Novi Izborni zakon BiH

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12551 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

jel tu palavrićka :D ishod znamo
Haris.ba

#12552 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Haris.ba »

laik1981 wrote: 27/04/2022 15:16
Lex77 wrote: 27/04/2022 11:53 https://www.klix.ba/vijesti/bih/klub-bo ... /220427049

Evo uložen vitalni nacionalni interes. Sad je Ustavni sud na potezu. Dosad su bili ok. Ako tamo prođe, onda predstavnički dom.
Da li je moguce da ustavni sud presudi u korist Covica, s obzirom da stranci mjesecima bez ustrucavanja pokazuju volju da mu se ispune prohtjevi?
Pa sta i da presudi?

Ima li glasova da prodje u Zastupnickom domu?
DonieBrasco

#12553 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Ne moze proci sta vam je zakon je nakaradan i samo jednom covjeku i stranci prilagođen, nije ni svim hrvatima nego doslovno biranim.
laik1981

#12554 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by laik1981 »

Haris.ba wrote: 27/04/2022 15:36
laik1981 wrote: 27/04/2022 15:16
Da li je moguce da ustavni sud presudi u korist Covica, s obzirom da stranci mjesecima bez ustrucavanja pokazuju volju da mu se ispune prohtjevi?
Pa sta i da presudi?

Ima li glasova da prodje u Zastupnickom domu?
Pa ima li glasova? Moze li Covic sta smuljati?
noviforumas

#12555 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Schmidt namece izborni po mjeri HDZ-a:
Prema informacijama do kojih je došla Patria, Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, nakon što je bivši Visoki predstavnik Valentin Inzko prošle godine nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH, po kojima je zabranjeno negiranje genocida, planira da nametne Izmjene i dopune izbornog zakona BiH.

Nametnute Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH suštinski bi zadovoljile zahtjeve HDZ-a u pogledu izmjena Izbornog zakona BiH, a konačno rješenje bilo bi utemeljeno na varijacijama prijedloga koje je ranije predlagala direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst.
https://nap.ba/news/92998
Truba

#12556 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

noviforumas wrote: 27/04/2022 16:32 Schmidt namece izborni po mjeri HDZ-a:
Prema informacijama do kojih je došla Patria, Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, nakon što je bivši Visoki predstavnik Valentin Inzko prošle godine nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH, po kojima je zabranjeno negiranje genocida, planira da nametne Izmjene i dopune izbornog zakona BiH.

Nametnute Izmjene i dopune Izbornog zakona BiH suštinski bi zadovoljile zahtjeve HDZ-a u pogledu izmjena Izbornog zakona BiH, a konačno rješenje bilo bi utemeljeno na varijacijama prijedloga koje je ranije predlagala direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst.
Ne vejrujem u ovo
Ali me zanima kako se dolazi do ovih info
Koji je put
Sanjarko

#12557 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Sanjarko »

ovi veliko Srbi i Hrvati cim zinu PiM-ina, slazu, kaze Dusanka Majkic da smo mi najravnopravniji narod u BiH-a, a najugrozeniji smo od naroda mi upravo, dobro je moj rahmetli stari govorio, svi ugrozeni, samo mi nismo

i Covic je neki dan nesto slagao, prije toga isto, Dodik stalno laze i svodi nas na religijsku skupinu, kao oni Muslimani, pa eto kao Muslimani smo pa smo odmah teroristi, jer svaki terorista je Musliman

PiM
noviforumas

#12558 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by noviforumas »

Black swan wrote: 27/04/2022 16:35

Ne vejrujem u ovo
Ali me zanima kako se dolazi do ovih info
Koji je put
Ne znam sta da ti kazem, ni prvi ni zadnji put da cure informacije iz OHR-a. Ja se nadam da nije istina, ali ne pise neki lijevi portal, nego Patria, a Schmidt uskoro ide u Zagreb.
duh_sa_sjekirom

#12559 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

I šta velite, VP nameće draganov segregacijski IZ u 2022.godini, za koji je i USA zvanično saopštila da je neprihvatljiv...
Blago vama, ravno vam do mora...
:D
skafiskafsnjak

#12560 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Neposteno.totalno..
I nije demokratski.

