Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
cyprus

#30326 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cyprus »

Cincilator2 wrote: 26/04/2022 01:04
cyprus wrote: 26/04/2022 00:44 Sljedeći izbori su bitni samo zbog kantona - Trojka vs SDA+Efendić, možda i bude gusto...

Ovi viši nivoi se već znaju... SDA/Bakir, HDZ/Komšić i SNSD/Dodik uzimaju glat... A federalna vlada se svakako vjerovatno opet neće ni formirat... Tako da...
Federalna Vlada i VM bez HDZ se itekako može i hoće formirati.
100% i 2/3 vlasti se mora uzeti u ova vremena...zauvijek
Yes, that is exactly what is going to happen :idea:

I ljiljani će se vijoriti Grudama, a tekbir će odjekivati Posušjem 8-)
Last edited by cyprus on 26/04/2022 09:34, edited 1 time in total.
Logovan

#30327 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Logovan »

Chmoljo wrote: 26/04/2022 02:57 Semir Efendic. Jel to onaj sto se jos uvijek muci sa onom pumpom ispod podvoznjaka?
I onaj koji se i dan danas hvali centrom Safet Zajko :lol:
laik1981

#30328 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Sutra da rumeni predje u NiP bio bi hvaljen na sva zvona, kao i svi ostali zeleni uhljupi koji su promijenili boju dresa..
mistek

#30329 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mistek »

cyprus wrote: 26/04/2022 00:44 Sljedeći izbori su bitni samo zbog kantona - Trojka vs SDA+Efendić, možda i bude gusto...

Ovi viši nivoi se već znaju... SDA/Bakir, HDZ/Komšić i SNSD/Dodik uzimaju glat... A federalna vlada se svakako vjerovatno opet neće ni formirat... Tako da...
Ma Efendić će biti konkurentan samo ako lično bude kandidovan. A i tada postoje dva "problema": prvi, da su njegovi glasači isključivo u dilemi Efendić ili SDA, pa su tu manje-više isti glasovi u opticaju; drugi, da je prošle izbore isto bio kandidat, pa onda prepustio mandat, što bi mu sigurno uzelo dio glasova. Mada, vjerujem da on sebe cijeni više i da će se kandidovati za kakvu takvu jaču funkciju. SBiH svakako nema drugih kandidata koji će ozbiljno iznijeti bilo šta.

U kantonalnom SDA je rasulo. OK, oni će se zbiti do izbora i izvući najbolje, ali opet mislim da su ostali na najofucanijim mogućim kandidatima i teško će izmisliti nove, a dobre. Pribjeći će oni tu malo metodama stavljanja popularnih ličnosti na liste, klasika kad se ne zna šta će, ali opet teško. Na prethodnim izborima, apsolutnu većinu glasova im je donio Efendić, a nakon njega Čampara. U vrhu je bio i Čelik, pa i Delalić donosio glasove. Četiri godine ranije su dominirali isto Delalić, Fikro, Dino, Ademović, Okerić i sl. Helem, nikog sada nema i ja ne vidim kakve kandidate će izmisliti, a da budu jaki. Primjera radi, volusinu Zahiragića moraju gurati u vrh liste, a on čak ni u SDA okvirima ne kotira baš najbolje.

Helem, sve je stvar koliko će trojka pametno odigrati. Ovdje izbor kandidata igra izuzetno bitnu ulogu. NS bi trebala držati rezultat sa prethodnih izbora, oni su dosegli vrhunac, teško je tu očekivati ozbiljnije napretke. Ali, to je sasvim ok. SDP bi morao "izmisliti" konkretnije kandidate, isto sa kojim zvučnim imenom uletiti, privući ljude. NiP ima dosta ok arsenal što se tog dijela tiče, ali samo je stvar u tome hoće li se precijeniti, pa kandidovati sve to za veće nivoe, a onda na nivou kantona doživjeti fijasko. Nadam se da nisu toliko glupi i da će na listu staviti 2-3 jaka imena u svrhu tog privlačenja glasova.

