Ukrajina

jednonogi_Jack

#79876 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Nadzornik wrote: 24/04/2022 00:24
sehohari wrote: 23/04/2022 23:53 Pitanje za ljude ovdje koji malo više prate situaciju od mene:

Koliko je realno da Rusi zauzmu Odessu i odsjeku Ukrajina od pristupa moru?
Hoce,Rusi ce i Odesu zauzeti,pitanje je samo vremena jer Rusi od svojih zacrtanih ciljeva nece odustati bez obzira na cijenu
koju ce platiti za to.
Odesa je toliko lijep grad,na zalost,Rusi ce je pretvoriti u rusevine kao i bilo koji grad koji im se nadje na putu... :(
:lol: :lol:
Strućnjak
Nadzornik wrote: 18/02/2022 21:47 Mogu zamisliti zabrinuta lica ukrajiskih vojnika koji znaju kakav ce ih samo pakao snaci ako Rusi zaista napadnu.
Vjerujem da ih jos vise brine saznanje da Rusi nece zadati prvi udarac ali ce zato zadati posljednji udarac i da njihovi zivoti
zavise od mudrosti njihove vlade u Kijevu koja zna da samo pregovorima moze nesto postici i sacuvati zemlju od daljnjeg razaranja i
ekonomske katastrofe a nikako vojnom konfrontacijom sa Rusijom,drugom vojnom silom na svijetu.
A_A_AKCIJA

#79877 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Mrvice_ba wrote: 24/04/2022 00:31
Nadzornik wrote: 24/04/2022 00:24

Hoce,Rusi ce i Odesu zauzeti,pitanje je samo vremena jer Rusi od svojih zacrtanih ciljeva nece odustati bez obzira na cijenu
koju ce platiti za to.
Odesa je toliko lijep grad,na zalost,Rusi ce je pretvoriti u rusevine kao i bilo koji grad koji im se nadje na putu... :(
Hoce ali malo sutra.
Griješiš, itekako.

Neće ni malo sutra.

Btw, čovjek uradio mapu geolociranih sukoba u Mariupolju u proteklih sedam dana. Sve se svodi na to da Rusi kao pokušavaju sa istočne strane na rubu Azov stala, ali to je to.

Ovaj rat za Rusiju je bolno buđenje iz vlastitih iluzija. Sve što su ostvarili je brutalno razaranje. Vojno niti jedan grad nisu osvojili. Još ravnaju Mariupolj, a Kherson, Melitopolj su odradile peta kolona.

Svakim danom imaju manje obučenih vojnika koji mogu voditi ozbiljan rat. Za tehniku već znamo.

Svi koji sanjaju već viđene scenarije po kojima Rusi gube na početku, ali onda dobijaju, zaboravljaju istorijske istine. Dva ključna sastojka nedostaju u toj matematici:

Rusi ne vode odbrambene rat, da bi imali motiva da ginu u stotinama hiljada.

Protiv njih radi logistika ostatka normalnog svijeta, umjesto za njih, kao u drugom svjetskom ratu. Studebakere i Shermane ovaj put dobija Ukrajina, a ne Rusi.

Sa druge strane, pitanje je dana kada će doći vijesti o završenoj obuci Ukrajinaca na modernim zapadnim sistemima, aviona, raketnih sistema PVO...

Ovo je van sumnje.

Upitna je vremenska dimenzija, koliko će trajati rat do poraza Rusije i

Koja će biti cijena, tj koliko će Rusi uništiti Ukrajinu i sami sebe. Ukrajinu granatama, sebe sankcijama i rušenjem ugleda kod ostatka svijeta.

Mislim da se od svega najviše podcjenjuje šteta koju nanose sebi. Nisu svjesni da su krenuli putem bez povratka, kao Hitler 39. Da će decenijama biti sinonim nasilnika, ratnog zločina, masovnih ubistava, laži kojim su se pravdali ... Protiv ovoga se bore lošim blefiranjem, kao siledžija koji se tuče po mahali, pa kad dođe murija na vrata, pijan mrmlja o porijeklu iz ugledne porodice, kako to nije istina, dok komšije gledaju da ga više nikada ne sretnu na ulici i počinju hodati naoružani.

