Pa silna ruska vojska ne moze ni pedere da pobjedi..
Ukrajina
-
Honda Rajvosa
#80677 Re: Ukrajina
Mislim da komuniciras s ajoš jednim zabrinutim sto baca drkicu na putina, vucica, dodika i kompanijuVedoo wrote: ↑27/04/2022 00:15Samo mi reci ko je koga ovdje napao pa da vidim s kim komuniciram?Hakiz wrote: ↑26/04/2022 23:51
Pa, da ja imam nuklearke i neko me napadne, i to puno jači, onda, ako ja idem dole, vučem sve koje mogu za sobom. Pogotovo ako čitam komentare koji kažu "Do končnog uništenja". Već su me napali, nadmoćnom silom, nemam ništa za izgubiti ako me napadnu i nuklearkama.
Pa, šta fali, padaće po Moskvi, ali i po Londonu itd. Možda stigne pokoja i do Njujorka.
Kad je bal...
I kada se slegne prašina, jedino na nogama ostane novi vladar planete: Kina.
Tako da bih ja pripazio sa zluradim trljanjem ruku i vlažnim snovima o konačnim uništenjima i sličnim glupostima.
- karanana
#80678 Re: Ukrajina
hmmm, kako su samo ovi gayevi i lezbijanci prezivjeli u azovskom nacistickom leglu mariupolu?
aha, a gayevi i lezbijanci su ustvari ti nacisti i nacionalisti.
aha, a gayevi i lezbijanci su ustvari ti nacisti i nacionalisti.
- video
#80679 Re: Ukrajina
Kupujemo staaaro zeljezo, stare ves masine, stare akomulatore...
-
llull
#80680 Re: Ukrajina
Nema tu upotrebe nuklearnog naoruzanja, prvenstveno niko nema ni zelju za tim a ni potrebu ... Rusi nisu ugrozeni na taj nacin da koriste bojeve glave, NATO i partneri nemaju zbog cega da ih koriste. Ukrajina je tu svakako proxy.
Dovoljna je klanica sada to sto gledamo u pozicionom ratu u Donbasu i oko Hersona a i na jugu...
Nema vise kolona sa naicckanim vojnicima po bmp-2 i bmp-3 koje su Ukrajinci lovili po ravnicama sa artiljerijom.
Sada Rusi ravnaju sve pred sobom, zato u poslednje vrijeme i imamo one odvratne snimke poklopljenih pjesadinaca u ravnici.
Dovoljna je klanica sada to sto gledamo u pozicionom ratu u Donbasu i oko Hersona a i na jugu...
Nema vise kolona sa naicckanim vojnicima po bmp-2 i bmp-3 koje su Ukrajinci lovili po ravnicama sa artiljerijom.
Sada Rusi ravnaju sve pred sobom, zato u poslednje vrijeme i imamo one odvratne snimke poklopljenih pjesadinaca u ravnici.
- video
#80681 Re: Ukrajina
Ubise im i ono malo elektronike sto imaju
- video
#80682 Re: Ukrajina
Opaaa misko, sta li su sa ove destinacije mogli hajrovati
-
Mrvice_ba
#80683 Re: Ukrajina
Neka vasilijevka pala pod orke. Je li to novo?
Kao što rekoh danas orke jako napale, orke izgleda jako popusile. Avioni danas dva komada su34, 1 su 25. Lijepo
Kao što rekoh danas orke jako napale, orke izgleda jako popusile. Avioni danas dva komada su34, 1 su 25. Lijepo
-
chupacabra
#80684 Re: Ukrajina
To je pitanje od milion dolara kako kazu. Jedno je sigurno: potcijenili su snagu Ukrajinske vojske i odgovor Zapada.TomANDJerry wrote: ↑26/04/2022 23:33Ja i ti se slazemo 99% ondachupacabra wrote: ↑26/04/2022 23:26
Za sada im je potrebno da zaustave proboj Rusa u Donbasu i eventualno osiguraju pristup Crnom Moru (Odesa, Herson). To jest, da im Rusi ne zatvore izlaz na more. Dugorocno se vjerovatno ide na to da se od Ukrajinske vojske napravi nesto poput Izraelskog IDF-a. Drzava sa jakom vojskom koja ce biti buffer zona i faktor stabilnosti prema jacem neprijatelju. Sto je Izrael za Arapsko okruzenje, to ce Ukrajina biti prema Rusiji.