Inače, slažem se da će na višim nivoima biti prilično teško išta pomaknuti. U tom smislu, ja i dalje mislim da ne treba trošiti dobrog kandidata na predsjedništvo, jer ako Bakir bude kandidovan, teško je tu napraviti nešto. Tipa, bezveze je da guraju Zvizdića, jer gube kandidata za PSBiH recimo (da se razumijemo, ni Zvizdića ne mogu očima, nego kad govorimo o tim zvučnim imenima). Ali, tu je najmani problem Sarajevo, u Sarajevu će trojka ostvariti ok rezultat za sve nivoe. Problem je što u ostalim kantonima manje-više kupe mrvice.
Hakiz

#30330 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

mistek wrote: 26/04/2022 11:35

Ma Efendić će biti konkurentan samo ako lično bude kandidovan. A i tada postoje dva "problema": prvi, da su njegovi glasači isključivo u dilemi Efendić ili SDA, pa su tu manje-više isti glasovi u opticaju; drugi, da je prošle izbore isto bio kandidat, pa onda prepustio mandat, što bi mu sigurno uzelo dio glasova. Mada, vjerujem da on sebe cijeni više i da će se kandidovati za kakvu takvu jaču funkciju. SBiH svakako nema drugih kandidata koji će ozbiljno iznijeti bilo šta.

U kantonalnom SDA je rasulo. OK, oni će se zbiti do izbora i izvući najbolje, ali opet mislim da su ostali na najofucanijim mogućim kandidatima i teško će izmisliti nove, a dobre. Pribjeći će oni tu malo metodama stavljanja popularnih ličnosti na liste, klasika kad se ne zna šta će, ali opet teško. Na prethodnim izborima, apsolutnu većinu glasova im je donio Efendić, a nakon njega Čampara. U vrhu je bio i Čelik, pa i Delalić donosio glasove. Četiri godine ranije su dominirali isto Delalić, Fikro, Dino, Ademović, Okerić i sl. Helem, nikog sada nema i ja ne vidim kakve kandidate će izmisliti, a da budu jaki. Primjera radi, volusinu Zahiragića moraju gurati u vrh liste, a on čak ni u SDA okvirima ne kotira baš najbolje.

Helem, sve je stvar koliko će trojka pametno odigrati. Ovdje izbor kandidata igra izuzetno bitnu ulogu. NS bi trebala držati rezultat sa prethodnih izbora, oni su dosegli vrhunac, teško je tu očekivati ozbiljnije napretke. Ali, to je sasvim ok. SDP bi morao "izmisliti" konkretnije kandidate, isto sa kojim zvučnim imenom uletiti, privući ljude. NiP ima dosta ok arsenal što se tog dijela tiče, ali samo je stvar u tome hoće li se precijeniti, pa kandidovati sve to za veće nivoe, a onda na nivou kantona doživjeti fijasko. Nadam se da nisu toliko glupi i da će na listu staviti 2-3 jaka imena u svrhu tog privlačenja glasova.

Inače, slažem se da će na višim nivoima biti prilično teško išta pomaknuti. U tom smislu, ja i dalje mislim da ne treba trošiti dobrog kandidata na predsjedništvo, jer ako Bakir bude kandidovan, teško je tu napraviti nešto. Tipa, bezveze je da guraju Zvizdića, jer gube kandidata za PSBiH recimo (da se razumijemo, ni Zvizdića ne mogu očima, nego kad govorimo o tim zvučnim imenima). Ali, tu je najmani problem Sarajevo, u Sarajevu će trojka ostvariti ok rezultat za sve nivoe. Problem je što u ostalim kantonima manje-više kupe mrvice.
MUNAFIK

#30331 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

Hakiz wrote: 26/04/2022 12:28
mistek wrote: 26/04/2022 11:35

Kako je Kolumbo?

Sta ima sta se radi?
Registarska oznaka

#30332 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Registarska oznaka »

Cincilator2 wrote: 26/04/2022 04:35
mirza_15 wrote: 26/04/2022 04:18

Zato je kćerku preminulog zaposlio u općinu da se iskupi kao da je njegov privatni granap. Isto tako je zaposlio malog Tvrtkovića jer mu je glas falio da uđe u vijeće, pa ko biva hajde ti radi u općini. Odužio mu se mali snimkom - afera Asim. A ima snimaka njegovih pulena kako štimaju izbore - šifra Resić. Rodbinu stranačkih kolega i zaslužnih u stranci isto tako zapošljavao u općini kao na pokretnoj traci. Udomaćio se pa valjda misli da je općina njegovo privatno vlasništvo. Dinalsa, poznata po trafici je desetine projekata radila po Novom Gradu - pogledati koliko je koštalo asfaltiranje ispred policijske stanice Novi Grad. Hubijar koji je trafiku prodao Dinalsi je njegov kadar. A redukcije vode u režiji Hadžića da bi se velikom šefu Husi namjestilo da proda cijevi ViK-u? Pogledati kako mu je Bakirov zet složio kajlu (Husi) u Sarajevogasu kada je pukla tikva i kako mu je oborio cijenu. Tu se može vidjeti koliko je ekstra profita uzimao Huso. A sve to je i Efendićevo maslo. Uz to, lični doživljaj dotičnog je da ima ego kao Trebević. Nastupi su mu puni gledanja sa visine i ponižavanja svakog drugog. Tako se nadmeno postavi da je to golim okom vidljivo. Zato cifru iz budžeta odvaja za vlastitu promociju. O Lokomu bi se dalo svašta nešto napisati. Tek to je stranačka baza, a direktor privođen. Ćasa uzimao cifru od privrednika (priveden, na sudu) da završi papire u općini. To Ćasa mogao sam? Efendić, sa onim svojim " 'ta ćeš ti, ja sam najpametniji i najbolje znam sve što postoji na Svijetu" neće nikada dalje od općine. Jedino ako Bakiru donese neku prevagu svojim vijećnikom na nekom nivou pa se Bake smiluje zabludjelom sinu.
Ti uleti kao da te Danijela poslala po antibiotike
Jako dubokouman odgovor na cinjenice.

