NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#44376 Re: NBA - National Basketball Association
Opet simultanka CP3.
-
Rob_Atl
#44377 Re: NBA - National Basketball Association
Ma nesto neki paket sumnjiv bio, tekmu su odgodili da raja moze uci jer su zatvorili ulicu bili kojom se dolazi do dvorane.Tony Soprano wrote: ↑23/04/2022 01:33 Jesu ovo nasli bombu u Atlanti pa je odgodjena tekma ? Robe imas li informacija iz prve ruke ?![]()

Dobra tekma, Capela bi se trebao vratiti u nedelju, siguran sam da nas ne mogu dobit kod kuce. Dobro cuvaju Younga, i ako lose sutira nekako vazda u kriticnim trenutcima proradi. Bogi je napokon nastimao sut, jos Galinari da proradi moglo bi biti svega. Capela nam fali, ubise nas sa skokovima, nismo imali 5 ofanzivnih skokova sinoc.
- Tony Soprano
#44378 Re: NBA - National Basketball Association
Isplatilo se. Ice Trae se nije obrukao i Bogdanovic je isto pogadjao kad je najteze bilo.Rob_Atl wrote: ↑23/04/2022 07:39Ma nesto neki paket sumnjiv bio, tekmu su odgodili da raja moze uci jer su zatvorili ulicu bili kojom se dolazi do dvorane.Tony Soprano wrote: ↑23/04/2022 01:33 Jesu ovo nasli bombu u Atlanti pa je odgodjena tekma ? Robe imas li informacija iz prve ruke ?![]()
Dobra tekma, Capela bi se trebao vratiti u nedelju, siguran sam da nas ne mogu dobit kod kuce. Dobro cuvaju Younga, i ako lose sutira nekako vazda u kriticnim trenutcima proradi. Bogi je napokon nastimao sut, jos Galinari da proradi moglo bi biti svega. Capela nam fali, ubise nas sa skokovima, nismo imali 5 ofanzivnih skokova sinoc.
-
kakavdanakneiskustvu
#44379 Re: NBA - National Basketball Association
Scottie Barnes rookie sezone
-
propojeilijas
#44380 Re: NBA - National Basketball Association
sredina 2 cetrvtine phila - toronnto izjednacena tekma nijedna ekipa nemoze da se odlijepi bice gusto do kraja
-
propojeilijas
#44381 Re: NBA - National Basketball Association
zasluzio je ako je to istina
-
kakavdanakneiskustvu
#44382 Re: NBA - National Basketball Association
Shams charania objavio
-
propojeilijas
#44383 Re: NBA - National Basketball Association
robert williams veceras igra idemo kelti
- spree
#44384 Re: NBA - National Basketball Association
Mobley pokraden 
- Romanista 101%
#44385 Re: NBA - National Basketball Association
Kad je iftar u NY-u gradu 
- spree
#44386 Re: NBA - National Basketball Association
Ubi Jalen Brunson. Luka ga guši 
- Romanista 101%
#44387 Re: NBA - National Basketball Association
Utah pobjedi, a ne znaju ni sami kako. Losa kosarka. Ici ce ovo na 7.
- karanana
#44388 Re: NBA - National Basketball Association
Nista od netsa. Morace 4 zaredom dobiti izgleda
- canvra888
#44389 Re: NBA - National Basketball Association
A eto, javna je tajna da se interesuju za Donovana mozda i malo duze nego za BrunsonaConcord wrote: ↑23/04/2022 05:12@spree I @canvra888 djeste braco u daljini, izvinite sto kasnim sa odgovoromcanvra888 wrote: ↑14/03/2022 23:10
Eh odlično, još paćenika. Malo nas je, al smo skupi![]()
Samo po nicku se čini da si ih ti zavolio u vrijeme zlatne slave, ja ipak za vrijeme Eddy Curry-a i Ajzeice nasmijanog (što mi je to u životu trebalo), kulminacija disfunkcije inače.
A tako bih volio da sam ih mogao pratiti u devedesetim...![]()
Imao bi svasta napisati za ove nase mazlume, od tvrdoglavog trenera do jebomatersvoju Randlea i ostalih, ali ne vrijedi se sada nervirati, bilo i proslo... Vidjecemo sta ce FO uraditi u predstojecoj offsezoni, koliko sam nacuo WWW i Houston su skautirali Game 1 Jazza i Mavericksa, imaju po jednog pikiranog iz oba tima![]()
Iskreno, mene je malo šuhva što se tiče Brunson opcije. Prvo što bi ga mogli preplatiti, posebno uzevši u obzir razočaravajuću sezonu. Sigurno je da će Leon ganjati neke konkretnije poteze jer ipak se dosta i on (i ostatak FO) spominjao kao dio krivaca, a mene ne bi čudio neki desperation move sa Brunsonom (ako neka veća imena propadnu) pa čak ako to znači i preplaćivanje. Dobar je Brunson igrač, ali meni lično ne toliko dobar koliko će ga vjerovatno neko platiti naredno ljeto. Puno više bih volio neki trade package za Donovana, što nije nerealno, posebno ako Utah izgubi odmah sad u prvoj rundi.
