SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#56451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sime_cipol »

mk ultra wrote: 27/04/2022 22:58 Mislim da je utjecaj drustvenih medija i komunikacija novog doba na djecu uzrasta 8 do 18 godina ogroman.

Nema mjesta za sakriti se
Sve je dostupno
Djeca pisu takva sranja i takve nemilosrdnosti da ne znam kako im to padne na pamet. Da se razumijemo, svi smo mi slicno razmisljali u tim godinama i nema pametnih/iskusnih petnestogodisnjaka
Ali ovo danas nadmetanje u gluposti koju svi vide i komentarisu, pa vjerovatno i u nekom vidu bullyinga nema granica
Dijete u tom dobu ne razumije (a nismo ni mi) koliko su nebitni ti likovi u tom uzrastu :run:

Jbt ovo je drugo dijete u zadnjih 3 mjeseca da se ubije u gradu od 300k ljudi
I niko nista
Roditelji ne pricaju sa djecom, odgajaju ih telefoni ili ulica. Roditelji malo, skola skoro nikako.
Prijatelj mi govori, ima malog 2. Srednje. Kakve slike salju izmedju sebe strasno, mislim seksualnog sadržaja, a to pocinje jos u OŠ
Molim Boga da me sacuva iskusenja. Ali ja glavu probih da se ne obaziru ako im druga djeca nesto ruzno kazu, da im na jedno udje, na drugo izadje.
drug_profi

#56452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Odgajati ih da se znaju braniti. Ne govorite im nemojte se tuci, zovite uciteljicu. Nema to vise efekta. Za grlo pa po jajima.
Meni su dolazile mame djecaka da se zale da ih je neka od mojih kcerki istukla. Svaki put sam ih pitao jel ih stid to reci. Zasto bi curica istukla djecaka iz cista mira?
Dr. Kuca

#56453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Nazalost, vecina roditelja smatra da neko drugi za njih treba da radi i odgaja njihove dijete. Vrtici, skole. Vecina roditelja se ne posvecuje djetetu. Misli ako ih odvedu na izlet ili im kupe sto zele da tako nadoknade druge stvari koje zanemaruju. Ne trude se stvoriti povjerenje, drugarstvo sa djetetom.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#56454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by arman1 »

Dijete poznatog sarajevskog biznismena do završetka srednje škole(kupljena diploma) promijenilo 6 ili 9(2 verzije) škola osnovnih i srednjih.
U 9. razredu na čas donio pištolj. Tuče, maltretiranje drugih, oštečivanje stvari, elektronsko ometanje i maltretiranja(mailovi i društvene mreže) itd.
Ima šta poželi, a ono što mi je strašno što uvijek oko njega bruka druge djece, očito je takav uzor.
drug_profi

#56455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Dr. Kuca wrote: 28/04/2022 00:25 Ne trude se stvoriti povjerenje, drugarstvo sa djetetom.
Najvažnija stvar. Da znaju i vjeruju da ste tu za njih i da covjeka treba ubiti.
snijeg_led

#56456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by snijeg_led »

Sa djecom samo fino

Image
DaffyDuck

#56457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaffyDuck »

armin071 wrote: 27/04/2022 23:35
vjeshalica wrote: 27/04/2022 23:27
Tuga prevelika. :sad:

Isto to vijeće roditelja se najviše zalagalo da se djeca do kraja godine ne vraćaju u školske klupe. Do sada im je bilo normalno da prepadaju djecu da se ne sakupljaju, da ne idu u posjete dedama i nanama….. Djecu je trebalo zaštiti od raznoraznih idiotluka ali sad je kasno. Nažalost bojim se da će ovoga još da bude….
Upravo tako, sad su se sjetili moralisati. Sram ih bilo, bolje bi im bilo poklopiti se po usima.
A i ministarstvu, i proslom i ovom sazivu.
Zoooka

#56458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Zoooka »

Nema to veze sa kovidom. Tu djevojcicu su vjerovatno maltretirali vrsnjaci, a ona sve to drzala u sebi
drug_profi

#56459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Zoooka wrote: 28/04/2022 00:57 Nema to veze sa kovidom. Tu djevojcicu su vjerovatno maltretirali vrsnjaci, a ona sve to drzala u sebi
Najvjerovatnija pretpostavka. Konstantni buling i uzivo i preko mreza. Nedovoljno jak karakter da se izbori sam, nedostatak povjerenja u roditelje mozda, itd. itd.
Djeca su nam najvaznije blago. Morate imati vremena za njih, MORATE!
thekupus

#56460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

ljudi, otkud vama te pretpostavke? ovdje ste pisali o razlogu i kad je onaj dječak preselio tragično prošle godine, a znam iz pouzdanih izvora da je to sve dolazilo do porodice i samo dodavalo njihovoj boli. zar se ne možete suzdržati?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

thekupus wrote: 28/04/2022 01:08 ljudi, otkud vama te pretpostavke? ovdje ste pisali o razlogu i kad je onaj dječak preselio tragično prošle godine, a znam iz pouzdanih izvora da je to sve dolazilo do porodice i samo dodavalo njihovoj boli. zar se ne možete suzdržati?
Slazem se.