Samo tako se u rupu sakrivate, a tebi koji je ovo 100-ti profil svakako i ne igra ulogu. Sendvicar.
Roccohljup

#30333 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

Hadžibajra već smanji komunalne taxe na poziv vlade KS. A načelnici iz reda trojke ni habera.

https://pressmediabih.com/vijesti/2022/ ... %ef%bf%bc/
mirza_15

#30334 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

Roccohljup wrote: 26/04/2022 15:32 Hadžibajra već smanji komunalne taxe na poziv vlade KS. A načelnici iz reda trojke ni habera.

https://pressmediabih.com/vijesti/2022/ ... %ef%bf%bc/
Vjerovatno će svi smanjiti. Pogotovo jer je poziv došao od Vlade KS. Glupo bi bilo da oni sada vuku na svoju stranu.
laik1981

#30335 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by laik1981 »

Das sitnoj sibicarskoj stoci sitnog zuba, koja sjedi po tim opstinskim vijecima, moc da se izivljava i pljacka, a onda apelujes da to ne rade. Nestvarno.
“Vlada je zatečena odlukama pojedinih općinskih vijeća o visinama taksi i apelujemo na sva vijeća koja su donijela takve odluke o drastičnim povećanjima taksi da iste ponište i donesu nove odluke", navode iz Vlade Kantona Sarajevo.
Hakiz

#30336 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 26/04/2022 17:23 Das sitnoj sibicarskoj stoci sitnog zuba, koja sjedi po tim opstinskim vijecima, moc da se izivljava i pljacka, a onda apelujes da to ne rade. Nestvarno.
“Vlada je zatečena odlukama pojedinih općinskih vijeća o visinama taksi i apelujemo na sva vijeća koja su donijela takve odluke o drastičnim povećanjima taksi da iste ponište i donesu nove odluke", navode iz Vlade Kantona Sarajevo.
A stranka nema način da disciplinuje članstvo u Vijeću.

Tako da su stranke čiste. I njihovi predsjednici.

Na koga to podsjeća?
Roccohljup

#30337 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

Hakiz wrote: 26/04/2022 19:39
laik1981 wrote: 26/04/2022 17:23 Das sitnoj sibicarskoj stoci sitnog zuba, koja sjedi po tim opstinskim vijecima, moc da se izivljava i pljacka, a onda apelujes da to ne rade. Nestvarno.
A stranka nema način da disciplinuje članstvo u Vijeću.

Tako da su stranke čiste. I njihovi predsjednici.

Na koga to podsjeća?
Na one "mrske" od kojih su svi lopovski zanat ispekli
Hakiz

#30338 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Iz vijeća: Predsjedniče, šta da radimo, treba para?

Predsjednik: Mi smo na kantonu ušli u obnovu pruge, povećali za trudnice, smanjili nam ponder itd, nemamo. Nego ovako: Povećajte opštinske namete. Mi nećemo kao vlada kantona moći uticati jer je to lokalna zajednica, a i demokratija u stranci, ne možemo našima u vijećima narediti itd. A ono šta uradimo u kantonu sa prugom i ostalim će "pobrisati" to šta se uradi na opštini po pitanju imidža, pa ni stranka neće imati posljedice, biraće nas ponovo i na lokalnim. I dobro svima.

A onda u firmi kaže direktor/vlasnik: Povećali su namete, ukinite 20% radnih mjesta i podijelite otkaze.

I, uistinu, bi dobro. Kako kome, doduše.

Liči na nešto ili nekoga?
Haris.ba

#30339 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 26/04/2022 20:42 Iz vijeća: Predsjedniče, šta da radimo, treba para?