Nemoj se samo nervirat, nek te raduje onakva završnica sezone za Obija i Manny-a (vjerujem da si čuo za taj nadimak
-
PaulTracy
#44390 Re: NBA - National Basketball Association
Morant je faking overrated clown.
U 16 minuta nije koša dao, vraća se u igru, Memphis vodi 34:33 i igrači koje on treba da čuva daju 3 trice a on fula 2 šuta i za 90 sekundi Memphis ide iz +1 na -8.
U 16 minuta nije koša dao, vraća se u igru, Memphis vodi 34:33 i igrači koje on treba da čuva daju 3 trice a on fula 2 šuta i za 90 sekundi Memphis ide iz +1 na -8.
- n;hill
#44391 Re: NBA - National Basketball Association
Uh lijepo jutro...3:0 Celticsi....samo navratih da priupitam gdje su oni kosarkaski biseri što rekose da će Netsi pomesti Celticse....

- n;hill
#44392 Re: NBA - National Basketball Association
I jos, joj ove Minnesote šta je ovo ,opet vode, da izgube...bit će zanimljivo u 2.poluvremenu
- canvra888
#44393 Re: NBA - National Basketball Association
I tako, projekat megaplastike decenije, Netsi galopiraju ka jednom od najvećih razočarenja u historiji NBA lige, sa drugom zaredom sezonom bez i prismrđivanja tituli
Dosta ih je forumaša vidjelo duboko u Playoffu, čak su neki i potencijalnu titulu spominjali, dok sam ja od početka bio skeptičan na sve to. Istina, i pored toga kao neko ko ih ne podnosi, opet ih nisam ni očekivao u 0-3 agoniji protiv Celticsa. Očekivao sam neku puno izjednačeniju seriju, kao i gotovo svi ostali.
Samo par stvari koje su mi stvarno zapale za oko:
Prvo što sada ne mogu ni sam razaznati da li su Celticsi trenutno toliko jaki (što je i sasvim razumljivo i vijabilno za vjerovati sa obzirom na nalet u kojem su bili u drugom dijelu sezone) ili su Netsi stvarno toliko loši. U ovo drugo mi je teško povjerovati, jer su Netsi prošli Playoff sa manje kvalitetnim rosterom bili na par centimetara od izbacivanja aktuelnih prvaka. I to kad gledamo još one završne utakmice koje je Harden igrao (u kojim i nije bio faktor, standardno). U tandemu Kyrie-KD koji je i sada bio aktuelan, bili su čak na putu ka sweepu Bucksa. Sada apsolutno ni blizu toga.
Drugo, nikada u ovih 11 Playoffa KD-a se ne sjećam da ga je iko ikad ovoliko neutralizovao. Čovjek je apsolutno non-faktor bio. Nešto što apsolutno niko nije očekivao od njeg. Štaviše, svako je nakon svake od ovih loših utakmica očekivao totalnu erupciju KD-a u napadu kao što smo i navikli gledati od njega. Pa kako je uništavao Buckse prošli Playoff. Nema se šta reći drugo nego pohvale Celticsima i njihovoj odbrani.
Također mi je drago što tim sa 'domaće uzgojenim' igračima izbaci jedan od najplastičnijih timova u historiji lige. Drago mi je stvarno zbog toga, nekako osjećaj kao da je pravda pobijedila. Barem da se malo obezvrijede pokušaji titula supertimova, pa makar na ovaj način i sporadično ovako. Nisu još službeno ispali, al eto, ako su mange nek ispišu historiju sa historijskim preokretom
I da, ne može mi naumpasti bolji igrač sa gorim legacy-em i odlukama od KD-a. I ovo je još jedan udar na njegov legacy, a htio je titulu mimo GSW (koje većina svijeta svakako i ne računa) - koju je svakako 'zaradio' pridruživši se timu koji ga je izbacio i u kojem mu je bilo sve 'na izvoli'.
Dosta ih je forumaša vidjelo duboko u Playoffu, čak su neki i potencijalnu titulu spominjali, dok sam ja od početka bio skeptičan na sve to. Istina, i pored toga kao neko ko ih ne podnosi, opet ih nisam ni očekivao u 0-3 agoniji protiv Celticsa. Očekivao sam neku puno izjednačeniju seriju, kao i gotovo svi ostali.
Samo par stvari koje su mi stvarno zapale za oko:
Prvo što sada ne mogu ni sam razaznati da li su Celticsi trenutno toliko jaki (što je i sasvim razumljivo i vijabilno za vjerovati sa obzirom na nalet u kojem su bili u drugom dijelu sezone) ili su Netsi stvarno toliko loši. U ovo drugo mi je teško povjerovati, jer su Netsi prošli Playoff sa manje kvalitetnim rosterom bili na par centimetara od izbacivanja aktuelnih prvaka. I to kad gledamo još one završne utakmice koje je Harden igrao (u kojim i nije bio faktor, standardno). U tandemu Kyrie-KD koji je i sada bio aktuelan, bili su čak na putu ka sweepu Bucksa. Sada apsolutno ni blizu toga.
