Govor mržnje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#151 Re: Govor mržnje

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 24/04/2022 14:03
Hakiz wrote: 24/04/2022 13:57 Eto, ja nikada ne bih oženio muslimanku. Naime, ateista sam. Zamislite odgoj djece, najbanalnije, tata, što ti be postiš, mama, što ti sa tatom ne popiješ vino uz večeru? Jesam li sada u govoru mržnje?

U stvari, njoj je zabranjeno udati se za mene.

Ako mi kaže da neće da se usa za mene jer nisam musliman, religija joj ne dozvoljava da li je ona u govoru mržnje?
Ona je religiozna i nije u "govoru mrznje", a ti si u najmanju ruku islamofob..
A ona nije ateistofob?

Zašto ona ima pravo na diskriminaciju drugih po osnovu svoje ideologije, a ja nemam po osnovu svoje?
laik1981

#152 Re: Govor mržnje

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 24/04/2022 14:04
laik1981 wrote: 24/04/2022 14:03
Ona je religiozna i nije u "govoru mrznje", a ti si u najmanju ruku islamofob..
A ona nije ateistofob?
Pa nije jer njoj to religija zabranjuje, ako vec zabranjuje.. A sta tebe, kao nekog sa sirokim vidicima, tjera od nje?
Hakiz

#153 Re: Govor mržnje

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 24/04/2022 14:05
Hakiz wrote: 24/04/2022 14:04

A ona nije ateistofob?
Pa nije jer njoj to religija zabranjuje, ako vec zabranjuje.. A sta tebe tjera od nje?
To što dozvoljava da joj religija mene zabranjuje.

Po islamu, musliman može oženiti bemuslimanku, muslimanka se mora udati za muslimana.

Odbrana religije preko ženskih leđa.

Opet na žene...
laik1981

#154 Re: Govor mržnje

Post by laik1981 »

Hakiz wrote: 24/04/2022 14:06
laik1981 wrote: 24/04/2022 14:05
Pa nije jer njoj to religija zabranjuje, ako vec zabranjuje.. A sta tebe tjera od nje?
Pa onda tako kazes, a ne samo zato sto je muslimanka.. Mozda sutra ne bi ni zaposljavao muslimane iz istog razloga ili im dopustao da se skoluju, lijece i sl. Sjeme u sebi posjedujes..
Hakiz

#155 Re: Govor mržnje

Post by Hakiz »

laik1981 wrote: 24/04/2022 14:09
Hakiz wrote: 24/04/2022 14:06

Pa onda tako kazes, a ne samo zato sto je muslimanka.. Mozda sutra ne bi ni zaposljavao muslimane iz istog razloga ili im dopustao da se skoluju, lijece i sl. Sjeme u sebi posjedujes..
Pa, da nije muslimanka smjela bi se udati, dakle razlog je baš to.

Ali da ne bude samo islamofobija, ja ne diskriminišem ni jednu religiju, sve su isto zlo.

Da li je stav religija, a time i onih koji slijede zakone religija kojima pripadaju, prema ateistima, pa čak i pripadnicima drugih religija, govor mržnje?

Naime, ako ja ostanem ateista zaslužujem patnju (vječitu, pakao). To mi miriši na govor mržnje.
kakavdanakneiskustvu

#156 Re: Govor mržnje

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta fod čovjek kaze ,najlakše mu staviti etiketu islamofoba
Piaty

#157 Re: Govor mržnje

Post by Piaty »

Ovdje isto placljive tetke.

Ti si "brbdbdbsbsFOB"!
"Ne, nisam ja neg tiiii si brdbrdbrsbrdFOB"!
"Al ja ipak mislim da si ti, a no ja..."

Aj insist, bat aj du insist...

