Rekonstrukcija tramvajske pruge
- tramvajtrojka
#2252 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
fantomska izgradnja pruge, slobodan protok informacija, ugovor iz minska , itd itd sve poznato iz postova na ovoj temi iz prethodnih deset dana od nadasve zabrinutih personaBlack swan wrote: ↑23/04/2022 21:36 https://avaz.ba/kantoni/sarajevo/736484 ... -iz-minska
Evo ih opet
Maslo nesto smaslo
jes im frajer zulj samo takav i kako loze vatru da ga narod skine zbog nekog laznog vala nezadovoljstva
- Prpa.ba
#2253 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
SDA i sitni zombi-sateliti SBB i DF se ne skidaju s aparata, sta je ovo. 
- tramvajtrojka
#2254 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
znaju da svakim danom reklama je sve veca i veca
- Said
#2255 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ova pruga je samo pokazala u kojim dubinama se nalazi novinarstvo u BiH.
- Mate_Miso_Kovac
#2256 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne postoji "novinarstvo" u BiH. Postoje samo plaćeni pisari, koji prekucavaju tekstove poslate iz direkcije stranke... Legalna informaciona prostitucija 
-
Hakiz
#2257 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Svako svoje ili...?Mate_Miso_Kovac wrote: ↑23/04/2022 23:05 Ne postoji "novinarstvo" u BiH. Postoje samo plaćeni pisari, koji prekucavaju tekstove poslate iz direkcije stranke... Legalna informaciona prostitucija![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#2258 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Mogu mislit sa kojim si zadovoljstvom promijenio profilnutramvajtrojka wrote: ↑23/04/2022 22:15znaju da svakim danom reklama je sve veca i vecaal cudo je stvarno da ovoliko zlo zele gradjanima ovog grada najradije bi da sve propadne samo da bi se nasladjivali . I onda pricas zasto covjek nekad brani pa kako necu braniti zivot mi je propao cekajuci trole po pola sata . Gurajuci se kao sardina u tramvajima koji se ljuljaju kao brod na pučini, pa kao debil kad dodjes na stanicu gledas njisu li se zice od trole, da vidis ide li ubrzo . Pa na tramvajskoj se nakrivis preko stanice da vidis idel tramvaj. Sta su gradjani ovog grada izdurali i sad dodju sa svojim lazima po inteligenciji nam udaraju sa svojim lazima. Nece da moze ljudine nećete ovu sansu da dozivim normalnu prugu i tramvaj u svom gradu da nam unistite
Sigurno veliki momenat za tebe, a i za mene, iskreno rečeno.
- Mate_Miso_Kovac
#2259 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sorto, nema razlike ni medju kurvama, ni medju mušterijama, ko plati više može jebati...Hakiz wrote: ↑23/04/2022 23:07Svako svoje ili...?Mate_Miso_Kovac wrote: ↑23/04/2022 23:05 Ne postoji "novinarstvo" u BiH. Postoje samo plaćeni pisari, koji prekucavaju tekstove poslate iz direkcije stranke... Legalna informaciona prostitucija![]()
- tramvajtrojka
#2260 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
iskreno koliko se vozim javnim prevozom jedna od zelja mi se provozati tramvajem ,trolom u Sarajevu sredinom jula a da ne izadjem iz tramvaja, trole kao da sam kopao kanalsehohari wrote: ↑23/04/2022 23:10Mogu mislit sa kojim si zadovoljstvom promijenio profilnutramvajtrojka wrote: ↑23/04/2022 22:15
znaju da svakim danom reklama je sve veca i vecaal cudo je stvarno da ovoliko zlo zele gradjanima ovog grada najradije bi da sve propadne samo da bi se nasladjivali . I onda pricas zasto covjek nekad brani pa kako necu braniti zivot mi je propao cekajuci trole po pola sata . Gurajuci se kao sardina u tramvajima koji se ljuljaju kao brod na pučini, pa kao debil kad dodjes na stanicu gledas njisu li se zice od trole, da vidis ide li ubrzo . Pa na tramvajskoj se nakrivis preko stanice da vidis idel tramvaj. Sta su gradjani ovog grada izdurali i sad dodju sa svojim lazima po inteligenciji nam udaraju sa svojim lazima. Nece da moze ljudine nećete ovu sansu da dozivim normalnu prugu i tramvaj u svom gradu da nam unistite
![]()
Sigurno veliki momenat za tebe, a i za mene, iskreno rečeno.
