SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

drag_gost

#56576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

Nesto se desilo kod Nisicke Visoravni... prema Bijambarama kolona 5 kilometara... sada sam prosao iz suprotnog pravca...
black_adrian
Vozim: vjetar

#56577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by black_adrian »

Težak udes u Nišićima kod Sarajeva, troje povrijeđeno, automobil završio u šumi
http://www.klix.ba/clanak/220430077
drag_gost

#56578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

black_adrian wrote: 30/04/2022 17:50 Težak udes u Nišićima kod Sarajeva, troje povrijeđeno, automobil završio u šumi
Pa danas sam se iznervirao kao nikada u saobracaju. Vozim 20 godina evo i na svakakvim putevima sam vozio, obisao sam Europu autom, ali ja ne znam je li veceras pun mjesec ili nesto drugo, nikada ljudi vise nisu rizikovali. Ovo jos nisam dozivio. Jedno 15 puta je mogao biti sudar na dionici Semizovac - Nisicka Visoravan. I bukvalno govorim drustvu u autu - daj Boze da danas ne bude mrtvih ovdje. Primjer: pretice me covjek u starom passatu karavan, preko pune, bukvalno na okuci poslije Srednjeg. Ogranicenje je bilo 50, on je protutnjao jedno 120. Da nisam blicao kada sam vidio idiota, mozda onaj sto je isao u suprotnoj ne bi ni usporio. Pa jebem ti mater, ako ti tvoj zivot i zivot putnika nije vrijedan, nemoj druge ugrozavati. Isto tako, izleti mi novi bijeli Seat na sljedecoj okuci, sreca pa sam usporio, inace bi bio frontalni sudar i jos svira nesto. Jedno 5 Audija je presjeklo punu i preticalo kolone vozila. Ja ne znam sta je ovo... nigdje policajca, nigdje radara. Djeca jadna stoje uz cestu u Srednjem i pokusavaju preci cestu, mole Boga da ih neki moron ne satere autom. Samo puka sreca je spasila ove ljude da ne bude mrtvih. Vracam se nazad, sa lijeve strane kilometarska kolona i baja sa golfom 4 najpametniji od svih, vozi mojom trakom ignorisuci kolonu... Znaci samo otici kuci i zakljucati se. Ne znam sta je ovdje tacno bilo, ali kako mi vozimo dobro je da nema vise ovakvih nesreca.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Laplace wrote: 30/04/2022 13:22
laik1981 wrote: 28/04/2022 20:45 Samoubistva se na zalost desavaju.. Cesto nema nikakve logike i objasnjenja.. Mislim da o takvim slucajevima nije u redu raspredati po forumima..

Psihicko zdravlje vecina zanemaruje.. Cak i kada problemi postanu i primjetni guraju se pod tepih jer je to kod nas na zalost jos uvijek taboo tema i nekakva sramota.. Ne daj boze otici psihologu kada se osjecamo lose.. O tome se treba pricati..
Da. Na primjer, mene je iznenadilo samoubistvo Anthonyja Bourdena.

Inače, pozitivno sam bio iznenađen nekim roditeljima, koji su lako pristali da im dijete obavi razgovore sa psihologom. I svaki put je toj djeci razgovor pomogao. Kamo sreće da se taj taboo napusti.
nas su u trećem i četvrtom peglali s psiholozima kad je to krenulo da postaje normalno
ja sam im se smijao u facu i nisam htio ići razgovarati
šta da ti kažem? (neće me zlata iz razreda ili maja iz trećeg a) koga boli k*** šta mi možeš pomoći? :D
to mi je bio jedini probelm uz nedostatak para :D
caseytron

#56580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by caseytron »

