Ja kupujem liqui moly aditive, imas posebno za dpf.
15 ak KM
Jedan mjesec stavim za dizne, pa sljedeci mjesec za dpf i tako u krug.
Ima ih na selexu u hrasnom.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
e hvala ti punoQwerty1234 wrote: ↑30/04/2022 22:36 Ja kupujem liqui moly aditive, imas posebno za dpf.
15 ak KM
Ima ih na selexu u hrasnom.
Liqui je dobra firma, vjerujem da su i aditivi dobri.black_adrian wrote: ↑30/04/2022 22:39e hvala ti punoQwerty1234 wrote: ↑30/04/2022 22:36 Ja kupujem liqui moly aditive, imas posebno za dpf.
15 ak KM
Ima ih na selexu u hrasnom.![]()
i ja cu onda tu kupiti... nisam za DPF koristio ima skoro godina, samo za dizne sipao... nedavno sam isto za dizne koristio, tako da je red da uzmem jedan i za DPF kad budem isao na neki duzi put...
super onda... vjeruj da ne znam u kakvom je trenutno stanju, nisam isao mjeriti... mislio sam prvo da naspem sta pa da ga procepim s obzirom da u zadnje vrijeme imam puno gradske...Qwerty1234 wrote: ↑30/04/2022 22:50 Liqui je dobra firma, vjerujem da su i aditivi dobri.
Ja sam njihove u benzinca sipao isto.
Vjerujem da ima boljih, ali za 15 KM tesko.
Ako ti nije zao para uzmi tunap mp 184.
On snizava temperaturu izgaranja i dobar je upravo za gradsku voznju.Znaci ako imas zdrav dpf, da ostane takav.
Ako je imalo zacepljen onda imaju drugi aditivi njihovi, koji pomazu da se ocisti to zaprljanje, a 184 je preventiva.
Nista ne moras sipati sem tog AdBlue.shalla wrote: ↑30/04/2022 23:46 Mene nervira što sam glup i još nisam pohvatao koncept šta sipati, kad i koliko od tih aditiva. Jebo me dizel da me jebo, moraš se doškolovati da voziš dizela
Lijepi benzin, naspi i vozi
Uglavnom, ako ima neka dobra duša koja bi mi u ove Mubarek dane malo objasnila kako i šta, bio bih zahvalan.
Dakle prije 2 mjeseca kupio Peugeot 308 T9, 1,6 blueHdi...
Sipam ovaj aditivirani dizel i jučer sam kupio i nasuo prije sipanja rezervoara ovaj neki aditiv za dizel koji sam uzeo (slučajno, nije da sam ganjao da uzmem dole) u BLOK servisu...
Moje pitanje je šta još trebam sipati, kad, koliko? Koliko sam skontao, Adblue kao i aditiv za isti sipam nakon što mi board izbaci onu poruku da mi je Adblue pri kraju? Koji još aditivi postoje i za šta? Za dizne, za DPF?
Halalite ako su glupa i suvišna pitanja![]()
Postoje i drugaciji tipovi aditiva za dpf.kabal1337 wrote: ↑30/04/2022 23:58Nista ne moras sipati sem tog AdBlue.shalla wrote: ↑30/04/2022 23:46 Mene nervira što sam glup i još nisam pohvatao koncept šta sipati, kad i koliko od tih aditiva. Jebo me dizel da me jebo, moraš se doškolovati da voziš dizela
Lijepi benzin, naspi i vozi
Uglavnom, ako ima neka dobra duša koja bi mi u ove Mubarek dane malo objasnila kako i šta, bio bih zahvalan.
Dakle prije 2 mjeseca kupio Peugeot 308 T9, 1,6 blueHdi...
Sipam ovaj aditivirani dizel i jučer sam kupio i nasuo prije sipanja rezervoara ovaj neki aditiv za dizel koji sam uzeo (slučajno, nije da sam ganjao da uzmem dole) u BLOK servisu...
Moje pitanje je šta još trebam sipati, kad, koliko? Koliko sam skontao, Adblue kao i aditiv za isti sipam nakon što mi board izbaci onu poruku da mi je Adblue pri kraju? Koji još aditivi postoje i za šta? Za dizne, za DPF?
Halalite ako su glupa i suvišna pitanja![]()
Pusti ti forumske price preporucuje Tunap jer spusta temperaturu izgaranja a ne zna da svaki aditiv za to na isti nacin funcionise.