Zato se i radujem skupovima podrške po Srbiji, Miletovim briljantnim izjavama, jer će poput Moskve koja tone i velikosrpska ideja sa njima na dno povući tu malu barku svezanu za velikog kruzera.

Samo da to što bolje iskoristimo.
Nadzornik

#79878 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

drndalo wrote: 24/04/2022 00:47
Jel ne mislis da bi tada jos ozbiljnije oruzje (a ne samo ograniceno defanzivno) pocelo dolaziti drugoj strani... Skidanje rukavica mogu uraditi i sa druge strane...
To skidanje rukavica ima svoju granicu a Rusi je mogu prijeci sa taktickim nuklearnim glavama kojih posjeduju oko 2500 komada.
Ameri niti mogu niti bi htjeli takvo oruzje isporuciti Ukrajini jer ne zele totalni nuklearni rat.
Navodno ce taj cin Rusa razljututi Kinu i Indiju da okrenu glavu i pokidaju sve kontakte sa Rusijom ali niko nece otici dalje
od toga i svi to znamo.
Prvi put nakon Kubanske krize se svijet suocava sa ovom opasnom prijetnjom izbijanja totalnog nuklearnog rata i ni sam ne vidim
mirno rijesenje ove krize jer na jednoj strani vidimo zapadne zemlje i demokratski uredjene drzave u kojoj parlamenti odlucuju o
svemu a na drugoj strani diktatora koji drzi sve u svojim rukama i koji svojim ludilom moze dovesti do kraja cijeli svijet i
ljudsku civilizaciju koju poznajemo.
drndalo

#79879 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Nadzornik wrote: 24/04/2022 01:10
drndalo wrote: 24/04/2022 00:47
Jel ne mislis da bi tada jos ozbiljnije oruzje (a ne samo ograniceno defanzivno) pocelo dolaziti drugoj strani... Skidanje rukavica mogu uraditi i sa druge strane...
To skidanje rukavica ima svoju granicu a Rusi je mogu prijeci sa taktickim nuklearnim glavama kojih posjeduju oko 2500 komada.
Ameri niti mogu niti bi htjeli takvo oruzje isporuciti Ukrajini jer ne zele totalni nuklearni rat.
Navodno ce taj cin Rusa razljututi Kinu i Indiju da okrenu glavu i pokidaju sve kontakte sa Rusijom ali niko nece otici dalje
od toga i svi to znamo.
Prvi put nakon Kubanske krize se svijet suocava sa ovom opasnom prijetnjom izbijanja totalnog nuklearnog rata i ni sam ne vidim
mirno rijesenje ove krize jer na jednoj strani vidimo zapadne zemlje i demokratski uredjene drzave u kojoj parlamenti odlucuju o
svemu a na drugoj strani diktatora koji drzi sve u svojim rukama i koji svojim ludilom moze dovesti do kraja cijeli svijet i
ljudsku civilizaciju koju poznajemo.
Prijetnja nuklearkama je isprazna jednom kada ti prepoznaju blef... Kepec je drugi dan poceo o njima pricati... Pa nek ih vise baci i da svi idemo u 3 lijepe pizde materine kada smo krembili... Sto ih nije odmah upotrijebio i briljanto zavrsio “SpecOp”? Iz obzira znamo da nije...

Nakon prvih 7 dana prijetnji, porucili su mu iz nekoliko ozbiljnih zemalja da i drugi imaju nuklearke osim Rusije...
Avonmusk

#79880 Re: Ukrajina

Post by Avonmusk »

Al koji je parmak i krmak zoki , kaze neko ce odgovarati sto je nahuskao ukrajinu na rusiju, pa ko da informer cita lik, koji mu je k, kako je lik propuco to nije normalno.

