Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote: ↑29/04/2022 13:36
Sigurnosne službe raspolažu informacijama: Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i njegovi savjetnici u kontaktu sa obavještajcima ruskog GRU-a i SVR-a
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović imao je, tokom novembra i decembra prošle godine, direktne konakte sa pripadnicima ruske vanjske obavještajne službe SVR-a. Ruski obavještajci su vjerovatno djelovali pod lažnim imenima Igor Križajev i Andrej Svesotov. Osim toga, Milanovićev savjetnik Orsat Miljenić je imao kontakte i sa Dimitrijem Mokrovim, potpukovnikom ruske vojne obavještajne službe GRU koji je proteklih godina službovao u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu.
op op a meni je ovde na pocetku rata govoreno da sam paranoican. bogme ja cuh svasta nesta iz neke ruke hehe i bi tacno
iszto je vazilo i za dodika i vucica, i sve je tacno! zasto nasi sute ne znam. no znam da nas je ukrajina izvadila ni krive ni duzne!
Ovo ne da bi ga kostalo pozicije i karijere nego slobode do kraja zivota.
Za ovo ide i dozivotna kazna
sumirprimus wrote: ↑29/04/2022 13:42
dugo nisam sluso onog juru, jos od nk, i sad sam malo je rec iznenadjen u stvari sta me jos od barbara moze iznenadit, ali promjena retorike i agresivna prica. ko da je kod putina na casove iso...elem trasnistrija ima po njemu 4 brigade.. i 2ruska bataljona. svaka brigada ima tenkovsku cetu i art..
prema njma us okrenute 2 lake ukr brigade .ali ima odesa pozadina... kao ukri ne moug nista bez moldavije ucinit, moraju i moldavci pritisnut sa svojestrane, al onda daju do znanja rusi da ce kad td doc i zavrsit s moldavijom ko republikom, plus sta god ukri posalju na transjistriju ruje ce pojacat iz pravca kersona..
Sva ta prica je zato sto postoji mogucnost da Moldavija dopusti Ukrajini da to ocisti.....I sad prepadaju pricom, da ce se oni kad tad osvetiti
Jure totalno pristrasan za razliku od NG.
Vidio odmah na prvim video koji je postavio tamo oko 24 februara.
Tamo nekad pocetkom marta opet provjerio opet isto puno lazi.
Steta jer imao stvarno dobru analistiku i znanje i to je bacio zarad nekog patriotizma
Misa je zavrsila kad je deda rekao da ce okrenuti svijet da ukrajina ne izgubi, tu je kraj. Sa amerima se nitko ne moze nosit u logistici, kolicini i kvalitetu robe koju ce da pošalju ako je potrebno
Last edited by RLewis on 29/04/2022 13:55, edited 1 time in total.
UKRAJINA je priznala da ima velike gubitke u napadima Rusije na istoku države, no objavila je da su gubici agresora još veći. Ova objava događa se nakon što je američki predsjednik Joe Biden pozvao Kongres da odobri slanje do 33 milijarde dolara pomoći Kijevu kako bi se odupro napadu.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij pohvalio je Bidenovu inicijativu koja predstavlja gotovo deset puta veću pomoć no što je Washington već poslao njegovoj zemlji od početka ruskog napada 24. veljače.
Radnici u Kijevu u petak su čistili ruševine stambene zgrade nakon što je Rusija raketama pogodila prijestolnicu u četvrtak, tijekom posjeta glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa tom gradu. Ukrajina je to prozvala napadom na sam UN. Nakon neuspješnog napada na Kijev i sjever Ukrajine prošli mjesec, Rusija je snage koncentrirala na dvije istočne provincije poznate kao Donbas.
Ide potpuni embargo rusiji od norvezana... ne treba im ni ruska nafta ni plin, imaju svoje.
Trebaju i povecati proizvodnju --- da pomognu ostatak EU.