Cuj ti mrzis nesto, a meni bude krivo???? Uuu jbt...ama mrzi me jos vise ako hoces. Mislim, bolje nemoj mrziti jer stetis sebi sto mrzis ali opet negirati da neko ima mrznju prema necemu je ludost kao i sama mrznja. Isto kao da si s Marsa pao i neko ti rekao da mrznja ne postoji, a ti se uhavio toga kao pijan plota
mishic

#158 Re: Govor mržnje

Post by mishic »

"Denis Šulić: Ja sam pokrenuo inicijativu nošenja najvećih zastava RS kroz centralne ulice"

Čega se pametan stidi to budali služi za ponos. Denis Šulić dogurao je čak do ministra u RS. A da je više nego kompletan idiot još jednom je, po ko zna koji put, potvrdio. Čitav ovaj njegov intervju pokazuje da je potpuna budala jer još jednom ponavlja tezu kojom krivce amnestira a žrtvi pripisuje krivicu. Denis mržnju pripisuje Sarajevu amnestirajući time genocidaše, ratne zločince, rušitelje ovoga grada ističući svoju neupitnu ljubav prema entitetu čija je vojska i policija okrivljena za sve ono što je rađeno Sarajevu i ne samo Sarajevu.

I zamislite svim tim taj tzv. ministar se ponosi! I čini to baš danas na Dan žalosti u BiH koja je proglašena u znak sućuti sa narodom Srbije i porodicama stradalih u toj zemlji. Ponosi se Šulić i nama pripisuje mržnju!!! Na sve ono o čemu govori noremalna ljudska reakcija trebala bi biti da živi poput krtice i hoda ispod zemlje ne pogledavši nikada nikome u lice jer ono čime se on ponosi ne da nije ljudski nego nadilazi i zvjerski mentalni sklop.

Naravno, Šuliću će i ovo biti izljev mržnje iz Sarajeva jer idioti poput njega sve što nije isključivo njihova projekcija i pogled na svijet i život proglašavaju neprihvatljivim, mržnjom i nečim što bi oni dokinuli. Svejedno kojim načinom sve do samog genocida. To je Denis Šulić!
¤ jelena ¤

#159 Re: Govor mržnje

Post by ¤ jelena ¤ »

mishic wrote: 05/05/2023 08:37 "Denis Šulić: Ja sam pokrenuo inicijativu nošenja najvećih zastava RS kroz centralne ulice"

Čega se pametan stidi to budali služi za ponos. Denis Šulić dogurao je čak do ministra u RS. A da je više nego kompletan idiot još jednom je, po ko zna koji put, potvrdio. Čitav ovaj njegov intervju pokazuje da je potpuna budala jer još jednom ponavlja tezu kojom krivce amnestira a žrtvi pripisuje krivicu. Denis mržnju pripisuje Sarajevu amnestirajući time genocidaše, ratne zločince, rušitelje ovoga grada ističući svoju neupitnu ljubav prema entitetu čija je vojska i policija okrivljena za sve ono što je rađeno Sarajevu i ne samo Sarajevu.

I zamislite svim tim taj tzv. ministar se ponosi! I čini to baš danas na Dan žalosti u BiH koja je proglašena u znak sućuti sa narodom Srbije i porodicama stradalih u toj zemlji. Ponosi se Šulić i nama pripisuje mržnju!!! Na sve ono o čemu govori noremalna ljudska reakcija trebala bi biti da živi poput krtice i hoda ispod zemlje ne pogledavši nikada nikome u lice jer ono čime se on ponosi ne da nije ljudski nego nadilazi i zvjerski mentalni sklop.

Naravno, Šuliću će i ovo biti izljev mržnje iz Sarajeva jer idioti poput njega sve što nije isključivo njihova projekcija i pogled na svijet i život proglašavaju neprihvatljivim, mržnjom i nečim što bi oni dokinuli. Svejedno kojim načinom sve do samog genocida. To je Denis Šulić!
Znači, neko mahne nekom zastavom (koja je, uzgred rečeno, sastavni dio ustavno-pravnog sistema u kojem živiš, dakle, sastavni dio državnog uređenja čiji si i sam dio, jbg, svidjelo se to tebi ili ne) i ti ga, u pisanoj formi, ne u afektu, nazoveš: kompletnim idiotom, potpunom budalom...dogurao do ministra...amnestira genocidaše i tome slično.