Ne znamo puno, a ako bude potrebe, valjda ce se saznati, odnosno ako je neko krivac, nadam se da ce porodica to i reci da bi se eventualno poduzele neke stvari, da se ostala mala raja zastiti.

Ova objava Vijeca roditelja mi je izrazito degutantna jer na osnovu poluinformacija na racun tragedije djeteta gura neku svoju agendu.

Odvratno.
MMM1977

#56462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MMM1977 »

Strahota jedna, teško da postoji nešto što je veća tragedija a kako je roditeljima to ne smijem ni pomisliti.

Imam dvoje djece u osjetljivim godinama i nije ih lako izvesti na pravi put, ali i ja i supruga radimo kako najbolje znamo i umijemo, djeca su danas puno zahtjevnija nego smo to bili mi u njihovim godinama. Oni zapravo hoće da su ravnopravni sa odraslima i potrebni su sati razgovora svake sedmice da bi sve funcionisalo na pravi način.

Ja u svakom ozbiljnom razgovoru sa djecom uvijek potenciram jednu stvar, govorim im da je rješenje svakog njihovog problema vrlo jednostavno a to je da ga kažu nama i oni su sa problemom završili a mi ćemo dalje rješavati. Šta god je u pitanju. Pa svi bi mi prevrnuli nebo i zemlju za svoju djecu i treba da oni osjete tu sigurnost.
zla_kraljica

#56463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zla_kraljica »

Roditelji trebaju nauciti djecu da trebaju voljeti, cijeniti i postovati sebe. Da im pomognu da izgrade samopouzdanje i cvrsci karakter. A i da im pokazu i dokazu da su im prijatelji, a ne samo roditelji. Sad nevezano za ovaj slucaj, koliko puta sam od druge djece cula ubit ce se ako je/ga ostavi momak/djevojka ili ostavio ih ubit ce se. Kakvo crno ubijanje, voli sebe i sebi budi na prvom mjestu, a momak/djevojka neka idu do vraga. Cijeni i postuj sebe.
Jedan portal je objavio da je i u ovom slucaju vjerovatno razlog raskid, ali cekaju se zvanicne informacije.
vjeshalica

#56464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

thekupus wrote: 28/04/2022 01:08 ljudi, otkud vama te pretpostavke? ovdje ste pisali o razlogu i kad je onaj dječak preselio tragično prošle godine, a znam iz pouzdanih izvora da je to sve dolazilo do porodice i samo dodavalo njihovoj boli. zar se ne možete suzdržati?
Tema na konto te djevojcice i rasprava je suvisna ne znamo razloge stvarne ne bi smjeli o tome da lamentiramo iz vise razloga niti je trenutno moralno.

Ali roditelji i kojekakva vijeca ne mogu ispaliti sve svoje obaveze na druge ljude,ni na nastavnike,pedagoge,psihologe i slicno a da svoj dio ucesca u podizanju djeteta zanemare. Odavno je to postala praxa da se dijete prepusti svima okolo,od drustva do nebitnih ljudi koji lose uticu na odrastanje.
I slazem se da Vijece koristi situaciju da upire prstom okolo. Nema smisla za to sada.
noviclan

#56465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

arman1 wrote: 28/04/2022 00:27 Dijete poznatog sarajevskog biznismena do završetka srednje škole(kupljena diploma) promijenilo 6 ili 9(2 verzije) škola osnovnih i srednjih.
U 9. razredu na čas donio pištolj. Tuče, maltretiranje drugih, oštečivanje stvari, elektronsko ometanje i maltretiranja(mailovi i društvene mreže) itd.
Ima šta poželi, a ono što mi je strašno što uvijek oko njega bruka druge djece, očito je takav uzor.
Ko je u pitanju, ko je ugledni sarajevski bizmisnem
noviclan