Mislim da je dosad bio slucaj da Norveška ima još plina i nafte, ali proizvodnja bi bila preskupa u odnosu na rusku --- ali sada
Zanimljivo bi bilo vidjeti analizu koliko EU ukupno uzima plina od Rusije i koliko se to onda moze nadoknaditi iz drugih izvora do sljedece zime ...
Nafta je manje vazna jer se svakako tankerima moze transportovati, a cijena se formira na globalnom nivou. Tako ako rusi nekako i uspiju prodavati naftu kinezima, morat ce je prodavati jeftinije --- a to onda smanjuje globalnu cijenu barela i oslobadja bliskoistocnu (ili eventualno americku) naftu za EU.
UKRAJINA je priznala da ima velike gubitke u napadima Rusije na istoku države, no objavila je da su gubici agresora još veći. Ova objava događa se nakon što je američki predsjednik Joe Biden pozvao Kongres da odobri slanje do 33 milijarde dolara pomoći Kijevu kako bi se odupro napadu.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij pohvalio je Bidenovu inicijativu koja predstavlja gotovo deset puta veću pomoć no što je Washington već poslao njegovoj zemlji od početka ruskog napada 24. veljače.
Radnici u Kijevu u petak su čistili ruševine stambene zgrade nakon što je Rusija raketama pogodila prijestolnicu u četvrtak, tijekom posjeta glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa tom gradu. Ukrajina je to prozvala napadom na sam UN. Nakon neuspješnog napada na Kijev i sjever Ukrajine prošli mjesec, Rusija je snage koncentrirala na dvije istočne provincije poznate kao Donbas.
sumirprimus wrote: ↑29/04/2022 13:36
Sigurnosne službe raspolažu informacijama: Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i njegovi savjetnici u kontaktu sa obavještajcima ruskog GRU-a i SVR-a
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović imao je, tokom novembra i decembra prošle godine, direktne konakte sa pripadnicima ruske vanjske obavještajne službe SVR-a. Ruski obavještajci su vjerovatno djelovali pod lažnim imenima Igor Križajev i Andrej Svesotov. Osim toga, Milanovićev savjetnik Orsat Miljenić je imao kontakte i sa Dimitrijem Mokrovim, potpukovnikom ruske vojne obavještajne službe GRU koji je proteklih godina službovao u Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu.
op op a meni je ovde na pocetku rata govoreno da sam paranoican. bogme ja cuh svasta nesta iz neke ruke hehe i bi tacno
iszto je vazilo i za dodika i vucica, i sve je tacno! zasto nasi sute ne znam. no znam da nas je ukrajina izvadila ni krive ni duzne!
Ako ovo nije za momentalni opoziv predsjednika, onda ne znam sta jeste
sumirprimus wrote: ↑29/04/2022 13:23
gospodo drugovi da vidimo i ovo lice zla...
Chicherina, officially Yulia Dmitrievna Chicherina (Russian: Юлия Дмитриевна Чичерина)
jeko vao? agresorka s datumom 27.04.2022 mrtva hladna pjeva orcima u srusenom herojskom mariupolu, podizacica morala sta vec hrrraaaaak pljuc. bljak
ne pada mi napamet ovde objavljivat klip "žgadijskog koncerta", al lijepo je znat lice zla, i ako se ko kad s radovima doticne samo hraknut i nastavit dalje..
btw ova je zlotvorka snimljena kako skida ukr zastavu u ergodaru!
Da ti dronovi sa ovih snimaka nisu dio onih posebnih dronova što im je USA poslala prije 15-tak dana ... kada su rekli da su nabrzinu napravili dronove "za Ukrajinske potrebe".
Bas sam mislio da bih takvo nesto mnogo pomoglo na istoku, nekakvi mali dronovi koje ostaviš negdje u garazi i povuces se par kilometara dalje. Kada gospoda iz Mordora dodje, podignes ih par stotina metara (eventualno kilometar-dva) i bum ... kao mine, ali koje imaju krila.