Predsjednik: Mi smo na kantonu ušli u obnovu pruge, povećali za trudnice, smanjili nam ponder itd, nemamo. Nego ovako: Povećajte opštinske namete. Mi nećemo kao vlada kantona moći uticati jer je to lokalna zajednica, a i demokratija u stranci, ne možemo našima u vijećima narediti itd. A ono šta uradimo u kantonu sa prugom i ostalim će "pobrisati" to šta se uradi na opštini po pitanju imidža, pa ni stranka neće imati posljedice, biraće nas ponovo i na lokalnim. I dobro svima.

A onda u firmi kaže direktor/vlasnik: Povećali su namete, ukinite 20% radnih mjesta i podijelite otkaze.

Nema logike. Jer komunalne takse su prihod OPCINA, a ne kantona.
Hakiz

#30340 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 26/04/2022 20:44
Hakiz wrote: 26/04/2022 20:42 Iz vijeća: Predsjedniče, šta da radimo, treba para?

Nema logike. Jer komunalne takse su prihod OPCINA, a ne kantona.
Hajde ponovo, pažljivo, pročitaj.
Haris.ba

#30341 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 26/04/2022 20:46 Hajde ponovo, pažljivo, pročitaj.
Opet nema logike, dzaba ti.
Hakiz

#30342 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 26/04/2022 20:47
Hakiz wrote: 26/04/2022 20:46 Hajde ponovo, pažljivo, pročitaj.
Opet nema logike, dzaba ti.
Kako nema? Kako da se uzmu novci, a da stranka ili koalicija ne snosi posljedice. Nije predsjednik rekao, naređujem iz ove stranke ni jedan vijećnik da ne glasa za povećanje. Rekao je: Evo plan kako da uzmemo, a da ne ispadnemo krivi.

Tako je i SDA radila, uzimala, a onda "Nije do stranke, ljudi glasali po savjesti, ne možemo im narediti".
Haris.ba

#30343 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 26/04/2022 20:49
Haris.ba wrote: 26/04/2022 20:47 Opet nema logike, dzaba ti.
Kako nema? Kako da se uzmu novci, a da stranka ili koalicija ne snosi posljedice. Nije predsjednik rekao, naređujem iz ove stranke ni jedan vijećnik da ne glasa za povećanje. Rekao je: Evo plan kako da uzmemo, a da ne ispadnemo krivi.
Kakvi novci da se uzmu? Po zakonu je postavljanje firme besplatno za 20x30cm plocu. Hajmo opet, BESPLATNO.
Hakiz

#30344 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 26/04/2022 20:52
Hakiz wrote: 26/04/2022 20:49

Kakvi novci da se uzmu? Po zakonu je postavljanje firme besplatno za 20x30cm plocu. Hajmo opet, BESPLATNO.
Kakva firma, nije to jedini namet :-)
Haris.ba

#30345 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 26/04/2022 20:54
Haris.ba wrote: 26/04/2022 20:52

Ja ne vidjeh da iko spominje ijedan drugi.
Hakiz

#30346 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 26/04/2022 20:55
Hakiz wrote: 26/04/2022 20:54

https://pressmediabih.com/vijesti/2022/ ... %EF%BF%BC/
Haris.ba

#30347 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 26/04/2022 20:58
Haris.ba wrote: 26/04/2022 20:55

https://pressmediabih.com/vijesti/2022/ ... %EF%BF%BC/
Ne kontam? Sta hoces sa ovim? Je li fakat tesko procitati zakon i shvatiti jednostavnu stvar, nista ne placas za plocu 20x30cm.

Ovo je politicki namjerno stvoren problem.
Hakiz

#30348 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Haris.ba wrote: 26/04/2022 21:02
Ne kontam? Sta hoces sa ovim? Je li fakat tesko procitati zakon i shvatiti jednostavnu stvar, nista ne placas za plocu 20x30cm.

Ama, nije samo tabla.

Uostalom, neću se naduravati, kako god.
Haris.ba

#30349 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Hakiz wrote: 26/04/2022 21:05
Haris.ba wrote: 26/04/2022 21:02

Ama, nije samo tabla

Uostalom, neću se naduravati, kako god.
Pa sta je osim famozne table? Taksa na parkomat i kafe aparat? Taksa na zivu muziku? Taksa na sator na javnoj povrsini?

Nemoj se duriti. Kad vec ne znas konkretno.
made_in_sarajevo

#30350 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Zamisli zivota ko hakiz svaki dan svim silama se trudia da nadjes zarez gdje ces reci " evo svi su isti znao sam". Isto kao onaj jedini sarajlija PM svima silama da dokaze kako se pruga ne radi :lol:
Locked