drag_gost wrote: 30/04/2022 19:58
black_adrian wrote: 30/04/2022 17:50 Težak udes u Nišićima kod Sarajeva, troje povrijeđeno, automobil završio u šumi
Pa danas sam se iznervirao kao nikada u saobracaju. Vozim 20 godina evo i na svakakvim putevima sam vozio, obisao sam Europu autom, ali ja ne znam je li veceras pun mjesec ili nesto drugo, nikada ljudi vise nisu rizikovali. Ovo jos nisam dozivio. Jedno 15 puta je mogao biti sudar na dionici Semizovac - Nisicka Visoravan. I bukvalno govorim drustvu u autu - daj Boze da danas ne bude mrtvih ovdje. Primjer: pretice me covjek u starom passatu karavan, preko pune, bukvalno na okuci poslije Srednjeg. Ogranicenje je bilo 50, on je protutnjao jedno 120. Da nisam blicao kada sam vidio idiota, mozda onaj sto je isao u suprotnoj ne bi ni usporio. Pa jebem ti mater, ako ti tvoj zivot i zivot putnika nije vrijedan, nemoj druge ugrozavati. Isto tako, izleti mi novi bijeli Seat na sljedecoj okuci, sreca pa sam usporio, inace bi bio frontalni sudar i jos svira nesto. Jedno 5 Audija je presjeklo punu i preticalo kolone vozila. Ja ne znam sta je ovo... nigdje policajca, nigdje radara. Djeca jadna stoje uz cestu u Srednjem i pokusavaju preci cestu, mole Boga da ih neki moron ne satere autom. Samo puka sreca je spasila ove ljude da ne bude mrtvih. Vracam se nazad, sa lijeve strane kilometarska kolona i baja sa golfom 4 najpametniji od svih, vozi mojom trakom ignorisuci kolonu... Znaci samo otici kuci i zakljucati se. Ne znam sta je ovdje tacno bilo, ali kako mi vozimo dobro je da nema vise ovakvih nesreca.
Otisli smo mi, druze, u picku materinu.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#56581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Romeo 80 »

Užasna je situacija u saobraćaju. Bukvalno svaki dan izbjegavam budale, divljake, instagramuše i ostalu gamad. Nekultura, seljački mentalitet, agresija, bahatost, raznorazne frustracije...
Sve su to karakteristike prosječnog, novopečenog, bosanskog kvazivozača.
Vožnja je postala borba za opstanak, a svakim danom je sve gore.
Uvijek sam volio vožnju i auta, ali zbog gore navedenih primata, počeo sam je mrziti...
video

#56582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by video »

U dva dana sam izbjegao dva udesa.
Prvi svojim umjecem a drugi - neznam ni ja kako - dragi Allah, nista drugo.
U oba slucaja cist kO ruza.
Prvi slucaj - kaze lik, sto me nisi udario, ma ko te hebe!!!
Drugi slucaj - tik poslije svega, sjedim u autu onako ko u nekom polubunilu svjestan sta je moglo biti (jer je idiot iz cista mira odlucio uci u moju traku bez da gleda u retrovizor) prilazi mazlum i onako klosarski pita - jel ima neki problem :shock: :( :run:
Jedva se je docepao auta, opalio po gasu i odmaglio niz cestu.
Mislim da bi bilo svasta da nije pobjegao.
Sreca!
I njegova a i moja.

Postali smo drustvo bez ikakve samokritike, bez onog ljudskog -IZVINI, do mene je!
drag_gost

#56583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

Nekada sam uzivao bas sjesti u auto i cejfiti, sada upalim samo kada moram. Nije samo kod nas, evo krajem januara ove godine, kasno je bilo, oko 11 navecer, vozim magistralom Split - Ploce. Negdje nakon Makarske mi se zallijepio neki Fiat, a nigdje nikoga. A ko je vozio tada zna da nema zivog roba u ta doba, pogotovo u januaru, a ne znam ni sam sto nisam autoputom, mislim da sam htio malo borovine da udahnem. I ja po gasu, on po gasu, ja usporim da me pretekne, on uspori i sve vozi metar iza mene. Nekih 40 minuta smo tako vozili, ne znas sta budala hoce, mozda je vidio nase tablice ko ce mu ga znati. I kod Ploca skrenem u grad. On je nastavio pravo prema Rogotinu. Jos su tu sve neka nelogicna ogranicenja bas, na okukama 70, a na ravnici 50. Slicno tome, prije par godina sa prijateljem bio na Jahorini i zaglavili gore u Vucku. I hajde da se preko Trebevica vratimo u grad. Kasno bilo, oko 1 navecer, mozda mart mjesec. Tada jos nije bila uradjena sredjena cesta Jahorina - Trebevic kao danas. I negdje na pola puta za nama se sa nekog prosirenja ukljucio golf. Vozio je nekih 10 minuta tako isto, metar iza nas i duga svjetla je non stop palio i gasio. Mrkli mrak, kod nas duga svjetla sa maglenkama upaljena, ali ne mozes po gasu nikako, jer je uzasna cesta i dosta uska na nekim dijelovima. I nakon 10tak minuta ispred nas vidimo drugo auto pali svjetla hoce da se ukljuci, skonta ovaj prijatelj da hoce da nas zagrade i po gasu, pa sta bude - bude. Prodjemo nekako tog i ganjali su nas obojica do Brusa. Vidimo tu neke ljude, onaj restoran se jos nije zatvorio i parkiramo, a ovi samo profurase pored nas velikom brzinom. Jedno pola sata smo stajali tu dok nismo krenuli. Tada su nekada bile aktuelne otmice auta na Trebevicu. Ne znam koji nas djavo natjera da idemo uopste tada tom cestom.
BHDragons