Ok, to je tvoje mišljenje i na to imaš apsolutno pravo što se mene tiče. Veze nemam ko je taj koga tako nazivaš i to me lično ne pogađa. Samo se pitam, onako uzgred, ko je tu budala i idiot. Taj neko ko ne radi ništa nelegalno u državi u kojoj živi (nosi zastavu entiteta te države) ili neko ko ga naziva budalom i idiotom čitajući na internetu o tome. I to radi u kontekstu teme o govoru mržnje, potpuno svjestan da tu mržnju, na taj način i sam ispoljava.

Btw, poslije čitanja tvog komentara, izguglah malo to ime i prezime i vidim da taj neki čovjek kojeg ja lično prvi put vidim, spominje kako je, prije par godina valjda, dijelio nekakve brošure sa amblemom, grbom RS-a i sa nekim turističkim destinacijama iliti prirodnim ljepotama RS-a. Tako nekako kaže Avazu.

Mene zanima, onako hipotetički, kako bi se ti osjećao i kako bi reagovao da je pokucao na tvoja vrata ili ušao u tvoje dvorište (dakle, tvoj lični posjed, ne mislim figurativno) pa ti pružio tu zastavu u nekoj manjoj formi i te nekakve, goreopisane brošure.

Ono, čovjek dijeli to po gradu pa pozvonio i na tvoja vrata, uopšte ne obraćajući pažnju na ime i prezime jer ga to ne zanima. Ide redom...

Kako bi se ti osjećao u tom trenutku, šta bi pomislio i kako bi reagovao?

Evo, da meni pokuca na vrata, ja bih mu otvorila, rekla dobar dan, uzela te brošure, saslušala čovjeka i rekla hvala i doviđenja.

Ako bih bila raspoložena za razgovor, pitala bih ga zašto u 21. vijeku promoviše prirodne ljepote u štampanoj formi? Ko je proizveo papir na kojem je štampan taj promotivni materijal i ima li podatak koliko je prirodnih ljepota uništeno da bi se taj papir proizveo?
On bi nešto odgovorio, pretpostavljam, ja bih rekla ok, hvala i doviđenja.

Prelistala bih to nešto kad bih ugrabila vremena, izguglala ono što bi mi privuklo pažnju i dobijeni materijal bacila u smeće.
mishic

#160 Re: Govor mržnje

Post by mishic »

Mjesto i uloga dotičnog je mnogo složenija od toga što ste vi dokučili guglanjem. Ministarsku fotelju dotični je zaradio i plaća je ne samo govorom nego i djelovanjem. Nemam namjeru da nabrajam njegove nacionalističke ispade i provokacije ali dobro znam za koga i šta radi. U ostalom svi koji bilo šta o njemu znaju znaju i da do te fotelje nije došao sposobnošću i konstruktivnim djelovanjem nego upravo suprotnim od toga.
sinuhe

#161 Re: Govor mržnje

Post by sinuhe »

Neki dan navijaci fudbalskog kluba u Bosni nazvali direktoricu kurvom a trenera smradom. Nisam cuo da je bilo prijava policiji niti veceg interesa javnosti.
mishic

#162 Re: Govor mržnje

Post by mishic »

"31. GODIŠNJICA ZLOČINA U BRČKOM: "Svi Srbi moraju postati kamikaze u odbrani Brčkog, jer bez njega nema Republike Srpske"

Oni su već potvrdili i dokazali da su kamikaze i nakaze jer opisi događaja i slike iz logora nadilaze zdrav razum.
¤ jelena ¤

#163 Re: Govor mržnje

Post by ¤ jelena ¤ »

Navedi mi primjer jednog ministra u ovoj državi koji je svojim konstruktivnim djelovanjem zaslužio i ima reputaciju "sposobnog, a ne podobnog".

