Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo godinu dana garancije i ovaj brend Hisense kvalitetom daleko zaostaje gledajuci Everopsko u odnosu na Americko trziste.
Ja ga ne bih nikome preporucio ali sto kazu,bujrum,ko voli neka izvoli.
Samo godinu dana garancije i ovaj brend Hisense kvalitetom daleko zaostaje gledajuci Everopsko u odnosu na Americko trziste.
Ne poredim ga sa americkim modelom, vec sa ta dva navedena sa kojima je u istom cijenovnom razredu kod nas.
Ima 1000 nita, local dimming sa preko 100 zona zatamnjenja i odlicne zvucnike za tv.
A za garanciju si upravu, 12 mjeseci je malo i ne znam odakle im samo 12 kad druge radnje daju 2+3, tako da bi za to trebalo provjerit da nije greska.
Ne poredim ga sa americkim modelom, vec sa ta dva navedena sa kojima je u istom cijenovnom razredu kod nas.
Ima 1000 nita, local dimming sa preko 100 zona zatamnjenja i odlicne zvucnike za tv.
A za garanciju si upravu, 12 mjeseci je malo i ne znam odakle im samo 12 kad druge radnje daju 2+3, tako da bi za to trebalo provjerit da nije greska.
Da ali ne na čitavom panelu..Ali dobro osvetljenje mu je veoma dobro ako gledamo prosjek. Što je još dobro na tom hisensu je i prikaz boja, ali opet ne vema dobro je Delta odstupanje nije baš na nivoju recimo tog Samsunga ili Sonya. A pored toga su boje previše zasičene:) A sada loše strane tog Hisense televizora. Veoma loš kontrast, loše lokalno zatemnenje, vrlo izražen DSE, i ne najbolja obrada slike. Pored toga nema HDMI 2.1 itd.. Ni sam oprativni sistem nije na nivoju Androida ili Tizena. Taj Hisense je veoma dobar jedino za gledanje po danu:) Ako se gleda u mračnim prostorijama ga ja nikako ne preporučujem.. Tamo je i Sony bolji svejedno što imata oba IPS panel, a posebno je bolji odabir Samsung zbog VA panela.
Da ali ne na čitavom panelu..Ali dobro osvetljenje mu je veoma dobro ako gledamo prosjek. Što je još dobro na tom hisensu je i prikaz boja, ali opet ne vema dobro je Delta odstupanje nije baš na nivoju recimo tog Samsunga ili Sonya. A pored toga su boje previše zasičene:) A sada loše strane tog Hisense televizora. Veoma loš kontrast, loše lokalno zatemnenje, vrlo izražen DSE, i ne najbolja obrada slike. Pored toga nema HDMI 2.1 itd.. Ni sam oprativni sistem nije na nivoju Androida ili Tizena. Taj Hisense je veoma dobar jedino za gledanje po danu:) Ako se gleda u mračnim prostorijama ga ja nikako ne preporučujem.. Tamo je i Sony bolji svejedno što imata oba IPS panel, a posebno je bolji odabir Samsung zbog VA panela.
Pa 1000 nita na citavom panelu ima vrlo malo tv-a i ti su daleko od ovih navedenih cijena.
Kontrast je mana svakog ips ekrana, al opet ne vidim kako taj ips sony moze imat bolju crnu bez ikakvog local diminga, jedino moze imat manje bloominga koji je karakteristika local diminga i ima ga i kod mene kod prevoda na crnom ekranu na xh90.
hdmi 2.1 nema nijedan od ta 3,a za sistem se slazem.
Ustvari ti jesi upravu da je taj hisense veoma dobar samo po danu, al je problem sto ta 2 krsa od samsunga i sonya nisu dobra ni za po danu ni za po noci
Nadzornik wrote: ↑23/04/2022 15:48
Tu je to negdje,bitno je da znas sta zelis.
Sony XJ80-OS Android,siroki uglovi gledanja zahvaljujuci IPS panelu,TV emisije i sport zatim kvalitet zvuka.
Samsung Q60A-OS Tizen,kontrast i duboka crna boja zahvaljujuci VA panelu,gledanje filmova i HDR filmova,zatim igranje na TV uredjaju.
To su glavne prednosti ova dva TV uredjaja a ako znas sta ti je prioritet ne bi se trebao dvoumiti.
Ako zelis veci izbor APP koji nudi android,vecinu dana gledati TV emisije i sport,TV gledati iz razlicitih uglova kupi Sony.
A ako ces cesto gledati filmove ili HDR filmove pogotovo nocu na recimo streaming service poput Netflix,Amazon Prime,HBO itd... a zelis duboku crnu boju i bolji kontrast zahvaljujuci VA panelu,cesto igrati igrice na TV uredjaju,koristiti jednostavan,pouzdan i brz OS Tizen kupi Samsung.
Sto je najgore kombinovana varijanta, Samsung sam "pogledao" u komsiluku igrao PS5 i drama je dobra slika i crna boja i ostrina i sve, Sony nisam imao prilike vidjeti u kucnoj atmosferi ali jbg Sony je Sony. Jedino sto me kod Tizena nervira sto nema kvalitetan video player nego ovaj sto dodje "fabricki" nista normalno formata ne podrzava.
oko te polemike va-ips ja bi išao na va. Imao ips, sada va, ta slaba vidljivost i gubitak boja kada se gleda iz odfređenog ugla je prilično mala i zanemariva. Znam nekada iskosa gledati onako nešto usputno, ma niti ne primjetim taj "problem". Kada čitaš ips-va testove, izbaci ti podataka koliko hoćeš, i na kraju neka korisnik odluči. Ja ti odmah kratko mogu reći, va bolji izbor. Barem moje mišljenje.
mada kod mene je au8000 model, koji je sjećam se po testiovima imao malo bolje uglove gledanja (lupam 6.0 naspram 5.5 neke konkurencije) ali ne vjeruejm da je sada veliika razlika kod va panela što se tiče ugla gledanja.
da li imate preporuku za neki Android tv (zbog Kodi i IPTV apk) veličine 43-48 inch, ništa mi ne treba uhd ili te neke rezolucije i super ekrani, za spavaće sobe do 600 KM? Da napomenem da mi je garancija bitnija od brenda.
da li imate preporuku za neki Android tv (zbog Kodi i IPTV apk) veličine 43-48 inch, ništa mi ne treba uhd ili te neke rezolucije i super ekrani, za spavaće sobe do 600 KM? Da napomenem da mi je garancija bitnija od brenda.
hotaa wrote: ↑29/04/2022 12:59
Nakon duze potražnje, šta i kako, na kraju se odlučih na ovaj TV. Nadam se da nisam pogriješio i da sam za ovu cijenu uzeo koliko toliko dobar tv.
Također svi koji planiraju kupiti TV, imate 15% popusta sa intesa karticom na ekupi.ba
Pozz, zanima me valja li išta ovaj VOX tv, treba mi nešto za vikendice da ne razmišljam hocel ga ko odnijet ... služio bi ponekad za tekmu i djeca da mogu youtube gledati
i ponekad filmove....
Ako ima sta bolje za budžet neki h 500KM
Rodjo1985 wrote: ↑29/04/2022 18:24
Pozz, zanima me valja li išta ovaj VOX tv, treba mi nešto za vikendice da ne razmišljam hocel ga ko odnijet ... služio bi ponekad za tekmu i djeca da mogu youtube gledati
i ponekad filmove....
Ako ima sta bolje za budžet neki h 500KM