#56584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHDragons »

Nekidan kod pijace Kvadrant neka dvojica se zamalo sudariše i ovaj iz Fiata Multiple meni se čini, ono grdno auto, otvori prozor i psuje ovom drugom sve po spisku i govori hajde udari me, ovaj drugi šuti i ništa ne govori ko u fazonu ko te šiša. Kontam koja seljačina Bože dragi, još mi se čini da je on bio kriv. Čude se ljudi što svaki dan na Klixu bude neka nesreća, pa meni je čudo da ih nema više kako su svi nervozni i nadrndani povazdan. I to se odnosi na sve i one što voze bijesna auta i one što voze neke krntije. Užasni smo vozači generalno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

BHDragons wrote: 01/05/2022 00:43 Nekidan kod pijace Kvadrant neka dvojica se zamalo sudariše i ovaj iz Fiata Multiple meni se čini, ono grdno auto, otvori prozor i psuje ovom drugom sve po spisku i govori hajde udari me, ovaj drugi šuti i ništa ne govori ko u fazonu ko te šiša. Kontam koja seljačina Bože dragi, još mi se čini da je on bio kriv. Čude se ljudi što svaki dan na Klixu bude neka nesreća, pa meni je čudo da ih nema više kako su svi nervozni i nadrndani povazdan. I to se odnosi na sve i one što voze bijesna auta i one što voze neke krntije. Užasni smo vozači generalno.
nismo užasni vozači, nego ljudi.

prekjučer ujutro, taman sjeli u auto, lik nas zagradio, izvodi dijete u vrtić... haj, čekaš... kaže žena jes razvuko... kažem ja, jebiga, sad ćemo i mi svoje odvući i nekome zagraditi... ali jes razvuko... i ni izvini, ni hvala, ništa :D al haj, i sad nezgodno su se oko mene parkirali, pa sam moro malo ugao tražiti kako da se izvučem, malo dugo auto, pa nezgodno, ali lik drugi ispred mene izašao iz auta i krenu da pomaže.

nije da je bilo prijeke potrebe, ima dovoljno senzora, ali opet, lijep nijet :D

šta ja znam, neko te iznervira, neko te odobrovolji, ali generalno smo užasno sebični. mene je najviše strah biciklista i ovih zujalica na struju kad skrećem desno.

stvarno je, ali stvarno je teško vidjeti ako nisu već na semaforu, odnosno ako se malo brže približavaju pješačkom i očekuju da ih vidiš i da ćeš stati. a ti istovremeno gledaš ima li pješaka slijeva i bacaš pogled između uzglavlja od sjedišta ima li njih sa desna...
video

#56586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by video »

Ove biciklisticke staze treba okrenuti u kontra smijer od automobilskog saobracaja tako da bi onda dolazili s prijeda a ne odzada. Samim tim bi bili vidljivi a ne ovako.
Romobilisti su prica za sebe
zla_kraljica