Ali .... Ako VP takvu odluku donese,dovidjendo.

Jedino da ga i mi ne priznamo :lol:
Haris.ba

#12561 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Haris.ba »

Znaci visoki predstavnik je suspendovao zakon u RS o drzavnoj imovini da bi kasnije donio zakon koji daje RSu drzavnu imovinu?

Logicno.
Lex77

#12562 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Lex77 »

To je na tragu onog Špirićevog intervuja. On je rekao da je sve dogovoreno, ali se traži način da se SDA ne okrivi za to pa da će vjerojatno prljavi posao obaviti visoki predstavnik.
Takav rasplet bi stvarno bio iz noćne more.
Nikola Testa

#12563 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nikola Testa »

nista od toga...
Lex77

#12564 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Lex77 »

Schmidt nameće Izborni zakon u korist HDZ-a koji će glumiti nezadovoljstvo rješenjem

Prema informacijama do kojih je došla Patria, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko prošle godine nametnuo izmjene Krivičnog zakona BiH, po kojima je zabranjeno negiranje genocida, planira da nametne Izmjene i dopune izbornog zakona BiH.

Time bi kako saznajemo, bila ispunjena tripartitna agenda predstavnika međunarodne zajednice, po kojoj "Srbi" dobijaju državnu imovinu, "Hrvati", izborni zakon, a Bošnjaci bi se tek morali zadovoljiti zabranom negiranja genocida.

Da je visoki predstavnik u BiH na tragu takvih razmišljanja govori i nedavna poruka lidera HDZ-a Dragana Čovića koji otvoreno sugeriše takvo rješenje.

"Jednom ste to uradili kroz ime Valentina Inzka, neki dan kroz ime Christiana Schmidta. Moje pitanje je što niste odmah sva pitanja riješili nametnutim odlukama pa da imamo i evropski put i drugačije uređenje BiH, drugačije odnose. Ako već imate ovlasti, uradite to i preuzmite odgovornost. Ovako, bojim se da je to mrcvarenje koje nema kraja”, kazao je Čović.

Također, prema dostupnim informacijama, u toku je priprema medijsko - političke strategije i propagande po kojoj će HDZ i njegovi medijski organi "izražavati negodovanje" nametanjem Izbornog zakona, a sve u cilju kako bi se u probosanskoj javnosti stekao krivi dojam da je nametnuto rješenje dijelom takozvanog "izbalansiranog pristupa" koji tobože ne ide u korist HDZ-a.

Imajući u vidu blokade koje HDZ BiH provodi kada je riječ o usvajanju budžeta koji je neophodan kako bi se iznašla sredstva za finasiranje Općih izbora, a što HDZ BiH koristi kao još jedan metod ucjene, pri čemu ne nailazi na međunarodne sankcije, rješenje za deblokadu usvajanja budžeta i održavanje izbora, traži se u nametanju Izmjena i dopuna Izbornog zakona koje bi suštinski zadovoljile apetite HDZ-a BiH.

Takve izmjene Izbornog zakona BiH dovele bi do konačne etničke podjele a u perspektivi i do raspada BiH.

Zbog čega visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt namjerava nametnuti Izborni zakon BiH koji bi suštinski išao u korist HDZ-a.

To je i Mijatović rekao da se priča po političkim kuloarima. Bošnjacima zakon o negiranju, Srbima državna imovina, a Hrvatima Izborni zakon.
Meni je uvijek na pameti onaj non paper koji je kolao Briselskim hodnicima.
skafiskafsnjak

#12565 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by skafiskafsnjak »

Haj jos jednom postavite
Nikola Testa

#12566 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Nikola Testa »

skafiskafsnjak wrote: 27/04/2022 17:05 Haj jos jednom postavite
:lol: :lol: :lol:
tandmand

#12567 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tandmand »

Ako Schmidt nametne izborni zakon po mjeri HDZ,
BiH gubi smisao kao nacionalna država Bošnjaka, jer klizi ka izraelizaciji.