Tvoje je da jednom sedmicno ili u 14 dana napravis djir autoputem ( 2-2.6k obrtaja nekih 10-15 minuta) i prst u uho.
Da je Tunap magican koliko pricaju, i cjenovno bolji od LM - Nije.
Zasto?
Koncemtrisani mogu biti do te mjere dok ne pocnu skodit normalnom radu.
Možda ako voziš Forda iz 1976.bitanga_sa_otesa wrote: ↑01/05/2022 07:50 litar ateefa mjesecno na pun rezervar i miran si
kaki aditivi kake Ćke materine![]()
Tu aditivi ne pomazu jer benzin ne prelazi preko tih ventila kod direktnog ubrizgavanja, vec se ubrizgava gorivo direktno u cilindre.B6Redhell wrote: ↑01/05/2022 15:12 Ne znam za dizele. Ali iz licnog iskustva ti aditivi slabo piju vode kod benzinaca.
Motori sa direktnim ubrzagavanjem znaju naslagati karbona po usisnoj i usisnim ventilima. Pogotovo kad se koristi lose ulje. A PCV ventil ne radi dobar posao.
Ja sam prije nekih 12 godina kupio auto benzinac turbak DI motor skoro nov. Te prve generacije DI motora su bile lose na naslage. I citajuci kojekakve forume tokom godina ponekad špricao te aditive u usisnu. Potrosio bruku para. U nadi da sprijecim naslage karbona.
Nikakve ja promjene nikad nisam uocio. Iz radoznalosti na 150k km skinem usisnu, ventili kao da su u katran umočeni. Četkicu u ruke i onaj alat kao u zubarskoj ordinaciji. I skidaj karijeszatvarao komore ventilima. Sipao kojekakve deterdzente da omeksa. Cio dan posla.
Uglavnom aditivi nisu pomagali nesto.
A nesto kontam i ako omeksaju i otkidaju komade karbona u radu motora. To zavrsi u dpf ili u katalozatoru i koje moze ostetit..
Naravno.
Ma znam to. Ja sam skidao senzor temp na usisnoj. I tu spricao kroz crijeva. Da bi islo u komore i ventile kod DI motora.Qwerty1234 wrote: ↑01/05/2022 15:51Tu aditivi ne pomazu jer benzin ne prelazi preko tih ventila kod direktnog ubrizgavanja, vec se ubrizgava gorivo direktno u cilindre.B6Redhell wrote: ↑01/05/2022 15:12 Ne znam za dizele. Ali iz licnog iskustva ti aditivi slabo piju vode kod benzinaca.
Motori sa direktnim ubrzagavanjem znaju naslagati karbona po usisnoj i usisnim ventilima. Pogotovo kad se koristi lose ulje. A PCV ventil ne radi dobar posao.
Ja sam prije nekih 12 godina kupio auto benzinac turbak DI motor skoro nov. Te prve generacije DI motora su bile lose na naslage. I citajuci kojekakve forume tokom godina ponekad špricao te aditive u usisnu. Potrosio bruku para. U nadi da sprijecim naslage karbona.
Nikakve ja promjene nikad nisam uocio. Iz radoznalosti na 150k km skinem usisnu, ventili kao da su u katran umočeni. Četkicu u ruke i onaj alat kao u zubarskoj ordinaciji. I skidaj karijeszatvarao komore ventilima. Sipao kojekakve deterdzente da omeksa. Cio dan posla.
Uglavnom aditivi nisu pomagali nesto.
A nesto kontam i ako omeksaju i otkidaju komade karbona u radu motora. To zavrsi u dpf ili u katalozatoru i koje moze ostetit..
Aditivi ti mogu pomoci samo u dijelovima kroz koje gorivo prolazi.Dizne isl.
I uglavnom rade samo preventivno, kad imas problem kasno je za aditiv.
pezejca 1.6 d iz 1986.kasnas wrote: ↑01/05/2022 11:50Možda ako voziš Forda iz 1976.bitanga_sa_otesa wrote: ↑01/05/2022 07:50 litar ateefa mjesecno na pun rezervar i miran si
kaki aditivi kake Ćke materine![]()
Je li ni na Wartburgu?
azuriraj software u ovlastenom.Nick1991 wrote: ↑01/05/2022 17:03 https://youtube.com/shorts/vJd7kECSScQ?feature=share
Dal je nekome poznat ovaj zvuk kuckanja,inace cuje se kad je motor hladan,nekih 10-ak min,posle toga nista.
Golf 6 1.6 77kw . Hvala