Mahnamana tuturutu wrote: ↑23/04/2022 17:29ima izjava zvanicna da su izvrsili preko 1000 testova i probali sve opcije ali da ne vide rjesenje.
Možda da kupe McLaren
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
Mahnamana tuturutu wrote: ↑23/04/2022 17:29ima izjava zvanicna da su izvrsili preko 1000 testova i probali sve opcije ali da ne vide rjesenje.
Desio im se odliv mozgovaMahnamana tuturutu wrote: ↑23/04/2022 17:29ima izjava zvanicna da su izvrsili preko 1000 testova i probali sve opcije ali da ne vide rjesenje.
tako nekakolaik1981 wrote: ↑23/04/2022 17:30Desio im se odliv mozgovaMahnamana tuturutu wrote: ↑23/04/2022 17:29
ima izjava zvanicna da su izvrsili preko 1000 testova i probali sve opcije ali da ne vide rjesenje.![]()
https://the-race.com/formula-1/why-merc ... e-ferrari/Pandakonda wrote: ↑24/04/2022 00:03 Bruku Mercovih inzinjera je otislo u RB i Ferrari. Jedan od glavnih uzrocnika toga je prvo budget cap koji je uveden i vrlo vjerovatno mercedes nema vise toliko financijsku moc nad ostalima. Također mislim da ima i do izazova. Kada 8 godina zaredom uzimas konstruktorske titule da si ne znam ti kakav inzinjer dosadit ce tiA nove regulacije i promjene na bolidima su idealna prilika za promjenu.
Problem ocigledno nije do motora jer svi ostali koji koriste njihove motore furaju kako treba. To odskakivanje je razlog zasto Mercedes ne moze pucati pod punim gasom i iskoristiti punu moc bolida. Vjerujem da je ovdje Mercedesova strategija da prvih par utrka se detaljno posvete tome da kao pravi njemci analiziraju problem i onda kada poprave da uhvate koliko bodova mogu. Sami su rekli da ne zele polovicna rjesenja, da tehnicki mogu krpiti, nego da ce ici da skontaju sam uzrok. Ferrari također ima problem sa poskakivanjem ali iz nekog razloga to njih toliko ne ometa dok se russel i hamo slomise.
Procitah negdje dobar komentar, Ferrari iako ima problem sa poskakivanjem otprilike zna gdje ce zavrsit i moze se zaletit u krivinu dok Hamo i Russel ne znaju kud ce bolid otici i zbog toga gube dosta na krivinama
Jak tekst o jakoj sezoni. Nisam uopste povezao da su Pironijeva nesreca i Piquetovo šamaranje Salazara bili na istom GP vikendu (jedno u kvalifikacijama, drugo na utrci).izvrsni direktor wrote: ↑24/04/2022 11:09 Dobar tekst
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... t_ostalo_m