#56466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Naslovnica wrote: 27/04/2022 16:38
zla_kraljica wrote: 27/04/2022 13:45 Opet tuca
https://fb.watch/cEVxhD6dT_/
Baš je fino vidjeti gospodu, na šake. :thumbup:
A ne ko 3,14čke sa pištoljima i noževima.
Sta je bilo ovdje ovaj pijun prelazio preko zebre a bilo mu crveno golfadziji bio upaljen fitilj a pijun mu jos sta rekao preko neke stvari i golfadzija izletio i krenuo ga draufati
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

zla_kraljica wrote: 28/04/2022 01:49 Roditelji trebaju nauciti djecu da trebaju voljeti, cijeniti i postovati sebe. Da im pomognu da izgrade samopouzdanje i cvrsci karakter. A i da im pokazu i dokazu da su im prijatelji, a ne samo roditelji. Sad nevezano za ovaj slucaj, koliko puta sam od druge djece cula ubit ce se ako je/ga ostavi momak/djevojka ili ostavio ih ubit ce se. Kakvo crno ubijanje, voli sebe i sebi budi na prvom mjestu, a momak/djevojka neka idu do vraga. Cijeni i postuj sebe.
Jedan portal je objavio da je i u ovom slucaju vjerovatno razlog raskid, ali cekaju se zvanicne informacije.
Kakav se rodis takav ces biti s nekom korekcijom od 10%
uglavnomja

#56468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

Chmoljo wrote: 28/04/2022 01:22
Slazem se.

Ne znamo puno, a ako bude potrebe, valjda ce se saznati, odnosno ako je neko krivac, nadam se da ce porodica to i reci da bi se eventualno poduzele neke stvari, da se ostala mala raja zastiti.

Ova objava Vijeca roditelja mi je izrazito degutantna jer na osnovu poluinformacija na racun tragedije djeteta gura neku svoju agendu.

Odvratno.
+1
pismo je potpuno neprimjereno i besmisleno

jadno dijete :sad:

najbolje ne komentarisati nista
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#56469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liaar »

Neko gore dobro napisa, današnja djeca su puna zlobe, mržnje, to je nevjerovatno šta se od njih može čuti, i pročitati.

Od moje prijateljice sestra je nedavno bila prijavljena za vršnjačko nasilje nad curicom iz razreda.

Roditelji im puni ko brod, oboje državna služba. Djecu vole parama, kupuju im sve što zamisle samo da ne moraju puno oko njih. I mala uzme sestrinu bundu, ode u školu u njoj (3 ili 4 razred srednje) i kroz malo vremena počne provocirati curicu koja je lošeg materijalnog stanja. Ona i još njih 4-5, ženska "banda". Te ti nemaš, te vidi na šta ličiš, te ja imam bundu ti nemaš, i hiljadu stvari još.

Sreča u nesreći ta curica prijavila roditeljima, rekla im šta joj rade i da je bila skoro spremna ubiti se zbog tog.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#56470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

U moje vrijeme svi smo u dronjcima hodali...cidim po foto s mature a raslojavanje je krenulo negdje od 2001
Pa to smo gledali u americkim serijama i smijali se kako to eto kako
mali_balon

#56471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Ne mogu se suzdrzati moraju srat...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#56473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

liaar wrote: 28/04/2022 08:08 Neko gore dobro napisa, današnja djeca su puna zlobe, mržnje, to je nevjerovatno šta se od njih može čuti, i pročitati.

Od moje prijateljice sestra je nedavno bila prijavljena za vršnjačko nasilje nad curicom iz razreda.

Roditelji im puni ko brod, oboje državna služba. Djecu vole parama, kupuju im sve što zamisle samo da ne moraju puno oko njih. I mala uzme sestrinu bundu, ode u školu u njoj (3 ili 4 razred srednje) i kroz malo vremena počne provocirati curicu koja je lošeg materijalnog stanja. Ona i još njih 4-5, ženska "banda". Te ti nemaš, te vidi na šta ličiš, te ja imam bundu ti nemaš, i hiljadu stvari još.

Sreča u nesreći ta curica prijavila roditeljima, rekla im šta joj rade i da je bila skoro spremna ubiti se zbog tog.
i ja sam se naslušao ovoga
dolaze djeca sa iphone zadnjim, airmax, podjebavaju drugu djecu kako nemaju, itd...

:run:
vjeshalica

#56474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

S kim si takav si, od hrđe nastala hrđa.
NediM17

#56475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NediM17 »

Lijepi Tito i plave kecelje, svi isti, nisi znao sta ko ispod kecelje nosi.
Post Reply