i da ne gledam onu prodavačicu kupona na dbr kad proviris ispod onog prozora a ona te doceka sa cigarom u ustima i koloritom boja na sebi naciiiii bože

ovo je nova app koja ce ici istovremeno sa novim el kuponima vec svi sistemi i aparati u vozilima rade samo da jos krene krajem mjeseca il pocetkom maja i tjt sav ovaj sistem je razvijen od domace kompanije bs telecom oni su radili sisteme el naplate, brojanja putnika, naplate pod nazivom bsbee urban, video nadzora, onih novih stanica
- PreWiBa
#2261 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Haj za kupovinu, nego ono kad ti stari aparat proguta kartu tokom poništavanja... vazda se bojiš hoće li ti vratiti...tramvajtrojka wrote: ↑23/04/2022 23:38iskreno koliko se vozim javnim prevozom jedna od zelja mi se provozati tramvajem ,trolom u Sarajevu sredinom jula a da ne izadjem iz tramvaja, trole kao da sam kopao kanal![]()
![]()
i da ne gledam onu prodavačicu kupona na dbr kad proviris ispod onog prozora a ona te doceka sa cigarom u ustima i koloritom boja na sebi naciiiii bože![]()
vjedva cekam aplikaciju da starta da sa mobitelom pokazem kartu il kupon
ovo je nova app koja ce ici istovremeno sa novim el kuponima vec svi sistemi i aparati u vozilima rade samo da jos krene krajem mjeseca il pocetkom maja i tjt sav ovaj sistem je razvijen od domace kompanije bs telecom oni su radili sisteme el naplate, brojanja putnika, naplate pod nazivom bsbee urban, video nadzora, onih novih stanica![]()
Aplikacija izgleda baš moćna, čak i bolje od onoga što sam vidio po evropskim gradovima. Svaka čast
- Laplace
#2262 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Gdje vam je avanturistički duh?sehohari wrote: ↑23/04/2022 23:44Haj za kupovinu, nego ono kad ti stari aparat proguta kartu tokom poništavanja... vazda se bojiš hoće li ti vratiti...tramvajtrojka wrote: ↑23/04/2022 23:38
iskreno koliko se vozim javnim prevozom jedna od zelja mi se provozati tramvajem ,trolom u Sarajevu sredinom jula a da ne izadjem iz tramvaja, trole kao da sam kopao kanal![]()
![]()
i da ne gledam onu prodavačicu kupona na dbr kad proviris ispod onog prozora a ona te doceka sa cigarom u ustima i koloritom boja na sebi naciiiii bože![]()
ovo je nova app koja ce ici istovremeno sa novim el kuponima vec svi sistemi i aparati u vozilima rade samo da jos krene krajem mjeseca il pocetkom maja i tjt sav ovaj sistem je razvijen od domace kompanije bs telecom oni su radili sisteme el naplate, brojanja putnika, naplate pod nazivom bsbee urban, video nadzora, onih novih stanica![]()
Aplikacija izgleda baš moćna, čak i bolje od onoga što sam vidio po evropskim gradovima. Svaka čast![]()
- PreWiBa
#2263 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- tramvajtrojka
#2264 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
sehohari wrote: ↑23/04/2022 23:44Haj za kupovinu, nego ono kad ti stari aparat proguta kartu tokom poništavanja... vazda se bojiš hoće li ti vratiti...tramvajtrojka wrote: ↑23/04/2022 23:38
iskreno koliko se vozim javnim prevozom jedna od zelja mi se provozati tramvajem ,trolom u Sarajevu sredinom jula a da ne izadjem iz tramvaja, trole kao da sam kopao kanal![]()
![]()
Aplikacija izgleda baš moćna, čak i bolje od onoga što sam vidio po evropskim gradovima. Svaka čast![]()

citav sistem izgleda top od ponistaca karata do software-a za pracenje vozila i statistiku svakog pojedinacnog vozila sad se u realnom vremenu zna gdje je svako vozilo i koliko ljudi ima u njemu
i hvala bogu Gras nema nista sa ovim sistemom sve se upravlja iz novog centra ministarstva saobraćaja ks
- PreWiBa
#2265 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Wow. Ovo je već sci-fi za pola evrope, a kamoli za nas.tramvajtrojka wrote: ↑23/04/2022 23:56
citav sistem izgleda top od ponistaca karata do software-a za pracenje vozila i statistiku svakog pojedinacnog vozila sad se u realnom vremenu zna gdje je svako vozilo i koliko ljudi ima u njemu
i hvala bogu Gras nema nista sa ovim sistemom sve se upravlja iz novog centra ministarstva saobraćaja ks
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2266 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jeste brezovrazni
Gdje ce tete sada raditi
Gdje ce tete sada raditi
- PreWiBa
#2267 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koliko kod nas ima ljudi da ne znaju koristiti te digitalne stvari, tete će vazda imati posla.
