inače, pravo ste nekulturni... nigdje nikoga.
evo još malo Yasmin u narodnjačkom ozračju
a brt što žena ima lijep glas
Moderator: Chloe
Jesmo, vala, imaš pravo. Otkako su nas napustili kulturiniji od nas, bavimo se samo ideologijom i politikomChmoljo wrote: ↑05/03/2022 23:04 @piupiu![]()
inače, pravo ste nekulturni... nigdje nikoga.
evo još malo Yasmin u narodnjačkom ozračju
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=UiEGjhk817k[youtube]
a brt što žena ima lijep glas![]()
Tvoj video me podsjeti na ovu gospođu Jasmina Nikić sa tadašnje tv zagreb.piupiu wrote: ↑18/04/2022 21:07 Poslušajte samo kakvu dikciju imaju stare novinarke i novinari Radio Sarajeva. Dodje mi da plačem od muke kad slušam današnju katastrofu od govora. Pa onda veli Ivica Vanja Rorić kako su mu kroz čitavu karijeru na Radio Sarajevu uvijek žene bile šefice. Čitav jedan program, radijski, za djecu.
Da. Isto kao da smo živjeli u nekom nepostojećem svijetu. A i jesmo. Televizija je nekada bila ogledalo kulture, elokvencije, kreativnosti, lijepog govora... Ja ne mogu gledati sarajevske medije i emisije, toliko afektiranja, govorne nekulture, frankenštajnske dikcije (prednjači N1) da se toliko iznerviram da ne mogu gledati, i onda ih samo ukinem.irac300 wrote: ↑18/04/2022 21:15 Tvoj video me podsjeti na ovu gospođu Jasmina Nikić sa tadašnje tv zagreb.
Milina slušati, tačno ima neki umirujući učinak. Kako se nekada profesionalno radilo.
[yt]http://youtu.be/6joLAm0PPf4[yt]
I onda je Zahiragic problem... A u svakom od nas cuci jedan, manji ili veci...piupiu wrote: ↑22/04/2022 01:01 Evo, sad nam primitivci po školama odlučuju šta će umjetnici stavljati na slike i murale - kaže, reklo mu da skloni ribu sa murala jer je to katolički simbol. Pa u kojem smo mi krugu pakla, okruženi najobičnijim barbarima? I onda ono nadje pričati o cenzuri u prošlom sistemu.![]()
SpoilerShow
Pa da, on je ogledalo.Chmoljo wrote: ↑22/04/2022 01:57I onda je Zahiragic problem... A u svakom od nas cuci jedan, manji ili veci...piupiu wrote: ↑22/04/2022 01:01 Evo, sad nam primitivci po školama odlučuju šta će umjetnici stavljati na slike i murale - kaže, reklo mu da skloni ribu sa murala jer je to katolički simbol. Pa u kojem smo mi krugu pakla, okruženi najobičnijim barbarima? I onda ono nadje pričati o cenzuri u prošlom sistemu.![]()
SpoilerShow
Ali ovo je zaista skandalozno, mada nije neuobičajeno. Primitivci vedre i oblače kako im se digne... meni je apsolutno nevjerovatno koji je to nivo bahatosti i barbarstva - čuj 'katolička riba" i vuk četnik. WTF???
Tema o kulturi, uđite slobodno?piupiu wrote: ↑23/04/2022 04:11
Ali ovo je zaista skandalozno, mada nije neuobičajeno. Primitivci vedre i oblače kako im se digne ... meni je apsolutno nevjerovatno koji je to nivo bahatosti i barbarstva - čuj 'katolička riba" i vuk četnik. WTF???![]()
![]()
I šikaniranje i podjebavanje momka, koji radi fantastične stvari.
Da. Tema o kulturi kao kreativnoj djelatnosti i stvaralaštvu, ne o upotrebi jezika pokretača teme. Je li Vam ovo prvi upis nakon 7 godina ove teme?breba wrote: ↑23/04/2022 04:34Tema o kulturi, uđite slobodno?piupiu wrote: ↑23/04/2022 04:11
Ali ovo je zaista skandalozno, mada nije neuobičajeno. Primitivci vedre i oblače kako im se digne ... meni je apsolutno nevjerovatno koji je to nivo bahatosti i barbarstva - čuj 'katolička riba" i vuk četnik. WTF???![]()
![]()
I šikaniranje i podjebavanje momka, koji radi fantastične stvari.
