju zicer, jer za koji mjesec će ili nepovrat otići putinov režim ili komplet Rusija.
Nespin

#82316 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:51, edited 1 time in total.
CrveniKuk

#82317 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

TomANDJerry wrote: 01/05/2022 23:20 Meni se cini kako vrijeme prolazi da Rusi smanjuju apetite u ovim izjavama ... sve manje i manje traze - nema vise price o NATO, o deminilitarizaciji (u prevodu predaja), o denacifikaciji (u prevodu promjena rezima) itd

Kao da se spremaju da stanu na kočnicu i pristanu na primirje, samo se nadam da i u Kijevu postoji dovoljno pameti da se pristane na to ... primirje da, politicko rjesenje nikad --- i onda cekati da sankcije i vrijeme odrade svoje. I njemacka se ujedinila, i poljska se oslobodila, doci ce vrijeme i na Ukrajinu -- nikome oni više nista ne trebaju dokazivati, a tesko da imaju oruzje (ili ce imati) za strateske ofanzive i totalno oslobodjenje vojnim putem.
Rusi su Ispali totalno glupi. Amateri,kao da su amatersko pozorište iz Čevljanovića.Toliko su precijenili sebe i u isto vrijeme podcijenili Ukrajince i njihovu volju za borbom i spremnošću Zapada da pomogne. Sve fulali. Toliko smo slušali o bivšem KGB i sadašnjem FSB,a ispali su totalni amateri. Početnici.Amerikanci su čekali neku njihovu grešku, i dočekali su je. I to u Ukrajini. I još, kroz svoje ponašanje u Ukrajini, ameri su poslali poruku i Kinezima sto im se može desiti ako napadnu Tajvan. Zasada, Amerikanci su pokazali da su level iznad u odnosu na sve igrače u svijetu. A,babuška…može biti sretna,ako Krim na kraju zadrže.
Vedoo

#82318 Re: Ukrajina

Post by Vedoo »

sumirprimus wrote: 01/05/2022 21:05 Slabo danas
UPDATE - Yesterday's #Ukraine attack on the Rus. HQ in #Izium was designed to liquidate the high-value target - chief of Gen. Staff of RAF Gen. Valeriy Gerasimov. The Kremlin sent him to get a victory for the May 9 parade. Gerasimov was close to the blast but wounded. [Thread⬇️]
Od kovalenka

[2] Yesterday, at the moment of the #Ukraine attack more than 40 high-ranked Russian military officers gathered in the HQs in #Izium. Reportedly, up to 20 of them are confirmed killed incl. Gen. Andrey Simonov, a commander of electronic warfare forces of the West district.
Strašno, strašno. Jednostavno mi zvuči nevjerovatno. Kakav amaterizam bez obzira koja je vojska u pitanju. Organizovati sastanak tako visoko rangiranog vojnog kadra tako blizu linije. Ili si mega glup ili mega umišljen.
moa

#82319 Re: Ukrajina

Post by moa »

TomANDJerry wrote: 01/05/2022 23:20 Meni se cini kako vrijeme prolazi da Rusi smanjuju apetite u ovim izjavama ... sve manje i manje traze - nema vise price o NATO, o deminilitarizaciji (u prevodu predaja), o denacifikaciji (u prevodu promjena rezima) itd

Kad ih istjerajibiz drzave onda se moze sjesti za hastal ovako sa Rusima u ovoj pozociji tesko da ima mira. Rusija se mora restartovati sama i sad je trenutak. Nazalost meni se cini da je tako jwr krhko je primirje sa Rusima.
quoter

#82320 Re: Ukrajina

Post by quoter »

zlajaBHF wrote: 01/05/2022 23:16 Sad mi na FB izasao video spot gdje orkestar Ukrajinske vojske izvodi pozatu ilahiju, valjda povodom Bajrama :thumbup:

Pokazuju da se radi o vojsci i drzavi koja je multikultularna i koja respektue manjine.

Ne mogu sam da nadjem snimak na Youtube... :sad:
https://fb.watch/cKKkOg1aX9/

Je li ovo?
TomANDJerry

#82321 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

moa wrote: 01/05/2022 23:41

Kad ih istjerajibiz drzave onda se moze sjesti za hastal ovako sa Rusima u ovoj pozociji tesko da ima mira. Rusija se mora restartovati sama i sad je trenutak. Nazalost meni se cini da je tako jwr krhko je primirje sa Rusima.
Mislim da je buducnost Rusije crnja od buducnosti ovog konflikta, zato mislim da bi bilo bolje za Ukrajince da prihvate primirje ako se ponudi. Uostalo, treba se zapitati i šta ce im u ovom trenutku Donjeck ili Luganjsk -- hrpa rusofilnih budaletina na teritoriji koja je unistena.