#56587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

caseytron wrote: 30/04/2022 21:47
drag_gost wrote: 30/04/2022 19:58

Otisli smo mi, druze, u picku materinu.
I to odavno.
zla_kraljica

#56588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

drag_gost wrote: 01/05/2022 00:15 Nekada sam uzivao bas sjesti u auto i cejfiti, sada upalim samo kada moram. Nije samo kod nas, evo krajem januara ove godine, kasno je bilo, oko 11 navecer, vozim magistralom Split - Ploce. Negdje nakon Makarske mi se zallijepio neki Fiat, a nigdje nikoga. A ko je vozio tada zna da nema zivog roba u ta doba, pogotovo u januaru, a ne znam ni sam sto nisam autoputom, mislim da sam htio malo borovine da udahnem. I ja po gasu, on po gasu, ja usporim da me pretekne, on uspori i sve vozi metar iza mene. Nekih 40 minuta smo tako vozili, ne znas sta budala hoce, mozda je vidio nase tablice ko ce mu ga znati. I kod Ploca skrenem u grad. On je nastavio pravo prema Rogotinu. Jos su tu sve neka nelogicna ogranicenja bas, na okukama 70, a na ravnici 50. Slicno tome, prije par godina sa prijateljem bio na Jahorini i zaglavili gore u Vucku. I hajde da se preko Trebevica vratimo u grad. Kasno bilo, oko 1 navecer, mozda mart mjesec. Tada jos nije bila uradjena sredjena cesta Jahorina - Trebevic kao danas. I negdje na pola puta za nama se sa nekog prosirenja ukljucio golf. Vozio je nekih 10 minuta tako isto, metar iza nas i duga svjetla je non stop palio i gasio. Mrkli mrak, kod nas duga svjetla sa maglenkama upaljena, ali ne mozes po gasu nikako, jer je uzasna cesta i dosta uska na nekim dijelovima. I nakon 10tak minuta ispred nas vidimo drugo auto pali svjetla hoce da se ukljuci, skonta ovaj prijatelj da hoce da nas zagrade i po gasu, pa sta bude - bude. Prodjemo nekako tog i ganjali su nas obojica do Brusa. Vidimo tu neke ljude, onaj restoran se jos nije zatvorio i parkiramo, a ovi samo profurase pored nas velikom brzinom. Jedno pola sata smo stajali tu dok nismo krenuli. Tada su nekada bile aktuelne otmice auta na Trebevicu. Ne znam koji nas djavo natjera da idemo uopste tada tom cestom.
Zato sam ja sa voznjom na Vi. Ako bas moram i nemam izbora vozim. Vise koristim taxi nego vlastito auto. Ja znam da budala ima, ali ovoliko da ih ima nisam znala dok nisam za volan sjela.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#56589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

drag_gost wrote: 01/05/2022 00:15 . I ja po gasu, on po gasu, ja usporim da me pretekne, on uspori i sve vozi metar iza mene.
Jednostavno, ti si mu bio "zec". Ako ima policije, vrlo vjerovatno tebe zaustavljaju on pici dalje. Ili DUI ili prevozi nesto zanimljivo :D
Naslovnica

#56590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ja jučer krenuo za Vojvodinu u 02 ujutro.
Najbolje vrijeme za putovanje.
:lol:
noviclan

#56591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Ma jeste samo da neka pijandura ne vozi iz suprotnoga smjera
Laplace

#56592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

laserShow wrote: 01/05/2022 14:22
drag_gost wrote: 01/05/2022 00:15 . I ja po gasu, on po gasu, ja usporim da me pretekne, on uspori i sve vozi metar iza mene.
Jednostavno, ti si mu bio "zec". Ako ima policije, vrlo vjerovatno tebe zaustavljaju on pici dalje. Ili DUI ili prevozi nesto zanimljivo :D
Izgleda da su se u dvije prilike vozači iza mene zeznuli sa tom pretpostavkom. Dva puta u ovih godinu-dvije je policija propustila mene a zaustavila onog iza. Ili su nešto negdje zeznuli pa im neko dojavio ili su policajci prozreli lisica-zec taktiku vozača iza mene.
drag_gost

#56593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

laserShow wrote: 01/05/2022 14:22
Ma kakav zec... nigdje nikoga... vjerovatnije je da je neki lokalac bio, kojem su tablice zasmetale.
insaneinthebrain

#56594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

sad tek vidjeh, ovaj u bijeloj majici prije 10ak dana na M Dvoru na tramvajskoj stao i dere se. Kaze ljudi ja nemam sta da jedem, rovim po kontejnerima. Dajte mi nesto da jedem. Onda ga vidim posle par dana na Skenderiji prosi. A evo ubio covjeka. Sve go narkoman, a bi mi krivo sto mu ne dadoh nesto. Dobro nisam :roll:

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/73 ... ilastvu-ks
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#56595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

neki dan i meni ,na gorici, trazio marku,ja ga samo pogledao i ode ...klosarcina raspala...
Truba

#56596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Stas ti gore?

Jel ovo onaj sto po tramvaju nemam sta jest ne bih prosio da nisam prisiljen :roll:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#56597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

Black swan wrote: 01/05/2022 21:34 Stas ti gore?
isao kod rodbine neke na dan firauna :D
NediM17

#56598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Poranio si, 6. maja je djurdjOvdan. :run:
BHDragons

#56599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BHDragons »

Znam tog, ako je to taj, a po slici čini mi se da jeste. Često po tramvajima se mota, jednom nakupio sigurno preko 20 KM i baš ga pratim gdje će sa tim parama (jer sam išao u istom smjeru) i vidim ulazi u pekaru i bi mi drago kontam pošten je nema šta, izlazi iz pekare sa malom picom, a ostatak para ode u kladionicu, baš kako sam i mislio prvobitno.
Truba

#56600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Jaro upravo si opisao 2 3 slicice iz alan forda
Post Reply