Ovo je zavrsena prica. Donbas i mozda taj kopneni dio od Krima prema Donbasu ce ostati pod Ruskom kontrolom u nekom zamrznutom konfliktu bez priznanja od strane Ukrajine. Ukrajina mozda na kraju nece zvanicno zavrstiti u NATO, ali ce nezvanicno biti uvezana u sve NATO sisteme, i imat ce poslije Britanije najjacu vojsku u Evropi.
USA i Britanija odradjuju Ruse po planu. EU skidaju sa Ruskih energenata, prodaju im oruzje i prave ih vojno i ekonomski ovisnim od Amerikanaca.... samo si ti nastavio pisati gdje je meni dosadilo kucati na tastaturi dalje
![]()
Mozda jedino gdje se ne slazemo jeste Donbas, nekako mislim da i NATO racuna da ce dobar dio toga otici Rusima koji ce onda proglasiti pobjedu zbog toga. Ukrajini ostane Odesa od koje moraju napraviti luku pomocu koje ce izvoziti žito u svijet, i da napravi vojsku i nacionalni mit koji ce osigurati da se ovo više ne ponovi.
Ono što je meni nejasno --- jeste timing ruskog napada ... nisu mogli da odaberu gori. Zar im nije bilo bolje napasti dok je Trump bio u white house, ili dok je bila korona i lockdown po cijelom svijetu, dok su imali više desnicara na vlasti u EU, kada je ljeto završavalo -- a ne kada tek pocinje (zbog plina) itd itd
Mislim da su, vjerovatno u dogovoru sa Trumpom, bili planirali da napadnu cim ovaj preuzme drugi mandat i objavi da se Amerika povlači iz NATO. To je bio plan ove američke ultra-desničarske pro-Ruske osovine koju predvodi Trump.
Pošto je naranđža povaljen, vjerovatno su im trebale dodatne pripreme jer nisu mogli računati ma nedjelovanje Bidena.
Zašto sad?
1. Malo simbolika i vjersko-propagandni materijal za dizanje morala naciji. Uspješna okupacija Krima je krenula na isti datum 2014 (24 februar). Da je ovaj Blitzkrieg uspjeo, onda bi se na paradi 9. maja predstavio kao neka Božja pobjeda protiv dekadentnog Zapada (pobjeda na 24 februar, Božje davanje i te gluposti).
2. Američki midterm izbori u Novembru 2022. Poslije povlačenja u Afganistanu i uspješne okupacije Ukrajine, to bi bio smrtonosni udarac za Bidenove demokrate i gotovo siguran povratak Trumpa 2024. Ne znači da se to i dalje neće desiti (Republikanski kongres možda hoće, ali Trump 2024 sigurno neće poslije Ukrajine). Vidi se sada po porazima desničarskih populista u Evropi da Putinu ne ide kako je zamislio.
Liberalna demokratija uzvraća udarac ali rat između diktature i demokratije još nije gotov.
Last edited by chupacabra on 27/04/2022 00:31, edited 1 time in total.
- karanana
#80685 Re: Ukrajina
Pala vasilyvka na putu za zaporozje. Laganini rusi uzimaju i idu uz dnjepar ka sjeveru
- video
#80686 Re: Ukrajina
Ma ne mogu ukrajinci potrositi koliko ovi mogu logisticki snadbjeti.
- janje_
-
zilog
#80688 Re: Ukrajina
Upravo sam to posao napisati. E jakih nacista, jos u Mariupolju, pored AZOV-a...
Da nije tragicno, bilo bi urnebesno.
Ovim Rusima se sve pobrkalo...
- video
#80689 Re: Ukrajina
Ko, karanana - ma ne bi on
Dalje na temu.
Jako interesantan clanak
https://www.nbcnews.com/politics/nation ... -rcna26015U.S. intel helped Ukraine protect air defenses, shoot down Russian plane carrying hundreds of troops Ukrainian forces have used
-
Vedoo
-
MMM1977
#80691 Re: Ukrajina
Svi normalni se nadaju da će Ukrajina pobjediti, ako ništa onda zbog nas samih ovdje u Bosni. Ali je činjenica da Rusi, ma kako sporo, ipak napreduju.