A Rusiji ce okupacija ovih teritorija + Krim i jug Ukrajine biti još jedan teg oko vrata ... zajedno sa sankcijama, padu nataliteta, padu proizvodnje nafte i gasa (jer nema više zapadne tehnologije) itd itd.

Da je moja odluka išao bih tim putem, primirje da -- politicko rjesenje nikad ... a realno, mislim da ce i Zelenski nesto takvo prihvatiti ako mu se ponudi. Ipak on mora voditi brigu o svom narodu, a šta trenutno znaci Mariupolj --- grad i njegovi stanovnici jednostavno ne postoji ...

Mislim da je prirodan tijek dogadjaja da ce Rusija kad-tad postati normalna, i onda ce i oni vidjeti nepravdu koju su ucinili i vratiti se kuci. Bili su jako blizu tome 90tih, ali nekako se opet taj KGB-šljam dokopao vlasti ... mozda sljedeci put na raskrsnici historije na vlast u Rusiji dodje neki Kasparov ili tako nesto
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#82322 Re: Ukrajina

Post by Slo Burner »

[youtube]http://youtu.be/yWvqYOwgR9I[/youtube]
Malo smo Trumpa podcjenjivali cini mi se
Last edited by Slo Burner on 01/05/2022 23:51, edited 1 time in total.
studeni76

#82323 Re: Ukrajina

Post by studeni76 »

Vedoo wrote: 01/05/2022 23:40
sumirprimus wrote: 01/05/2022 21:05 Slabo danas
UPDATE - Yesterday's #Ukraine attack on the Rus. HQ in #Izium was designed to liquidate the high-value target - chief of Gen. Staff of RAF Gen. Valeriy Gerasimov. The Kremlin sent him to get a victory for the May 9 parade. Gerasimov was close to the blast but wounded. [Thread⬇️]
Od kovalenka

[2] Yesterday, at the moment of the #Ukraine attack more than 40 high-ranked Russian military officers gathered in the HQs in #Izium. Reportedly, up to 20 of them are confirmed killed incl. Gen. Andrey Simonov, a commander of electronic warfare forces of the West district.
Strašno, strašno. Jednostavno mi zvuči nevjerovatno. Kakav amaterizam bez obzira koja je vojska u pitanju. Organizovati sastanak tako visoko rangiranog vojnog kadra tako blizu linije. Ili si mega glup ili mega umišljen.
Al kakav je ovo rad US i UK obavještajnih službi na terenu. Nisu ovo sami Ukri namirisali. Ruje se mogu za guzicu ujest, ne mogu ih spriječit da dijele informacije.
Čuli smo za one avione prvih dana, sad i ovo a ko zna koliko je toga jos bilo. Kao sto neko reče, dobije se osjećaj da Ukri imaju info prije nego ruske jedinice na terenu
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#82324 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

TomANDJerry wrote: 01/05/2022 23:49
moa wrote: 01/05/2022 23:41

Mislim da je buducnost Rusije crnja od buducnosti ovog konflikta, zato mislim da bi bilo bolje za Ukrajince da prihvate primirje ako se ponudi. Uostalo, treba se zapitati i šta ce im u ovom trenutku Donjeck ili Luganjsk -- hrpa rusofilnih budaletina na teritoriji koja je unistena.

A Rusiji ce okupacija ovih teritorija + Krim i jug Ukrajine biti još jedan teg oko vrata ... zajedno sa sankcijama, padu nataliteta, padu proizvodnje nafte i gasa (jer nema više zapadne tehnologije) itd itd.

Da je moja odluka išao bih tim putem, primirje da -- politicko rjesenje nikad ... a realno, mislim da ce i Zelenski nesto takvo prihvatiti ako mu se ponudi. Ipak on mora voditi brigu o svom narodu, a šta trenutno znaci Mariupolj --- grad i njegovi stanovnici jednostavno ne postoji ...

Mislim da je prirodan tijek dogadjaja da ce Rusija kad-tad postati normalna, i onda ce i oni vidjeti nepravdu koju su ucinili i vratiti se kuci. Bili su jako blizu tome 90tih, ali nekako se opet taj KGB-šljam dokopao vlasti ... mozda sljedeci put na raskrsnici historije na vlast u Rusiji dodje neki Kasparov ili tako nesto
Ti im znači predlažeš 51:49 u vremenu kad imaju svu pomoć ovog Svijeta, samo da ne pucaju više.

Dejton : Oluja
Nespin

#82325 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:51, edited 1 time in total.
Post Reply