Samo da stane plin i nafta, i da ovi licemjeri eu udare sve sankcije koje su moguce, pociste ove maskirane, orbane, zokije i vucice i vidjeces kako se ruscici pretvaraju u macice.

A i ovo o nuklearnim prijetnjama je ludiranje, pa nek je i baci, boli nas k, najvise ce svakako szradati rusa, kineza i amera.

Kako god okrenes win win situacija.
Nadzornik

#79881 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

drndalo wrote: 24/04/2022 01:19

Prijetnja nuklearkama je isprazna jednom kada ti prepoznaju blef... Kepec je drugi dan poceo o njima pricati... Pa nek ih vise baci i da svi idemo u 3 lijepe pizde materine kada smo krembili... Sto ih nije odmah upotrijebio i briljanto zavrsio “SpecOp”? Iz obzira znamo da nije...

Nakon prvih 7 dana prijetnji, porucili su mu iz nekoliko ozbiljnih zemalja da i drugi imaju nuklearke osim Rusije...
Nisi me razumio,Rusi mogu da koriste takticke nuklearne glave po Ukrajini.
To su male nuklearke od 0,3 megatona i radijus unistavanja im je 4 kvadratna kilometra i na to niko pa ni Ameri nemaju odgovor.
Nisam mislio na srateske nuklearne bojeve glave poput recimo najnovije Sarmat koja samo jedna moze da unisti povrsinu Texasa ili cijele Francuske.
drndalo

#79882 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Zasad zaustavljanje sirenja NATOa ide po planu...

drndalo

#79883 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Dokle smo dosli... Belgija... Jos da im mi i Luxemburg sta posaljemo, i to je to...

drndalo

#79884 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Nadzornik wrote: 24/04/2022 01:31

To su male nuklearke od 0,3 megatona i radijus unistavanja im je 4 kvadratna kilometra i na to niko pa ni Ameri nemaju odgovor.
Nisam mislio na srateske nuklearne bojeve glave poput recimo najnovije Sarmat koja samo jedna moze da unisti povrsinu Texasa ili cijele Francuske.
Znam ja sta ti pricas, ali usraste vise s tim. Jel mislite da je nas vise briga za nase guzice nego npr. Poljake za svoje kao najblizu ozbiljnu zemlju? Tu sigurno ima nesto sto mi i ostala javnost ne znaju...
Nadzornik

#79885 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

drndalo wrote: 24/04/2022 01:33 Dokle smo dosli... Belgija... Jos da im mi i Luxemburg sta posaljemo, i to je to...
Kao sto rece turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu,niko ne govori o miru vec se svi utrkuju ko ce vise da posalje oruzja
u Ukrajinu i time samo produzuju agoniju Ukrajine.

Mevlüt Çavuşoğlu:

NATO içerisinde Ukrayna savaşının devam etmesini isteyen ülkeler var. Savaşın devamlılığını Rusya'yı zayıflatma olarak görüyorlar. Ukrayna'nın durumu çok umurlarında da değil.

Postoje zemlje unutar NATO-a koje žele da se rat u Ukrajini nastavi. Oni vide nastavak rata kao slabljenje Rusije. Nije ih mnogo briga za situaciju u Ukrajini.

https://www.cnnturk.com/video/turkiye/d ... ciklamalar
A_A_AKCIJA

#79886 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

E o ovom blefu pričam.

Bilo kakvo nuklearno oružje, bi Rusiju u narednih sto godina gurnulo u izolaciju goru od sjeverne Koreje. Rusi to znaju itekako.

Da ne govorim da bi onda neko Ukrajini dobacio isto, pa oni malo po Kursku i Belgorodu, prljave bombe, hlor...

Kafanska priča, u stilu, znaš ti ko sam ja!?

Ono što ruska propaganda nije još skontala i adresirala, je da bi u slučaju da zapad pristane na ove ucjene, ako nećete kako mi kažemo, onda ide nuklearna, efekat na ta zapadna društva bio gori od nuklearne bombe. To bi značilo da javno priznaju da su pizde koje moraju klepnuti ušima pred Rusijom. Čitav sistem vrijednosti bi se urušio, bespovratno.