Jedino što se nadam da će se uskoro iscrpiti vojno, materijalno i kadrovski ali teško da će ikada odstupiti od dostignutih pozicija, čak i po cijenu taktičke nuklearne ukoliko budu u defanzivi.
Po meni je Donbas i Krim izgubljen za Ukrajinu a pitanje je i šta će biti dalje, posebno istočno od Dnjepra i sa Odesom. Ukoliko bi Rusi uspjeli da se spoje sa Moldavijom, tj. svojom RS u Moldaviji i da donekle prošire teritorij koji drže na istoku, oni bi sigurno proglasili pobjedu i kraj rata, iako su u početku išli na cijelu Ukrajinu. A realno, to bi i bila pobjeda Rusa, ma šta ko mislio o tome.
Jedino što se nadam da će se uskoro iscrpiti vojno, materijalno i kadrovski ali teško da će ikada odstupiti od dostignutih pozicija, čak i po cijenu taktičke nuklearne ukoliko budu u defanzivi.
Po meni je Donbas i Krim izgubljen za Ukrajinu a pitanje je i šta će biti dalje, posebno istočno od Dnjepra i sa Odesom. Ukoliko bi Rusi uspjeli da se spoje sa Moldavijom, tj. svojom RS u Moldaviji i da donekle prošire teritorij koji drže na istoku, oni bi sigurno proglasili pobjedu i kraj rata, iako su u početku išli na cijelu Ukrajinu. A realno, to bi i bila pobjeda Rusa, ma šta ko mislio o tome.
- hatemondays
#80692 Re: Ukrajina
Nuklearke su samo za raju sa mudima, ostali je imaju ali znaju da upotrebom iste nema vise drzave iz koje se ispalila. Naravno da je klaonica, rat je pobogu, ima povaljenih pjesadinaca ima i zatrpanih bradonja, ima onih jadnika kojima azovci oduzimaju zivot kasikarama. Nema rata da nema gubitaka. Ima onih jadnih mornara koje sada ribica papaju, ima nazalost najvise civila koji su kolateral. Rat je prijatelju a za rat treba dvoje a ko ce dobiti na kraju bumo videli. Samo da ne potraje da bog da nikome u kuci ne bio. Maske su popadale, ko je jak , ko je talasika, ko je izdajnik, ko je placenik, ko je patriota samo rat to moze donijeti. I onda poslije par godina bice ista prica kao kod nas ukro, preavrio, prodao drzavno itd. U cijeloj prici vracanje britanske imperije na mala vrata je vidljivo, cupo ovo radi bas kako treba skontao je da mu birokrati iz EU ne donose nista dobro. Doduse zna zajabati sa dernecima kad ne treba ali zato ove vece zajebacije odlicno radi. Slava Ukrajini i njenim braniocima.llull wrote: ↑27/04/2022 00:23 Nema tu upotrebe nuklearnog naoruzanja, prvenstveno niko nema ni zelju za tim a ni potrebu ... Rusi nisu ugrozeni na taj nacin da koriste bojeve glave, NATO i partneri nemaju zbog cega da ih koriste. Ukrajina je tu svakako proxy.
-
toska
#80694 Re: Ukrajina
i šta onda, nakon zauzimanja tih dijelova tuđe države?MMM1977 wrote: ↑27/04/2022 01:07 Svi normalni se nadaju da će Ukrajina pobjediti, ako ništa onda zbog nas samih ovdje u Bosni. Ali je činjenica da Rusi, ma kako sporo, ipak napreduju.
postoji opasnost zapadne prevrtljivosti i podjele države, ali male šanse za sada, Rusiji će biti dopušten povratak u civilizaciju tek kada njihov zadnji vojnik napusti Ukrajinu.
pa ko duže izdrži
- drug_profi
#80695 Re: Ukrajina
Ima određenu grižnju savjesti, ali veći strah za svoju sudbinu, mada se je skoro pomirio.
Novinari su zajebani likovi.
Intervju koji pokazuje da je svaki rat totalni poraz za sve. Svako ko pokrene rat bi morao biti ekskomuniciran iz ljudske vrste, proglasen zivotinjom i ustreljen.