Drugo, nikada u ovih 11 Playoffa KD-a se ne sjećam da ga je iko ikad ovoliko neutralizovao. Čovjek je apsolutno non-faktor bio. Nešto što apsolutno niko nije očekivao od njeg. Štaviše, svako je nakon svake od ovih loših utakmica očekivao totalnu erupciju KD-a u napadu kao što smo i navikli gledati od njega. Pa kako je uništavao Buckse prošli Playoff. Nema se šta reći drugo nego pohvale Celticsima i njihovoj odbrani.
Također mi je drago što tim sa 'domaće uzgojenim' igračima izbaci jedan od najplastičnijih timova u historiji lige. Drago mi je stvarno zbog toga, nekako osjećaj kao da je pravda pobijedila. Barem da se malo obezvrijede pokušaji titula supertimova, pa makar na ovaj način i sporadično ovako. Nisu još službeno ispali, al eto, ako su mange nek ispišu historiju sa historijskim preokretom
I da, ne može mi naumpasti bolji igrač sa gorim legacy-em i odlukama od KD-a. I ovo je još jedan udar na njegov legacy, a htio je titulu mimo GSW (koje većina svijeta svakako i ne računa) - koju je svakako 'zaradio' pridruživši se timu koji ga je izbacio i u kojem mu je bilo sve 'na izvoli'.
Last edited by canvra888 on 24/04/2022 05:27, edited 1 time in total.
- canvra888
- ultima_palabra
#44395 Re: NBA - National Basketball Association
Pa ne bih bas rekao da nisu ni prismrdjeli, sam kazes da su bili na par cm od izbacivanja Bucksa. Da se to desilo, prosetali bi se pored Hawksa i finale protiv Sunsa bi bili bar blagi favoriti.
Nemam nekih emocija za Netse, KD mi je drag zbog stila igre, kao persona je meh.
Nemam nekih emocija za Netse, KD mi je drag zbog stila igre, kao persona je meh.
- mirota
#44396 Re: NBA - National Basketball Association
gledao jutros napetu tekmu New Orleans Minesota...trci i sutiraj, nisam impresioniran...oba time onako...

-
propojeilijas
-
propojeilijas
#44398 Re: NBA - National Basketball Association
Pogledao snimak netsima se smijesi metla a nashu otkaz. 
-
PaulTracy
#44399 Re: NBA - National Basketball Association
Da sam ja trener Moranta bih na klupu sljedecu utakmicu a Jones bi mi startovao. Kada uđe svjež u 8. ili 9. minuti protiv "zadihanog" Beverleya ili druge postave Minesote mozda i ubaci nesto. On je bez jednog ili dva skrina nemocan protiv postavljene odbrane. Van reketa ne moze da ubaci nista, ne samo zbog toga sto je los suter vec i zbog cinjenice da sutira loptu "sa prsa" kao žena i većina tih pokušaja bi bila blokirana. Isto važi i za JJJ, tip je visok 210cm a ja bih da sa svojih 183cm bar 2x na utakmici blokirao da pokusa "u facu" da mi šutira. Sinoc pri rezultatu 34:33 za Memphis Morant se vraca u igru i u sljedecih 90 sekundi Beverley i McLaughin ubacuju 3 trice pored Moranta koji to sve posmatra samo, +1 Memphisa se pretvara u -8. Kada treba shrati tu je onda najjaci, a potporu mu daje i njegov iritantni otac koji se ponasa kao da mu je 15 godina. Memphis treba da zadrzi Jonesa, mada sumnjam da ce on pristati da bude rezerva ovom precijenjenom cariniku i igra 15-20min kada bez problema moze da bude prvi PG u 10 ekipa i ima statistiku 18/8/5.propojeilijas wrote: ↑24/04/2022 11:37morant da ne igra ko westbrook da stane malo na loptu dobili bi glatko seriju
- canvra888
#44400 Re: NBA - National Basketball Association
Ma previše je tih 'šta ako' situacija u drugoj rundi bilo kroz historiju da bi se moglo smatrati relevantnim. Da se to desilo u finalu konferencije, pa hajde, a ovako niko neće pamtiti njihovu 'gotovo prođenu' drugu rundu tako da ipak ostajem pri tome da nisu bili ni bliu titule. Na pola puta, možda.ultima_palabra wrote: ↑24/04/2022 06:00 Pa ne bih bas rekao da nisu ni prismrdjeli, sam kazes da su bili na par cm od izbacivanja Bucksa. Da se to desilo, prosetali bi se pored Hawksa i finale protiv Sunsa bi bili bar blagi favoriti.