- tramvajtrojka
#2268 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
tete ce raditi kao i sada zasto kasni dva mjeseca sa ovom implementacijom ovog sistema jer valja obuciti sve u grasu jer ljudi zadnjih 40 godina kucaju isti tip kupona i karata, vozace za korištenje ekrana i el.printera karata slican sistem kao u centri , reve da upravljaju sa provjeracima karata valja skenirati sad qr kodove i kartice
kad vidiš da se u grasu izgled kupona nije promjenio iz početka osamdesetih godina prošlog stoljeća ovo je bukvalno korak iz kamenog doba (nije ti probusena slika momake na kuponu) u 2022 godinu

kupon iz 80 i neke prije uvođenja trola jer ne pisu na kuponu isti kao dns slika sa jgp foruma
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2269 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A moglo je vako do 2080i neke
Zasto kvariti tradiciju
Zasto kvariti tradiciju
- PreWiBa
#2270 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Moram reći da za mene uopšte nije loša ideja ostaviti i na duge staze dio starih tramvaja, modernizovati ih (ali kako treba). Toliko već voze da bi postali atrakcija, a ima hiljade ljubitelja tih starijih modela koji bi i sutra voljeli da vide ta vozila.
Nešto kao San Francisco...

- thekupus
#2271 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Postoje muzejski primjerci rijetkih vozila u Grasu. Istovremeno, u mnogim gradovima poput Beča i Praga stara vozila se i dalje normalno koriste u redovnom saobraćaju, ali se savršeno održavaju. Kad se to pravilno radi, tramvaji imaju praktično neograničen životni vijek. U svakom slučaju puno duži od autobusa.
- PreWiBa
#2272 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Na to i mislim.thekupus wrote: ↑24/04/2022 01:02Postoje muzejski primjerci rijetkih vozila u Grasu. Istovremeno, u mnogim gradovima poput Beča i Praga stara vozila se i dalje normalno koriste u redovnom saobraćaju, ali se savršeno održavaju. Kad se to pravilno radi, tramvaji imaju praktično neograničen životni vijek. U svakom slučaju puno duži od autobusa.
Koliko god i ja željno isčekujem nove tramvaje, ipak bi želio da se dugoročno jedan dio tramvaja starijih godina modernizuje i dalje koristi. Imalo bi neki "šmek" onda za 10 godina npr. jednom uhvatiti neku staru Tatru npr. pa razmisliti kako smo se prije mučili...
A bila bi i atrakcija dosljedna istorijskom značaju tramvajskog saobraćaja u Sarajevu.
