Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
- rajv0sa
#501 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Joj što ne mogu patetike dinosaura zarobljenih u 1979
, u Berlinu svi hodaju ko zadnji klošari ali kad se tamo to dešava onda je to pohvalno jer kao te ljude ne zanima kako izgledaju, a ovdje su automatski dileri brude itd. Ja ne znam za mjesto na svijetu gdje ima više onih koji se predstavljaju kao liberalni a da su toliko isključivi i puni mržnje. Prvih par postova na ovoj temi sve govori. Ja trenerku nikad u životu ne bih obuko, ali branim pravo onih koji nose, isto kao i skinheda, metalaca, vehabija i svih ostalih.
Last edited by rajv0sa on 30/04/2022 18:41, edited 1 time in total.
- billy organ
#502 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Ko u Nadrealistima. Klub ljubitelja inflacije kad Minka vrati Sibija sa ulaza, "ne'š mi takav uci u klub, kamerman moze ti neces".elcaliente wrote: ↑30/04/2022 18:37Vracaju nazad ako se tako ne obuces i ne oslovis konobara sa bruda.
- tramvajtrojka
#503 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
pa vidis da sam u pravu sta sam rekao et i sad spominjes da si mislila da si kulturnija i obrazovanija ako to nije klasicni primjer da si umislila da si visa rasa ne znam sta jeno_sikiriki wrote: ↑30/04/2022 18:28To je tvoja interpretacija onoga što sam napisala. Nisam ja nikad u životu mislila da sam "viša rasa", nego da sam vjerovatno kulturnija i obrazovanija od nekoga iz manjeg mjesta. Ali za razliku od tebe, ja nisam ista osoba danas, kao kad sam imala 18 godina.tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2022 18:10
nismo avangardni nego vasa kvazi fgr-izmi glumljenje neke velicine a u suštini ste veći papci od onih koje prozivate. To svi znaju u ovom gradu i to tako smiješno izgleda kad vidis da neko glumi takav nivo, et sama si priznala da si bila mrtvi fgr kompleksas kad si mislila da si veca rasa i uzvisena od kolega iz manjih gradova.
Eh to je istinski fgr papanluk a ne da li neko u trenerci proseta Titovom![]()
![]()
A glumiti veličinu/nivo, jer se oblačim u skladu sa mjestom gdje idem? Pa OK, nek' ti bude, ako ćeš se ti tako osjećati bolje.
a glumljenje velicine/nivoa tako sto ces zagledati ko sta nosi po Titovoj je odraz klasicni primjer papanluka i malograđanstva isto tako bi neko i za tvoje odjevne kombinacije bi mogao reci da su papanske pa to ne radi. Ocjenjivati kakvi su ljudi po tome sta oblace je primjer da vuk dlaku mijenja ali ćud nikada kako si u mladosti ljude ocjenjivala tako i sad radis
svega mi niko vas nije bolje opisao ko bbbb i sa onom postavi rampu kod higijenskog da nam papci ne zagađuju grad
-
elcaliente
#504 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Zasto pausaliziranje sto se tice Berlina?rajv0sa wrote: ↑30/04/2022 18:38 Joj što ne mogu patetike dinosaura zarobljenih u 1979, u Berlinu svi hodaju ko zadnji klošari ali kad se tamo to dešava onda je to pohvalno jer kao te ljude ne zanima kako izgledaju, a ovdje su automatski dileri brude itd. Ja ne znam za mjesto na svijetu gdje ima više onih koji se predstavljaju kao liberalni a da su toliko isključivi i puni mržnje. Prvih par postova na ovoj temi sve govori.
Puno interpretacije.
- tramvajtrojka
#505 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
brate sve kvazi gradjani satro velicine, a kompleksi ih pucaju na maxrajv0sa wrote: ↑30/04/2022 18:38 Joj što ne mogu patetike dinosaura zarobljenih u 1979, u Berlinu svi hodaju ko zadnji klošari ali kad se tamo to dešava onda je to pohvalno jer kao te ljude ne zanima kako izgledaju, a ovdje su automatski dileri brude itd. Ja ne znam za mjesto na svijetu gdje ima više onih koji se predstavljaju kao liberalni a da su toliko isključivi i puni mržnje. Prvih par postova na ovoj temi sve govori.
- billy organ
#506 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
cim to kaze "svega mi" odmah znas kakva osoba je u pitanju. 
- rajv0sa
#507 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Da dodam, ja trenerku nikad u životu ne bih obuko, ali branim pravo onih koji nose, isto kao i skinheda, metalaca, vehabija i svih ostalih.
-
elcaliente
#508 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Sasvim korektan stav.
Da li bi dao nekome posao u banci, osiguranju pa cak i u prodavnici itd.ko ti dodje na interviju u trenerci?
I usput ti kaze: sjoooj Bruda, kolika je plata?
Last edited by elcaliente on 30/04/2022 18:48, edited 2 times in total.