Ne vidim sliku, o cemu se radi?piupiu wrote: ↑22/04/2022 01:01 Evo, sad nam primitivci po školama odlučuju šta će umjetnici stavljati na slike i murale - kaže, reklo mu da skloni ribu sa murala jer je to katolički simbol. Pa u kojem smo mi krugu pakla, okruženi najobičnijim barbarima? I onda ono nadje pričati o cenzuri u prošlom sistemu.![]()
Mural na Trećoj gimnaziji koji je radio mlaid slikar Rikardo Druškić u povodu Dana planete Zemlje. Imao je na sebi sliku Crvenkapice koja se rukuje s vukom i šarenu ribu iznad rijeke. Pa su mu tražili da promijeni mural i ukloni vuka (koji je 'četnički simbol') i ribu (koja je 'katolički simbol'). A na muralu koji je slikao na Ilidži je načelnik opštine prijetio da će otkazati podršku Festivalu ulične umjetnosti ako ne ukloni djevojčicu u kockastoj haljini, jer to asocira na Hrvatsku. Na ovom postu ima slika originalnog murala i slika novog murala, koji je morao naslikati. Ne znam odakle da počnem. Da li od primitivizma? Od totalitarne svijesti? Od sadržaja primjedbi? Ili da krenemo od čuvenog sarajevskog multikulturalizma, tolerjancije, 'evropskog Jeruzalema', itd...
Hvala. Ako imas link posalji u pppiupiu wrote: ↑23/04/2022 16:47Mural na Trećoj gimnaziji koji je radio mlaid slikar Rikardo Druškić u povodu Dana planete Zemlje. Imao je na sebi sliku Crvenkapice koja se rukuje s vukom i šarenu ribu iznad rijeke. Pa su mu tražili da promijeni mural i ukloni vuka (koji je 'četnički simbol') i ribu (koja je 'katolički simbol'). A na muralu koji je slikao na Ilidži je načelnik opštine prijetio da će otkazati podršku Festivalu ulične umjetnosti ako ne ukloni djevojčicu u kockastoj haljini, jer to asocira na Hrvatsku. Na ovom postu ima slika originalnog murala i slika novog murala, koji je morao naslikati. Ne znam odakle da počnem. Da li od primitivizma? Od totalitarne svijesti? Od sadržaja primjedbi? Ili da krenemo od čuvenog sarajevskog multikulturalizma, tolerjancije, 'evropskog Jeruzalema', itd...![]()
Pa stavila sam link na taj Facebook post. Ako klikneš na njega, trebalo bi da te odvede na post. Ne znam zašto tebi ne radi. Ja ga vidim i odmah me odvede na FB.hadzinicasa wrote: ↑23/04/2022 16:54 Hvala. Ako imas link posalji u pp
Primitivizam i plemenski simbolizam sto je indikacija neobrazovanosti i direktna posljedica 30togosisnjeg insistiranja na nacionalnim simbolima i forsiranja pripadnosti pod prijetnjom „onog drugog“.
Strasno.
Cuj vuk - cetnicki simbol. To moze izjaviti samo neko ko nije ni cuo za Bijelog ocnjaka, recimo…
Evo ukazalo mi se, ne znam sto maloprije nije, bilo mi prazno sve. (Na mjesto gdje si stavila link)piupiu wrote: ↑23/04/2022 16:57Pa stavila sam link na taj Facebook post. Ako klikneš na njega, trebalo bi da te odvede na post. Ne znam zašto tebi ne radi. Ja ga vidim i odmah me odvede na FB.hadzinicasa wrote: ↑23/04/2022 16:54 Hvala. Ako imas link posalji u pp
Primitivizam i plemenski simbolizam sto je indikacija neobrazovanosti i direktna posljedica 30togosisnjeg insistiranja na nacionalnim simbolima i forsiranja pripadnosti pod prijetnjom „onog drugog“.
Strasno.
Cuj vuk - cetnicki simbol. To moze izjaviti samo neko ko nije ni cuo za Bijelog ocnjaka, recimo…
PS Sorry, od huje i ne komentarišem dalje. Odavno me nešto nije ovako naljutilo. Stvarno smo![]()