- thekupus
#2273 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ja ne znam ni kakva je modernizacija potrebna. Samo detaljna obnova iznutra i izvana, i postavljanje ovih skenera karata. Ostalo treba ostaviti kako je bilo, i održavati maksimalno. Modernizacija podrazumijeva promjenu eksterijera i enterijera, kao na SATRAma, ali mislim da to nije potrebno.sehohari wrote: ↑24/04/2022 01:09Na to i mislim.thekupus wrote: ↑24/04/2022 01:02
Postoje muzejski primjerci rijetkih vozila u Grasu. Istovremeno, u mnogim gradovima poput Beča i Praga stara vozila se i dalje normalno koriste u redovnom saobraćaju, ali se savršeno održavaju. Kad se to pravilno radi, tramvaji imaju praktično neograničen životni vijek. U svakom slučaju puno duži od autobusa.
Koliko god i ja željno isčekujem nove tramvaje, ipak bi želio da se dugoročno jedan dio tramvaja starijih godina modernizuje i dalje koristi. Imalo bi neki "šmek" onda za 10 godina npr. jednom uhvatiti neku staru Tatru npr. pa razmisliti kako smo se prije mučili...
A bila bi i atrakcija dosljedna istorijskom značaju tramvajskog saobraćaja u Sarajevu.
- Dozer
#2274 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve si ti to lijepo hvalospjevao, ali i dalje nisi nista rekao, osim pokusaja da spinujes stvari koje su se desile, a desavaju se i sad.aerodinamika wrote: ↑22/04/2022 02:50kad vec na tastaturu uzimas Rahmetli Hadzipasica red bi bio da znas da je navedeni gospodin bio Premijer Federacije, osim toga vrhunski INIZINJER koji je i bez premijerske funkcije imao mjesta bilo gdje u svijetu, komunjarci su pokusali da iskrive cinjenice oi njegovoj ostavstini i smrti, koja se desila u stanu njegove poznanice, izmisljajuci lazi iskontruirali su cijelu pricu o tome zasto je covjek koji je dozivio infarkt vbio bez odjece u trenutku dolaska hitne (svaki brucos zna da je znojenje jedan od simptoma infarkta), te da je u trenutku smrti sa njom bio u odnosima koji nisu primjereni za covjeka takvog kalibra, nakon toga su izmislili podatke o milionima na racunu "bez porijekla"Dozer wrote: ↑21/04/2022 11:02
I onda se neko cudi kad se na necijem racunu, ala rhm. Hadzipasic koji je bio, ako se dobro sjecam, premijer ZeDo kantona, nakon njegove smrti na ostavinskoj otkrije 16 miliona KM. Odakle, a nije imao ni firmu, ni bilo sta...? Zena i djeca u nesvjest padali... Logicno, to se eskpresno zataskalo, medijima se zabranilo da pisu o tome, i to je to. Da li su te pare ostale zeni i djeci, ili ih je SDA pokupila i njima ostavila neku crkavicu, niko ne zna.covjeku koji je postao inzinjer u Titinom vaktu kojeg toliko hvale
Hadzipasic je koliko se sjecam bio, uz Novalica jedan od uspjesnijih premijera, bez obzira sto je bio iz SDA, ne treba gledati ljude po partiji vec po djelima, na raju svega ostaju djela koja najbolje govore o ljudima
Sta kazes...slucajno bio kod poznanice
Usput, koja su to dobra djela koja je on napravio? O Novalicu je suvisno bilo sta reci...cuj Novalic dobar premijer.... Gdje li ti zivis jbt... u kojem paralelnom univerzumu
- vjeshalica
#2275 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sto zelenoguzi ne objasne kako se desilo da je Satra propala(dobrim dijelom) jer je bio plan i novci izdvojeni da se ČKD modernizuju kompletni kad se vec sikiraju oko nabavke preko EBRDa?
Da stvar bude gora po zelenguzu bagru ovaj projekat modernizacije sa EBRDom je odavno akutelan pa sto ga nisu realizovali prije nekoliko godina????
Logicno nije im odgovarao prevoz koji valja jer smanjuje mogucnost krađe znacajno i pranja para za lohotinje bjelosvjetske.
Da stvar bude gora po zelenguzu bagru ovaj projekat modernizacije sa EBRDom je odavno akutelan pa sto ga nisu realizovali prije nekoliko godina????
Logicno nije im odgovarao prevoz koji valja jer smanjuje mogucnost krađe znacajno i pranja para za lohotinje bjelosvjetske.