- Van Halen
#509 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Glavni argument "pucaju ih kompleksi,fgr ovoono". 3 smislene rečenice ne mogu sastavit od svih postova. Držite se trenerki da vas se moze iz daljine prepoznati
- billy organ
-
no_sikiriki
#511 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
A čisto informativno, šta zapravo glumi ta osoba? Šta on/a jeste, a šta nije?tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2022 18:40brate sve kvazi gradjani satro velicine, a kompleksi ih pucaju na maxrajv0sa wrote: ↑30/04/2022 18:38 Joj što ne mogu patetike dinosaura zarobljenih u 1979, u Berlinu svi hodaju ko zadnji klošari ali kad se tamo to dešava onda je to pohvalno jer kao te ljude ne zanima kako izgledaju, a ovdje su automatski dileri brude itd. Ja ne znam za mjesto na svijetu gdje ima više onih koji se predstavljaju kao liberalni a da su toliko isključivi i puni mržnje. Prvih par postova na ovoj temi sve govori.
![]()
to je ono kad glumis nesto sto nisi i uvjeren si u sebi da je to sjajno i bajno
Kultura i pristojnost očito (po tebi) ne bi trebali biti kriteriji po kojima trebamo "ocjenjivati" ljude.
Zapravo, šta je za tebe kutura i pristojnost, kakve su odlike kulturne i pristojne osobe, i šta ti uopće "gledaš" kod ljudi kad ih "ocjenjuješ"?
Last edited by no_sikiriki on 30/04/2022 18:49, edited 1 time in total.
- tramvajtrojka
#512 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
evo jos kome je nana pustala Čajkovskog izmedju citanja klasicne poezije pa mu smeta svega mi
i kad im kazes da su gori od onih sto prozivaju dignu nos i naljute se
- black
#513 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
modu slijedi onaj ko nema vlastitog ukusa - haiku

- billy organ
#514 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
U mom slucaju nije nana vec rahmetli stari, i nije u pitanju Cajkovski vec Bolero od Ravela.tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2022 18:48evo jos kome je nana pustala Čajkovskog izmedju citanja klasicne poezije pa mu smeta svega mi![]()
![]()
![]()
i kad im kazes da su gori od onih sto prozivaju dignu nos i naljute se![]()
Drzi se ti pasa moj trenerke svoje.
- tramvajtrojka
#515 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Kultura i pristojnost se uce od malih nogu da ucis gledati svoja posla, da nemas malograđanskih poriva da mahalas ko sta nosi , da na osnovu toga zakljucujes ko je kakva osoba , da ljude ne dijelis odakle su dosli aka moj je dedo peto koljeno sa bistrika, da ne glumis da se grad mora oblikovati prema tvojim misljenjima itd itdno_sikiriki wrote: ↑30/04/2022 18:48A čisto informativno, šta zapravo glumi ta osoba? Šta on/a jeste, a šta nije?tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2022 18:40
brate sve kvazi gradjani satro velicine, a kompleksi ih pucaju na max![]()
to je ono kad glumis nesto sto nisi i uvjeren si u sebi da je to sjajno i bajno
Kultura i pristojnost očito (po tebi) ne bi trebali biti kriteriji po kojima trebamo "ocjenjivati" ljude.
Zapravo, šta je za tebe kutura i pristojnost, kakve su odlike kulturne i pristojne osobe, i šta ti uopće "gledaš" kod ljudi kad ih "ocjenjuješ"?
vi svojim iskazivanjem i ismijavanjem osoba koje nisu kao vi ispadate gori ksenofobi i papani od onog sto ismijavate .
- tramvajtrojka
#516 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
i sta si dobio tome sto si nekome kao suknuo za trenerku ispao si veci papak sto prozivas nekoga za trenerku kao da si odrastao na semsi a ne bolerubilly organ wrote: ↑30/04/2022 18:56U mom slucaju nije nana vec rahmetli stari, i nije u pitanju Cajkovski vec Bolero od Ravela.tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2022 18:48
evo jos kome je nana pustala Čajkovskog izmedju citanja klasicne poezije pa mu smeta svega mi![]()
![]()
![]()
i kad im kazes da su gori od onih sto prozivaju dignu nos i naljute se![]()
Drzi se ti pasa moj trenerke svoje.![]()
odes vani i vidis milion ljudi obucenih kako oni zele na ulicama i ljudi podsticu tu raznolikost a ovdje bi svi da se nose po njihovim licnim zeljama
- billy organ
#517 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Vjerujem da vani ljudi postuju raznolikost i tako to, i fino je to, i treba to njegovati, ali to ne mijenja moje misljenje da, onaj koji navece izadje u grad u trenerci, je hardcore seljacina.
- hadzinicasa
#518 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Oj koliko mrznje iz tebe izbija…. Ili su to kompleksi ipak!?tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2022 18:57Kultura i pristojnost se uce od malih nogu da ucis gledati svoja posla, da nemas malograđanskih poriva da mahalas ko sta nosi , da na osnovu toga zakljucujes ko je kakva osoba , da ljude ne dijelis odakle su dosli aka moj je dedo peto koljeno sa bistrika, da ne glumis da se grad mora oblikovati prema tvojim misljenjima itd itdno_sikiriki wrote: ↑30/04/2022 18:48
A čisto informativno, šta zapravo glumi ta osoba? Šta on/a jeste, a šta nije?
vi svojim iskazivanjem i ismijavanjem osoba koje nisu kao vi ispadate gori ksenofobi i papani od onog sto ismijavate .