-
MMM1977
#80696 Re: Ukrajina
Ma taj isti zapad je stotinu puta pokazao svoju prevrtljivost, ne bih se ja u njih plaho uzdao. Ekonomske veze i interesi su prejaki između EU i Rusije i čim stane rat i ubijanje sve će se vratiti na staro. Jedino se mogu kofrčiti USA, UK i Australija jer njih ne boli ovaj rat ni na koji način a budu li previše zatezali mogu stvoriti ekonomski savez Rusije i Evrope. Pravde nema i gotovo, jednom Nijemcu je važnije da on može provesti 30 dana na Tenerifima nego to da se nađe pravično rješenje za Ukrajinu.toska wrote: ↑27/04/2022 01:20i šta onda, nakon zauzimanja tih dijelova tuđe države?MMM1977 wrote: ↑27/04/2022 01:07 Svi normalni se nadaju da će Ukrajina pobjediti, ako ništa onda zbog nas samih ovdje u Bosni. Ali je činjenica da Rusi, ma kako sporo, ipak napreduju.
postoji opasnost zapadne prevrtljivosti i podjele države, ali male šanse za sada, Rusiji će biti dopušten povratak u civilizaciju tek kada njihov zadnji vojnik napusti Ukrajinu.
pa ko duže izdrži
-
toska
#80697 Re: Ukrajina
Njemačka se odavno ništa ne pita u ovakvim strateškim odlukama.MMM1977 wrote: ↑27/04/2022 01:26Ma taj isti zapad je stotinu puta pokazao svoju prevrtljivost, ne bih se ja u njih plaho uzdao. Ekonomske veze i interesi su prejaki između EU i Rusije i čim stane rat i ubijanje sve će se vratiti na staro. Jedino se mogu kofrčiti USA, UK i Australija jer njih ne boli ovaj rat ni na koji način a budu li previše zatezali mogu stvoriti ekonomski savez Rusije i Evrope. Pravde nema i gotovo, jednom Nijemcu je važnije da on može provesti 30 dana na Tenerifima nego to da se nađe pravično rješenje za Ukrajinu.
njaveća opasnost bi bila eventualni izbor nekog izolacioniste u Americi na narednim izborima, a koje može biti potaknuto sa nevezanim stvarima, ali bi direktno uticalo na ovaj rat
-
zilog
#80698 Re: Ukrajina
Ovaj rat se moze zavrsiti na samo dva nacina:
1. Da Ukrajinci poraze Ruse i istjeraju ih iz Donbasa, a vjerovatno i sa Krima.
2. Da Rusi potpuno poraze i pregaze Ukrajinu i izbiju na granicu sa Poljskom.
Nema treceg. Nema te opcije da ukrajina prihvati i potpise gubitak Donbasa (mozda cak ni Krima).
Kome nije jasno, zbog cega? Samo neka u glavi poslozi, kako bi to trebalo da izgleda i sam sebi odgovori na pitanja:
Koliko vrijedi potpis Rusije?
Koliko se moze od Ukrajine ocekivati da postuje potpisano, kada ni potpis druge strane - nista ne vrijedi...
1. Da Ukrajinci poraze Ruse i istjeraju ih iz Donbasa, a vjerovatno i sa Krima.
2. Da Rusi potpuno poraze i pregaze Ukrajinu i izbiju na granicu sa Poljskom.
Nema treceg. Nema te opcije da ukrajina prihvati i potpise gubitak Donbasa (mozda cak ni Krima).
Kome nije jasno, zbog cega? Samo neka u glavi poslozi, kako bi to trebalo da izgleda i sam sebi odgovori na pitanja:
Koliko vrijedi potpis Rusije?
Koliko se moze od Ukrajine ocekivati da postuje potpisano, kada ni potpis druge strane - nista ne vrijedi...
-
toska
#80699 Re: Ukrajina
Nema nikakve potrebe otpisivati Krim, što često radimo.
To je teritorija Ukrajine i ako se nastavi ovako niko Rusiji neće priznati pravo na njega.
sankcije ostaju, plin i nafta se otkazuju, 40% budžeta fali, pa da ponovim, ko duže izdrži.
To je teritorija Ukrajine i ako se nastavi ovako niko Rusiji neće priznati pravo na njega.
sankcije ostaju, plin i nafta se otkazuju, 40% budžeta fali, pa da ponovim, ko duže izdrži.
-
MMM1977
#80700 Re: Ukrajina
Valjda ćemo doživjeti da vidimo rezultat i nadam se da ću ja biti u krivu a vi upravu.