EU rizikuje da Bošnjaci izgube svaku potrebu za dejtonskom BiH i da krenu u stvaranje jedne druge Bosne koja bi bila manja ali ne bi bila fildžan.
DonieBrasco

#12568 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by DonieBrasco »

Da je zdrave logike nametnuo bi zakon po EU vrijednostima.
Truba

#12569 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Truba »

DonieBrasco wrote: 27/04/2022 17:49 Da je zdrave logike nametnuo bi zakon po EU vrijednostima.
Ja mislim da treba nametnuti nesto samo po tvojoj mjeri da prestanes kukati
Covjece ba sta si se raskukao

Sta se dogovore dogovore
Ako se ne dogovore opet dobro
Nemocni smo
vatrogasac

#12570 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by vatrogasac »

Ludzak

#12571 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Ludzak »

Sanjarko wrote: 27/04/2022 16:36 ovi veliko Srbi i Hrvati cim zinu PiM-ina, slazu, kaze Dusanka Majkic da smo mi najravnopravniji narod u BiH-a, a najugrozeniji smo od naroda mi upravo, dobro je moj rahmetli stari govorio, svi ugrozeni, samo mi nismo

i Covic je neki dan nesto slagao, prije toga isto, Dodik stalno laze i svodi nas na religijsku skupinu, kao oni Muslimani, pa eto kao Muslimani smo pa smo odmah teroristi, jer svaki terorista je Musliman

PiM
Pa Muslimani su preimenovani u Bošnjake. Zar nije tako??
Ludzak

#12572 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Ludzak »

tandmand wrote: 27/04/2022 17:45
Ako Schmidt nametne izborni zakon po mjeri HDZ,
BiH gubi smisao kao nacionalna država Bošnjaka, jer klizi ka izraelizaciji.

EU rizikuje da Bošnjaci izgube svaku potrebu za dejtonskom BiH i da krenu u stvaranje jedne druge Bosne koja bi bila manja ali ne bi bila fildžan.
Današnja BIH i nije nacionalna drzava Bosnjaka. BIH je bila nacionalna drzava Bosnjaka samo u onom vremenu dok je bila Kraljevina Bosna. Danasnja Bosna nije ničija država.
Point.

#12573 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by Point. »

Ne znam na osnovu čega VP može nametnuti IZ. Ovaj sadašnji je validan, ne krši DMS. Druga stvar bi bilo da je obratno.

Uvijek govore dogovorite se sami. Pa dogovorićemo se, samo neće biti po aparthejdskom HDZ prijedlogu.
channel10

#12574 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by channel10 »

Point. wrote: 27/04/2022 18:18 Ne znam na osnovu čega VP može nametnuti IZ. Ovaj sadašnji je validan, ne krši DMS. Druga stvar bi bilo da je obratno.

Uvijek govore dogovorite se sami. Pa dogovorićemo se, samo neće biti po aparthejdskom HDZ prijedlogu.
Pa Smit je rekao da ima postojeci zakon po kojem ce se odrzati naredni izbori i izbori poslije ovih itd sve dok se ne dogovori novi, ako se uopste dogovori nekad.
tandmand

#12575 Re: Novi Izborni zakon BiH

Post by tandmand »

Ludzak wrote: 27/04/2022 18:04
Sanjarko wrote: 27/04/2022 16:36 ovi veliko Srbi i Hrvati cim zinu PiM-ina, slazu, kaze Dusanka Majkic da smo mi najravnopravniji narod u BiH-a, a najugrozeniji smo od naroda mi upravo, dobro je moj rahmetli stari govorio, svi ugrozeni, samo mi nismo

PiM
Pa Muslimani su preimenovani u Bošnjake. Zar nije tako??
Pa bosanski pravoslavci su preimenovani u Srbe. (Garašanin o Bošnjacima)
Post Reply