I zato se nikada neće desiti.
Nespin

#79887 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 12:34, edited 1 time in total.
exliberal-ex

#79888 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

CrveniKuk wrote: 23/04/2022 23:22
exliberal-ex wrote: 23/04/2022 23:07

Bobi ako te 4 haubice zaustave rusiju onda rusija nezasluzuje da postoji kao.drzava....sa.druge strane ako hoces da pricamo.o kanadskoj vojsci...o cemu hoces..o prastarim avionima...20 godina odlucuju koji I nikako da kupe , polovnim podmoricama koje cure...helikopterima koji su stariji.od.mene I tebe zajedno...mozemo I o skandalima kod davanja ugovora za izgradnju brodova, korupciji...skandalima o seksualnom ili rasistickom.posanju od obicnih vojnika do.admirala..skandalu kod prodaje oklopnih vozila Saudima...
Nemoj bobi ja.sam mislio da si ozbiljan.sagovornik.
To je samo početak od onoga šta će Ukrajinci sve dobiti. Pored tih 4 haubice, u najavi je još 90 od SAD. To je već ozbiljna brojka. Ako, uzmemo još uobzir mogućnost upotrebe pametne municije,to će već znatno povećati sposobnosti Ukrajinske armije u borbi protiv Rusa.
Zanimljivo bas kako spomenu naoruzavanje i potencionalni ukrajinski vojni gubitci u dosadasbnjem.ratu
https://vm.tiktok.com/ZMLgnmngu/
A_A_AKCIJA

#79889 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

Nadzornik wrote: 24/04/2022 01:46
drndalo wrote: 24/04/2022 01:33 Dokle smo dosli... Belgija... Jos da im mi i Luxemburg sta posaljemo, i to je to...
Kao sto rece turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu,niko ne govori o miru vec se svi utrkuju ko ce vise da posalje oruzja

Mevlüt Çavuşoğlu:

NATO içerisinde Ukrayna savaşının devam etmesini isteyen ülkeler var. Savaşın devamlılığını Rusya'yı zayıflatma olarak görüyorlar. Ukrayna'nın durumu çok umurlarında da değil.

Postoje zemlje unutar NATO-a koje žele da se rat u Ukrajini nastavi. Oni vide nastavak rata kao slabljenje Rusije. Nije ih mnogo briga za situaciju u Ukrajini.

... i kanu suza Turčinu dok ovo sluša, na paket svježe zapakovanih MEM projektila za Bayru ...

De, ba, vidiš da trolaju Putina sa istom demagogijom poput njegove.

Turci igraju odličnu igru, za diplomatskih udžbenika. Da ne idemo u off.
Samprotivsviju

#79890 Re: Ukrajina

Post by Samprotivsviju »

Ovo je meni jedan tipican skolski primjer osobe koja gleda i cita inforner, Sputnik i RT..

Ovo je vrh..
Raketa tek predstavljena, nemas pojma o njoj kao niko...imaju samo podatci koje su rusi objavili, a itekako je poznato koliko rusi lazu i preuvelicavaju svako svoje oruzje...Samo reci Armata i Su57..

Koliko je amerikancima vojna industrija desetljeca ispred Rusije, vjerovatno mogu i opasniji ICBM za pola godine napraviti.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#79891 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Nadzornik wrote: 24/04/2022 01:10

od toga i svi to znamo
rusija je gotova ako upotrijebi nuklearno ouzje - uslijedio bi udruzeni vojni odgovor cijeloga svijeta - znaci i kina - i totalna blokada rusije u svakom pogledu
rusija ce biti razoruzana i ostace bez svog nuklearnog arsenala ako baci bombu u ukrajini
uslov za dizanje blokade ce biti odricanje od nuklearnog oruzja
to je strategija koja se vec koristi.protiv rusije - a rusi nemaju nacina da sprijece i razbiju takvu blokadu
DEMONIKA

#79892 Re: Ukrajina

Post by DEMONIKA »