Evo i u narednom postu. U stilu: ta ces ti viti glave… e ako to nije papanluk ja ne znam sta je.
Ne daj nikom ispred sebe, gazi djonom, najjaci si! Nece tebi niko odredjivati sta ces ti i gdje nositi! Kroz to se dokazuje velicina i slobida tebe kao licnosti.
Last edited by hadzinicasa on 30/04/2022 19:10, edited 1 time in total.
-
laik1981
#519 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
A oni koji nose odijela ratove pocinju..billy organ wrote: ↑30/04/2022 18:14Porblem je taj sto statistika crne hronike kaze da oni sto hodaju u trenerkama uglavnom belaj prave.
- hadzinicasa
#520 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Pa i @piupiu isto rece a i ja isto mislim. Nema to veze s ispoljavanjem licnosti kroz odijevanje vec cisti primitivizam i nekulturabilly organ wrote: ↑30/04/2022 19:05 Vjerujem da vani ljudi postuju raznolikost i tako to, i fino je to, i treba to njegovati, ali to ne mijenja moje misljenje da, onaj koji navece izadje u grad u trenerci, je hardcore seljacina.
-
elcaliente
#521 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Problem je taj sto u BiH to postaje narativ, ta prica moze sve i kako na zapadu.tramvajtrojka wrote: ↑30/04/2022 19:03i sta si dobio tome sto si nekome kao suknuo za trenerku ispao si veci papak sto prozivas nekoga za trenerku kao da si odrastao na semsi a ne bolerubilly organ wrote: ↑30/04/2022 18:56
U mom slucaju nije nana vec rahmetli stari, i nije u pitanju Cajkovski vec Bolero od Ravela.
Drzi se ti pasa moj trenerke svoje.![]()
![]()
![]()
odes vani i vidis milion ljudi obucenih kako oni zele na ulicama i ljudi podsticu tu raznolikost a ovdje bi svi da se nose po njihovim licnim zeljama![]()
i to je najveci papanluk licne frustracije i sovinizam
Ali to nije istina, zapad ima puno vece gradove i puno vise stanovnika. I zna se ko i gdje sta oblaci.
Upravo zato Sarajevo izgleda kako izgleda a npr. Minhen izgleda drugacije.
U Sarajevu je normalno da je javni prevoz prljav i da je grad zapusten, jer vecina ljudi koji tu zive ne osjecaju potrebu za promjenom. Ljepo im je tako.
Misle u sebi, sto bi se ja ljepo obukao pa otisao u pozoriste kada mogu obuci trenerku i sisati crijevo na carsiju dva-tri sata.
Jbg. ga bruda komocija, dobro nam.
-
snijeg_led
#522 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Mislim da se svako bolje osjeca ako je navecer za izazak obukao nesto lijepo umjesto trenerke. To je isto zasto zene nose stiklu umjesto ravnu cipelu. Ima nesto u toj stikli sto je cini posebnom.
- billy organ
#523 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
hadzinicasa wrote: ↑30/04/2022 19:09Pa i @piupiu isto rece a i ja isto mislim. Nema to veze s ispoljavanjem licnosti kroz odijevanje vec cisti primitivizam i nekulturabilly organ wrote: ↑30/04/2022 19:05 Vjerujem da vani ljudi postuju raznolikost i tako to, i fino je to, i treba to njegovati, ali to ne mijenja moje misljenje da, onaj koji navece izadje u grad u trenerci, je hardcore seljacina.
Dobro pitanje postavio @elcaliente.
elcaliente wrote: ↑30/04/2022 18:46
Da li bi dao nekome posao u banci, osiguranju pa cak i u prodavnici itd.ko ti dodje na interviju u trenerci?
I usput ti kaze: sjoooj Bruda, kolika je plata?
- piupiu
#524 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Osim kad ti se zaglavi medju Hadžibajrićeve tender-kockesnijeg_led wrote: ↑30/04/2022 19:14 Mislim da se svako bolje osjeca ako je navecer za izazak obukao nesto lijepo umjesto trenerke. To je isto zasto zene nose stiklu umjesto ravnu cipelu. Ima nesto u toj stikli sto je cini posebnom.
-
laik1981
#525 Re: Sarajevo - u sta smo se pretvorili i mozemo li se popraviti
Sef hirugije u opcoj bolnici i jedan od najboljih doktora opce hirurgije u drzavi ne skida trenerke u slobodno vrijeme, ne bitno da li je na Trebevicu ili na sred Ferhadije.. Papak sta li je? Rekao neki tip sa foruma..elcaliente wrote: ↑30/04/2022 18:36 Ljudi obrazovanje je problem i nista drugo.
Koliko visokobrazovanih osoba znate da ce obuci trenerku i ici setati titovom?
Zamislite sada nekog uglednog doktora iz Sarajeva bil njemu palo na pamet da to uradi?