Može i više njih, naravno...
PM72

#164 Re: Govor mržnje

Post by PM72 »

[media][/media]
mishic wrote: 05/05/2023 08:37 "Denis Šulić: Ja sam pokrenuo inicijativu nošenja najvećih zastava RS kroz centralne ulice"

Firaun Šulić,čiji je "babo" bio vojnik VRS,ovom spikom i pričom dogurao je do ministra.Da se normalno ponašao i živio dogurao bi maksimalno do granapa jal čobana
Jutarnjizvezdan

#165 Re: Govor mržnje

Post by Jutarnjizvezdan »

Problem sa cenzurom tj. kaznjavanjem bilo kakve vrste govora (osim prijetnje) ne lezi u samom govoru nego u onome ko ce odlucivati sta je govor mrznje a sta ne...
Sloboda govora i misljenja je veoma vazna stvar - ili kako jedan ciko rece davno "mozda se ne slazem sa onim sto govoris - ali cu braniti tvoje pravo da to kazes do smrti"
¤ jelena ¤

#166 Re: Govor mržnje

Post by ¤ jelena ¤ »

Svaka čast tom čiki što je to rekao, ali ja nikad za nikad neću braniti nečije pravo da, na primjer, sve pripadnike jednog naroda nazove nakazama.

To je toliko očigledan primjer govora mržnje, a nije nikakva prijetnja nijednom pripadniku tog naroda. Pametnom čovjeku to ne može biti ni uvreda, niti nekakav podsticaj da uradi nešto dobro i konstruktivno pa da, je li, ne bude više ta nakaza.

Takav stav samo može biti, kao što i jeste, prijetnja zdravom razumu i elementarnoj logici, pogotovo u kontekstu u kojem je naveden. Veliki je broj onih koji će na pomenutu nakaznost klimnuti glavom ili slegnuti ramenima, kao što je veliki broj onih koji će klimnuti glavom ili slegnuti ramenima na neki nakazni stav o muslimanima, Jevrejima, Romima...

Bilo koji broj onih koji će klimnuti glavom ili slegnuti ramenima i vremenom oguglati na tako nešto - je veliki.
konoplja

#167 Re: Govor mržnje

Post by konoplja »

Jutarnjizvezdan wrote: 08/05/2023 14:43 Problem sa cenzurom tj. kaznjavanjem bilo kakve vrste govora (osim prijetnje) ne lezi u samom govoru nego u onome ko ce odlucivati sta je govor mrznje a sta ne...
Sloboda govora i misljenja je veoma vazna stvar - ili kako jedan ciko rece davno "mozda se ne slazem sa onim sto govoris - ali cu braniti tvoje pravo da to kazes do smrti"
Tako je.
Dodao bih jos da je sloboda govora dvosmjerna ulica. Nije u pitanju samo sloboda da se neko izrazi, nego isto tako sloboda da ostali cuju.
Mozda ti ne zelis cuti o losim vakcinama i ravnoj zemlji i slusati osjetljivie sale o zidovima, negirati genocid i slicno, ali ima ljudi koji to zele cuti i slusati, i niko ne bih trebao trebao imati pravo da im to uskrati.
To je sustina slobode govora i klasicnog liberalizma.
¤ jelena ¤

#168 Re: Govor mržnje

Post by ¤ jelena ¤ »

Da, da, tako'e!

Osjetljive šale o Židovima i njihovom stradanju u Drugom svjetskom ratu. Generacije rođene sedamdesetih su odrastale slušajući ih i pričajući ih - slobodno.

Tako će i generacije naših potomaka odrastati slušajući i pričajući viceve o žrtvama iz rata devedesetih - slobodno.

Nemojte se ni čuditi, ni ibretiti kad ih čujete, nego branite do svoje smrti pravo da ih vaši potomci slobodno i pričaju i čuju!
Post Reply