GAU8 wrote: 17/04/2022 08:08
DEMONIKA wrote: 17/04/2022 03:19
jes
i šljemove
5000
sa pripadajućim oznakama na njima :mrgreen:
deba
nije đaba tito bio nesvrstan
vidi ovog javašluka od eu, isto mala djeca čekaju i plaču
natooo natooo usaaaa pomagaj
ja kad rekoh nekad davno da je GB napravila najpametniji potez izlaskom iz iste, meni raja govorila eh saš vidjet kako će nahebat
eto :mrgreen:
svi kao daju pare i svi kao daju sve
samo ukrajina daje živote...
nadam se da će im ta žrtva donijeti bolje nego što je BIH dobila
GB ima mnogo problema s napuštanjem EU. Samo to nije baš zastupljeno u svakodnevnom političkom diskursu.
jah
eno ih sjede i plači
ni vaCinu nisu uspjeli napraviti prvi
al štaš shebaše im i to zarad zarade :mrgreen:

a šalju naoružanje nemilice Ukrajini
za razliku od te prekrasne eu

eto toliko im je fuj otkako odhebaše EU
da im stalno ista ta EU podmeće nogu gdje god stignu
DEMONIKA

#79893 Re: Ukrajina

Post by DEMONIKA »

Piaty wrote: 17/04/2022 16:29
DEMONIKA wrote: 16/04/2022 20:54

znam da nije moguče
nego moguće ;)
i fala sda na ovolikoj pomoći ukrajincima, kamo sreće da smo tako jaki

i ja ne pogađam i ne gledam u kašike
samo se vodim o nama dostupnim informacijama
  • Svjetska banka daje tri milijarde za pomoć Ukrajini

Pentagon će poslati 800 protivzračnih sistema Stinger u sklopu najnovijeg paketa sigurnosne pomoći. Sistemi se mogu koristiti u odbrani od helikoptera i aviona u niskom letu i koriste infracrvene senzore za pronalazak meta.

U paketu su i hiljade protivtenkovskih sistema, među kojima je 2.000 primjeraka Javelina, oružja koje se ispaljuje sa ramena, a kompjutersko navođenje mu daje smrtonosnu preciznost.

Iz SAD-a će biti prebačeno i 100 Taktičkih Bespilotnih Zračnih Sistema, odnosno bespilotnih letjelica, kao i mnoštvo lakšeg naoružanja – 100 raketnih bacača, 5.000 puški, 1.000 pištolja, 400 mitraljeza i 400 pumparica, a tu su i dodatni panciri, šljemovi i municija.

Šta je SAD ranije poslao Ukrajini?

Washington je ranije Ukrajini poslao više od 600 sistema Stinger i 2.600 primjeraka Javelina.
    Dodatno, Pentagon je Ukrajini dao pet helikoptera tipa Mi-17, tri patrolna broda, mnoštvo lakšeg naoružanja, te nekoliko radarskih sistema za praćenje napada artiljerijom, minobacačima i dronovima.

Najmanje 30 država je poslalo vojnu pomoć Ukrajini od početka ruskog napada, uključujući Njemačku koja je promijenila dugogodišnju politiku neslanja oružja u zone sukoba.

Švedska će Ukrajini poslati dodatnih 5.000 komada protutenkovskog oružja da je podrži naspram ruske invazije
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... e-ukrajini
https://balkans.aljazeera.net/news/worl ... dobije-rat

ovo su samo random podatci

dovoljna je čista logika,bez puno procenata i matematike da se dođe do zaključka da EU šalje ukrajini i novac i naoružanje u neplanskim količinama.
ako ti znaš sve o ulaganjima, izvoli pa izračunaj koliko će trebati vremena i novčanih sredstava da se eu oporavi od svega ovoga
i nemoj mi pričati o žrtvama i ko je agresor, to mi svi znamo
ovo o čemu ja pišem je čista materijalna i realna strana

elite su lizardi priznaj :mrgreen:
Elite su lizardi; priznajem. Oni sve nagovaraju Putina na rat u Eu on dosad nije stijo ali su ga oni natjerali da mora da napadne. Kazu da je tog dana rekao da mu se srce cepa sto je to uradijo odnosno morao da uradi a sve zbog elita i slobodni zidara iz sijenke. Steta sto svijet nikad nece saznati pravu istinu
aj ti jaro trolu na blok
pisati takvima kao tebi je sizifov posao
ja o Ukrajini
ti o lizardima
drug_profi

#79894 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

A sto ne bi onda i Ameri udarali taktickim glavama po Ukrajini? Samo malo istocnije, i juznije.
To se ne vadi, taj qurac se na vadi.
O njemu se samo prica.
Kad ga jednom izvadis, bices jeban...
drug_profi

#79895 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nadzornik wrote: 24/04/2022 01:46

Mevlüt Çavuşoğlu:

Moze mir sa Putinom. Nek se povuce na pozicije od 24.02. Nek preda ratne zlocince.
Ako mislis da Ukrajina treba da pristane na nesto manje od toga, onda si budala.
Ili cetnik.
Ili oboje.
Nadzornik

#79896 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

drug_profi wrote: 24/04/2022 02:19
Moze mir sa Putinom. Nek se povuce na pozicije od 24.02. Nek preda ratne zlocince.
Ako mislis da Ukrajina treba da pristane na nesto manje od toga, onda si budala.
Ili cetnik.
Ili oboje.
Odlicno,dobar prijedlog,zasto ga niko do sad nije iznijeo na stol nego pusti razgovor i mir,daj oruzja u sto vecim kolicinama... :-)
Ovaj moj biser,kazem moj jer sam i ja Austrijanac,Karl Nehammer ode u Ukrajinu,to je super i OK,zatim ode u Moskvu odmah po
njemu drvlje i kamenje a covjek otisao u najboljoj namjeri da vidi da li se moze nekako postici mir i zaustaviti rat... :-?
DEMONIKA

#79897 Re: Ukrajina

Post by DEMONIKA »

ovo što ću napisati će biti rekla kazala

ali sudeći po onome što vidimo, većina eu šalje ukrajini naoružanje koje je polu ili van funkcije
reče mi poljakinja da su jedino minobacači bili u ok stanju

meanwhile
Amerika nema pojma gdje završava njeno oružje koje šalje u Ukrajinu
stara vijest
u zaostatku sam bar 150 stranica, odoh iščitavati
i preskakati twit postove likova sa 3 pregleda
Nadzornik

#79898 Re: Ukrajina

Post by Nadzornik »

Orci se vracaju kuci:

Image
GandalfSivi

#79899 Re: Ukrajina

Post by GandalfSivi »

Svasta ovdje procitati, eto Rusi ce kao baciti nuklearku, ali ne pravu nego onu kobajagi. Jer Ukrajina nema dovoljno materijala za 10+ prljavih bombi i ne setaju se po Rusiji i malo malo nesto dizu u zrak.

Ne moraju svi ovdje automatski biti cetnici, ima tu i Salikove raje…
drug_profi

#79900 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Nadzornik wrote: 24/04/2022 02:31
drug_profi wrote: 24/04/2022 02:19
Ili cetnik.
Ili oboje.
Odlicno,dobar prijedlog,zasto ga niko do sad nije iznijeo na stol nego pusti razgovor i mir,daj oruzja u sto vecim kolicinama... :-)
Ovaj moj biser,kazem moj jer sam i ja Austrijanac,Karl Nehammer ode u Ukrajinu,to je super i OK,zatim ode u Moskvu odmah po
njemu drvlje i kamenje a covjek otisao u najboljoj namjeri da vidi da li se moze nekako postici mir i zaustaviti rat... :-?
Zelenski ovo predlaze ima dva mjeseca.
Putin ga mnozi nulom i obecava unistenje i njega i njegove nacije.
Jel ti vidis neke dodirne tacke o kojim se moze pricati?
Nasilnik samo batine prihvata kao argument.
Post Reply